توانسنجی
برای تست این مادربورد از قطعاتی که در جدول زیر درج شده است، استفاده کردیم.
Cinebench R11.5
این نرمافزار محیطی مشابه نرمافزارهای پردازش تصاویر سهبعدی ایجاد کرده و توانایی کارتگرافیک و پردازنده را میسنجد. در تست OpenGL، توانایی کارتگرافیک در پردازش تصاویر سهبعدی توسط رابط OpenGL سنجیده میشود که این مقدار در سیستم آزمایش ما 51/82 فریم در ثانیه بود. در تست پردازنده نیز تمام هستههای پردازشی پردازنده یک تصویر سهبعدی را پردازش کردند که در این حالت امتیاز 2/81 به دست آمد.
Everest Ultimate 5.5
Everest Ultimate به شما اجازه میدهد، با مشخصات فنی سیستم خود آشنا شده و بتوانیم کارایی بعضی از قسمتها از جمله هارددیسک و حافظه را بسنجید. ما از تست حافظه این نرمافزار استفاده کردیم. در این بخش نتایج جدول زیر به دست آمد.
HD Tune 2.55
این نرمافزار نیز برای تست سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات وسایل ذخیرهسازی از جمله هارددیسکها و حافظههای فلش استفاده میشود. هارددیسک مورد استفاده ما در این تست ADATA SSD S592 با ظرفیت 32 گیگابایت و حافظه فلش مورد استفاده TeamGroup J100 با ظرفیت هشت گیگابایت است که در این نرمافزار توانستند نتایج جدول زیر را در حالت خواندن اطلاعات ثبت کنند.
3D Mark Vantage
3D Mark Vantage یکی از نرمافزارهای معروف برای بررسی کارایی سیستم و کارتگرافیک در بازیها است که در شرایط مختلف قابلیتها و تواناییهای کارتگرافیک را در پردازش صحنههای سهبعدی میسنجد. چندین حالت پیشفرض در این نرمافزار در نظر گرفته شدهاست که ما از دو حالت Performance و High استفاده کردیم. در این نرمافزار با سه بار تست متوالی به ترتیب در حالتهای گفتهشده امتیازهای کل 17287 و 15916 به دست آمد.
PC Mark Vantage
PC Mark Vantage نمایی کلی از کارایی سیستم در کارهای مختلف روزمره را نشان داده و در ضمن چندین تست اختصاصی برای قسمتهای مختلف یک کامپیوتر (مانند حافظه، هارددیسک و…) دارد. ما از سه تست Suite (تست کلی سیستم)، Gaming (تست قابلیتهای سیستم در اجرای بازیها) و Productivity (تست کارایی سیستم در نرمافزارهای اداری و تولید محتوا) استفاده کردیم که به ترتیب در این سه تست امتیاز 13711، 14635 و 14738 به دست آمد.
WPrime 2
این نرمافزار به کمک محاسبه مجذور یک سری اعداد، کارایی پردازنده را میسنجد. WPrime میتواند از تمام هستههای فعال پردازنده استفاده کرده و فشار زیادی را به پردازنده وارد کند. دو حالت 32 و 1024 میلیون در این نرمافزار وجود دارد که زمان سپریشده برای محاسبه هر یک به ترتیب 14/907 و 471/563 ثانیه است.
اورکلاک
ASRock برای سادهترکردن اورکلاک، دو قابلیت Turbo 50 و Load CPU EZ OC Setting را در نظر گرفتهاست. در Turbo 50 با انتخاب گزینه 50%، فرکانس پردازنده پنجاه درصد افزایش مییابد و تمام تنظیمات موردنیاز برای افزایش فرکانس بهطور خودکار اعمال میشود (البته توانایی پردازنده نیز در میزان فرکانس نهایی مؤثر است). Load CPU EZ OC Setting نیز کارکردی مشابه Turbo 50 داشته و میتوان از میان فرکانسهای مختلفی که نشان میدهد، یکی را انتخاب کرد (در سیستم آزمایشی ما حداکثر فرکانس قابل انتخاب 4/4 گیگاهرتز بود). ما از حالت اول استفاده کرده و با انتخاب گزینه 50%، فرکانس پردازنده را به 4/4 گیگاهرتز رساندیم. در این حالت، مقدار فرکانس به 176، ضریب پردازنده به 25 و ولتاژ پردازنده به 1/36 ولت تغییر کرد. اما مادربورد ما امکان اورکلاک پردازنده بیش از مقدار از پیش تعریفشده را نیز دارد. با افزایش فرکانس به 180 مگاهرتز و افزایش ولتاژ به 1/376 ولت، فرکانس پردازنده به 4/5 گیگاهرتز رسید. برای بررسی ثبات سیستم در حالت اورکلاک، از نرمافزار WPrime استفاده کردیم که نتایج آن در نمودار زیر نمایش داده شدهاست.
در کل مادربوردهای ازراک رشد خوبی کرده است و محصولات خوبی تاکنون توسط این برند به بازار ارائه شده است.