مسئله ریخته گری تراشه های AMD پس از آن به مشکلاتی برخورد کرد که سیلیکون های Vega در پشته های HBM2 با اختلاف ابعاد روبرو شدند؛ سپس فناوری 7 نانومتری این شرکت در پی عدم رسیدن ریخته گران به این لیتوگرافی، با دردسرهایی همراه بود. در نهایت ای ام دی پس از جایگزین کردن “سعید مشکلانی” با جیم اندرسون و خارج شدن راجا کادوری و پیوستن آن با اینتل، امروز هم با خبری بسیار مهم در رسانه ها حضور یافته است.
ظاهرا آب AMD با Globalfoundries دیگر در یک جوب نمی رود! تنها رقیب اینتل در جهان اعلام کرده است که به دلیل مشکلات فنی (که آنها را عقب ماندگی تکنیکال توصیف می کند) رابطه کاری خود با Globalfoundries را برای همیشه پایان خواهد داد. به گفته ای ام دی، Globalfoundries قادر به تولید سیلیکون در لیتوگرافی 7 نانومتری نخواهد بود. کمپانی AMD Globalfoundries را به سمت TSMC ترک گفته است. ظاهرا آزمایش های این شرکت در تولید CPU و GPUهای 7 نانومتری (FinFET 7nm) توسط TSMC با موفقیت انجام شده است.
نسل دوم پردازنده های ZEN با نام ZEN 2 که یک میان نسل با نام ZEN+ را به تازگی رد کرده است، و تولید تراشه های Navi GPU که جایگزین کارت گرافیک های وگا هستند، از جمله پلتفرم هایی است که باید در لیتوگرافی 7 نانومتری به تولید برسند. علاوه بر آن، Globalfoundries نیز اعلام کرده است که به زین پس به جای توسعه خود، بخش اعظم تمرکز را بر روی تولید سفارش های مشتریان متمرکز خواهد کرد. آنطور که پیداست، AMD، Intel و NVIDIA به فناوری تولید لیتوگرافی های پایین تر دست یافته اند؛ اما به دلایلی این لیتوگرافی (مانند 5 و 7 نانومتر) دارای سرعت پایینی است. به عنوان مثال می توان به نیاز به تازه سازی بازار، و عدم رسیدن شرکت های ریخته گری به این فناوری اشاره کرد.
خداروشکر رامین رستمی دم دستشون نبود وگرنه بجا سعید مشکلانی قطعا رامین رو میذاشتن :emoji1:D
خوب انگار همه کسانی که باعث اون فاجعه بلدوزر و لیانو شدند دارند میرن.اون موقع همین شرکت یکی از علت های اون فاجعه بود با مشکلاتی که با 32نانومتر پیدا کرد.
امید به دچار نشدن بازار گرافیک به مشکل بازار CPU (بی رقیبی یک شرکت)