دانشگاه ها نیروی محرکه هر کشوری به حساب می آیند. پیشرفت های علمی و توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی همگی از دانشگاه ها آغاز می شوند و به همین دلیل نمی توان منکر نقش فوق العاده تاثیر گذار دانشگاه در سرنوشت یک کشور شد. با افزایش جمعیت و نیاز بیشتر جامعه به دانش آموختگان دانشگاهی برای مشاغل مختلف، دانشگاه ها نیز دچار تغییر و تحولات گسترده ای شده و اشکال مختلف آنها وارد بخش علمی کشور شدند. اما شاید از بین تمامی دانشگاه هایی که در کشور در حال فعالیت هستند، بتوان چند مورد از آنها را به عنوان نماد علمی کشور در سراسر جهان شناخت و از این بین نیز بدون شک دانشگاه صنعتی شریف جزو برترین هاست. این دانشگاه امروز 50 سالگی خود را جشن گرفت.
این دانشگاه که در سال 1344 و به ریاست دکتر محمد علی مجتهدی گیلانی تاسیس شد، از همان ابتدا الگوی خود را دانشگاه MIT قرار داد و بنای آن بر آموزش از نوع حل مساله قرار گرفت. 400 دانشجو در رشته های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی و مهندسی متالورژی اولین ورودی های این دانشگاه را تشکیل می دادند.
دانشگاه صنعتی شریف در مقایسه با بسیاری از دانشگاه های بزرگ جهان، یک دانشگاه جوان به حساب می آید و با این حال در بین تمامی دانشگاه های دنیا که در 50 سال اخیر تاسیس شده اند در رتبه 40 قرار دارد که نشان دهنده پیشرفت بسیار مناسب و روند روشن سیاست های آن است. برگزاری مسابقات جهانی برنامه نویسی دانشجویی ACM، مسابقات Robocup، مسابقات خودروهای هیبریدی و مسابقات ملی شناورهای هوشمند، مسابقات رباتیک و دهها برنامه متنوع و جذاب از فعالیتهای عمده علمی دانشجویی این دانشگاه است و هر ساله مقالات علمی متعددی توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف منتشر می شوند. از جمله فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف می توان به دکتر مریم میرزاخانی، اولین زن ایرانی عضو آکادمی ملی علوم آمریکا و اولین زن برنده مدال فیلدز، دکتر محمد علی نجفی، دکتر علی لاریجانی، مصطفی احمدی روشن و دکتر مسعود علیمحمدی اشاره کرد.
جدا از بحث های رایج درباره اینکه کدام دانشگاه در چه رده بندی و با کدام معیاری بهترین دانشگاه ایران است باید به این نکته توجه داشته باشیم که تولید علم و استفاده از آن به منظور پیشبرد سیاست های کلان کشور منجر به رشد اقتصادی شده و در نتیجه باعث قدرت گرفتن ما در دنیای امروز خواهد شد. امیدواریم رقابت بین دانشگاه های داخلی در نهایت منجر به افزایش سطح کیفی آنها و البته دانش آموختگانشان شود و روزی فرا برسد که ایران هم بتواند نماینده ای در میان برترین دانشگاه های جهان داشته باشد.
ممنون از این که پیگیری میکنید :-bd:-bd:-bd=smile
اگر بخشهای خصوصی قدرتمندی مانند اینتل و یا اسپیس ایکس در جامعه ای فعال باشد با همکاری دانشگاهها باعث پیشرفت واقعی علوم میشوند….
عجب.
این دانشگاه قبل از انقلاب یه اسم دیگه داشت. بعد از انقلاب و در جریان اتفاقاتی که برای حزب مجاهدین خلق سابق افتاد تصمیم گرفته شد اسم دانشگاه به صنعتی شریف تغییر پیدا کنه که نام یکی از کشته شدگان حوادثه
به خاطر کش وب سایته. صحبت میکنیم که بررسی کنن. ممنون از یادآوری شما
مبارکه.
درود بر دانشگاه علم که تمام خاطرام ازش دارم – آشنایی با خانمم……………. دوست دارم بچه ها شریف زنده باد………
خبر خوبیه برای ما که دانشگاه صنعتی شریف تو دنیا رتبه 40 رو داره . خدا کنه همیشه تو زمینه علم و صنعت فقط رو به جلو حرکت کنیم
راستی آقای یوسفی زاده چرا این آواتارها که تغییر میدیم 2 هفته بعد عوض میشن ؟!!!
هیچوقت شده که فکر کنید چرا اسم این دانشگاه شریفه. این دانشگاه در واقع توسط شخص آقای شریف واقفی پایه گذاری شده و به همین دلیل هم ابتدای نام فامیلی ایشون رو بر روی دانشگاه گذاشتند. ایشان چون دارای شخصیتی انقلابی بودند و بعضا تفکراتی حزبی داشتند از نگاه برخی مفسرین دارای شخصیتی مبهم بودند و به همین دلیل با اینکه توسط منافقین کشته شدند نام شهید بر ایشان نهاده نشد اما از ایشان به عنوان دشمن یا منافق هم یاد نمی شود