چندی پیش،AMD در هنگان صحبت در زمینه پردازنده های آینده خود موسوم به پلتفرم AMD AM4،علاقه خود در زمینه کاهش لیتوگرافی و حرکت به سوی معماری های نوین در لیتوگرافی (به جز FinFET) را اعلام کرده بود.IBM و Intel پیشتازان کاهش ابعاد لیتوگرافی هستند.
IBM در سال گدشته به معماری 7 نانومتری اشاره کرده بود و اینتل نیز تا سال 2019 پردازنده های 10 نانومتری خود در قالب نسل هشتم را روانه بازار خواهد کرد.اینتل اعلام کرده بود که در این راستا مشکلات بسیاری از پشت سر نهاده و تولید سیلیکون در این ابعاد کار آسانی نخواهد بود اما اینتل موفق به غلبه بر موانع پیش رو شده است.برخی از اسناد توسعه دهنده و الگوریتم های این معماری هم اکنون در اختیار شرکای تجاری اینتل قرار دارد.اما AMD نیز از این غافله عقب نمانده است.به تازگی با خیر شدیم که AMD در کنار Globalfoundries به فازی جدید در این زمینه وارد شده اند.
علاوه بر ابعاد ترانزیستورها،معماری لیتوگرافی نیز بسیار حائز اهمیت است.شایان ذکر است که معماری پردازنده با معماری لیتوگرافی متفاوت است. Globalfoundries دومین ریخته گر بزرگ جهان است و در طی همکاری با AMD،نسلی نوین از سیلیکون ها را در نیمه اول سال 2019 روانه بازار خواهند کرد.این معماری 12 نانومتری 12nm FD-SOI نام دارد.فناوری 12FDX جایگزین 22FDX خواهد شد. Globalfoundries اعلام کرده است که این فناوری در مقایسه با FinFET های 10 و 16 نانومتری دارای هزینه تولید کمتر،مصرف بهینه انرژی و بازدهای بیشتر خواهد بود.با این وجود این فناوری به مانند FinFET انحصاری نبوده و امکان استفاده و بکارگیری آن توسط دیگر شرکت های بزرگ جهان وجود دارد.همانطور که در ابتدای متن نیز بدان اشاره شد،فناوری 12 نانومتری 12FDX در نیمه اول سال 2019 وارد بازار خواهد شد و پس از آن معماری های 10 و 7 نانومتری پیگیری می شوند.
درسته تو این یک سال amd خیلی بهتر شده – اما مدیریت و برنامه هاش کمی بده – همه میان دو تا پردازنده رو از نظر بهتر بودن میسنجن – اما همین افراد انگار قیمت براشون مهم نیست – درسته اینتل بهینه تره اما خیلی خیلی گرونه و در عوض پولش به هیچ وجه به صرفه نیست :l
ای ام دی به شرط مدیریت برنامه هاش میتونه رقابت کنه فقط در طی این چند ساله فکر میکنم برنامه هاش در سطح کلان با مشکل مواجه بود اونم شاید به خاطر عجله