HIS HD 5670
کارتگرافیک HD 5670 چهارمین کارتگرافیک (البته از ارزان به گران) سری HD 5000 به شمار میآید اما خنککننده IceQ که HIS در این کارتگرافيک استفاده کرده، باعث میشود این کارت شبیه یک کارتگرافیک حرفهای باشد. این خنککننده که شامل یک فن و خنککننده بزرگ است، گرمای حاصل از کارکرد کارتگرافیک را به خوبی دفع میکند، با این حال مشخصات فنی کارت مانند مدل استاندارد HD 5670 است و با مدل اورکلاکشدهای روبهرو نیستیم. در ضمن، این خنککننده به نور ماوراء بنفش حساس بوده و اگر یک لامپ ماوراء بنفش در کیس خود داشته باشید، شاهد درخشش خنککننده IceQ خواهید بود.
پردازندهگرافیکی HD 5670 از دسته Redwood بوده و از 627 میلیون ترانزیستور 40 نانومتری ساخته شده که در يک سطح 104 میلیمترمربعی تعبيه شدهاست. در کل، 400 واحد پردازش جریانی (Stream Processor Unit) در این پردازندهگرافیکی قرار دارد که قدرتی معادل 620 گیگافلاپ را ایجاد میکنند.
مدلی که به دست ما رسیده، H567Q1G است که فرکانس پردازندهگرافیکی آن 775 مگاهرتز و فرکانس یک گیگابایت حافظه GDDR5 نصبشده روی آن چهار گیگاهرتز مؤثر است. حافظههای این کارتگرافیک ساخت Hynix است که در کنار رابط حافظه 128 بیتی، پهنای باند 64 گیگابایت در ثانیه را براي انتقال اطلاعات فراهم میکند.
یکی از مزیتهای کارتهای گرافیک اینچنینی، توان مصرفی پایین است. HD 5670 نیز از این قاعده مستثنا نبوده و حداکثر 64 وات توان مصرف میکند (این میزان در زمان بیکاری به 15 وات میرسد). توان مصرفی پایین باعث شده تا برای تأمین توان موردنیاز این کارتگرافيک به کانکتور شش پين نیازی نباشد و تمام توان مصرفی از طریق رابط PCI-Express تأمين شود. مزیت دیگر عدم نیاز به منبعتغذیه قوی برای استفاده از این کارتگرافیک است و یک منبع تغذیه 400 واتی نیز میتواند نیاز این کارت را به خوبی برآورده کند. پورتهای خروجی تصویر شامل یک پورت DVI، یک پورت HDMI و یک پورت D-Sub هستند. در ضمن، این کارتگرافيک مانند ديگر محصولات از فناوری توسعهدهنده CrossfireX پشتیبانی میکند.
PowerColor HD 5570
ابعاد این کارتگرافيک نسبت به نمونهای که در وبسایت AMD معرفی شده، بزرگتر است اما در کمال تعجب، مقدار فرکانس حافظه این کارتگرافيک پایینتر از نمونه استاندارد معرفیشده در سایت AMD است.
پردازنده این مدل نیز در دسته Redwood قرار میگیرد و از نظر ابعاد، تعداد ترانزیستور و تعداد واحدهای پردازش جریانی مشابه HD 5670 است اما فرکانس آن در مقایسه با HD 5670 به 650 مگاهرتز کاهش يافتهاست. فرکانس کمتر پردازنده باعث میشود تا قدرت پردازشی این کارتگرافیک کمتر شده و به 520 گیگافلاپ برسد. در مدل استاندارد، حداقل فرکانس حافظه در مدلهای با حافظه GDDR3، یک هزار و هشتصد مگاهرتز مؤثر و پهنای باند نیز 28/8 گیگابایت در ثانیه ذکر شده است (البته تولیدکنندگان میتوانند از حافظههای GDDR5 نیز استفاده کنند). با این حال، در کارتگرافیک مدل AX5570 1GBD3-H شرکت PowerColor، مقدار فرکانس مؤثر حافظه به 1333 مگاهرتز کاهش يافته که در اين حالت پهنای باند حافظه به 21/3 گیگابایت در ثانیه کاهش مييابد (در کل، یک گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR3 ساخت Hynix روی کارت نصب شده است).
حداکثر توان مصرفی این کارتگرافیک تنها 39 وات است که این مقدار در زمان بیکاری به 10 وات کاهش پیدا میکند. حداقل منبعتغذیه توصیهشده برای این مدل، 400 وات است. این مدل از فناوری CrossfireX پشتیبانی نمیکند اما همچنان خروجیهای تصویر DVI ،D-Sub و HDMI در دسترس هستند.
MSI HD 5570
برخلاف کارتگرافیک HD 5570 ساخت PowerColor، مدل R5570 MD1G شرکت MSI، از نظر ظاهری مشابه مدل معرفیشده AMD است. فرکانس پردازندهگرافیکی اين کارت مانند مدل ساخت PowerColor است و یک گیگابایت حافظه GDDR3 ساخت Samsung روی این کارتگرافيک نصب شدهاست. اما فرکانس حافظه در این مدل افزایش یافته و به 1600 مگاهرتز رسیده که در نتیجه آن، پهنای باند نیز به 25/6 گیگابایت در ثانیه افزایش پیدا کردهاست. به همین دليل انتظار داریم، این کارتگرافيک بهتر از مدل مشابه ساخت PowerColor عمل کند.
ابعاد باریک این کارتگرافیک باعث میشود تا به انتخاب مناسبی برای کامپيوترهاي سينماي خانگي تبدیل شود و بتوان آن را در کیسهای باریک و جمعوجور این سری از کامپیوترها نصب کرد. برای سهولت انجام این کار، بهطور معمول سازندگان این سری از کارتهای گرافیک يک براکت کوچکتر در جعبه کارتگرافیک تعبيه ميکنند که جایگزین براکت بزرگتر شده و باعث حذف خروجی تصویر D-Sub میشود. متأسفانه MSI این براکت را از قلم انداخته و در صورتی که میخواهید این کارتگرافيک را با هدف استفاده در چنین کیسهایی خریداری کنید، باید چاره دیگری بیاندیشید.
PowerColor HD 5550
این کارتگرافیک یکی از جدیدترین مدلهای ارزانقیمتی است که AMD معرفی کردهاست و با توجه به مشخصات آن، نباید انتظار اجرای بازی با حداکثر جزئیات را داشته باشیم (حتی در دقتهای تصویر به نسبت پایین 768×1360 پیکسل). تعداد ترانزیستورها در پردازندهگرافيکي اين کارتگرافيک همچنان 627 میلیون عدد است اما تعداد واحدهای پردازش جریانی به 320 واحد کاهش پیدا کردهاست. به همین دليل قدرت پردازشی نهایی نیز در HD 5550 به 352 گیگافلاپ میرسد. فرکانس پردازندهگرافیکی 550 مگاهرتز و فرکانس حافظهها نیز 780 مگاهرتز مؤثر است که کمتر از مقدار استاندارد معرفیشده شرکت AMD است. رابط حافظه اين کارتگرافيک 128 بیتي بوده و پهنای باند آن به لطف حافظههای GDDR3 ساخت Hynix به 12/5 گیگابایت در ثانیه میرسد.
ابعاد این مدل که AX5550 1GBK3-H نام دارد، از مدل استاندارد بزرگتر بوده و مشابه HD 5570 همین شرکت است. PowerColor مدلهای دیگری از HD 5550 تولید کردهاست که فرکانس حافظه به مراتب بالاتري دارند و در صورتی که قصد شما اجرای بهتر بازیها است، توصيه ميشود به سراغ آن مدلها بروید (مانند مدلهای AX5550 512MK3-NS3H و AX5550 512MD5-PP). اين کارتگرافيک مانند ديگر محصولات به خروجیهای DVI ،D-Sub و HDMI مجهز است اما مانند HD 5570 خبری از پشتیبانی از فناوري CrossfireX نیست. توان مصرفی HD 5550 مشابه HD 5570 بوده و برای راهاندازی آن به یک منبعتغذیه حداقل 400 واتی نیاز است.
PowerColor HD 5450
HD 5450 ضعیفترین و ارزانترین عضو خانواده کارتهای گرافیک سری HD 5000 است. تعداد ترانزیستورهای موجود در پردازندهگرافیکی این مدل (که با نام Cedar نيز شناخته میشود) تنها 292 میلیون بوده که در سطحی به مساحت 59 میلیمترمربع تعبيه شدهاست. تعداد واحدهای پردازش جریانی در اين پردازندهگرافيکي 80 واحد است و فرکانس پردازندهگرافیکی آن به 650 مگاهرتز کاهش يافته که قدرت پردازش نهایی این کارتگرافیک را به 104 گیگافلاپ میرساند. PowerColor یک گیگابایت حافظه GDDR3 ساخت Hynix با فرکانس مؤثر یک گیگاهرتز روی این کارتگرافيک استفاده کردهاست. اما رابط حافظه 64 بیتی HD 5450 باعث میشود، پهنای باند نهایی این کارتگرافیک به مقدار ناچیز 8 گیگابایت در ثانیه برسد. این مشخصات فنی باعث میشوند، در زمینه بازی انتظاری از این کارتگرافيک نداشته باشیم و تنها زمانی آن را انتخاب کنیم که بخواهیم از قدرت آن در پردازشهای دیگری که کارتگرافیک میتواند آن را تسهیل بخشد، استفاده کنیم (مانند کدگشایی فیلمها هنگام پخش).
وجود انواع خروجیهای تصویر DVI ،HDMI و D-Sub جزء نکات مثبت این کارتگرافيک به شمار میآید و حداکثر توان مصرفی 19/1 واتی HD 5450 نيز باعث میشود تا یک خنککننده ساده و بدون فن، بتواند آن را خنک کند.
سلام
دوست عزیز دقیق منظورتون رو متوجه نمیشماگه فن کارت گرافیک مشکل داره ، باید تعمیر به که دمای گرافیک بالا نره و مشکل براش ایجاد نشه
سلام.خسته نباشید.مشکل مربوط به سرعت فن گرافیک چیه و ایا خیلی خطرناکه
ممنون
سلام یهسوالی داشتم میخواستم ببینم قیمت کارت گرافیک His HD 5670 چنده؟