از آنجا که صنعت گوشی های هوشمند در سال های اخیر به طرز اعجاب انگیزی رشد داشته است و میتوان گفت بازار این نوع گجت ها کاملا به اشباع رسیده است، اکثر تولید کنندگان اصلی که در زمینه های مرتبط با این صنعت فعالیت میکنند بزرگ تر از قبل شده اند و توانستند بیش از پیش به سرمایه های خود اضافه کنند. از جمله صنایع مهم مرتبط، کمپانی هایی هستند که چیپست ها را برای برند های گوشی های هوشمند تولید میکنند. برخی از کمپانی ها مانند سامسونگ هم در زمینه ی تولید چیپست نقش دارند و هم در زمینه ی تولید گوشی های هوشمند و برخی دیگر مانند کوالکام نیز تنها در زمینه ی تولید تراشه ها به طور تخصصی فعالیت میکنند. اما برترین کمپانی های چیپست ساز در این صنعتی که با افزایش 3 در صدی در نیمه ی ابتدایی سال 2016، ارزشش از 10 میلیارد دلار عبور کرد کدام ها بوده اند؟ همراه ما باشید تا به پاسخ این سوال برسیم.
در سال 2015 کمپانی کوالکام که از شناخته شده ترین چیپست سازان دستگاه های قابل حمل به شمار میرود با مشکل داغ شدن بیش از حد چیپست پرچمدار اسنپدراگون 810 مواجه شد و جایگاه خود را تا حدودی در بازار از است داد. اما این کمپانی امریکایی امسال به طرز فوق العاده ای مجددا وارد بازار شد و چیپست های بسیار خوبی را وارد بازار کرد تا خیلی زود کوالکام موضع اصلی خود را باز پس گیرد. بر اساس آمار منتشر شده از سوی Strategy Analytics، سهم کوالکام در این صنعت در نیمه ی ابتدایی سال 2016 به 39 در صد رسیده است و در حال حاضر برترین چیپست ساز گوشی های هوشمند به شمار میرود.
اما در رده ی دوم کمپانی تایوانی مدیاتک قرار دارد که اغلب مشتری های چیپست های این کمپانی را سازندگان آسیایی به خصوص کمپانی های چینی هستند که به خاطر قیمت پائین تر و ارزش خرید بالای چیپست های مدیاتک، از این چیپست ها در دستگاه های خود استفاده میکنند. از آنجا که تعداد تولید کنندگان آسیایی بسیار زیاد هستند و فروش بسیار خوبی نیز در این منطقه دارند، سهم مدیاتک در نیمه ی ابتدایی سال 2016 به 23 در صد رسیده است. با اینکه اختلاف نسبت به کوالکام نسبتا زیاد است اما به هیچ عنوان آمار بدی برای این چیپست ساز تایوانی به شمار نمیرود.
در رده ی سوم کمپانی اپل با سهم 15 در صد قرار دارد و از آنجا که چیپست های این کمپانی تنها در گجت های اپل استفاده میشوند و تنوع مدل های اپل نیز بسیار کم است، اما به لطف فروش بالایی محصولات، کوپرتینویی ها به این سهم قابل توجه دست یافته اند. پس از اپل دو کمپانی Samsung LSI و Spreadtrum به ترتیب در جایگاه های چهارم و پنجم قرار گرفته اند و Huawei HiSilicon نیز در پشت کمپانی های مذکور قرار گرفته است. بر اساس این گزارش، دو سوم از تمام چیپست هایی که در نیمه ی ابتدایی سال 2016 به بازار عرضه شده اند، 64 بیتی بوده اند. در حالی که سهم بخش تولید چیپست سامسونگ یا همان Samsung LSI دو رقمی شده است، از آنجا که سازنده ی کره ای با گلکسی نوت 7 به مشکل خورد، انتظار میرود این کمپانی در نیمه ی ابتدایی سال جاری درآمد چشمگیری را نداشته باشد.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
شرکت tsmc چی پس؟! اون ک چیپست های اپل رو هم میزنه؟!
مگر از خودش چیپست نداره؟! قضیه چیه
متاسفانه اینتل در این عرصه نیست
مدیاتک خوب پیشرفتی داشته هااا