اورکلاک کارتگرافیک همواره لذت فراوانی دارد و پس از معرفی نسل جدید پردازندههای گرافیکی و کاهش توان مصرفی (و در نتیجه کاهش حرارت)، اورکلاک آنها به مراتب سادهتر و جذابتر شدهاست. مهمترین مسئله در معماری 28 نانومتری، افزایش قابلیتهای اورکلاک و تأثیر بیشتر افزایش فرکانس روی عملکرد نهایی است که در کارتهای سری 600 انویدیا با استفاده از معماری Kepler، پیشرفت قابل توجهی داشتهاست. پردازندهگرافیکی GK104 که در کارتهای GTX 660Ti، GTX 670 و GTX 680 استفاده شده، قابلیت مناسبی برای اورکلاک دارد و این مسئله به واسطه رکوردهای ثبتشده توسط اورکلاکرهای مطرح جهان به اثبات رسیدهاست. اینبار قصد داریم، شما را برای اورکلاک پردازندهگرافیکی GK104 انویدیا راهنمایی کنیم که بهطور حتم در اولین تجربه اورکلاک میتواند کمک فراوانی برای رسیدن به هدفتان به شما بکند. اورکلاک کارتگرافیک شباهت فراوانی به اورکلاک پردازندهمرکزي دارد اما شما با پارامترهای زیادی سروکار ندارید. هرچند شرکتهای تولیدکننده همواره کارتهای سری OC را به صورت اورکلاکشده وارد بازار میکنند اما حرفهایها همیشه تشنه سرعت بیشتر هستند و برای دستیابی به خواسته خود باید کمی با کارتگرافیک خود سرشاخ شوند. میتوان مهمترین دلیل اشتیاق کاربران آماتور برای اورکلاک، شکست دادن کارتگرافیک استاندارد دوستان در بازیهاست و این هدف میتواند یک تجربه شیرین و جدید برای شما به شمار آید. در این راهنما سعی خواهیمکرد، شما را با اورکلاک کارتگرافيک توسط نرمافزارهای MSI Afterburner و EVGA PrecisionX آشنا کنیم. پس با ما باشيد تا سري به دنياي جذاب اورکلاک کارتگرافيک بزنيم.
اشاره: ریسک آسیبهای احتمالی به کارتگرافیک بر عهده شما خواهدبود و پیش از اعمال هرگونه تغییری در پارامترهای مختلف، بهتر است کمی در خصوص آن تحقیق کنید تا از اورکلاک نهایت لذت را ببرید.
تصویر 1
MSI Afterburner
محبوبیت و درصد استفاده از این نرمافزار به مراتب بیشتر از سایر نرمافزارهای اورکلاک کارتگرافیک بوده و تنظیمات فراوانی برای یک کاربر آماتور و حرفهای وجود دارد که برای کارتهای انویدیا و AMD بهطور مشترک قابل استفاده است. صفحه اولیه Afterburner شامل پنج گزینه قابل تنظیم برای فرکانس پردازندهگرافیکی، فرکانس حافظه، ولتاژ پردازندهگرافیکی، محدودیت توان و سرعت چرخش فن میشود (تصویر 1). بهتر است پیش از آغاز اورکلاک، سرعت چرخش فن را روی حداکثر میزان آن قرار دهید تا حرارت پردازندهگرافیکی را به بهترین شکل ممکن کنترل کنید، اینکار به شما اجازه دستیابی به فرکانس بالاتر و همچنین افزایش مدت زمان اورکلاک را خواهدداد. در طول زمان اورکلاک سعی کنید توسط نرمافزار GPUZ، حرارت پردازندهگرافیکی را بررسی کرده و در صورتی که دمای پردازندهگرافیکی بیش از حد طبیعی بود، اورکلاک را به فرکانس پایینتر محدود کنید. اورکلاک شامل دو وضعیت ثبت رکورد و انجام تست میشود که در وضعیت اول، تنها دستیابی به فرکانس بالاتر اهمیت دارد اما در وضعیت دوم، تنها پایداری سیستم برای به اتمام رساندن تستهای مختلف در اولویت قرار داد. برای پایدار بودن کارتگرافیک هنگام اورکلاک باید به فرکانسهای پایینتر بسنده کرده و کنترل سختگیرانهتری نسبت به دما انجام دهید. اکنون که با تمامی شرایط ایمنی پیش از اورکلاک آشنا شده و آنها را رعایت میکنید، نوبت به شناخت کامل نرمافزار Afterburner میرسد. برای دستیابی به فرکانسهای بالاتر، نیاز به افزایش ولتاژ پردازندهگرافیکی است که در نرمافزار اختصاصی MSI بخش ولتاژ غیرفعال است.
تصویر 2
برای فعالسازی باید به بخش Setting، تب General بروید و گزینه Unlock Voltage Control را غیرفعال کنید (تصویر 2). اکنون میتوانید ولتاژ پردازندهگرافیکی GK104 را افزایش دهید که البته این افزایش ولتاژ به تنهایی سبب افزایش دما نیز خواهدشد. در اين نرمافزار قابلیت افزایش صد میلیولت به ولتاژ پردازندهگرافیکی وجود دارد اما باید به صورت منظم و در یک روال محافظهکارانه، ولتاژ را افزایش دهید که بهطور معمول این میزان در کارتهای گرافیکی سری Lightning یا دارای بایوس سفارشی بیشتر خواهدبود. ولتاژ پردازندهگرافیکی مانند فرکانس دارای یک محدوده است، به همين دليل نخست باید حداکثر ولتاژ قابل تنظیم برای پردازندهگرافیکی خود را به دست آورده و همواره سعی کنید به حداکثر میزان ولتاژ به خصوص روی کارتهایی با خنککننده مرجع نزدیک نشوید. یکی از قابلیتهای مهم Afterburner، قابلیت افزایش توان مصرفی کارتگرافیک است تا در اورکلاک بتوانید به خوبی توان موردنیاز کارتگرافیک را تأمین کنید. برای افزایش توان مصرفی، گزینه Power Limit در نظر گرفته شده که میتواند تا دو برابر توان مصرفی استاندارد را روی کارت اعمال کند. اکنون به شیرینترین بخش کار یعنی افزایش فرکانس پردازنده و حافظه گرافیکی رسیدهایم. مهمترین نکته در این بخش، افزایش تنها یک فاکتور برای رسیدن به نقطه پایداری و سپس افزایش فاکتور بعدی است. در این حالت، هرگز فرکانس پردازنده و حافظه گرافيکي را همزمان افزایش ندهید و سعی کنید، نخست حداکثر فرکانس پردازنده یا حافظه گرافیکی را به صورت جداگانه به دست آورید. اکنون زمان آن رسیده تا حداکثر فرکانس پارامتر بعدی را به دست آورده و آن را روی کارت اعمال کنید. برای اطمینان از پایداری کارتگرافیک پس از اورکلاک، بنا بر پیشنهاد MSI، نرمافزار تست 3DMARK 11 بهترین گزینه موجود به شمار میرود.
تصویر 3
بهتر است پس از هر بار افزایش فرکانس پردازنده یا حافظه گرافيکي، تست 3DMARK 11 را اجرا کنید تا از پایداری کارتگرافیک اطمینان حاصل کنید. میزان مناسب برای افزایش فرکانس پردازنده و حافظه گرافيکي در هر مرحله، 25 مگاهرتز است که در فرکانسهای بالاتر، این میزان حتی به يک مگاهرتز نیز خواهدرسید و افزایش همان يک مگاهرتز میتواند پایداری کارتگرافیک را برهم بزند. راههای تشخیص عدم پایداری کارتگرافیک شامل مواردی مانند فریزشدن تصویر، از کار افتادن درایور و Artifact میشود. در صورتی که عدم پایداری از سوی عامل Artifact باشد، توسط ایجاد نقاط رنگی در تست 3DMARK 11 قابل تشخیص است (تصویر 3). این میزان براساس شدت ناپایداری افزایش پیدا میکند و میتوان گفت، اولین راه برای تشخیص پایداری کارتگرافیک است. در تصویر 3، میتوانید به خوبی وضعیت Artifact در تست 3DMARK 11 را مشاهده کنید. شدت ناپایداری را میتوان از بیشتر بودن میزان هالههای نور، نزدیکتر بودن آنها و همچنین ادامه یافتن نمایش آنها روی تصویر تشخیص داد.
تصویر 4
EVGA PrecisionX
نرمافزار اختصاصی EVGA قابلیتهای تا حدودی مشابه با AfterBurner در اختیار شما قرار خواهدداد (تصویر 4)، با این تفاوت که محیط آن کاملاً گرافیکی است. البته نباید این نکته را فراموش کنید که PrecisionX تنها برای کارتهایگرافیکی دارای پردازنده انویدیا قابل استفاده است. طراحی گرافیکی این نرمافزار بهطور کامل مشابه کیلومتر شمار اتومبیل است و اطلاعات آن به صورت لحظهای براساس وضعیت کارتگرافیک تغییر میکند. در بسیاری از کارتهای گرافیکی امکان افزایش ولتاژ غیرفعال است و باید با استفاده از مود کردن OVP، قابلیت افزایش ولتاژ توسط مقاومت متغیر را برای کارتگرافیک فعال کنید. بهطور معمول، شرکتهای تولیدکننده برای جلوگیری از آسیب رساندن کاربران کنجکاو به کارتگرافیک، امکان افزایش ولتاژ را غیرفعال میکنند تا کاربران آماتور نتوانند بدون آگاهی و دانش سختافزاری، تغييراتي در آن اعمال کنند. البته در این بین کارتهای گرافیکی سری Lightning شرکت MSI و Classified شرکت EVGA دارای بایوس سفارشی با قابلیت افزایش ولتاژ هستند. با این حال، یک کاربر حتی حرفهای بدون در اختیار داشتن اطلاعات کافی دست به اورکلاک یک کارتگرافیک 600 دلاری نمیزند و بهطور حتم پیش از این کار در خصوص قابلیتهای کارت گرافیک خود تحقیق خواهدکرد تا بیشترین میزان ولتاژ را برای محصول خود شناسایی کند.
تصویر 5 و 6
در تصاویر 5 و 6،میتوانید به خوبی با روند افزایش ولتاژ در نرمافزار Precision آشنا شوید که با چهار رنگ سبز، زرد، نارنجی و قرمز سعی دارد تا حاشیه امن و محدوده خطر ولتاژ پردازندهگرافیکی را به کاربر اطلاع دهد. بهطور معمول برای کارتهای مجهز به خنککننده مرجع، ولتاژ کمتر و برای کارتهایی که از نیتروژن مایع برای خنکسازی استفاده میشود، ولتاژ بیشتری در نظر میگیرند که میتواند حداکثر ولتاژ یک پردازندهگرافیکی به شمار آید. شرایط اورکلاک برای این نرمافزار تفاوت چندانی با نرمافزار رقیب ندارد و برای افزایش فرکانس باید از همان مقادیر 25 مگاهرتزی استفاده شده و برای اثبات پایداری نیز به 3D MARK11 استناد شود. یکی از نکات مهم در خصوص اورکلاک کارتهای گرافیکی، کنترل دمای چیپستهای حافظه است که خنککنندهای برای آنها در نظر گرفتهنمیشود. شما میتوانید با قراردادن فن در کنار یا پشت کارتگرافیک، دمای چیپستهای حافظه را کاهش دهید تا قابلیت بیشتری در اورکلاک حافظه به دست آورید. با استفاده از نرمافزارهای مختلف نمایش دمای قطعات، تنها میتوانید به دمای پردازندهگرافیکی دست پیدا کنید و معیاری برای نمایش دمای چیپست حافظه وجود ندارد. این مسئله میتواند کار را به مراتب مشکل سازد تا تمرکز بیشتری روی دمای چیپستها انجام دهید. در حین اورکلاک و اجرای بنچمارکها در صورتی که مشکلاتی مانند فریز شدن تصویر، از کار افتادن درایور و Artifact، ابتدا باید ولتاژ پردازندهگرافيکي را افزایش دهید و در صورتی که این مشکل همچنان پابرجاست، باید به فکر کاهش فرکانس بیفتید. اینبار نیز تأکید میکنیم که هیچگاه کنترل دما را از یاد نبرید. در پایان میتوان گفت، هر دو نرمافزار قابلیتهای خوبی دارند ولی ممکن است در برخی موارد ولتاژ مورد نظر شما روی پردازندهگرافیکی تنظیم نشود. برای تعیین صحت میزان ولتاژ تنظیمشده، باید به مولتیمتر اتکا کنید تا هنگام بارگذاری کامل، میزان ولتاژ را مشاهده کنید. نکات مهم در خصوص اورکلاک کارتگرافیک را با یکدیگر مرور خواهیم کرد:
1. کنترل دما را هیچگاه فراموش نکنید. در صورتی که از کارتگرافیکی با خنککننده مرجع استفاده میکنید، بلندپروازی نکرده و به فکر شکست دادن کارتهای گرافیکی با خنککننده اختصاصی نیفتید.
2. حداکثر میزان فرکانس پردازنده، حافظه و ولتاژ را برای کارتگرافیک خود شناسایی کنید تا با دید بهتر و دقیقتر به اورکلاک بپردازید.
3. بهتر است برای جلوگیری از بروز مشکل، به صورت همزمان فرکانس پردازنده و حافظه گرافيکي را افزایش ندهید. ابتدا حداکثر میزان برای هر کدام را با پایداری کامل به دست آورید.
4. پس از هر تغییر در فرکانس یا ولتاژ، با اجرای 3DMARK 11 از پایداری آن مطمئن شوید.
ممنون بابت مطلب سپاس
و ببخشید من مموری کلاک رو با کورکلاک بردم بالا و فریم خوبی هم گرفتم تقریباً ۶الی۸فریم می داد تو بازی و دمای گرافیک ۶۲ هست مشکلی ایجاد نمی کنه
[quote name=”m.z.m”]سلام من کارت گرافیک خودم رو اورکلاک کردم یعنی فرکانس core clock رو از 625 به 815 و memory clock رو از 500 به 630 اورکلاک کردم که توی بازی ها 30 درصد افزایش کارایی رو داشتم اما مشکل من اینه که محدودیت اورکلاک نرم افزار msi afterburner نمی زاره فرکانس ها رو بالا تر ببرم درضمن من حدود یک ساعت تست kombustor گرفتم و هیچ مشکلی پیش نیامد ولی برای رفع محدودیت باید چیکار کنم؟[/quote]
سلام دوست عزیز
برای این منظور سعی کنید که از نرم افزارهای دیگری استفاده کنید. البته این را در نظر داشته باشید که این محدودیت به خاطر این است که نرم افزار توان مصرفی پردازنده گرافیکی و موارد دیگر را محاسبه می کند و برای همین محدودیت فرکانس را در نظر می گیرد.
سلام من کارت گرافیک خودم رو اورکلاک کردم یعنی فرکانس core clock رو از 625 به 815 و memory clock رو از 500 به 630 اورکلاک کردم که توی بازی ها 30 درصد افزایش کارایی رو داشتم اما مشکل من اینه که محدودیت اورکلاک نرم افزار msi afterburner نمی زاره فرکانس ها رو بالا تر ببرم درضمن من حدود یک ساعت تست kombustor گرفتم و هیچ مشکلی پیش نیامد ولی برای رفع محدودیت باید چیکار کنم؟
با عرض سلام مجدد
من بعد از اورکلاک تست آرتیفکت هم گرفتم وقتی مشکل داشت فرکانس هارو کمتر کردم و به فرکانس خوب رسیدم اما سیو نمیشه پایداری هم داره
یه نکته دیگه اینکه توی تست آرتیفکت من فرکانس خوبی بدست آوردم (آرتیفکتی وجود نداشت) ولی توی بازی که میرفتی باز هم ارور میداد تقریبا 40 تا 50 مگا هرتز از فرکانس هسته و کلی هم از فرکانس حافظه رو کم کردم تا توی بازی ارور نده
نکته جالب دیگه این که من حتی 1 درصد هم توی بازی تغییراتی ندیدم به حالت اولیه برگردوندم ولی هیچ فرقی نداشت با وقتی که اورکلاک شده بود نرم افزار EVGA.Precision یه ایتم داره که میزان استفاده از حافظه و دما و مخصوصا فریم ریت رو در بازی نشون میده من امتحان کردم حتی یک فریم هم توی بازی افزایش نداد وقتی اورکلاک شده بود در حالی که توی نرم افزار kombustor تست بنچ مارک که میگرفتم در حالت معمولی 82 فریم ودر حالت اورکلاک 94 فریم بود. افزایش پیدا کرده بود ولی توی بازی نتیجه ای نداشت!
گرافیک gtx 650 ddr5 هست بالاخره سری های gtx باید توی اورکلاک قدرت زیادی داشته باشند ولی نمیدونم چرا تاثری نداره.
با عرض سلام مجدد
من بعد از اورکلاک تست آرتیفکت هم گرفتم وقتی مشکل داشت فرکانس هارو کمتر کردم و به فرکانس خوب رسیدم اما سیو نمیشه پایداری هم داره
یه نکته دیگه اینکه توی تست آرتیفکت من فرکانس خوبی بدست آوردم (آرتیفکتی وجود نداشت) ولی توی بازی که میرفتی باز هم ارور میداد تقریبا 40 تا 50 مگا هرتز از فرکانس هسته و کلی هم از فرکانس حافظه رو کم کردم تا توی بازی ارور نده
نکته جالب دیگه این که من حتی 1 درصد هم توی بازی تغییراتی ندیدم به حالت اولیه برگردوندم ولی هیچ فرقی نداشت با وقتی که اورکلاک شده بود نرم افزار EVGA.Precision یه ایتم داره که میزان استفاده از حافظه و دما و مخصوصا فریم ریت رو در بازی نشون میده من امتحان کردم حتی یک فریم هم توی بازی افزایش نداد وقتی اورکلاک شده بود در حالی که توی نرم افزار kombustor تست بنچ مارک که میگرفتم در حالت معمولی 82 فریم ودر حالت اورکلاک 94 فریم بود. افزایش پیدا کرده بود ولی توی بازی نتیجه ای نداشت!
گرافیک gtx 650 ddr5 هست بالاخره سری های gtx باید توی اورکلاک قدرت زیادی داشته باشند ولی نمیدونم چرا تاثری نداره.
[quote name=”The Game”]با عرض سلام
من اورکلاک کردم ولی تغییرات سیو نمیشه بعد از خاموش و روشن شدن کامپیوتر به حالت اولیش برمیگرده
چطوری باید تنظیمات رو دائمی کرد؟[/quote]
سلام دوست عزیز
چک کنید باتری مادربرد مشکلی نداشته باشد. بعد ممکن است تغییرات باعث بروز ناپایداری در سیستم می شود و بایوس به طور پیش فرض تنظیمات را به حالت کارخانه باز می گرداند.
با عرض سلام
من اورکلاک کردم ولی تغییرات سیو نمیشه بعد از خاموش و روشن شدن کامپیوتر به حالت اولیش برمیگرده
چطوری باید تنظیمات رو دائمی کرد؟
[quote name=”رضل”]سلام من کارت گرافیک nvidia 630 دارم بنظر شما ارزش اورکلاک شدن داره؟؟؟[/quote]
سلام به شما دوست عزیز
صادقانه خیر. این کارت گرافیک کارایی خیلی خوبی ندارد و اورکلاک تغییر در کارایی آن ایجاد نمی کند.
سلام من کارت گرافیک nvidia 630 دارم بنظر شما ارزش اورکلاک شدن داره؟؟؟
[quote name=”mahdirp”]سلام کارت گرافیک من 2gd3GIGATRON GT 610 هستش من وقتی با نرم افزار MSI kombustor 3تست میزنم حداکثر 13 فریم میدم بعد که فرکانس هاشو نگاه کردم GPU clock405mhzوmemory 500mhz هست و درایور کارت گرافیک هم نصبه و نسخه 374 هم اومده .حالا نمیدونم مشکلش چیه و حتی ارزش اورکلاک هم نداره ؟لطفا هرچه سریع تر راهنماییم کنید وایا کارت گرافیک تقلبیه یا نه؟[/quote]
سلام دوست عزیز
کارت گرافیک شما هیچ موردی ندارد در کل GT 610 پردازنده گرافیکی ضعیفی است و برای پردازش های پایه کاربر دارد. برای همین شما حتی با افزایش فرکانس هم نمی توانید به کارایی بالایی دست بیابید و به نظرم سعی کنید تغییر زیادی در فرکانس ایجاد نکنید چون تفاوت ان زیاد نیست.
سلام پس کارت گرافیکم اشغاله ولی تو سوالات همین کارت gt 610 بود که نتیجه فریم ها از من بهتر بود …سیستم من: CPU core i3 4160 /ram 4gig/mother bord Msi H81 P33 PLUSهست چه کارت گرافیکی او رنج 200 تا 350 هزار تومن مناسب سیستممه و ارزش اورکلاک هم داشته باشه؟ممنونم از سایت خوبتون.
سلام کارت گرافیک من 2gd3GIGATRON GT 610 هستش من وقتی با نرم افزار MSI kombustor 3تست میزنم حداکثر 13 فریم میدم بعد که فرکانس هاشو نگاه کردم GPU clock405mhzوmemory 500mhz هست و درایور کارت گرافیک هم نصبه و نسخه 374 هم اومده .حالا نمیدونم مشکلش چیه و حتی ارزش اورکلاک هم نداره ؟لطفا هرچه سریع تر راهنماییم کنید وایا کارت گرافیک تقلبیه یا نه؟
[quote name=”mas0701″]سلام داداش
گرافیک giga gt 730 را تا چه حد میتونم اور کنم gpu clock رو از 700 به 720 بردم بسه یا بازم میتونم افزایش بدم؟[/quote]
سلام دوست عزیز
به طور کلی اورکلاک در پردازنده های گرافیکی موثر است که قدرت پردازشی بالایی دارند به نظر ما فرکانس را بیش از این حد بالا نبرید چون کارایی خیلی تغییر نمی کند و از طرفی دمای پردازنده گرافیکی به شدت بالا می رود.
سلام داداش
گرافیک giga gt 730 را تا چه حد میتونم اور کنم gpu clock رو از 700 به 720 بردم بسه یا بازم میتونم افزایش بدم؟
[quote name=”Alireza7979″]سلام من کارت gt 620 رو دارم با برنامه gtu tweak جی پی یو کلاک رو از 700 به 800 و مموری کلاک رو از 1066 به 1116 رسوندم و دمای کارت از 62 بالاتر نمیره و جی پی یو ولتاژ هم 1080 هست ولی تغیر انچنانی در فریم ریت احساس نمیکنم آیا مشکلی برای کارت من پیش اومده ؟
ممنون میشم سریع جواب بدین[/quote]
دوست عزیز مشکلی نیست علت بروز این مشکل بدلیل محدودیت خود کارت است که نمی تواند فریم ریت بیشتر از این به شما بدهد چون باید در این حالت پردازنده سیستم و خود کارت هم توانایی ارائه کارایی بهتر را داشته باشد.
سلام من کارت gt 620 رو دارم با برنامه gtu tweak جی پی یو کلاک رو از 700 به 800 و مموری کلاک رو از 1066 به 1116 رسوندم و دمای کارت از 62 بالاتر نمیره و جی پی یو ولتاژ هم 1080 هست ولی تغیر انچنانی در فریم ریت احساس نمیکنم آیا مشکلی برای کارت من پیش اومده ؟
ممنون میشم سریع جواب بدین
[quote name=”Young_mind”]آقا با سلام و خسته نباشد
مدل کارت گرافیک من با مدل کارت گرافیک آقای amircr7aa یکی هست یعنی gt 610 من میتونم به جای پله پله رفتن از روی اطلاعات ایشون اورکلارک کنم؟[/quote]
سلام دوست عزیز
باید دید دیگر مشخصات سیستم شما چیست اما می توانید از مشخصات سیستم دوستمان استفاده کنید.
آقا با سلام و خسته نباشد
مدل کارت گرافیک من با مدل کارت گرافیک آقای amircr7aa یکی هست یعنی gt 610 من میتونم به جای پله پله رفتن از روی اطلاعات ایشون اورکلارک کنم؟
[quote name=”amircr7aa”]سلام من کارت گرافیکم gt610 هستش من clock core رو از 810 به 1000 رسوندم و مموری کلاک رو از 1345 به 1420 و هیچ ناپایداری دیده نشد دمای کارت گرافیک هم 76 درجه بود و فریم هم از 49 به 60 ارتقا یافت این اورکلاک مشکلی نداره وطبیعی هستش[/quote]
تبریک می گم دوست عزیز کارت درسته تونستی به درستی اورکلاک کنی .
سلام من کارت گرافیکم gt610 هستش من clock core رو از 810 به 1000 رسوندم و مموری کلاک رو از 1345 به 1420 و هیچ ناپایداری دیده نشد دمای کارت گرافیک هم 76 درجه بود و فریم هم از 49 به 60 ارتقا یافت این اورکلاک مشکلی نداره وطبیعی هستش
[quote name=”ویکتور”]سلام ورژنmsi afteburner که من استفاده می کنم 4.1.1 است که گزینه Unlock Voltage Control تیک ندارد آیا با توجه به این که اصلا دنبال اورکلاک نیستم و فقط دمای پایین را ترجیح می دهم باید تیک آن را گذاشت یا نه؟ چرا که زمانی که از msi afterburner استفاده نمی کنم دما خیلی بالا نمی رود.[/quote]
سلام دوست عزیز
شما به این مورد نیاز ندارید و برای همین هم نیاز نیست این مورد را تیک بزنید. دلیلی برای افزایش دما وجود ندارد دوست عزیز. چون در این حالت خود کارت براساس میزان پردازشش شرایط را مدیریت می کند.
سلام ورژنmsi afteburner که من استفاده می کنم 4.1.1 است که گزینه Unlock Voltage Control تیک ندارد آیا با توجه به این که اصلا دنبال اورکلاک نیستم و فقط دمای پایین را ترجیح می دهم باید تیک آن را گذاشت یا نه؟ چرا که زمانی که از msi afterburner استفاده نمی کنم دما خیلی بالا نمی رود.
[quote name=”ویکتور”]سلام در لپ تاپ Lenovo Y5070 با گرافیک GTX 960M زمانی که از MSI Afterburner استفاده می کنم بدون اورکلاک کردن فریم ریت بازی فوق العاده افزایش می یابد اما دمای گرافیک خیلی بالا می رود (اگر ولش کنی تا 100 درجه هم می تواند برسد) باید چه کرد؟ خوشحال می شم راهنمایی کنید.[/quote]
سلام دوست عزیز
متاسفانه کاری نمی توان کرد بهترین روش استفاده از یک کولر نوت بوک مناسب است که با این وجود بازهم دما خیلی پایین نمیاد. به نظرم کولر را تست کنید اگر جواب نداد سعی کنید فرکانس را بالا نبرید چون ممکن است پردازنده گرافیکی مشکل پیدا کند.
سلام در لپ تاپ Lenovo Y5070 با گرافیک GTX 960M زمانی که از MSI Afterburner استفاده می کنم بدون اورکلاک کردن فریم ریت بازی فوق العاده افزایش می یابد اما دمای گرافیک خیلی بالا می رود (اگر ولش کنی تا 100 درجه هم می تواند برسد) باید چه کرد؟ خوشحال می شم راهنمایی کنید.
سلام آقای پناهی خیلی خیلی ممنون از راهنماییتون بله شما کاملا درست میگید که عوامله دیگه هم تو سرعت کارت تاثیر داره من رم کارت رو هم آورکلاک کردم و میدونم که یه کارت بیشتر از یه حد ظرفیت آور کلاک نداره اما الان خیلی به این موضوع آورکلاک علاقه مندم و دوست دارم همه جوره کارتو امتحان کنم تا به تنیجه مطلوب برسم و فعلا یه جورایی هم مجبورم کارتو بیش از حد آور کنم.زیادم برام مهم نیست کارت بسوزه :-)))) بالاخره آدم از همینجا ها تجربه کسب میکنه
ببخشید که زیاد سوال میپرسم حالا آیا شما نرم افزاری سراغ دارین که بتونم ولتاژو داخلش بالا ببرم و قفل نباشه؟تو نرم افزار هایی مثل MSI Afterburner یا evga امتحان کردم نشد:-(((
بازم تشکر از راهنمایی های خوبتون
ببخشید من نمیتونم ولتاژ gpu رو بالا ببرم میشه منو یکم بیشتر راهنمایی کنید تابتونم ولتاژمو زیاد کنم؟
مود کردن ovp که گفتین چیه؟
ممنون میشم اگه پاسخ بدین
سلام دوست عزیز
مدل کارت گرافیک شما چیست؟
مورد مهم این است که شما با استفاده از خنک کننده استاندارد کارت گرافیک نیاز به تغییر ولتاژ ندارید چون در این حالت به پردازنده گرافیکی اسیب می رسد.
قابلیت Over Voltage Protection باعث جلوگیری از افزایش غیراستاندارد ولتاژ و آسیب به پردازنده گرافیکی می شود. برای همین وقتی می خواهند رکورد اورکلاک را ثبت برسانند این محدودیت ولتاژ را برمی دارند تا امکان دست یابی به فرکانس بالاتر باشد. البته این مورد را اصلا پیشنهاد نمی کنم.
مدل کارت من gt 630 هست و فرکانس GPU اونو از 810 به 900 رسوندم اما از این بالا تر که میبرم کارت دچار ناپایداری شدید میشه اما فعلا دمای کارت زیاد تغییر نکرده و حدودا در پردازش های سنگین 50 درجه هست.
اما من میخواستم اگه بشه فرکانسو کمی بالا تر ببرم اما تو اکثر نرم افزارا که امتحان کردم افزایش ولتاژ ممکن نیست و قفله البته میدونم که این کارت مناسب oc نیست اما فعلا برای اجرای بازیا مجبور به این کار شدم!
حالا آیا روش نرم افزاری هست که من بتونم ولتاژو یکم افزایش بدم و اگه افزایش بدم دمای کارت تقریبا چقدر بالا میره؟و دوم اینکه راه حل دیگه ای نیست که بدون افزایش ولتاژ بتونم از ناپایداری کارت جلوگیری کنم؟
سلام دوست عزیزم
واقعیت حتی اگر شما بتوانید این محدودیت را با استفاده از نرم افزار بردارید و با افزایش ولتاژ هسته گرافیکی به فرکانس بالاتر برسید بازهم این کار تاثیر خیلی زیادی در کارایی کارت گرافیک ندارد چون در این حالت موارد دیگر مانند رابط حافظه، فرکانس حافظه و توانایی عملیاتی پردازنده گرافیی هم مطرخ می شود. در مجموع در مورد سوال اول باید بگویم این مورد بستگی به میزان ولتاژ، مقدار فرکانس و همچنین نوع پردازش دارد. دو خیر چون ولتاژ مورد نیاز برای پردازنده تامین نمی شود.
خسته نباشید اقا حسام.
اقا حسام برای اورکلاک کردن cpu هم نرم افزار هست؟ اگه هست چند تا از خوب هاش رو نام ببرید.
دوست عزیز! این مقاله در واقع یک راهنمای کلی برای کارت های گرافیکی به حساب آمده و به برند خاصی ( AMD و Nvidia ) محدود نمی شود. لازم به ذکر است که این مقاله در شماره 47 نشریه سخت افزار منتشر گردیده است! به قدری دقیق این مقاله را خوانده ام که الان خط به خط آن را از حفظ هستم! با تشکر از استاد حسام شالیکاریان!
میشه برای کارت گرافیک ati یه همچین چیزی بزارید ممنون میشم