باتری تلفن های هوشمند یکی از آن دسته موضوعاتی است که همیشه حرف و حدیث های زیادی پیرامون آن وجود دارد. با ظهور دستگاه هایی که دسترسی به باتری آنها از کاربر گرفته شده، خریداران همیشه با چالش نگهداری از این قطعات حیاتی و راه حل های گوناگونی که در این باره پیش روی آنها قرار داده شده درگیر هستند. در این وضعیت، هر کسی از تعمیرکاران گرفته تا فروشندگان و مجلات خانوادگی و حرفه ای، هر یک راه حل هایی را برای نگهداری بهتر باتری و افزایش طول عمر آن مطرح می کنند. متاسفانه همین نکته باعث شده حجم اطلاعات نادرست در این زمینه نیز بسیار افزایش پیدا کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با هم 5 مورد از حقایق نادرست و اشتباه درباره تلفن های همراه را با هم مرور کنیم.
1- اگر باتری پس از شارژ شدن باز هم به برق وصل باشد آسیب می بیند
شک نداریم که این جمله را تا به حال بارها و بارها از زبان افراد مختلف شنیده اید. خیلی جاها توصیه شده شب ها قبل از خواب گوشی را به شارژ متصل نکنید چون در طول شب باتری آن پر می شود و پس از آن هر چقدر گوشی به برق وصل باشد باتری دستگاه آسیب خواهد دید و در آخر باتری شما هیچ انرژی را در خود ذخیره نمی کند. اما این گزاره صد در صد اشتباه است. در واقع حقیقت قضیه 180 درجه عکس این موضوع می باشد. تلفن های امروزی تا این اندازه هوشمند هستند که که بفهمند چه زمانی باتری آنها کاملا شارژ شده و پس از آن دیگر جریان را وارد باتری نکنند. حتی بعضی از تلفن ها سطح هوشیاری را به فراتر از این مورد ارتقا داده اند و زمانی که شارژ باتری به 80 درصد خود می رسد جریان اصلی را قطع می کنند و پس از آن آنقدر ورودی را کاهش می دهند تا به تدریج به 100 درصد شارژ برسند. پس اگر شب ها هنگام کار با گوشی خوابتان می برد و گوشی را متصل به شارژ باقی می گذارید هیچ مشکلی برای آن پیش نمی آید.
2- فقط زمانی باتری گوشی را شارژ کنید که شارژش به صفر رسیده باشد
این هم از عجایب روزگار است. باتری مورد استفاده در تلفن های هوشمند، تبلت ها و سایر دستگاه های جدید از نوع یون لیتیوم است و از این موضوع که اصطلاحا به آن اثر حافظه می گویند هیچ آسیبی نمی بیند. اثر حافظه به این صورت تعریف می شود: زمانی که پیش از صفر شدن شارژ گوشی مجددا آن را شارژ می کنید، باتری به تدریج فراموش می کند چقدر ظرفیت دارد و اگر برای مثال همیشه در 50 درصد شارژ مجدد را انجام دهید پس از مدتی باتری دستگاه فکر می کند ظرفیت اصلیش از 50 تا 100 است (و نه از 0 تا 100). در اصل، صفر کردن باتری و بعد شارژ آن حقیقتی بود که درباره باتری های نیکل – کادمیوم و نیکل – متال – هیدرید صدق می کرد و درباره باتری های نسل جدید به هیچ عنوان چنین مشکلی وجود ندارد.
3- شارژ کردن باتری به مرور عمر آن را کوتاه می کند
این جمله 100 درصد اشتباه نیست، اما یک “اگر” در این بین وجود دارد. در حقیقت باتری های یون لیتیوم به تدریج و با زیاد شدن چرخه های شارژ مقداری از ظرفیت خود را از دست می دهند، اما چرخه شارژ ربطی به تعداد دفعاتی که شما گوشی را شارژ می کنید ندارد. در واقع چرخه شارژ به زمانی گفته می شود که شارژ باتری به 0 برسد و مجددا از آنجا شارژ شود. به زبان ساده تر یعنی اگر دیروز وقتی باتری گوشی شما روی 50 درصد بوده و آن را شارژ کرده اید نصف چرخه شارژ طی شده و اگر امروز هم همین کار را تکرار کنید یک نصفه دیگر از چرخه را طی کرده اید و در این دو روز مجموعا یک چرخه شارژ طی شده. بنابراین شارژ کردن باتری به مرور عمر آن را کوتاه می کند، اما نه به آن سرعت که فکرش را می کنید.
4- زمانی که گوشی به شارژ وصل است از آن استفاده نکنید
با خواندن این جمله اول باید پرسید “واقعا چرا؟؟؟”. وقتی گوشی ها به دلایل مختلف خیلی زود نیاز به شارژ پیدا می کنند، بعد آن وقت هر بار هم که به شارژ وصل هستند از آنها استفاده نکنیم؟ چنین کاری مصداق بارز شکنجه در عصر جدید است! در واقع چنین تصوری از آنجا به وجود می آید که عده ای گمان می کنند اگر در زمان شارژ شدن گوشی از آن استفاده کنید ممکن است دچار برق گرفتگی شوید. اما چنین اتفاقی نخواهد افتاد. البته اگر در وان حمام گوشی را به شارژ وصل کنید و بعد از آن استفاده کنید یا اینکه از شارژرهای غیر استاندارد استفاده کنید چنین چیزی ممکن است، اما در حالت عادی نه. این نکته را فراموش نکنید که اگر زمانی که گوشی در حال شارژ است کاری به کارش نداشته باشید با سرعت بیشتری شارژ می شود، اما برق گرفتگی؟ نه.
5- استفاده از شارژر های متفرقه باتری دستگاه را نابود می کنند
این هم تا حدی صحیح است اما نه به طور کامل. در واقع اگر شارژر متفرقه شما از نوع حسابی و استاندارد باشد (و برای مثال برای شارژ شدن سامسونگ از شارژر ال جی استفاده کنید) چنین چیزی صحیح نیست، اما اگر از شارژر غیر استاندارد استفاده کنید امکان خراب شدن باتری دستگاه را افزایش می دهید. حتی استفاده از شارژر های تقلبی می تواند باعث آتش گرفتن گوشی و برق گرفتگی (مورد شماره 4) هم باشد، اما با خرید یک شارژ استاندارد می توانید همه این موارد را فراموش کنید.
باعث افزایش گرما میشه ولی احتمالا دلیل اصلی استفاده از شارژرهای غیر استاندارد باشه
:-bd
دوست عزیز ممنون از مطلب خوبت، فقط یک نکته رو با اجازتون بگم احتمالا غلط هم باشه ، خلاصه به بزرگی خودتون ببخشید.
من جندین بار از اخبار و تلویزیون شنیدم(نه داستان های دیگران) که گوشی زمانی که به شارژ متصل بوده و طرف ازش استفاده طولانی میکرده ، منفجر شده و دستش داغون شده.
البته احتمال میدم درست باشه چون وقتی با گوشی کار میکنی خودش گرما تولید میکنه و وقتی میزنی شارژ و باهاش کار میکنی این گرما دو برابر میشه و باعث منفجر شدن باطری میشه.
البته این نظر بنده هست اگه اشتباه بود ببخشید.
ممنون و تشکر
ممنون و تشکر
بسیار عالی و مفید بود ، متشکرم
این مطالب درمورد شارژهای وایرلس هم صدق میکنه.اگه گوشیرو با این نوع شارژرها شارژکنیم مشکلی نداره
دوست عزیز دو نکته
پورت های کامپیوتر و دیگر دیوایس ها همه آمپری بین 0.5 تا 0.9 (که بیشتری برای usb3) هستش به طور کلی هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه و معمترین چیزی که وجود داره اینه که شما با شارژر اصلی گوشی خودتون مراجعه کنید و سعی کنید از شارژه با آمپر اوت پوت بیشتر استفاده نکنید که اینم جواب سوال شماست در ضمن گوشی های جدیدتر از تکنولژی های جدیدتری استفاده میکنند هر مقدار آمپر شما بالاتر باشه گوشی نسبت به ظرفیت باطری سریعتر پر میشه ولی موجب گرمای بیشتری نیز میشود
دیقا مورد 4 برا بازی هایی همچون کلشه چون واقعا باتری گوشی رو به چالش میکشه روزی دوبار تا سه بار باید زد تو شارژ
شارژ کردن با پورت usb هیچ ایراد خاصی نداره، فقط همون طور که شما هم اشاره کردید سرعت شارژ خیلی پایینه، درباره کوییک شارژ هم روی گوشی هایی که ازش پشتیبانی نمیکنن تاثیری نداره
سلام و ممنون بابت مطلب مفیدتان
دو سئوال دارم
یک آیا شارژ کردن گوشی از طریق پورت USB کامپیوتر اشکال داره چون سرعت شارژ خیلی پایینه
دو آیا شارژرهای کویک شارژ مثل شارژر جدید سونی Z3 پلاس که امکان شارژ سریع داره برای گوشیهایی که این امکان رو نداره ضرر داره و آیا اصلا دیگر گوشی های سونی را سریعتر شارژ میکنه یا خیر
باز هم تشکر
واقعا همچین مطلبی لازم بود.
دستتون درد نکنه:-bd
مردیم انقد توی تلگرام عکس سوخته میذارن میگن موقع شارژ گوشی اهنگ گوش داده اینجوری شده!!!:-o
این فروشندگان با سواد تو ایران یه قوانین از خودشون درست کردند که کمپانی ها هم در رد یا اثباتشون موندن