طراحی و ساختار: مراقب باشید نشکنم!
از نظر ظاهری آیپد 2 همچنان شباهت خود را به نمونه اولیه حفظ کرده است و از همان صفحهنمايش 9/7 اینچی در آن استفاده شده است. (من خیلی این اندازه را دوست ندارم چون کاربر را مجبور میکند تا از دو دست برای نگاه داشتن تبلت استفاده كند) اما اولین نکتهای که پس از بهدست گرفتن آیپد 2، بهخوبی خودنمایی میکند، ضخامت بسیار نازک آن است. در واقع میتوان ضخامت 8/8 میلیمتری را برای چنین اندازهای، شعبده بازی اپل دانست! طول دستگاه نیز با 1/6 میلیمتر کاهش به 241/2 میلیمتر رسیده است و عرض آن نیز با 4 میلیمتر لاغر شدن به 185/7 میلیمتر رسيده است. در واقع فناوری در اینجا بهخوبی خودش را نشان داده، جاییکه علیرغم بهبود عملکرد دستگاه، ابعاد آن کاهش یافته است. البته میتوان نقطه عطف این کاهش را در فاکتوری چون وزن دید، جاییکه وزن 730 گرمی آیپد نسل يك، اینبار با جادوگری! اپل به 607 گرم کاهش یافته است تا بتوان عنوان قابلحمل را با شکل بهتری در این ساخته جدید اپل جستوجو کرد (البته این ارقام مربوط به نمونههای مجهز به 3G است و درباره دستگاههایی که تنها از Wi-Fi استفاده میکنند وزن کمی در هر دو نمونه کمتر است).
یکی دیگر از نکات بهبود یافته در آیپد 2، قابلیت استفاده از تبدیل HDMI برای وصل کردن آن به صفحهنمايشهای HD است. در واقع از آنجاییکه اپل علاقه دارد تا همیشه استاندارد خاصی را برای محصولات خودش تعریف کند، اینکه حاضر شده تا از HDMI در این تبلت استفاده كند خود جای امید است (اگرچه برای داشتن این کابل تبدیل مجبورید حدود 39 دلار ناقابل بپردازید!). همچنین در کناره دستگاه کلیدی برای قطع صدا یا از کار انداختن حالت اتوماتیک چرخش صفحهنمايش تعبیه شده است. پیشرفتهای آیپد 2 در ظاهر به همینجا خاتمه نمیشود، اپل به همراه محصول جدیدش یک کیف نیز ارائه میدهد تا علاوه بر محافظت از دستگاه، قابلیتهایی چون جابجایی راحتتر و فعالسازی دستگاه با باز و بسته کردن آن را برای کاربر امکانپذیر سازد. البته بهتر است خیلی نسبت به داشتن آن خوشحال نباشید زیرا پرداخت مبلغ 39 دلار برای نمونه پلاستیکی و 69 دلار برای مدل چرمی، نشان میدهد که فاکتوری چون سود مالی در این ساخته چندان بیتأثیر نبوده است.
صفحهنمايش: دنیای جدید را در من جستوجو کنید!
بهطور حتم یکی از نکات قابل توجه و تامل در یک تبلت، صفحهنمايش آن است، زیرا بیشتر از هرچیزی با آن سر و کار دارید. شما با صفحهنمايش فیلم میبینید، بازی میکنید، وارد اینترنت میشوید، تایپ میكنید و خلاصه هرکاری که قصد انجام آن را دارید، باید مجوزی را از صفحهنمايش دریافت کنید! البته برخلاف انتظارات، تغییر در دقت تصویر و اندازه صفحهنمايش ایجاد نشده است و همان نمونه قبلی 9/7 اینچی با دقت 768×1024 پیسکل مهمان دیدگان شما است. البته همهچیز مانند سابق نمانده و روشنایی و بهخصوص زاویه دید صفحهنمايش افزایش داشته است که همین امر سبب شده تا تأثیر بهسزایی در بهتر شدن کیفیت صفحهنمايش داشته باشد (در اين صفحهنمايش مانند گذشته از فناوری نور پس زمينه LED و IPS استفاده شده است و تراكم پيكسل آن مانند آیپد نسل اول 132 پيكسل در اينچ است). درباره فناوری لمس، فکر نمیکنیم دیگر کسی شکی درباره آن داشته باشد. در واقع اپل که خود یکی از پیشتازان استفاده از صفحهنمايشهای لمسی است، در آیپد 2 نیز از يكي از بهترين فناوریهای موجود در اين زمينه در كنار فناوری مولتیتاچ معروف که با اولين سری از گوشیهای آیفون به بازار معرفی شد، استفاده كرده است.
سیستم عامل و پردازنده: کسی باقی مونده که من رو نشناسه؟!
iOS سیستم عاملی است که طرفداران فراوانی دارد. برنامه و بازیهای فراوان، دسترسی راحت، قابلیت منبع باز بودن، همگی سبب شده است تا iOS به یکی از برترین سیستمعاملهای بازار بدل شود، جاییکه تنها اندروید را برای مبارزه در پیش رو دارد و شاید اگر انحصار طلبیهای اپل در استفاده از این سیستمعامل تنها در محصولات تولیدی خودش نبود، میتوانست بر اندروید نیز غلبه کند. البته از آنجاییکه اندازه صفحهنمايش و دقت تصویر آیپد با آیفون و آیپاد متفاوت است، به همین خاطر و در بدو ورود آیپد، کارابران قادر به استفاده از تمامی امکانات فروشگاه اپل نبودند اما طولی نکشید که نرمافزارها و برنامههای گوناگون آیپد نیز ساخته شدند و روانه بازار گشتند، به طوریکه هم اینک رقمی بالای 60000 هزار برنامه، به خوبی نشان از پتانسیل بسیار بالای آن دارد.
آیپد 2 از نسخه 4.3 سيستم عامل iOS بهره میبرد. در این نسخه، بهبودهایی نسبت به گذشته دیده میشود که سبب افزایش کارایی دستگاه شده است. یکی از تفاوتهای اصلی آیپد 2 با مدل قبلی در پردازنده و چیپست گرافیکی آن است که سبب اجرای هرچه بهتر و سریعتر برنامهها میشود. روی کاغذ توانایی پردازنده جدید نسبت به مدل قبلی تا دو برابر افزایش یافته است، جاییکه یک پردازنده دو هستهای ساخت ARM تحت عنوان A5، نقش قلب تپنده دستگاه را بازی میکند. (البته حداکثر فرکانس 900 مگاهرتز کمی عجیب است!). به ادعای اپل این پردازنده تا 9 برابر قویتر از پردازنده نسل قبل آیپد است و این خود میتواند نقش یک معجزهگر را برای دستگاه شما بازی کند (البته براساس تستهای انجام شده در سايتهای مختلف اين مقدار كمی اغراق است!).
همچنین براساس ادعاي انجام شده چیپست گرافیکی PowerVR SGX543MP2 اين دستگاه تصاوير گرافيكی را دوبرابر سريعتر از نمونه قبلی پردازش میكند. براساس اطلاعات ارائه شده در سايتهای مختلف اين پردازنده گرافيكی قادر به پردازش 67 ميليون چند وجهی در ثانيه است و ميزان Pixel Fiirate آن به 2 گيگاپيكسل در ثانيه میرسد. شركت اپل در اين محصول از 512 مگابايت حافظه جانبی استفاده كرده است كه اين موضوع يكی ديگر از برتریهای سختافزاری آیپد در مقايسه با برادر بزرگتر خود است (درنسل گذشته از 256 مگابايت حافظه استفاده شده است).
از آنجاییکه کار با اینترنت یکی از ویژگیهای اصلی تبلتها است، پس باید توجه زیادی را نیز به آن معطوف ساخت، جاییکه سافاری همچنان نقش اصلی را به عنوان مرورگر دستگاه بازی میکند. سرعت نسبت به گذشته در باز کردن صفحات افزایش داشته که همه اینها را مدیون پردازنده قویتر و كارت شبكه نسل n است. اما همچنان اين دستگاه از مشکلی چون عدم پشتیبانی از قالب فلش رنج میبرد، نکتهای که اپل با وجود اگاهی از آن، همچنان از برطرف کردن چنین مشکلی سرباز میزند و اصرار زیادی بر استفاده از قالب HTML5 در قبال فلش دارد. نکتهای که سبب میشود کاربر در مواجه با سایتهایی که از فلش استفاده میکنند، علاوه بر کندی بسیار، قادر به مشاهده چنین صفحاتی نباشد.
دوربین: فریب اسمم رو نخورید!
اپل از دو دوربین روی آیپد 2 استفاده کرده است. شاید این خبر برای کسانیکه تا پیش از این با آیپد کار میکردند و میدانستند در آن نشانی از دوربین نبوده است، یک خبر مسرتبخش تلقی شود، اما وقتی متوجه شوید که برای عکاسی حتی دوربین توانایی 1 مگاپیکسلی را هم برای شما فراهم نمیآورد، کمی درمورد واژه دوربین شک کنید! دوربین جلویی آیپد 2، بهطور مشخص به منظور استفاده در مکالمات تصویری تعبیه شده است (دقت اين دوربين 0/3 مگاپيكسل است و قادر است در دقت VGA يا همان 480×640 پيكسل با دقت 30 فريم فيلمبرداری كند). اما اگر کاربرد دوربین پشتی و یا در واقع اصلی را میخواهید بدانید، بهتر است گوشی تلفن خود را بردارید و اینرا از استیو جابز بپرسید! یک دوربین 0/7 مگاپیکسلی که البته همچون آیپاد میتواند در دقت 720×960 پیکسل با سرعت سي فريم در ثانيه فیلمبرداری کند جای هیچگونه توجیهی را برای سازندگان این تبلت غولپیکر باقی نمیگذارد. با وجود وضوح تصویر بالا در فیلمبرداری، کیفیت ویدئوهای ضبط شده بسیار پایین بوده و سرشار از نویزهای رنگارنگ است! وضعیت عکاسی هم که از آن بدتر بوده و در واقع اپل دوربینی را روی آیپد 2 تعبيه كرده، که بودنش انتقادات بسیار بیشتری را نسبت به نبودنش ایجاد کرده است!
سایر امکانات: همهچی دارم!
شاید در زمینه امکانات ارتباطی لازم نباشد که صحبت خاصی از تواناییهای آیپد 2 به میان بیاوریم. وجود امکاناتی مانند HSDPA ،HSUPA ،Wifi a/b/g/n ،GPS + AGPS ،GPRS و EDGE، کاربر را با دایره کاملی از امکانات ارتباطی روبرو میسازد. البته آیپد 2 مانند گذشته در دو نمونه Wi-Fi و Wi-Fi +3G به بازار عرضه شده است که بهطور حتم نمونه 3G امکانات کاملتری دارد. همچنین در هر مدل، سه ظرفیت 16، 32 و 64 گیگابایتی موجود است و همچنان خبری از پشتیبانی از کارتحافظه جانبی نیست. یکی از مواردی که برای تبلتها از اهمیت به سزای برخوردار است، توانایی باتری آن برای روشن نگه داشتن دستگاه است. اپل ادعا میکند باتری آیپد 2 نسبت به آیپد اصلی، با آنکه دستگاه اندازه کوچکتری دارد و پردازنده قویتری روی آن نصب شده اما همچنان در یک سطح قرار دارند و این نمونه 6930 میلیآمپری تا نزدیک به ده ساعت کار با اين تبلت را تضمین میکند. در بررسیهای انجام شده این ادعای اپل بهخوبی ثابت شد که دستگاه در زمان کارکرد معمولی نزدیک به ده ساعت میتواند شارژ نگاه دارد و البته در هنگامیکه مشغول تماشای فیلم هستید، این مقدار تا شش ساعت کاهش مییابد. قیمت یکی دیگر از فاکتورهای مثبت برای آیپد 2 تلقی میشود زیرا اپل حتی نسبت به آیپد اولیه قیمت بالاتری را در نظر نگرفته است كه اين موضوع باعث ميشود كاربراني بيشتری به سمت اين محصول كشيده شوند (البته اين موضوع در ايران چندان صدق نمیكند چون اين دستگاه هم اكنون در ايران با قيمت ميليونی به فروش میرسد). بقيه موارد را میگذاريم زمانی كه اين دستگاه را از نزديك بررسی كرديم.
دیدگاهتان را بنویسید