حرکت بی وقفه بازار به سمت گجت های قابل حمل در این مدت اخیر موجب شد تا بسیاری از کمپانی های فعال در حوزه فناوری اطلاعات نیز وارد عرصه تجهیزات همراه گردیده و با تولید محصولات متنوع سهم بالایی را از این بازار پردرآمد کسب کنند. کوالکوم، انویدیا و اینتل جزء شرکت هایی هستند که در حال حاضر بخش اعظمی از تولیدات مربوط به دستگاه های قابل حمل مثل نوت بوک ها، گوشی های هوشمند و تبلت ها را به خود اختصاص می دهند. در این میان، AMD نیز تصمیم گرفته با شروع یک رقابت کاملا استراتژیک و محافظه کارانه به دنیای این سری محصولات قدم بگذارد. طبق برنامه زمان بندی شده، در سال جاری شاهد سه خط تولید مجزا شامل پردازنده های تبلت، گوشی های هوشمند و سیستم های روی چیپ (SoC) خواهیم بود که به ترتیب از معماری های Temash، Kabini و Richland پشتیبانی خواهند کرد. تا مدت ها پیش، Intel با تولید پردازنده های اتم که ضمن قدرت پردازشی فوق العاده، مصرف توان بسیار کمی نیز داشتند تقریبا بی رقیب در میدان بود. AMD با مطالعه و تحقیق در خصوص ساختار پردازنده ها و نیز در نظر گرفتن نقاط ضعف خانواده Atom اینتل به این نتیجه رسید که تراکم ترانزیستورها (اینتل همواره بر این امر پافشاری می کند) تاثیر بسزایی در عملکرد نهایی سیستم نخواهد داشت. پلتفرم Temash سه پردازنده بهینه و کم مصرف با نام های A6-1450، A4-1250 و A4-1200 را در زیر مجموعه خود قرار داده است.
قدرتمندترین عضو این گروه، A6-1450 است که از چهار هسته پردازشی با حداکثر فرکانس کاری 1/4 گیگاهرتز، دو مگابایت حافظه نهان L2 و گرافیک مجتمع Radeon HD 8250 بهره می برد. این پردازنده تنها 8 وات برای فعالیت مصرف کرده و کنترلر حافظه آن قادر به پشتیبانی از ماژول های DDR3L با فرکانس 1066 مگاهرتز (در حالت تک کاناله) است. رژیمی ترین عضو نیز، پردازنده دو هسته ای A4-1200 با مصرف تنها 3/9 وات است که مسلما برای تجهیزات ارزان قیمت و کم مصرف تدارک دیده می شود. طبق اظهارات یکی از مسئولان شرکت سازنده، کارایی ریز پردازنده های پلتفرم Temash تقریبا مشابه با سری Core i3 بوده و به دلیل پشتیبانی از دستورات Directx 11 و شتاب دهنده های سخت افزاری مانور بسیار مناسبی را به نمایش خواهند گذاشت.
اصلی ترین بخش از خط تولید APU های جدید AMD به پردازنده های Kabini مربوط می شود که بر پایه معماری جگوار بازسازی گردیده اند تا سنگین ترین امور محاسباتی شما را به زانو در بیاورند. این پردازنده ها بر حسب توان پردازشی، در دو سری A و E روانه بازار خواهند گردید که A6-5200 در صدر گروه A جای گرفته و به چهار هسته پردازشی 2 گیگاهرتزی، دو مگابایت حافظ نهان سطح 2 و گرافیک مجتمع Radeon HD 8400 مجهز گردیده است. مصرف توان این پردازنده، 25 وات بوده و قادر به پشتیبانی از حافظه های DDR3L با فرکانس 1600 مگاهرتز خواهد بود. گل سرسبد سری E نیز که با نام E2-3000 شناخته می شود، در فرکانس 1/6 گیگاهرتز مصرفی معادل 15 وات خواهد داشت.
بی اغراق AMD تمامی توان و تمرکز خود را بر روی معماری Richland متوجه ساخته است. پیشرفت های قابل توجهی در بخش های مختلف تراشه گرافیکی مجتمع صورت گرفته که با نگاهی به نتایج تست و بنچمارک ها می توان به صحت گفتار AMD پی برد. پردازنده های Richland را هفت عضو اصلی تشکیل می دهند که A10-5757 سریع ترین مدل برشمرده می شود. فرکانس این پردازنده در حالت استاندارد برابر 2/5 گیگاهرتز است که این میزان برای حالت توریو، 3/5 گیگاهرتز خواهد بود. گرافیک مجتمع HD 8650G از 384 واحد پردازشی جریانی بهره برده و می تواند در فرکانس 700 مگاهرتز فعالیت کند. در ادامه می توانید کارایی و توان پردازنده های جدید AMD را در تست های مختلف مشاهده کنید. شما چه فکر می کنید؟ آیا APU ها و سیستم های روی چیپ AMD می توانند بر فرمانروایی مطلق چیپ هایی همچون تگرا انویدیا، اتم اینتل و Snapdragon کوالکوم خاتمه دهند یا خیر!
باید در عمل دید هرچند سکوت AMD گویای همه چیز هست امیدوارم روزی اپل را با قلب AMD ببینم!همیشه در اوج