ذرهبین
شرکت اینتل نیز پردازندههای ششهستهای تولید کردهاست (Core i7 980 Extreme قویترین آنهاست)، اما قیمت آنها به قدری بالاست که هر کسی توانایی خرید آنها را ندارد. پس در صورتی که میخواهید نتایج پردازندههای Phenom II ششهستهای را با رقیبان اینتلی مقایسه کنید، این مقایسه را با پردازندههای Core i7 چهارهستهای انجام دهید، زیرا قیمت پردازندههای ششهستهای AMD، حول و حوش پردازندههای چهارهستهای Core i7 اینتل است (گرانترین پردازنده این سری، Phenom II X6 1090T بوده و مدل 1055T با قیمت زیر سیصد هزار تومان عرضه میشود).
نام رمز این پردازندهها Thuban نام گرفته و مانند دیگر پردازندههای Phenom II در ساخت این پردازندهها از معماری ساخت 45 نانومتری استفاده شدهاست. مساحت سطح این پردازنده 346 میلیمترمربع است و همانطور که در تصویر 1 مشاهده میکنید، 512 کیلوبایت حافظه نهان L2 (بخشهای بنفش رنگ) در کنار هر یک از هستههای پردازنده قرار گرفتهاست. همچنین هر هسته 128 کیلوبایت حافظه نهان L1 در اختیار دارد و علاوه بر این، تمامی هستهها از شش مگابایت حافظه نهان L3 نیز بهطور مشترک استفاده میکنند. فرکانس کاری پردازنده Phenom II X6 1055T برابر با 2/8 گیگاهرتز است که در زمان بیکاری برای کاهش توان به هشتصد مگاهرتز کاهش مییابد. کنترلر حافظه این پردازندهها توانایی پشتیبانی از حداکثر شانزده گیگابایت حافظه DDR3 را دارند و AMD برای اولین بار از فناوری Turbo Core در پردازندههای خود استفاده کردهاست. Turbo Core مشابه فناوری TurboBoost پردازندههای Core i7 شرکت اینتل است. این فناوری با توجه به اینکه نرمافزار مورد استفاده چه تعداد از هستههای پردازنده را میشناسد و از آن استفاده میکند، میتواند سه هسته از پردازنده را غیرفعال کرده و فرکانس سه هسته دیگر را تا پانصد مگاهرتز افزایش دهد (مقدار افزایش فرکانس تا جایی صورت میگیرد که توان مصرفی پردازنده از حد استاندارد بالاتر نرود). در نتیجه، کارایی نهایی پردازنده در کاربردهای مختلف تا حدودی افزایش خواهد یافت. توان مصرفی پردازنده 125 وات و ولتاژ كاري آن بین 1/125 تا 1/4 ولت است. خنککننده این پردازنده با دیگر مدلهای Phenom II متفاوت است. پایه این خنککننده مسی بوده و چهار لوله انتقال حرارت دما را از این صفحه به میان صفحات آلومینیومی منتقل میکنند. فن این خنککننده چندان بزرگ نیست و برای دفع گرما در بیشتر اوقات با سرعت بالایی میچرخد و نویز به نسبت زیادی تولید میکند. پس بد نیست، که برای این پردازنده یک خنککننده مجزا تهیه کنید.
توانسنجی
برای تست این پردازنده از سیستمی مطابق با مشخصات جدول 1 استفاده کردیم.
جدول 2 نیز نتایج تست این پردازنده را در تستهای مختلف نشان میدهد.
توانایی اورکلاک پردازنده در حد قابل قبولی است. در تست اورکلاکینگ پردازنده با وجود خنککننده هوا با استفاده از مادربورد مندرج در جدول 1 توانستیم فرکانس پردازنده را به 3652 مگاهرتز برسانیم که در این حالت، پردازنده اورکلاکشده Phenom II X6 1055T در WPrime 2.0 توانست در تست 32 و 1024 میلیون به ترتیب زمان 7/005 و 218/635 ثانیه را ثبت کند.
با اینکه الان فنوم قدیمی شده ولی هنوزم سلطانه
کلا پردازنده های AMD سالار هستن
اینتل چیه مضخرفه
من خودم 1100 Black Edition دارم و ازش بسیار راضیم .یه نکته که دارن این سری از پردازنده ها اینه که توی گیم جماعت کم نمیارن.
برای مثال بازی Max Payne 3 رو روی جزیئات VeryHigh ودرحالیکه Teselation هم روز آخر بوده اجرا که میکنم میبینم حداکثر 20 درصد سی پو رو درگیر میکنه .ولی این یکی واسم گرون تموم شد.وقتی تازه اومده بود تو بازار گرفتم 600 .
ممنون.
سلام خسته نباشید. خیلی خوب بود
amd از همون اول عالی بود
من که حال می کنم با سرعت عالیش
خیلی جالب بود خوشم اومد
دوست عزيز و گرامي
مشخصات فني محصولاتي كه به صورت انفرادي مورد بررسي قرار ميگيرد در بخش مشخصات فني موجود در منوي كركرهاي مقاله موجود است. ممنون از نظر خوبتان
عالی بود خوشم آمد کاش مشخصات کلی راهم درج می کردین
لطفا ادامه دهید