AMD اعلام کرده که وزارت انرژی ایالات متحده شرکتهای Cray و AMD را موظف نموده تا بزرگترین و پرخرجترین ابرکامپیوتر دنیا را بسازند. این قرارداد نزدیک به 600 میلیون دلار ارزش داشته و برای اوایل سال 2022 در نظر گرفته شده است.
این معامله برای AMD یک پیروزی خوب است زیرا آنها از پردازندههای EPYC و Instinct برای بخش سختافزار استفاده خواهند کرد و همچنین بودجه برای توسعه تکنولوژیهای مرتبط با ابرکامپیوترها نیز دریافت میکند.
EPYC و Instinct کنار یکدیگر در ابرکامپیوتری پیشرو (Frontier)
این ابرکامپیوتر Frontier نامیده خواهد شد و توسط Cray یک کمپانی که در زمینه ساخت ابرکامپیوتر شناخته شده است، به آزمایشگاه ملی اوک ریج در تنسی تحویل میدهد و هزینههای آن توسط وزارت انرژی تامین میشود. این سیستم برای فعالیتهای بسیاری از جمله مدل سازی پیشرفته مولکولهای دارویی با هزاران اتم، شبیه سازی رایانههای کوانتومی، واکنشهای هستهای و غیره استفاده خواهد شد.
Frontier برای تحویل در اواخر 2021 و آغاز به کار در اوایل 2022 برنامه ریزی شده است. به محض راهاندازی شدن تبدیل به سریعترین و قویترین سیستم محاسباتی (محلی) در دنیا خواهد شد. برچسب قیمتی 600 میلیون دلاری نیز آن را تبدیل به گران قیمتترین رایانه خریداری شده توسط دولت ایالات متحده میکند.
Frontier نزدیک به 30 مگاوات برق مصرف خواهد کرد. هر قسمت (Blade) شامل یک پردازنده EPYC و چهار شتابدهنده Radeon Instinct خواهد بود. پردازنده و گرافیکها از طریق راه ارتباطی نسل بعد AMD یعنی Infinity Fabric به یکدیگر متصل خواهند شد. بلیدها در قفسههای Shasta شرکت Cray جای خواهند گرفت. تعداد 100 عدد از این قفسهها که هرکدام 300 کیلووات مصرف دارند نصب میگردد که مصرف کلی 30 مگاوات را به همراه خواهند داشت.
در بخش پردازنده مرکزی AMD اعلام کرده که شاهد نسل آینده پردازندههای Zen خواهیم بود و از آنجا که تحویل برای سال 2021 است میتوانیم مطمئن باشیم که معماری Zen 3 یا حتی Zen 4 استفاده خواهد شد. در بخش شتابدهندهها نیز به واژه نسل بعد اشاره شده که به معنای معماری بعد از Graphics Core Next (GCN) است و احتمالا شاهد استفاده از معماری جدید گرافیکی در Frontier باشیم.
تقریبا یک سال پیش مدیرعامل AMD دکتر لیزا سو اعلام کرده بود که هدف اصلی و بلند مدت شرکت دیتاسنترها هستند. ایشان حتی به اهمیت حضور پردازندههای EPYC در ابرکامپیوترها نیز اشاره کرده بودند
پردازندههای آینده EPYC دستورالعملهای اضافهای در بخش ریزمعماری و معماری برای بهبود هوش مصنوعی و بار کاری در ابرکامپیوترهای خواهند داشت.
از قرارداد 600 میلیون دلاری، 500 میلیون خرج سیستم و اجزای سختافزاری خواهد شد و 100 میلیون دیگر نیز به AMD و Cray پرداخت میشود تا سختافزارهای دیگری را برای سیستم توسعه دهند. این شبیه کاریست که AMD با مایکروسافت و سونی انجام داده بود، از پولهای آنها برای توسعه تکنولوژیهای مرتبط با پردازندههای گرافیکی در طی سالهای اخیر بهره جست. این پول نیز احتمالا در توسعه گرافیکهای Instinct و اکوسیستم نرمافزاری آنها یعنی Radeon Open Compute Platform استفاده خواهد شد. در واقع این اکوسیستم بخشی از 100 میلیون را به خود اختصاص میدهد تا گسترشدهندههای جدیدی برای هوش مصنوعی و مدل سازی پیشرفته توسعه داده شوند. اگر AMD به یک چیز در بخش دیتاسنتر نیاز داشته باشد بدون شک یک اکوسیستم نرمافزاری قدرتمند برای مقابله با پلتفرم CUDA شرکت انویدیا است. چنین پول عظیمی میتواند در آینده ارزشهای بیشتری برای این کمپانی به همراه داشته باشد.
لازم به ذکر است که این سیستم جایگاه ابرکامپیوتر قبلی یعنی Summit که با پردازندههای Intel Xeon و Nvidia Tegra ساخته شده بود را خواهد گرفت. Summit در حال حاضر قدرتی 200 پتافلاپسی داشته درحالیکه Frontier نزدیک به هفت برابر بیشتر یعنی 1500 پتافلاپس قدرت دارد. جالب است بدانید وزارت انرژی در نظر دارد تا یک سیستم دیگر نیز زودتر و در سال 2021 توسعه دهد که کاملا برپایه محصولات اینتل است. پردازندههای Xeon و شتابدهندههای Intel Xe که هنوز مراحل توسعه خود را پشت سر میگذارند، قدرت این سیستم را تامین میکنند. حتما اینتل مخالفتهای زیادی با چنین پروژهای داشته و پرداخت مبلغ نیم میلیارد دلار به AMD در بخش دیتاسنتر/ابرکامپیوتر را یک شکست برای خود قلمداد میکند. برای کسانی که به بنچمارک نیز علاقه دارند باید اشاره کنیم، سیستم تماما اینتلی که Aurora نام دارد، 1.0Exaflops قدرت دارد، درحالیکه سیستم تماما AMD، Frontier دقیقا 50 درصد بیشتر و 1.5Exaflops توان پردازشی را فراهم میکند.
تحلیلگران معتقند که Frontier باعث افزایش سهام AMD خواهد شد و البته موفقیتهای دیگری را نیز برای شرکت در پی دارد. متیو رمزی تحلیلگر Cowen اشاره میکند که سهام AMD مرتبا رتبههای بالاتری را طی خواهد کرد، با توجه به اینکه شرکت بازگشت خوبی در قسمت پردازشهای سنگین داشته است. او طی یک نوشته به سرمایه گذاران گفته بود، برد در قسمت ابرکامپیوترها نیروی قابل توجهی برای AMD در بخشهای تجاری و دیتاسنتر فراهم میکند تا بتواند شتابدهندههای خود را به شکل گستردهتری در بازار عرضه کند. در واقع این قرارداد برای آنها یک نقطه عطف است. ایشان حتی اشاره میکنند که دولت چشم به نقشه راه آینده AMD دوخته است.
در ساخت ابرکامپیوتر Aurora که 500 میلیون ارزش گذاری شده بود، شرکت Cray سهمی در حدود 146 میلیون دلار داشت و اینتل نیز باقی مبلغ یعنی 354 میلیون را بدست آورد. اگر همین میانگین را در نظر بگیریم که احتمالا هم همینطور است، AMD میتواند مبلغ 300 تا 400 میلیون دلار را از این معامله بدست آورد که تاثیر فراوانی بر درآمد شرکت خواهد بود. بخاطر داشته باشید که فصل گذشته درآمد کلی شرکت 1.3 میلیارد دلار بوده است، چنین معاملهای برای ساکنان سانتا کلارا یک معامله بینظیر است.
=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))الان آریایی داره حرص میخوره=))=))=))=))=))=))=))
به قول یکی از دوستان پول کلفتی گیرش میاد:emoji1:emoji1
عالیه.. یه کادو تولد 400 میلیون دلاری.. :-bd:-bd
سلام.ممنونم از جناب آقای کرماجانی که اصل مطلب را (و البته گاهی همراه با تحلیل درست و منصفانه) و با ادبیاتی شایسته، بدور از هرگونه جانبداری و تعصب نابجا ادا می کنند…دیروز بنده تحت یکی از کامنت های آقای آریایی، درج این مطلب را یادآور شدم که طبق انتظار خودم، حتی منتشر هم نشد.یادآوری می کنم که افراد زیادی هستند که صرفا، به مطالب یک سایت یا نویسنده خبر، اکتفا نمی کنند و لذا برای کشف واقعیات، به انواع سایت های داخلی/خارجی، سرکی می کشند.بنابراین، هرچقدر هم که یک نویسنده یا تحلیلگر سعی در تغییر یا تحریف مطلبی داشته باشد؛ در نهایت برای مطالعه گران واقعی پوشیده نخواهد ماند.مجددا سپاسگزارم.
آمریکا تو پیشرفت و قدرت میتازه بعضیا تو دروغ و اختلاس …..