از آنجایی که فناوریهای ارتقاء مقیاس عملکرد AMD FSR2 و انویدیا DLSS2 در حال حاضر در چندین عنوان بازی ویدیویی در کنار دیگدیگر در دسترس هستند، این شانس را داریم که با در مقابل هم قرار دادن آنها یک مقایسه دقیق داشته باشیم. videocardz در یک گزارش به بررسی رقابت بین این دو فناوری بهبود گرافیکی پرداخته است، که توسط HardwareUnboxed انجام شده و برای رسیدن به بهترین نتایج از مجموع 26 بازی استفاده شده است.
این بار کیفیت خروجی مهم بود نه میزان فریم ریت
پیش نیازهای این مقایسه، انتخاب انجام شده توسط HardwareUnboxed را مشخص میکند. این ویدئو روی دو نمایه کیفیت تمرکز دارد: عملکرد و کیفیت و دو وضوح: 4K و 1440p. در ویدیو به این شکل توضیح داده شده، از آنجایی که هر دو تکنیک ارتقاء مقیاس عملکرد تقریباً یکسانی را ارائه میدهند، ویدیو به جای نرخ فریم بر روی کیفیت تصویر تمرکز دارد.
علاوه بر این، برای رسیدن به یک تجربه دقیق، از هیچ مود DLL استفاده نشده است. هر دو FSR و DLSS برای روشهای مختلفی جایگزینی کتابخانههای DLL، اغلب به جای یکدیگر، شناخته شدهاند. با این حال، این نتیجه گیری را پیچیده میکند و گیمرها احتمالاً نتایج متفاوتی خواهند دید که هدف این مقایسه نیست.
در پایان، HardwareUnboxed ایدهای برای استفاده از یک مقیاس 5 نمرهای ارائه کرد. وجود علامت + در جلوی DLSS یا FSR نشان دهندهی هر فناوری نسبت به دیگری خواهد بود. یک یا دو علامت مثبت یک مزیت جزئی یا متوسط را نشان میدهد، در حالی که عبارت Tie به این معنی است که گیمرها میتوانند بر اساس ترجیحات خود از هر یک از این فناوریها استفاده کنند، زیرا هیچ تفاوتی در کیفیت انتظار نمیرود.
در کمال تعجب، هیچ کدام از این 26 عنوان بازی نتوانست برتری FSR را نسبت به DLSS نشان بدهد. این فناوری تنها توانسته در 8 مقایسه از 104 امتیاز به تساوی برسد. علاوه بر این، انویدیا DLSS دارای مزیت آشکاری در حالت عملکرد است که در وضوح کمتر (مقیاس 2x)، در مقایسه با کیفیت (مقیاس 1.5x) ارائه میشود.
در جدول پایین میتوانید نتیجه مقایسهها را به صورت جداگانه در تمام 26 بازی مشاهده کنید:
AMD FSR با وجود شکست هنوز برتریهایی نسبت به انویدیا DLSS دارد
اگرچه شکی وجود ندارد که AMD FSR در این نبرد شکست خورده است، اما هنوز دلیل خوبی وجود دارد که چرا فناوری AMD ممکن است همچنان تنها انتخاب باشد. AMD FSR2 با تمام پردازندههای گرافیکی مدرن کار میکند، در حالی که انویدیا DLSS2 به این شکل کار نمیکند. AMD FSR توسط پردازندههای گرافیکی سطح پایه و حتی یکپارچه هم پشتیبانی میشود، در حالی که انویدیا DLSS فقط توسط کارتهای RTX پشتیبانی میشود.
علاوه بر این، نسخه جدیدتر DLSS حتی از این هم بیشتر محدود است و تنها به سری RTX 40 سرویس میدهد و این در حال است که AMD قول میدهد حداقل دو نسل از پردازندههای گرافیکی Radeon را با FSR3 آینده خود پشتیبانی کند، که باید دارای فناوری تقویت فریم مشابه باشد.
امیدواریم مقایسه بعدی شامل XeSS اینتل باشد که هنوز به سرعت پذیرش FSR/DLSS نیست، اما مطمئناً در چند ماه گذشته در بازیهای بیشتری ظاهر شده است.
مطالب مرتبط:
Dlss که واقعا آشغاله و نیاز به بهبود خیلی بیشتری داره کیفیت به شدت میاره پایین لبه ها تیز رفلکشن ها سوسو میزنه سایه ها به همین ترتیب
یه سوال الان fsr بهتره ؟
اگه بهتره موقع عرضه dlss 3.5چرا amd سه تا از کمپانی های بازی ساز رو مجبور کرد از dlss 3.5 پشتیبانی نکنه ، تو نت هست سرچ کنی میاره که ای ام دی جلوی پشتیبانی گیم سازان از دی ال اس اس رو گرفت 🙂