مدار رگولاتور و ديگر موارد
از نظر امکانات و ویژگیها، این مادربورد بسیار شبیه مادربورد ASRock Extreme 6 است. مادربورد به یک مدار رگولاتور 2+16 فاز و کنترلر ولتاژ دیجیتال مجهز شدهاست. خازنهای طلایی رنگ این قسمت مانند دیگر بخشهای مادربورد در ایجاد ظاهری جذابتر بسیار مؤثر هستند. توان مادربورد توسط یک اتصال هشت پین تأمین میشود.
خنککنندههای این قسمت ارتفاع کمی داشته و به خوبی گرمای این بخش را دفع میکنند. یک لوله انتقال حرارت، دو هیتسینک قرارگرفته روی MOSFETها و خنککننده واقع در وسط مادربورد را به يکديگر وصل میکند. خنککننده وسط مادربورد روی چیپست PLX را پوشانده و مانند دیگر رقبای حرفهای این مادربورد، در Fatal1ty از چیپست NF200 استفاده نشدهاست. با این حال، این خنککننده میتواند در افزایش سطح تماس با هوا و دفع بهتر گرما مؤثر باشد. این نوع طراحی در تستها نیز به خوبی عمل کرده و در مجموع گرمای زیادی در بخش مدار رگولاتور نمیبینیم.
ASRock برای نصب خنککننده نیز از سیستمی به نام C.C.O استفاده کرده که این عبارت به معنی وجود سوراخهای موردنیاز برای نصب خنککنندههای مخصوص پردازندههای سوکت LGA775 روی این مادربورد است، بنابراین اگر از قبل برای سوکت قدیمی LGA 775 یک خنککننده خوب داريد، میتوانید با خیال راحت از آن خنککننده در این مادربورد استفاده کنید.
حافظه
مانند ظاهر خنککنندهها، اسلاتهای حافظه این مادربورد نیز مشابه مادربوردهای Asus است.
تنها در بالای آن گیرههای نگهدارنده حافظه در نظر گرفته شدهاست. روی این مادربورد حداکثر میتوان 32 گیگابایت حافظه DDR3 2133 نصب کرد. اما نکته جالب، وجود یک اتصال IDE در کنار اسلاتهای حافظه است که مشابه آن در هیچیک از مادربوردهایی که تاکنون بررسی کردیم، وجود نداشت.
چیپست و یک خبر خوب!
خبر خوب در این مادربورد این است که خنککننده چیپست آن کاملاً مؤثر عمل کرده و پایینترین دما را در میان تمامی مادربوردهای تستشده داشتهاست.
مهمترین عاملی که باعث شده دمای این بخش کاهش پیدا کند، سطح گستردهتر این خنککننده در مقایسه با خنککننده چیپست دیگر رقبا است (در ضمن برخلاف ظاهر، این خنککننده با دیگر خنککنندههای روی مادربورد در ارتباط نیست).
تعداد پورتهای SATA 3 شش عدد است که دو عدد توسط چیپست و دو عدد توسط Marvell SE9120 مدیریت میشوند. پایین پورتها دکمههای روشن و خاموش و ریست با لوگوی Fatal1ty و یک Debug LED قرار دارد.
رابطها
ظاهر سه عدد از رابطهای روی مادربورد شبیه PCI-Ex16 است که در حقيقت تنها رابط اول، PCI-Ex16 بوده و رابطهای دوم و سوم به ترتیب حداکثر از هشت و چهار مسیر پشتیبانی میکنند.
فاصله میان دو رابط PCI-Ex16 و PCI-Ex8 مناسب است و هنگام نصب دو کارتگرافیک، فضای کافی برای عبور جریان هوا وجود دارد. بین این دو رابط یک PCI و یک PCI-Ex1 قرار دارد و با نصب یک کارتگرافیک بزرگ، باز هم رابط PCI-Ex1 را از دست نخواهیدداد. اگر کمی حساب و کتاب کنیم، میبینیم که تعداد مسیرهای PCI-E در این مادربورد کمی بیش از حد معمول است و این به دليل وجود چیپست PLX PEX8608 و فراهم ساختن چهار مسیر PCI-E اضافی است. به همین دليل مسیر کافی برای رابطهای روی مادربورد و بخشهای مختلفی همچون اتصالهای گیگابیتی شبکه همواره وجود دارد (مادربوردهای P67 و P55 از نظر تعداد مسیرهای PCI-E محدودیت دارند و اگر در مادربورد رابط PCI-Ex4 وجود داشتهباشد و بخواهیم از تمام مسیرهای آن استفاده کنیم، رابطهای دیگر روی مادربورد غیرفعال خواهندشد). خوشبختانه به دليل کوتاه بودن هیتسینک وسط مادربورد امکان نصب بدون محدودیت کارتهای جانبی روی رابط PCI-Ex1 اول وجود دارد.
پایین رابطها اتصالهای پورتهای اضافی USB 2.0 ،USB 3.0 و پورت Floppy قرار دارند. به همراه مادربورد پانل مخصوص برای پورتهای اضافی USB 3.0 نیز وجود دارند و این پانل طوری طراحی شده که میتوان روی آن یک درایو SSD نیز نصب کرد.
پانل پشت
در پانل پشت مادربورد انواع پورتها در نظر گرفته شدهاند. این پورتها شامل چهار پورت USB 3.0، یک IEEE1394a، یک eSATA، یک پورت ماوس، پورتهای PS/2 و دو اتصال شبکه گیگابیتی است. پورت ماوس قابلیت تغییر نرخ خواندن اطلاعات بین 125 تا 1000 هرتز را دارد و با تغییر آن میتوان زمان پاسخدهی ماوس را تغییر داد. این پورت از طریق نرمافزار F-Stream که به همراه مادربورد عرضه میشود، قابل کنترل است.
برخلاف بيشتر مادربوردهایی که برای پورتهای USB 3.0 از چیپست NEC استفاده میکنند، در این مادربورد از چیپستی به نام Etron EJ168A استفاده شده و همانطور که در تستها مشخص است، از چیپستهای NEC چیزی کم ندارد.
خروجی صدا شامل جکهای 3/5 میلیمتری، خروجی اپتیکال و Coaxial شده و کنترل آنها نیز بر عهده چیپست Realtek ALC892 است. این چیپست توانایی پشتیبانی از THX TruStudio PRO را نیز دارد.
بایوس
رابط بایوس مادربورد نیز EFI بوده و میتوان در آن از ماوس استفاده کرد. البته درجه گرافیکی بودن آن مانند مادربورد MSI نیست و از نظر چیدمان شبیه به AMI BIOS است. چیدمان گزینههای مختلف در آن ساده بوده و تقریباً تمامی امکانات برای انجام کارهای مختلف و اورکلاک در آن آورده شدهاست. بهروزرسانی بایوس نیز به سادگی و بدون مشکل انجام میگیرد. تصویر پشت صحنه بایوس نیز تصویر خود Fatal1ty است.
دیدگاهتان را بنویسید