محصولات
پردازندههای AMD شامل خانوادههای Sempron ،Duron ،Athlon ،K5 و K6 برای بازار کامپیوترهای ارزان قیمت، Athlon 64 و Phenom برای بازار کامپیوترهای خانگی با کارایی بالا و همچنین پردازندههای Opteron برای سرورها میشوند.
البته در سال 2011 پردازندههای Fusion و FX رونمایی شدند (البته تا مدتی دیگر عرضه میشوند). پردازندههای Fusion از معماری موسوم به Bobcat و پردازندههای FX از معماری موسوم به بولدوزر (X86) بهره میبرند. هر دو معماری از پردازندههای گرافیکی مجتمع در ساختمان خود بهره میبرند تا رقیب خود، اینتل را به چالش بکشاند. تحقیقات AMD برای تولید معماری جدید از سال 2007 آغاز شد و توان مصرفی پردازنده در بازهای بین 10 تا 100 وات متغیر است. AMD برنامه بزرگی برای عرضه نسل آینده پردازندههای خود موسوم به Llano دارد که در آن پردازنده مرکزی و گرافیکی در یک قالب ساخته میشوند. پردازندههای Llano از فناوری ساخت 32 نانومتری و حافظه DDR3 بهره میبرند. خانواده Bulldozer نیز شامل Zambezi و Orochi برای کامپیوترهای خانگی و Valenciaبرای بازار سرورها میشوند. (در تاریخ 31 آگوست 2011 (9 شهریور 1390) رکورد اورکلاک پردازنده توسط پردازنده بولدوزر به فرکانس 8429.4 مگاهرتز ارتقا پیدا کرد که حدود 121 مگاهرتز بیش از رکورد قبلی است که در تاریخ 21 سپتامبر 2011 ثبت شده بود).
نکته بسیار جالب، همکاری دو رقیب بزرگ در سال 1982 است. بله، AMD و Intel در این سال با امضای قراردادی، برای ساخت پردازندههای 8086 و 8088، همکاری نمودند. پردازندههای 8086 و 8088 در کامپیوترهای خانگی IBM مورد استفاده قرار گرفتند. در سال 1991، AMD اقدام به عرضه پردازنده Am386 کرد که کاملاً مشابه پردازنده 386 اینتل بود (در مدت زمان کمتر از یک سال، یک میلیون عدد از این پردازندهها به فروش رسید).
در ساخت چیپستهای مادربورد، ای ام دی پیش از سال 2003 و عرضه سری پردازندههای Athlon، چیپستهای AMD-640 ،AMD-751 و AMD-761 برای پردازندههای K6 و K7 تولید نمود. البته از سال 1999، ای ام دی تولید پردازندههای Athlon (K5) را آغاز کرده بود. برای ساخت چیپست پل شمالی برای پردازندههای Athlon 64 ،Athlon X2 و Athlon 64 FX از شرکتهای ATI ،SIS و VIA استفاده شد که شامل چیپست مادربورد برای Quad FX platform جهت استفاده از کارتهای گرافیکی انویدیا روی مادربوردهای با پل شمالی AMD میشد. در ساخت چیپستهای پل شمالی برای پردازندههای سرور Opteron، شرکتهای انویدیا و Broadcom، با ای ام دی همکاری داشتند و این همکاری منجر به تولید چیپست AMD-8111 در سال 2004 گردید. در همین سال ای ام دی اقدام به عرضه چیپست 690G کرد که برای اولین بار پردازنده گرافیکی مجتمع برای مادربورد قابل نصب گردید و منجر به نصب پورت HDMI 1.2 روی مادربورد شد. با توجه به اینکه ای ام دی در ساخت چیپست مشترک برای مادربوردهای با پردازنده اینتل همکاری میکند، اما تاکنون اینتل اجازه استفاده از بعضی امکانات را برای پردازندههای ای ام دی صادر نکرده است (هم دوستی و هم دشمنی!). در سال 2007، چیپستهای سری هفت ای ام دی معرفی شدند که برای اولین بار قابلیت استفاده از چند کارتگرافیک را روی مادربوردهای مبتنی بر پردازنده ساخت AMD را فراهم کرد. این چیپست مجزای گرافیکی در سال 2008 و با نام کد Cartwheel مورد استفاده قرار گرفت. چیپستهای سری 8 شرکت ای ام دی نیز برای سرورها به بازار عرضه شد که قابلیت پشتیبانی از 6 پورت SATA نسخه سه را داشت. این چیپست در ابتدا برای پردازندههای Fusion ساخته شد، اما برای پردازندههای Phenom نیز استفاده گردید.
پردازندههای ساخت AMD عموما در چهار پلتفرم Desktop برای مصارف خانگی و ادرای، Commercial برای مصارف تجاری مانند سرورها و مجازیسازی، Quad FX برای مادربوردهای سرور با قابلیت پشتیبانی از دو پردازنده و در نهایت Mobile برای دستگاههای قابل حمل مانند نتبوک و لپتاپها، تولید میگردند. AMD برنامه ویژهای روی پردازندههای بولدوزر و فیوژن داشته و با توجه به بازخورد عمومی بسیار مناسب کاربران، باید منتظر شکسته شدن مرزهای فروش پردازندههای این شرکت باشیم.
AMD پس از خرید سهام کل شرکت ATI در سال 2006 و عرضه کارتهای گرافیکی با نام تجاری AMD در سال 2010، طیف وسیعی از کاربران را جذب خود کرد. به گونهای که هم اکنون پردازندههای گرافیکی AMD نرخ تولید بالاتری به نسبت رقیب خود دارد. خانواده پردازندههای گرافیکی ای ام دی شامل
FirePro ،Fire Stream و Radeon است. هم اکنون ای ام دی تنها روی تولید پردازندههای Radeon تمرکز کرده است و برای تمام کاربردها و با هر نوع بودجهای، یک کارتگرافیک برای شما خواهد داشت. ای ام دی از دو فناوری انحصاری روی کارتهای گرافیکی خود استفاده مینماید. Eyfinity6 که قابلیت پشتیبانی کارتگرافیک از 6 صفحهنمایش را با توجه به استفاده از پورتهای متعدد برای خروجی تصویر فراهم میکند و همچنین فناوری EyeSpeed که عملکردی مشابه فناوری Physix در کارتهای گرافیکی Nvidia دارد. قابلیت EyeSpeed سبب واقع گرایانهتر شدن حرکت اجسام و موجودات شود. پردازندههای گرافیکی سری 5000 و 6000 این شرکت با استقبال بسیار مناسبی روبرو شد و سبب کاهش شدید فاصله بین فروش پردازندههای گرافیکی نسبت به انویدیا گردید. از اواخر سال 2011، پردازندههای سری 7000 شرکت AMD با استفاده از حافظههای XDR2 وارد بازار میشوند که پهنای باند فوقالعادهای در اختیار کاربران قرار میدهند.
امکان نوشتن برنامه میکرو با زبان Cچگونه است.و راه ارتباطی با تلفن با شرکت AMDبه چه صورت میباشد.با تشکر از همه دوستان سخت افزاری.
سلام دوست عزیز
متاسفانه AMD فعلا هیچ پروژه ای را از داخل ایران پیگیری نمی کند و راه آن هم ارتباط با این شرکت از طریق ایمیل است.
خیلی خوب بود و ممنون به خاطر این مطلب که به صورت جامع نوشته بدید و واقعا دنبال این موضوع می گشتم چون به تاریخ شرکت های بزرگ علاقه خاصی دارم باتشکر
خوشحالیم مورد توجه شما عزیز گرامی قرار گرفت.
آقا ببخشيد من چند تا اشتباه كوچولو تو اين مقاله ديدم،
اولي توي صفحه 2 خط 6 “در بازهای بین 10 تا وات ” 10 تا چند وات؟
دومي تاريخ شكستن ركورد اوركلاك كه به اشتباه 9 مهر اعلام شده.
در كل ممنون من علاقه خاصي به شركت AMD دارم و اميدوارم يه روز انويديا و اينتل رو پشت سر بذاره، اگه بشه؟
آقای پناهی عزیز و حسام جان عزیز ! از اینکه اسم این بنده حقیر را ذکر کرده اید سپاسگذارم ! خدا می داند که ما از مشا هیچ انتظاری نداریم ! همین قدر که در کنار شما و آقای پناهی داریم کار می کنیم ، برایمان کلی ارزش دارد ! با آرزوی موفقیت برای شما و همه عزیزان سخت افزاری .