برای دوستداران گوشی های هوشمند، Arm نامی کاملا شناخته شده است. شرکتی که بر روی پردازنده های کامپیوتری توسعه و تحقیق میکند و طراحی های نهایی را در اختیار سازندگان قرار میدهد. میتوان گفت تمامی کمپانی های اصلی از تراشه های طراحی شده توسط Arm استفاده میکنند. احتمالا نام Cortex در مورد پردازنده گوشی های هوشمند به گوشتان خورده است که مشهورترین راهکار پردازنده های موبایلی Arm است. تقریبا تمام پردازنده های اسنپدراگون شرکت کوالکام بر اساس طراحی شرکت Arm ساخته شده اند. تعجبی نیست که این کمپانی بریتانیایی، بهترین منبع برای آگاهی از آینده پردازنده های موبایل باشد. آرم اکنون نقشه راه پردازنده های موبایل را مشخص کرده است.
نقشه راه منتشر شده توسط آرم، برنامه ها برای دو سال آینده صنعت چیپست های موبایل را به ما نشان میدهد. در حال حاضر مشتریان آرم در حال تولید هسته های قدرتمند و رده بالای Cortex A76 با معماری 7 نانومتری هستند. این در حالیست که دستگاه های مجهز به این هسته ها هنوز به بازار عرضه نشده اند. این احتمال میرود که میت 20، پرچمدار بعدی هواوی که به چیپست Kirin 980 مجهز است، از چهار هسته پردازشی Cortex A76 برخوردار باشد.
کمی قبل در سال جاری، کمپانی آرم اعلام کرد که نسل بعدی A76 را که با اسم رمز Deimos شناخته میشود به مشتریان خود تحویل خواهد داد. از آنجایی که آرم خود تولید کننده سخت افزار محسوب نمیشود، این بدین معناست که تولید کنندگانی مانند کوالکام، طراحی جدید را از آرم دریافت خواهند کرد و با تاخیر چند ماهه، محصول نهایی را عرضه خواهند کرد. این اولین تراشه ای خواهد بود که از اساس بر پایه معماری 7 نانومتری تولید شده است. به گفته Arm، طراحی Deimos تابستان سال 2019 با نسل جدیدی به نام Hercules جایگزین خواهد شد. همانند Deimos، احتمالا Hercules دارای دو نسخه خواهد بود. یکی با معماری 7 نانومتری و دیگری با معماری 5 نانومتری که مدل 5 نانومتری اواسط 2020 از راه خواهد رسید.
معنی این اتفاق برای کاربران این است که طی چند سال آینده، گوشی هوشمند قدرتمندتر از چیزی که امروز هستند میشوند و از آن مهم تر، بازدهی بسیار بیشتری با وجود مصرف کمتر انرژی خواهند داشت. تراشه های کوچک نیاز به الکتریسیته کمتری دارند و گرمای کمتری هم تولید میکنند که باعث میشود بتوان فرکانس آنها را بیشتر افزایش داد. به گفته ARM، هسته 7 نانومتری Cortex A73 قابلیت استفاده با فرکانس 3 گیگاهرتز را نیز دارد.
هر چند نقشه ای Arm به ما ارائه داده شاید در خوش بینانه ترین حالت بوده است. طراحی تراشه های کوچک و کوچک تر یک مسئله است اما مسئله اصلی، تولید انبوه آنهاست که کار دشواری است. هر چقدر فناوری معماری ها پیشرفته تر میشود، کار تولید آنها هم سخت تر میشود. این در حالیست که بسیاری از تولید کنندگان به واسطه سختی در تولید، حتی با تراشه های 10 نانومتری هم به مشکل خوردند. بدین ترتیب احتمالا لازم باشد برای تراشه های 5 نانومتری، به طور کلی روش جدیدی برای تولید استفاده شود.
دیدگاهتان را بنویسید