Asus F2A85X-V Pro
اولین نگاه به این مادربورد و دیدن خنککننده آن من را به یاد آخرین سری مادربوردهای Abit انداخت که به استفاده از یک لوله انتقال حرارت بزرگ خنککننده چیپست را به خنککننده مدار رگولاتور متصل میکرد و علاوه بر ارائه یک راهحل مناسب برای خنککردن چیپستهای داغ آن زمان، ظاهری جالب نیز به مادربوردها میبخشید. با پیشرفت فناوری و کم شدن توان مصرفی قطعات، نیاز به خنککنندههای پیچیده نیز کاهش پیدا کرده و شاید بتوان گفت، تعبیه یک لوله انتقال حرارت بزرگ و ضخیم در این مادربورد جنبه زیبایی داشتهباشد (ما که از آن راضی هستیم!). خنککننده مدار رگولاتور هشت فاز این مادربورد به دو قسمت تقسیم شده که میتوان گفت، این نوع طراحی برای کاهش هزینهها اعمال شدهاست.
پروسه ارزانسازی به اسلاتهای حافظه نیز رسیده و برخلاف دیگر مادربوردهای ایسوس، در اینجا از اسلاتهایی با دو گیره نگهدارنده استفاده شدهاست (نکته اینجاست که این محصول جزء کالاهای ارزانقیمت و اقتصادی به شمار نمیآید). اما خوشبختانه این مادربورد میتواند از حافظههای با فرکانس بالا به خوبی پشتیبانی کند. پشتیباني از دو کارتگرافیک به صورت CrossfireX و فناوری Virtu MVP نیز از دیگر ویژگیهای این مادربورد است.
تنوع پورتها در این مادربورد در سطح خوبی قرار دارد و تعداد کافی پورتهای پرسرعت USB 3.0 ،SATA III و یک eSATA در اختیار خواهیدداشت. نکته منفی دیگر درباره این مادربورد، عدم تعبیه دکمههای روشن و خاموش، ریست و Debug LED است (در این زمانه عدم وجود این موارد نابخشودنی است!). این مادربورد لوگوی پشتیبانی از ویندوز هشت را روی خود دارد و به همین دليل، امکاناتی برای بوت سریع سیستم و موارد دیگر در بایوس در نظر گرفته شده که فعالسازی آنها دسترسی به بایوس را غیرفعال میسازد (به همین دليل، دکمهای برای دسترسی به بایوس در چنین مواقعی روی مادربورد در نظر گرفته شدهاست) دکمهها و کلیدهای دیگر روی مادربورد شامل EPU ،TPU، دکمه تنظیم خودکار فرکانس حافظه و دکمه BIOS Flashback میشود.
برای کسانی که میخواهند از این سیستم در شبکه خانگی و انتقال محتوای چندرسانهای استفاده کنند، ابزاری اختصاصی به نام Remote Go! در نظر گرفته شدهاست. با نصب این نرمافزار و اتصال این مادربورد به یک روتر، کامپیوتر تبدیل به یک سرور DLNA شده و میتوان به کمک آن فایلهای چندرسانهای را بین دستگاههای مختلف متصل به شبکه در خانه منتقل کرد. USB 3.0 Boost نیز نرمافزار دیگری است که از پروتکل UASP پشتیبانی کرده و با اتصال وسایل ذخیرهسازی USB 3.0 که از این مورد پشتیبانی میکنند، سرعت انتقال اطلاعات را افزایش میدهد.
در زمان اعمال تنظیمات در بایوس، تنها این مادربورد بود که توانست از فرکانس 2400 مگاهرتزی حافظههای مورد استفاده ما پشتیبانی کند (البته همانطور که در تست AIDA 64 مشخص است، این مسئله تأثیر چشمگیری روی پهنای باند حافظه نداشتهاست). نکته دیگری که در مورد این مادربورد مشاهده میشود، فعال و غیرفعال بودن دکمه TPU روی مادربورد است. با فعال شدن این دکمه حتی در تنظیمات پیشفرض بایوس مقدار حداکثر فرکانس Turbo Core به 4/3 گیگاهرتز میرسد که این مسئله باعث افزایش کارایی و کسب امتیازات بهتر در تستها خواهدشد. ما تستهای این مادربورد را در حالتی انجام دادیم که دکمه TPU روی مادربورد در حالت خاموش قرار دارد و تنظیمات مربوط به پردازنده رفتاری نرمال از خود نشان میدهند.
مزایا:
پشتیبانی از حافظههای با فرکانس کاری 2400 مگاهرتز، نرمافزارهای جانبی مناسب، خروجیهای تصویری متنوع، کارایی بهتر با استفاده از TPU
معایب:
فاقد دکمه روشن و خاموش و Debug LED
شماره تماس و سایت: www.vistaitd.com- 87125000
گارانتی و قیمت: ویستا پخش رایانه- حدود 140 دلار
یه سوال
قابلیت Virtu MPV تو این مادربردها و CPU های Trinity فقط با گرافیک ATI سازگاری داره یا با انویدیا هم میشه؟
تو ترینیتی دارای گرافیک HD7620هستش
خیلی عالی بود
مخصوصا” قسمت معایب و مزایا عالی بود که یکی از بهترین قسمتهای یک بررسی کامل و دقیق هست
خسته نباشید
دوستان عزیز و گرامی
این مقالات مانند دیگر مقالات منتشر شده در وب سایت سخت افزار طی تست های متعدد و صرف زمان طولانی انجام شده است و امیدوارم مورد استفاده دوستان قرار بگیرد.