ایده بازاریابی اشتباه میتواند به شهرت شرکتها آسیب وارد کند. گاهی سازندگان گوشیهای هوشمند برای جذب بیشتر مخاطبین خود دست به چنین اقداماتی میزنند. اما این ایدهها چه هستند و ما چگونه میتوانیم آنها را تشخیص دهیم؟
8 ایده بازاریابی اشتباه تولیدکنندگان گوشی
در این مطلب قصد داریم با شما چند نمونه از ایدههای بازاریابی اشتباه سازندگان گوشی هوشمند را به اشتراک بگذاریم با ما همراه باشید.
استفاده از عکسهای جعلی
یکی از ترفندهای رایج در زمینه بازاریابی گوشیهای هوشمند، استفاده از عکسهای گرفته شده با دوربین DSLR و وانمود کردن به اینکه عکسها با گوشی مورد نظر گرفته شده، است. تا امروز هوآوی چندین بار از این تکنیک برای گوشیهایی مانند P9 و سری نوا استفاده کرده است.
بیشتر بخوانید: استفاده هواوی از دوربین DSLR برای تبلیغ کیفیت سلفی Nova 3!
البته سامسونگ هم از این قضیه مبرا نبوده و برای تبلیغ گوشی گلکسی A8 از عکس دوربین استفاده کرده است. ممکن است دلیل این موضوعات سهل انگاری شخص مسئول بوده باشد. اما این روزها که دوربینهای موبایلی از کیفیت خوبی بهره مند هستند، این سبک از تبلیغات ناامید کننده است. همچنین این موضوع باعث میشود ذهن کاربران درگیر این موضوع شود که تا امروز چندبار گول چنین تبلیغاتی را خوردند.
بیشتر بخوانید: وقتی سامسونگ با عکس های غیر واقعی برای کیفیت دوربین تبلیغ کرد!
تقلب در بنچمارک
تستهای بنچمارک معمولاً نمایانگر عملکرد گوشیها در دنیای واقعی نیستند، اما به صورت کلی میتوانند ایده کلی از وضعیت گوشی به کاربر بدهند. متاسفانه تقلب در بنچمارکها یکی دیگر از ایدههای اشتباه بازاریابی سازندگان موبایل است. تولیدکنندگان گوشی و حتی سازندگان تراشه میتوانند تشخیص دهند که چه زمانی برنامه بنچمارک اجرا شده تا در آن حالت عملکرد دستگاه را تقویت کنند. این در حالی است که عملکرد واقعی گوشی به آن خوبی آنچه که در بنچمارک نشان میدهد، نیست. تا امروز شرکتهای شناخته شدهای مانند مدیاتک، هوآوی، آنر، اوپو، شیائومی و اچ تی سی دست به تقلب در بنچمارک زدهاند.
انتشار تصاویری خلاف واقعیت
یکی از تکنیکهای ناامیدکننده در بازاریابی گوشی هوشمند، نشان دادن تصاویر و طرحهایی است که بهتر از واقعیت به نظر میرسند. حاشیههای باریکتر، ناچ کوچکتر و برآمدگیهای دوربین کمتر، از تکنیکهایی هستند که چندین شرکت مانند لنوو و هوآوی و شرکتهای کمتر شناخته شده مانند یومیدیجی از آن استفاده کردهاند.
فروش فوق العاده و اتمام موجودی
وانپلاس اولین شرکتی بود که از اصطلاحی تحت عنوان Flash Sale استفاده کرد. در این طرح تعداد محدودی گوشی در مدت معینی به فروش میرسند. اگرچه این تکنیک راهی برای تعادل میان عرضه و تقاضا است، بسیاری از شرکتها از آن به عنوان یک تاکتیک تبلیغاتی استفاده میکنند. آنها با تصور اینکه کاربران اگر بدانند با یک گوشی کمی و روبرو هستند، میل بیشتری به خرید پیدا میکنند، دست به چنین اقدامی میزنند.
شیائومی و ریلمی دو شرکتی هستند که در چند سال اخیر چنین اقداماتی انجام دادهاند. یکی دیگر از ترفندهای این شرکتها ارائه آمارهایی در خصوص میزان فروش در Flash Sale یا اولین روز عرضه گوشی است. به عنوان مثال آنها با افتخار اعلام میکنند که به ارزش یک میلیون دلار در یک روز فروش داشته اند. اما اگر گوشی 1000 دلار قیمت داشته باشد این یعنی آنها تنها 1000 دستگاه به فروش رساندهاند و این رقم چندان چشمگیر نیست.
اطلاعات گمراه کننده
عدم ارائه اطلاعات کافی و حذف اطلاعات مورد نیاز در کنار بزرگنمایی در خصوص قابلیتها، یک ترفند دیگر بازاریابی شرکتها است. به عنوان مثال دوربینهای فوق عریض که دارای فوکوس خودکار هستند، به راحتی میتوانند برای عکاسی ماکرو مورد استفاده قرار گیرند. اما تولیدکنندگان گوشی با اضافه کردن یک سنسور دیگر به محصولات خود قصد در تبلیغات غیرضروری دارند. یا به عنوان مثال بسیاری از شرکتها در بخش مشخصات گوشی اشاره به نوع تکنولوژی نمایشگر و چیپست آن نمیکنند و تنها به بیان 8 هستهای بودن پردازنده اکتفا میکنند.
شفاف بودن یا نبودن
در سال 2018 شاهد آن بودیم که HTC و شیائومی محصولاتی با قاب شفاف راهی بازار کردند. اما بعدتر مشخص شد که در گوشی شیائومی شما اجزای داخلی گوشی را نمیبینید و آنچه که مشاهده میکنید قطعات واقعی دستگاه نیستند. این به خودی خود مشکل بزرگی نیست، اما عنوان نکردن آن از سمت شیائومی به اعتماد کاربر آسیب وارد میکند.
دوربین سلفی زیر نمایشگر
هنوز هیچ یک از سازندگان گوشی به این تکنولوژی دست پیدا نکردهاند. زمانیکه دوربین سلفی به معنای واقعی زیر نمایشگر قرار بگیرد، شما قادر به مشاهده آن نخواهید بود، مگر در زمانی که قصد استفاده از آن را داشته باشید. با این حال شرکتهای بسیاری مانند ریلمی در زمان تبلیغ برای گوشی خود از عنوان دوربین زیر نمایشگر استفاده میکنند.
تغییر نام گوشی و معرفی دوباره آن
شرکتهای چینی مانند هوآوی، اوپو، وانپلاس، ریلمی و شیائومی علاقه زیادی به استفاده از این ترفند دارند. این تاکتیک معمولاً برای صرفه جویی در وقت و هزینهای که صرف طراحی یک محصول جدید شده، به کار گرفته میشود. دلیل دیگر این موضوع این است که ممکن است برندی در یک منطقه محبوب باشد اما در منطقه دیگر وضعیت متفاوت باشد.
ترفندهای اشتباه بازاریابی معمولاً به شیوههای مختلف توسط تمامی سازندگان گوشی هوشمند در سراسر دنیا استفاده میشوند. تمامی موارد در صورت افشا شدن میتواند به اعتبار برندها صدمه بزند. بنابراین امیدواریم که در آینده شاهد چنین تبلیغاتی از سمت سازندگان گوشیهای هوشمند نباشیم.
دیدگاهتان را بنویسید