پس از آنکه سال گذشته میلادی مایکروسافت برخی اطلاعات اولیه از کنسول بعدی خود با نام پروژه اسکورپیو را منتشر کرد، سونی نیز به معرفی نسخه های جدیدی از پلی استیشن 4 پرداخت اما حتی قوی ترین نسخه از این موارد یعنی PS4 Pro هم نتوانست آن طور که باید در برابر موج سنگین مایکروسافت و پروژه اسکورپیو مقاومت کند و حالا چشم های زیادی در دنیای بازی های دیجیتال به اردوگاه مایکروسافت خیره شده است. هفته های گذشته اولین سری اطلاعات سخت افزاری رسمی این کنسول توسط مایکروسافت منتشر شد تا به این ترتیب بر اجرای بازی ها به صورت 4K و با نرخ فریم بالا تایید شود. اما می توان گفت پرسش های بدون پاسخی نیز همچنان درباره این کنسول مرموز وجود دارند.
سوال اول: قیمت
اصلی ترین نگرانی کاربران برای خرید کنسول جدید مایکروسافت قیمت آن است. اخیرا شرکت های فعال در حوزه تکنولوژی برچسب های قیمتی بسیار سنگینی را برای دستگاه های جدید خود در نظر گرفته اند که باعث می شود احتمال افزایش قیمت کنسول های بازی نیز چندان دور از ذهن نباشد. در حال حاضر Xbox One S با قیمت پایه 249 دلار به فروش می رسد و این در حالیست که PS4 Pro قیمتی 399 دلاری دارد. به این ترتیب می توان پیش بینی کرد کنسول بعدی مایکروسافت با قیمتی بین 450 تا 500 دلار عرضه شود.
سوال دوم: آیا نرم افزار طراحی شده برای اسکورپیو به ویندوز 10 برای اجرای بازی های ایکس باکس کمک می کند؟
مایکروسافت در ماه های گذشته تلاش هایی را برای افزایش حوزه نفوذ بازی های اختصاصی خود و درگیر کردن بیشتر گیمرها انجام داده است. مهم ترین این اقدامات را می توان به Xbox Play Anywhere و پشتیبانی کنسول های جدید از بازی های قدیمی تر اشاره کرد. به کمک قابلیت اول کاربران می توانند بازی های ایکس باکس را خریداری کرده و آنها را هم بر روی کنسول و هم بر روی رایانه های خود احرا کنند و در هر دو پلتفرم از فایل های ذخیره خود، DLC ها و دستاوردها بهره ببرند. قابلیت دوم نیز گیمرها را قادر می سازد بیش از 300 بازی اختصاصی برای ایکس باکس 360 را روی Xbox One اجرا کنند. به این ترتیب می توان گفت مایکروسافت در تلاش است مرز بین کنسول ها و رایانه های شخصی را به تدریج کمرنگ تر کند و ممکن است در پروژه اسکورپیو شاهد قابلیت های ویژه ای برای اجرای بازی های ایکس باکس بر روی ویندوز 10 باشیم.
سوال سوم: تصمیم مایکروسافت برای واقعیت مجازی چیست؟
مایکروسافت بیش از آنکه در زمینه تکنولوژی واقعیت مجازی شناخته شده باشد به واسطه هدست هولولنز در دنیای واقعیت افزوده مطرح شده است. با این حال در شرایط کنونی واقعیت مجازی امکانات بیشتری را در اختیار کاربران و به خصوص گیمرها قرار می دهد و به این دلیل می بایست انتظار در نظر گرفتن ویژگی های کلیدی برای VR در کنسول بعدی مایکروسافت را داشت. ماه گذشته این کمپانی اعلام کرد پروژه اسکورپیو و حتی ایکس باکس وان از سال 2018 از محتوای واقعیت مجازی پشتیبانی خواهند کرد و پیشتر نیز از آغاز همکاری خود با شرکت های ایسر، ایسوس، دل، اچ پی و لنوو برای ساخت هدست های واقعیت مجازی خبر داده بود. نزدیک به یک سال است که این شرکت ها در حال آماده سازی هدست های ویژه خود برای مایکروسافت هستند و در انتهای سال جاری با عرضه پروژه اسکورپیو شاهد عرضه نسخه های نهایی و البته ارائه شدن محتوای VR برای گیمرها خواهیم بود.
سوال چهارم: آیا عرضه پروژه اسکورپیو به معنی پایان مسیر ایکس باکس به عنوان یک مرکز تفریحات خانگی است؟
مایکروسافت در سال های اخیر همواره تلاش کرده کنسول ایکس باکس را به مرکزی برای همه تفریحات خانگی تبدیل کند. از جمله تلاش ها برای انجام این کار می توان به افزوده شدن قابلیت اجرای برنامه ها، مشاهده تلویزیون های دیجیتال و استفاده از محتوای آنلاین و همچنین مشاهده برنامه های ورزشی اشاره کرد. اما مشخص نیست اگر قرار است نام کنسول مایکروسافت تغییر کند چه بر سر برنامه مرکز تفریحاتی آن خواهد آمد؟ به نظر می رسد در روزهای پایانی منتهی به زمان عرضه، پروژه اسکورپیو هم به خانواده ایکس باکس بپیوندد و به این ترتیب مسیر آن را در زمینه سرگرمی های خانگی ادامه دهد.
سوال پنجم: آیا تنها ویژگی بارز پروژه اسکورپیو اجرای بازی ها به صورت 4K است؟
زمانی که ایکس باکس وان عرضه شد مایکروسافت به کاربران تضمین داد بازی ها به کمک این کنسول با کیفیت 1080p اجرا خواهند شد. با این حال بسیاری از بازی ها نتوانستد در ابتدا با این کیفیت روی کنسول مورد نظر اجرا شوند و همین حالا نیز برخی از آنها برای اجرای 1080p با 60 فریم بر ثانیه مشکلاتی دارند. از طرفی پروژه اسکورپیو ادعای اجرای بازی ها با کیفیت 4K و 60 فریم در ثانیه را دارد و با این وجود اعلام شده همین پردازش ها نیز تنها بین 60 تا 70 درصد از توان کنسول جدید را به خود مشغول خواهند کرد. در واقع می توان به راحتی مشاهده کرد که مایکروسافت علائمی را ارسال می کند که اسکورپیو 30 درصد توان آزاد برای اجرای کارهای دیگری را برای خود ذخیره کرده است. نمی توان پیش بینی کرد این “کارهای دیگر” دقیقا چه مواردی هستند اما شاید برنامه هایی برای توسعه دهندگان و حتی تولید کنندگان محتوای VR و AR در دست اجرا باشد.
من خودم کنسول دارم ولی تو سخن قرن رو گفتی:l
خیر 500 دلار نیست
قیمتش 499$ است:-D
احتمالا همون 500 دلاره چون اگه بیشتر باشه رسماً شکست خورده
:l:l/-)
هی میخوام کامنت نزارم نمیشه:l
اخه تویی که برای سیستم گیم پاور 480 میبندی:-q
و تا الان از دو کیلیومتری یه کنسول رد نشدی و تنها تجربه گیمیریت قارچ خور بوده میایی در مورد گیمینگ نظر میدی:o
بهترین پلتفرم گیم اول pc است بعد کنسول PS است
چرا پلی استیشن ؟ چون ارزش کنسول به انحصارایش است;)
با توجه به حرفهای شما پس اینهمه کمپانی بزرگ مثل ایسوس و گیگابایت و ام اس ای و ……همه و همه یه مشت احمق دور هم جمع شدن و مادربرد و تجهیزات گیم میزنن برای پی سی؟؟؟؟
این همه کمپانی مثل ریزر و لاجیتک و…..کمپانی های مودینگ …
و از همه بد تر
کمپانی های گیم سازی میثل الکترونیک ارتز و استیم و اکتیویژن و غیره و غیره همشون احمق هستن که دارم برای پی سی گیم میسازن؟؟؟؟
داداش من
لازم نیس برای هر چیزی نظر بدید
نمیخام با دلیل و منطق بهت ثابت کنم که حرفه ای ترین پلت فرم برای گیم پی سی هست….نه کنسول
چون اگر واقعا اهل مطالعه و تحقیق بودی خودت تا الان فهمیده بودی و همچین حرف بی منطقی رو نمیزدی
ببین چکار کردی که منم که هیییییچ کامنت نمیذاشتم صدام در اومد….:-L:-L:-L:-L
گیمر باید اینو بخره ، کامپوتر برای گیم حرفه ای طراحی نسده
:-bd
:-bd