محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات امروز در حاشیه مراسم گرامیداشت روز فضایی در حضور خبرنگاران به اشکالات مطرح شده در خصوص مصوبه جدید اینترنت اشاره کرد. او چهار مشکل اصلی در این رابطه را به همراه راه های رفع آن مطرح کرد. به گزارش خبرگزاری فارس جهرمی گفت که انتقاد نخست به سرعت سرویس بود که شرکتها بررسی نمیکنند که آیا سرعت مورد تقاضای مشترک قابل واگذاری است یا خیر.
او توضیح داد که شرکت های ارائه دهند سرویس اینترنت سرعت بالا را واگذار میکنند و سپس میبینند قابل واگذاری نبوده است و مشتری نمیداند در حقش اجحاف شده و نمیتواند سرعت خریداریشده را استفاده کند. در این باره شرکتها موظف هستند پول مردم را برگردانند و رگولاتوری در استان ها و ستاد مسئول نظارت و اطلاعرسانی در این زمینه است.
جهرمی مشکل دوم مصوبه جدید را اینگونه شرح داد:
با توجه به اینکه ترافیک داخلی نصف قیمت ترافیک خارجی است، شرکتها برای تبلیغات بیشتر سقف مصرف منصفانه را عدد ترافیک داخلی اعلام کردند و با این روش به مردم تلقین شد و به غلط در ذهن مردم جا انداختند که اینترنت قرار است گرانتر شود درحالیکه در گذشته طبق مصوبه هر گیگ اینترنت 3 هزار و 600 تومان بود و اکنون 3 هزار و 500 تومان.
جهرمی ایراد سوم را مرتبط به سایت های دارای ترافیک نیم بها میداند. او با اشاره به اینکه رگولاتوری تأکید کرده که شرکت ها باید سقف مصرف منصفانه را صحیح به مردم اعلام کنند، گفت علاوهبر این طبق مصوبه شرکت ها موظف هستند تمامی سایتهای دارای ترافیک داخلی را نیم بها حساب کنند (همه ترافیکهایی که از NIN یا IXP تغذیه میکنند). ارائه دهندگان اینترنت باید سایتهایی که ترافیک نیم بها دارند را روی سایت خود به مشترکان اعلام کنند. او همچنین اعلام کرد که دارندگان محتوا بهتازگی میتوانند IPهایشان را در درگاهی که برای این کار تهیه شده وارد کنند و اگر داخلی تشخیص داده شدند جزء سایتهای نیم بها شوند.
به گفته وی اشکال چهارم نیاز برخی کسب و کارها به سرعت بالا و حجم پایین بود. او گفت که که از ابتدای تصویب تعرفههای جدید مدنظر داشتیم که مصوبه در این نقطه ضعف دارد اما اگر از ابتدا این امکان را اعلام میکردیم شرکتها مصوبه را به درستی اجرا نمیکردند و تصمیم گرفتیم سه ماه بعد اعلام کنیم. در آن زمان نیز اعلام کردیم که متقاضیان این سرویس از بازار رقابتی موبایل استفاده کنند. در مجموع این چهار ایراد به این مصوبه وارد بود که نظرسنجیها نشان میدهد بیش از 70 درصد نسبت به این مصوبه رضایت داشتند و 30 درصد هم ناراضی بودند.
اینترنت الان از قبل خیلی بهتر شده. بازم باید حجم ها زیاد بشه و سرعت ها هم با اومدن فیبر نوری بیشتر میشه. تازه نمیدونم چرا هیچ یک از ارایه دهنده های اینترنت سرعت آپلود زیاد نمیده. سرعت آپلود هم به همون اندازه دانلود مهم است. من به سرعت بالا تر از 128 کیلوبایت برای آپلود نیاز دارم ولی رو بستر ADSL نمی تونم بگیرم. اینترنت بیسیم هم برای من که حجم زیاد لازم دارم به صرفه نیست.
در ضمن اونایی که میگن اینترنت گرون شده سخت در اشتباه هستند. من قبلا باید 70 تومان میدادم برای اینترنت ماهیانه خونمون که 3 کاربر اینترنت داریم، ولی الان 50 تومان ماهی میدم. سرعت من 1 مگابایت و حجم 200 گیگ است. B-)
جهنم دنیا گیمرها ایران است
الان هر گیم AAA حجمی حدودی 50 گیگ دارد که همیشه هم به دستور چیز مجرمانه لینک هاش حذف میشود داخل سایت ایرانی و باید از سایت های تورنت گرفتش
خلاصه باید 100 هزارتومن فقط پول حجم بدیم به مخابرات
درود ، بنده اول از همه به وزیر اعتماد نداشتم ، ولی وقتی که متوجه شدم می خواهد مقابل مخابرات بایستد و فیبر نوری را به بخش خصوصی هم بدهد ، یک کمی اوضاع بهتر شد .
الان هم که بنده دانلود می کنم ، مشکل اصلی اسامی سایتهای ایرانی است که اصلا کاربردی نیستند .
وزیر ارتباطات دستور داده همه شرکتهایی که سایتشان در ایران قرار دارند ، همهگی بدون استثنا بایستی شامل دانلود داخلی قرار گیرند.
حتی سایتهایی که بخ عنوان مثال : p30download . soft98 , downloadha و خیل عظیمی از این سایتها به علت اینکه ترافیک سایتهایشان دو برابری حساب می شوند ، شکایت دارند .
و وزیر قول داده این مشکل برچیده و اصلاح گردد .
تو خودت مشکلی
:-q:-q:-q:-q:-q
اگه مشکل حجمی بودنه ؟ چرا کسی تا بحال به غیر حجمی بودن تلفن اعتراض نکرده ؟ مگه شبیه هم نیستن؟ چند هزار از همه میگرفتن (مثل یارانه و کوپن) هرکی هم نتونست استفاده کنه سهم دیگران. در واقع حساب کنیم اینترنت واسه مردم عادی ارزون نشده. ارزون کردن واسه اونایی که دانلودشون کنتر نمی انداخت.
سیستم قبلی چه ایرادی داشت ؟ هر کی بیشتر مصرف میکرد بیشتر پرداخت میکرد. سرعت رو گرفتن تبدیل به حجم کردن، با پول بیشتر
اونموقع که فقط پولدارا ماشین داشتن از بیت المال یارانه بنزین دادن که فقط یه عده خاص مصرف میکردن. حالا که مردم عادی هم ماشین دارن یارانه که برداشته شد هیچ قیمتش هم رفت بالا.
اگه ایراد از حجمی بودنه چرا کش سرور نمی زارن مثل اینهمه کشور که فقط واسه اولین نفر ترافیک خارجی بیافته، بقیه از CDN فایل رو دریافت کنن مثل تلگرام.
پاول دوروب و برادرش ثابت کردن دو تا برنامه نویس بیشتر از کل متخصصین یه کشور حالیشونه.
یه بازی از استور اکس باکس دانلود کنی تقریبا نصف پول بازی باید هزینه ترافیک بدی واقعا مسخرس =))
جناب وزیر شنودچی کامل پرتُ پلا فرمودن ، اینترنت ایران فعلا “یک” مشکل اساسی دارد اون هم حجمی بودن ADSL هست .. تمام