تست و ارزیابی
نخست باید به سراغ قابلیت نگهداری و پایداری اتصال اینترنت برویم. N13 اسوس برخلاف بسیاری از روترمودمها از پایداری خوبی برخوردار است و شما با قطعی ثانیهای و مكرر اینترنت روبهرو نمیشوید. حتی در زمانهای بالا رفتن ترافیك، سرعت فقط كم شده و خبری از قطعی نیست. پهنای باند این محصول نیز هنگام استفاده از انواع نرمافزارهای دانلود بسیار خوب است و شما در کمتر مواردی شاهد قطع یك یا چند لینك دانلود خواهید بود. با اتصال مستقیم یك هارددیسك اكسترنال USB به روتر، قابلیت FTP Server را نیز تست كردیم. فقط سه یا چهار ثانیه طول میكشد كه چراغ USB 2.0 روتر روشن شود و هر سیستم متصل به شبكه میتواند به اطلاعات روی هارددیسك از طریق FTP دسترسی داشته باشد. با توجه به سرعت بالای جابهجایی اطلاعات، این قابلیت برای بهاشتراكگذاری اطلاعات بسیار مناسب است.
سرعت و قدرت سیگنالدهی دستگاههای بیسیم به شدت به عوامل محیطی، سرویسدهنده اینترنت و ترافیك روی خطوط این شركت، ترافیك خود شبكه و وضعیت پایداری دستگاه وابسته است. به همین دلیل، نمیتوان بهطور قطعی درباره این دو فاكتور نظر داد و یك ارزیابی صحیح داشت. اما بهطور نسبی با انجام برخی تستها میتوان گفت، سرعت و سیگنالدهی دستگاه چطور است. برای تست سرعت و قدرت سیگنالی روتر نیز از سایت speedtest و نرمافزار inSSIDer استفاده كردیم. در نمودار 1، نتیجه این تستها را میتوانید ببینید. این تستها در وضعیت استفاده از الگوریتم امنیتی WPA2 و سرعت حداكثر 54 مگابیت بر ثانیه با كارتشبكه D-Link DWA 125 سری G و سرویس اینترنت ADSL با حداكثر سرعت دانلود 288 کیلوبیت بر ثانیه و آپلود 188 کیلوبیت بر ثانیه بهدست آمدهاند.
نكته اول اینكه، با وجود چندین دیوار و محیطهای پوششی و فاصله غیرخطی، در فاصله سی متری دیگر قادر نبودیم سیگنالهای روتر N13 را دریافت کنیم. با یك فاصله مستقیم و بدون دیوار میتوان تا پنجاه متر، یك سیگنال بسیار قوی از این روتر دریافت كرد.
نكته دومی كه نتایج تست سرعت نشان میدهد، قدرت خوب سیگنالدهی در فاصلههای زیر پانزده متر است. بهطوریكه از فاصله یك تا ده متر، سرعت دچار كاهش زیادی نشده و حتی سرعت آپلود ثابت باقی ماندهاست. این وضعیت برای یك روتر بیسیم بسیار خوب است. چون بهطور معمول در فاصله پانزده متری سرعت باید دچار افت شدیدی شود.
سرعت انتقال اطلاعات درون شبكه نیز روی این دستگاه سریع است. یك فایل پانصد مگابایتی در تستهای مختلف از فاصلههای متفاوت روی چندین كامپیوتر دسكتاپ و نوتبوك نزدیك به سه مگابایت در ثانیه و در حالت بدون بار ترافیكی روی شبكه، حتی به پنج مگابایت بر ثانیه نیز میرسد.
نكته دیگر اینكه، سرعت اینترنت این روتر در حالت استفاده از كابل بسیار به سرعت بیسیم نزدیك است. در حالت استفاده از كابل، سرعت دانلود 0/25 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود 0/14 مگابیت بر ثانیه ارزیابی شد.
نتیجهگیری
قدرت سیگنالدهی، سرعت، پایداری ارتباط و در مجموع كارایی این روتر بسیار خوب است و با داشتن امكان بهاشتراكگذاری اطلاعات و افزودن یك پرینتر به آن، برای شبكههای بیسیم اداری كوچك بهترین گزینه است. پس در خرید آن تردید نداشته باشید.
سلام
خیر
سلام میخواستم بدونم این درایور نسخه beta هست یا نه؟
سلام
گرافیک ها کراسفایر هستند و به هم متصل، نیاز به سویچ نداره
.
منظورتون از ورژن قبلی نرم افزار چیه؟ سی دی خود لپ تاپو میگید؟
ویندوز شما چیه ؟ همین درایور رو نصب کنید اگه ویندوزتون 8 و 64 بیتیه
سلام
با تشکر بابت سایت بروز و خوبتون
یه سوال دارم, واسه cpu quad core fx8800
و گرافیک r8 350dx و یک r7 با این نرمافزار update بشه بهتر است یا همون درایور مخصوص لپ تاپ باشه ؟
پرسیدم چون سری r8 تو لیست نبود و وقتی با ورژن قبلی نرمافزار اپدیت می کنم r8 350dx به r5 330 تغییر می کنه !
و یه سوال دیگه dual graphic amd خودش خودکار واسه نرمافزار مختلف sowitch میشه ؟
مدل لپ تاپ k555dg asus