نسل اول پردازنده های AMD Ryzen در بازار با چنان موفقیت چشمگیری روبه رو شد که اینتل برای از دست نرفتن سهم خود، مجبور به ارائه زودهنگام پردازنده های Coffee Lake گردید. پس از آن دوباره چشم ها به AMD دوخته شد تا خبر از ورود نسل دوم از پردازنده های Ryzen بدهد. خوشبختانه انتظار ها بالاخره به سر آمد و اینک شرکت AMD رسما پردازنده های Ryzen 2 را به همراه چیپ ست جدید X470 معرفی کرد.
شرکت AMD تلاش کرده است تا در نسل دوم پردازنده های Ryzen مشکلات و کمبودهای نسل اول را تا حد ممکن جبران کند. اولین مشکل زمان تاخیر به نسبت زیاد رمها در این پردازنده ها بود که AMD مدعی است توانایی IPC را در این نسل بهبود بخشیده است. مشکل بعدی که AMD با آن دست و پنجه نرم می کرد، ضعف پردازشی تک هسته پردازنده های رایزن بود، بخصوص اینکه پس از ورود خانواده Coffee Lake، اینتل توانست در بسیاری موارد مجدد از AMD پیشی بگیرد. از این رو AMD در رایزن 2 ضمن تقویت قدرت پرداشی هسته ها، به معرفی XFR 2 و به مدد آن افزایش فرکانس کاری پردازنده ها پرداخت و در آخر، چیپ ست و پلتفرم AMD در نسل اول به نسبت اینتل در بسیاری موارد عقب افتاده و ضعیف بود. در این رابطه نیز، AMD همزمان با ارائه نسل جدید پردازنده های رایزن 2، چیپ ست جدید X470 را نیز معرفی کرد تا به لطف شرکای تجاری اش عرصه رقابت را برای اینتل تنگ تر کند.
طبق چارت منتشر شده از طرف AMD، در حال حاضر مجموع 4 پردازنده Ryzen 2 وارد بازار خواهند شد که فعلا پرچمدار آنها Ryzen 7 2700X است.
پردازنده Ryzen 2700X مجهز به 8 هسته و 16 رشته ی پردازشی است و 16 مگابایت کش Level 3 دارد. این پروسسور 12 نانومتری ضریب باز، دارای فرکانس پایه 3.7 گیگاهرتزی است که می تواند در حالت Boost به فرکانس 4.3 گیگاهرتز دست یابد. صد البته این میزان افزایش فرکانس برای همه هسته ها اتفاق نمی افتد و این پردازنده در همه ی شرایط نیز همیشه به این میزان فرکانس دست پیدا نمی کند. با این دو شرط می توان این پردازنده را 4.3 گیگاهرتزی نامید.
ناگفته نماند که کولر زیبای Wraith Prism نیز به همراه این پردازنده عرضه خواهد شد که از ویژگی های منحصر به فردی از جمله پشتیبانی از نورپردازی RGB برخوردار است. متاسفانه این کولر همراه پردازنده نمونه در اختیار ما نبود، در نتیجه تست یا عکسی از آن در این بررسی موجود نیست.
چیپ ست X470 نیز همچنان از سوکت AM4 بهره می برد بنابراین با پردازنده های هر دو نسل رایزن سازگار است. از مهمترین ویژگی های این چیپست بهینه شدن عملکرد آن و سازگاری کامل با پردازشگرهای رایزن 2 است.
برای داشتن بهترین تجربه از رایزن 2، شرکت ایسوس مجموع چهار مادربرد حرفه ای X470 را راهی بازار می کند. از جمله دو مادربرد از خانواده Strix در میان آنها یافت می شود که پرچمدار این خانواده مادربرد ASUS ROG STRIX X470-F Gaming است که در این بررسی به مقایسه میدانی آن به همراه پردازنده پرچمدار 2700X خواهیم پرداخت.
معرفی محصول
رنگ آمیزی جعبه ASUS ROG STRIX X470-F Gaming غالبا مشکی است، روی آن عکس زیبایی از مادربرد به همراه مهمترین ویژگی های آن خود نمایی می کند. پشتیبانی از SLI ،Crossfire ،VR و همچنین استفاده از فن آوری Asus Aura Sync از جمله ویژگی های این مادربرد X470 ایسوس است.
اقلام داخل جعبه، شامل: 4 عدد کابل SATA، یک جفت کابل افزایش طول، یک عدد سه پین برای Addressable RGB و دیگری چهار پین برای کانکتور RGB، پل SLI، یک بسته زیپ کابل پلاستیکی، دفترچه راهنما، DVD درایور، و یک برگه برچسب ROG می شود. تقریبا می توان گفت با توجه به تدارک مفصلی که ایسوس برای اقلام داخل جعبه در نظر گرفته است، با یک مادربرد High End طرف هستیم.
مادربرد ASUS ROG STRIX X470-F در ابعاد استاندارد ATX طراحی و ساخته شده است. تم غالب آن مشکی است اما ایسوس به صورت هوشمندانه ای از المان های فلزی و همچنین آرمها و نشانه های گیمینگ و اسپورت روی مادربرد بهره گرفته است. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم از نظر طراحی ظاهری، این مادربرد حتی از مدل مافوق خود، یعنی Crosshair VII هم زیباتر است. گارد محافظ IO Panel پشت مادربرد به صورت مثلثی تا وسط کشیده شده است و روی آن آرم ROG و خط سفید زیر آن به صورت نورپردازی شده ARGB، روشن می شود. ایسوس اولین شرکت مادربردسازی بود که سطح پوشش گارد محافظ اتصالات پشت مادربرد را تا سینک خنک کننده ماسفت ها امتداد داد تا بدین ترتیب نمای یکپارچه ای را برای بخش انتهایی مادربرد پدید آورد. روی سینک چیپ ست نیز، به مانند تبلیغات روی ماشین های مسابقه ای، نوشته های هیجان انگیزی به چشم می خورد که به صورت لیزری روی سینک حکاکی شده اند. این نوشته ها به صورت 7 رنگ نور را منعکس می کنند و نمایی فوق العاده جذاب را پدید می آورند. بنابراین از دیدگاه منتقدانه، در زمینه طراحی و زیبایی شناسی، سخنی جز ستایش این زیبای خفته نمی توان بر زبان آورد.
با برداشتن سینک های خنک کننده، ماسفت ها و فاز های مدیریت برق رسانی نمایان می شود. مدار تغذیه این مادربرد با استفاده از یک کابل EATX هشت پین پاور تغذیه می شود. این مدار از سیستم 10+1 فازی برای رگولاتوری برق پردازنده بهره می برد. می توان با اطمینان گفت که کیفیت قطعات به کار رفته در این مدار با استاندارد های بالای مقاومت ساخته شده اند تا ثبات در اورکلاک را به ارمغان آورند. ایسوس از فن آوری Digi+ VRM برای تثبیت برق رسانی و همچنین از سیستم محافظتی Overcurrent Protection برای اطمینان از حفظ سلامت پردازنده و رم در هنگام اورکلاک استفاده کرده است.
مجموع 7 اتصال چهار پین PWM/DC فن برای این مادربرد در نظر گرفته شده است که دو عدد از آنها مخصوص CPU-FAN و CPU-OPT، در بالای سوکت، و یک عدد از آنها نیز مخصوص AIO Pump برای اتصال به پمپ واترکولر اختصاص یافته است. مجموع 64 گیگابایت رم DDR4 به صورت دو کاناله، می تواند روی مادربرد نصب شود. حداکثر فرکانس مورد پشتیبانی رم توسط مادربرد به بیش از 3466 مگاهرتز می رسد. برای راحتی عیب یابی ایسوس از فن آوری Q-LED استفاده کرده است که شامل 4 LED راهنما برای خطایابی در بخش های بوت، رم، پردازنده و گرافیک است و این LED ها در بالای سوکت 24 پین مادربرد قرار دارند. فن آوری Q-Slot نیز روی دو شکاف PCIe اصلی گرافیک به کار رفته است تا از خم شدگی برد و یا احتمال آسیب دیدگی سوکت PCIe در هنگام نصب کارتهای گرافیک سنگین پیشگیری شود. Q-DIMM هم در بخش رمها به کاربر کمک می کند تا با با فشار تنها بخش فوقانی، رمها داخل سوکت قرار بگیرند. خروجی USB 3.1 Gen 2.0 برای فرانت پنل کیس نیز در زیر سوکت 24 پین مادربرد قرار دارد.از نظر تجهیزات نورپردازی Aura Sync، این مادربرد مجهز به دو خروجی RGB و یک خروجی ARGB دیجیتالی است که به نظر کافی می رسد.هدرهای مخصوص واترکولر نیز روی مادربرد حضور دارند. اگرچه طبق استاندارد های ایسوس برای خانواده Strix، اغلب امکانات خوب برای این مادربرد به کار گرفته شده است، اما جای خالی ماژول Wi-Fi حس می شود. به هر حال معمولا انتظارات از مادربرد پرچمدار خانواده Strix بیشتر است.
در بخش میانی مادربرد، چیزی که بیش از همه به چشم می آید سینک بزرگ روی چیپ ست است که تا اواسط مادربرد امتداد پیدا کرده است. با بازکردن سه چهار پیچ این سینک می تواند جدا شود و در زیر آن یک درگاه M.2 دیگر پنهان است. در حقیقت این مادربرد مجهز به دو درگاه M.2 است که به Lane های PCI-e متصل است. بدین ترتیب آرزوی RAID 0 کردن دو اس اس دی M.2 روی مادربرد های AMD رده Mainstream نیز براورده شد.
در زیر سینک خنک کننده پد چسب قراردارد که می تواند SSD M.2 در زیر خود را به لطف سینک خنک کند. شایان ذکر است اس اس دی نصب شده در این بخش می تواند تا 20 درجه خنک تر کار کند. ناگفته نماند جنس و کیفیت سینک های خنک کننده مادربرد های ایسوس مثال زدنی است.
در زیر سینک چیپ ست یک درگاه M.2 دیگر قرار دارد. در بخش ارتباطات Storage همچنین شاهد حضور شش پورت SATA هستیم. سه شکاف PCIe X16 گرافیک و سه شکاف PCIe X1 روی مادربرد قرار دارند. در صورت استفاده از پردازنده های Ryzen دو شکاف اصلی می توانند از 2Way SLI به صورت X8-X8 و از 3Way Crossfire به صورت X8-X8-X4 مورد استفاده قرارگیرند. البته شکاف سوم دارای پهنای باند PCIe 2.0 می باشد.برای مدیریت کابل کشی راحت تر، ایسوس تلاش کرده است تمامی اتصالات و هدر های ثانویه را در لبه ی جنوبی مادربرد گرد هم آورد. از مهمترین درگاه ها خروجی پنل جلویی USB 3.1، دو خروجی USB 2.0، یک پورت COM، خروجی های RGB، و اتصالات فن می باشد.
در بخش صوتی، ایسوس از کارت صدای SupremeFX با کدک S1220A بهره برده است. کیفیت صدا در حد انتظار عالی، پر قدرت و شفاف است. کانال های چپ و راست ایزوله و تفکیک شده، به همراه خازن های ژاپنی نیچیکون از دیگر موارد قابل ذکر برای این بخش می باشد.
ایسوس تلاش کرده است با استفاده از پنل های پشتی ثابت در اغلب مادربردهای جدید خود، کاربران را از دردسر بزرگ جا انداختن پنل پشت مادربرد درون کیس رها سازد. این مادربرد نیز از پنل ثابت پشتی بهره می برد. که روی آن انواع خروجی های متنوع حضور دارند.
بایوس مادربرد و امکانات آن برای تنظیم و اورکلاک کاملا به روز شده و دقیق است. بایوس ایسوس پر از امکانات طبقه بندی و کلاس بنده شده و کار با آن راحت است. امکاناتی نظیر ذخیره کردن پروفایل های مختلف اورکلاک، دسترسی راحت به تنظیمات ریز بخش های مختلف برق رسانی به رم و پردازنده، در کنار سر فصل های مانیتورینگ و پایش ولتاژ های ورودی، بایوس بی نقصی را برای این مادربرد به ارمغان آورده است.
ایسوس ست کامل نرم افزاری معروف خود ASUS AI Suite را برای این مادربرد به صورت بهینه تر از گذشته مورد استفاده قرار داده است. این نرم افزار شامل بخش های مختلف از جمله 5-Way Optimization tuning ،DIGI+ Power Control ،Fan Xpert 4 می شود.
معرفی سیستم تست
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC
این کارت گرافیک با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوعGDDR5، حداکثر فرکانس حافظه تا 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 8 پین و سیستم خنک کننده کارآمد گزینه مناسبی برای گیمرها است. کارت گرافیک GTX 1060 گزینه خوبی برای کاربرانی است که می خواهند در رزولوشن 1080 پیکسل بازی ها را به خوبی اجرا کنند. این کارت می تواند در این رزولوشن حتی در حداکثر تنظیمات هر بازی، به خوبی جوابگوی نیاز شما باشد. این کارت گرافیک توسط شرکت MSI در اختیار ما قرار داده شده است.
حافظه G.SKILL Trident Z
این سری از حافظه های جی اسکیل برای دست یابی به فرکانس بالا بهینه شده است. کیت مورد استفاده 2 ماژول 8 گیگابایتی DDR4 است که با فعال کردن XMP از حداکثر فرکانس کاری 3600 مگاهرتز با زمان تاخیر CL16 بهره می برد. این ماژول ها از جی اسکیل تایوان به دست وب سایت سخت افزار مگ رسیده است. لازم به ذکر است با توجه به پشتیبانی پردازنده 2700X از حداکثر فرکانس 3466 برای رمها، به صورت دستی فرکانس را ابتدا بر روی 3466 و بعد از مشاهده ناپایداری بر روی فرکانس 3400 تایمینگ CL16 تنظیم کردیم و کلیه تست ها در این فرکانس و تایمینگ گرفته شده است.
منبع تغذیه GREEN GP850B-OCPT
نسل جدید پاور های پلاتینیومی خانواده Overclocking Evo شرکت گرین است. این پاور از یک ریل پرقدرت 12 ولت 70 آمپری بهره می برد، که به لطف مبدل DC-DC برای ایجاد ولتاژ شاخههای +5V و +3.3V در بخش ثانویه، باعث تثبیت هر چه بیشتر ولتاژ شاخههای خروجی در این پاور می شود. امکان تحقق عملی Zero Voltage Switching در بخش ورودی این پاور به کمک توپولوژی Half-Bridge در کنار مبدل LLC Resonant ایجاد شده است تا حاملهای EMI، RF و تلفات سوئیچینگ در ورودی کاهش یافته و بازدهی مصرف انرژی افزایش یابد. حالت Fan-Less بودن و استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز بسیار کم از دیگر امکانات آن به شمار می رود. این پاور توسط شرکت گرین برای سیستم تست در اختیار ما قرار داده شده است.
درایو ذخیره سازی PLEXTOR M8PE
اس اس دی مورد استفاده PLEXTOR M8PE 256G با سرعت بسیار بالا به پروتکل NVME 1.2 مجهز است و از طریق رابط PCIe Gen.3 x4 به درگاه M.2 متصل می شود. استفاده از فناوری DRAM Cache Buffer، و موتور تصحیح خطای ECC از جمله امکانات آن به حساب می آید. این حافظه دارای سرعت نوشتن 900 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 2000 مگابایت در ثانیه است. اس اس دی مورد نظر توسط شرکت پلکستور برای سیستم تست دفتر مجله سخت افزار ارسال شده است.
خنک کننده GREEN GLACIER 360-EVO
این قویترین واتر کولر شرکت پردیس صنعت سیاره سبز (گرین) است که در حال حاضر از پر فروش ترین واتر کولر های بازار ایران به شمار می رود. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 360 میلیمتری آلومینیومی، استفاده از سه فن 12 میلیمتری کم صدا مجهز به LED های قرمز با طول عمر 100 هزار ساعت، واتر پمپ بلبرینگ سرامیکی قدرتمند بی صدا با طول عمر 80 هزار ساعت، واتر بلاک کاملا مسی مجهز به نمایشگر نشان دهند دمای کولانت و دور پمپ اشاره کرد. این رادیاتور برای تست توسط دفتر گرین در اختیار ما قرار داده شده است که تشکر ویژه داریم.
خمیر سیلیکون گرین GT-4 Premium
برای تست پردازنده از خمیر سیلیکن جدید گرین GT-4 Premium استفاده کردیم. این خمیر سیلیکن با ضریب انتقال حرارت 5.0W/m.K، قابلیت استفاده در پردازنده و کارت گرافیک را در دامنه دمایی منفی 40 تا 240 درجه سانتی گراد، داراست. شرکت گرین با فرمولاسیون جدید و استفاده از مواد با کیفیت این خمیر سیلیکن را برای استفاده های حرفه ای تولید کرده، و آن را در اختیار آزمایشگاه تست مجله سخت افزار قرار داده است که سپاسگذاریم.
بررسی کارایی
حقیقتش در ارتباط با تست هایی که مد نظر داشتیم، با توجه به توانایی خوب مادربرد برای اورکلاک، انتظار ما برای افزایش فرکانس AMD Ryzen 2700X بسیار بالا بود. همانطور که پیش از این توضیح دادیم، به لطف XFR 2، فرکانس پیش فرض خود پردازنده از 3.7 تا 4.3 گیگاهرتز در پردازش افزایش می یابد. به همین جهت اولین مقصد برای اورکلاک را 4.5 گیگاهرتز تعیین کردیم. اما با کمال تعجب حتی برای 100 مگاهرتز افزایش فرکانس، نیاز به افزایش شدید ولتاژ بود که متعاقبا دما بشدت بالا رفته و سیستم ناپایدار می شد. این موضوع نشان می دهد 2700X به این راحتی ها اورکلاک نمی شود. در قدم بعدی سعی کردیم کلیه هسته ها را در فرکانس 4.3 ست کنیم که آن هم میسر نشد. جالب اینکه 4.3 فرکانس XFR پردازنده است و احتمال پایداری همه ی هسته ها در این فرکانس باید بیشر باشد که نبود. بیشترین فرکانس پایداری برای همه ی هسته ها 4.2 گیگاهرتز بود که این میزان از سرعت اسمی خود پردازنده پایین تر است و اورکلاک به حساب نمی آید. در نهایت، پس از تلاشهای فراوان، حتی 100 مگاهرتز هم این پردازنده اورکلاک نشد. با توجه به پسوند X که شرکت AMD برای این پردازنده در نظر گرفته است انتظار بر این بود یک حدی از اورکلاک میسر باشد اما با کوچکترین افزایش فرکانسی مجبور به افزایش ولتاژ و متعاقبا افزایش شدید دما را شاهد بودیم به طوری که واتر کولر ما با رادیات 360 سانتی از پس خنک سازی 2700X بر نمی آمد. از نظر اورکلاک، 1700X خیلی بهتر از 2700X بود و به نظر می رسد به جهت افزایش کارایی حداکثری، AMD خودش تا ته خط فرکانس ممکن را برای 2700X رفته است و دیگر مجالی برای اورکلاک در سطح متوسط باقی نمانده. از نظر دمایی نیز، 2700X با یک Offset 10 درجه ای همراه است بدین معنا که حدود این میزان از خوانش دما را باید کاهش دهید تا دمای واقعی هسته ها مشخص شود. ما در تست های دیفالت، دمای 110 درجه را نیز در نرم افزار Core temp تجربه کردیم که به نظر واقعی نبود. اما حتی با کاهش Offset 10 درجه ای، اگر دما 100 درجه هم برای هسته ها باشد، می توان گفت بالاست و نگرانی ها از دمای بالای 2700X واقعی است و باید هزینه بالایی را برای خریداری یک کولر مناسب برای خنک سازی این پردازنده در نظر گرفت. برای فرکانس رمها نیز توانستیم رمهای فرکانس 3600 مگاهرتزی را در 3400 مگاهرتز به صورت کاملا پایدار استفاده کنیم. این مادربرد با رمهای 3466 نیز سازگار است اما ظاهرا پردازنده خیلی در این فرکانس رمهای مارا همراهی نمی کرد. به هر حال به سراغ تست ها می رویم، تست هایی که به دلیل دمای بالای 2700X و توانایی بسیار ضعیف آن برای اورکلاک، همه در حالت دیفالت گرفته شده اند.
از 3D Mark Time Spy شروع می کنیم که این مادربرد توانست امتیاز فوق العاده ای را برای این پردازنده به ثبت برساند. از نظر رقابت بین Intel و AMD به موضوع نگاه کنیم، با 8700K در اورکلاک 5 گیگاهرتز می توان 2700X را گرفت، اما اگر 2700X اورکلاک می شد، قطعا 8700K را پشت سر می گذاشت.
در تست 7Zip که قدرت پردازنده را در فشرده سازی و استخراج فایل ها می سنجد، در مقام قیاس سیستم های Mainstream، این پردازنده و مادربرد، صدر چارت را از آن خود کردند.
نتیجه ی تست پردازنده 2700X در بنچمارک Passmark تنه به تنه ی 8700K می زند. اگرچه 2700X دارای 4 رشته پردازشی بیشتر است اما شاید به دلیل آن که نتیجه این بنچمارک کمی وابسته به سرعت و فرکانس رم می باشد و از این نظر 8700K قوی تر است، 2700X در برابر 8700K کم می آورد.
تست کش و حافظه رم AIDA64 به خوبی میزان پهنای باند در اختیار پردازنده را نشان می دهد. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید 2700X بالاتر و بهتر از 1700X عمل می کند که این موضوع نشان دهنده بهبود عملکرد پردازنده جدید AMD است. اما علیرغم این برتری نسبت به 1700X، هنوز 2700X فاصله زیادی با 8700K دارد.
در تست سرعت تاخیر رم، می توان پیشرفت AMD را در ارتقای 2700X نظاره کرد. درحالیکه 1700X در وادی تاخیر بالای 75 نانوثانیه سیر می کرد، 2700X می تواند تاخیری در حوالی 64 نانو ثانیه داشته باشد. که البته هنوز فاصله زیادی با رقبای اینتلی دارد. اهمیت این بنچمارک در بازی های کامپیوتری است، که پیشتر خواهید دید این تاخیر بالا، همچنان 2700X را پشت سر پردازنده های اینتل نگه می دارد، اما همین حد از پیشرفت – اگرچه ناکافی – اما قابل تحسین است.
در تست Geekbench، در عملکرد چند رشته پردازشی، کمی 2700X بهتر از 8700K در حالت پیشفرض عمل می کند، اما نه به اندازه ای که با 16 رشته پردازشی از آن انتظار داریم. 8700K همچنان می تواند با اورکلاک تا 5 گیگاهرتز 2700X را پشت سر بگذارد. در زمینه قدرت تک هسته پردازشی، عملکرد 2700X نسبت به 1700X کاملا ارتقا یافته و تقریبا سنجش قدرت آن به امتیاز رنج 5000 تک هسته پردازشی Core i5 کابی لیک اینتل می رسد.
تست PCMARK 10 که یکی از جامع ترین و جدید ترین تست های شرکت فنلاندی Future Mark است، شامل بررسی و سنجش چهار بخش، عملکرد پردازشی پایه ای، اداری، رندرینگ و تبدیل های ویدیویی می شود. به نوعی تست ترکیبی از عملکرد کلی سیستم را مقایسه می کند که همانطور که در جدول مشاهده می کنید، 2700X موفق می شود بالاتر از 1700X قرارگیرد.
تست Novabench یک تست ترکیبی است و نتیجه ی آن از جمع چهار امتیاز پردازنده، رم، گرافیک، و درایو ذخیره سازی است. با توجه به اینکه ما در طول سال گذشته از درایو های ذخیره سازی متنوعی استفاده کردیم از ذکر امتیاز درایو ذخیره سازی عبور کرده به نمایش سه امتیاز کلی پردازنده، رم، و گرافیک بسنده می کنیم. همانطور که مشاهده می کنید پردازنده ی2700X در صدر جدول قدرتمندترین سیستم را از آن خود کرده است. اما با کمی دقت در امتیاز گرافیک می توان دریافت، ضعف AMD در به اجرا درآوردن توان کارت گرافیک، همچنان به عنوان یک پاشنه ی آشیل برای آن می باشد. درحالی که کارت گرافیک سیستم تست ما، MSI GTX 1060 Armor 6G در تست های سیستم های اینتل موفق به دریافت امتیاز 1022 در این بنچ مارک شد، اما همین کارت گرافیک با پردازنده 2700X امتیازی ضعیفتر را برای خود ثبت کرد که نشان از ضعف تاریخی AMD در این بخش به شمار می رود. در زمینه قدرت رم، خوشبختانه، با بهبود عملکرد AMD شاهد اختلاف آماری کمتری در امتیازات داده شده به رم سیستم هستیم که قابل تحسین است.
با تست Unigine Superposition کم کم به سراغ بحث گیمینگ می رویم. در اینجا تقریبا امتیاز ثبت شده برای 2700X برابر با امتیاز 1700X، و همچنین با کمی اختلاف می توان آن را همتراز 8700K نیز قرار داد.
در تست بنچ مارک بازی Final Fantasy XIV، قدرت گیمینگ 2700X بالاتر از پردازنده های 1700X و i5 7600 اینتل قرارگرفت و این نشان از بهبود واقعی عملکرد 2700X در بحث گیمینگ است.
بازی در دقت 1920×1080 همچنان پر طرفدار ترین و عمومی ترین نحوه ی بازی در میان کاربران است. در اغلب تست های این 9 عنوان بازی، 2700x به خوبی ظاهر شد و توانست بیش از 60 فریم خروجی را برای کارت گرافیک ما به ارمغان آورد. تقریبا در اغلب عنواین بازی، 2700x در حد چند فریم ضعیف تر 8700K بود اما در بازی Shadow of Mordor در نتایج بدست آمده با 8700k، به نسبت عملکرد بهتری داشت. برای مقایسه قدرت بازی 2700x می توانید با نتیجه تست بازی پردازنده 8700K در بررسی مادربرد Asus Z370 Apex مقایسه بفرمایید.
به سراغ تست تبدیل ویدیویی HEVC می رویم که از جمله معروفترین تست ها در این زمینه است. نتیجه تست 2700X تقریبا با نتیجه 8700K در حالت پیش فرض هم سطح هم هستند، اگرچه اگر بحث اورکلاک پیش آید، 8700K دوازده رشته پردازشی در فرکانس 5 گیگاهرتز می تواند با سرعت بیشتری نسبت به 2700X شانزده رشته پردازشی در حالت دیفالت، عمل کند. این موضوع نشان دهنده قدرت برتر پردازنده های اینتل در بحث تبدیل های ویدیویی است.
در تست تبدیل ویدیویی X265 نیز، پردازنده ی 2700X پشت سر 8700K ایستاد.
و در پایان بررسی فنی، به نقطه قوت 2700X نگاهی می اندازیم، جایی که در بحث رندرینگ و نرم افزار های مهندسی مثل V RAY،CORONA، و تست CINEBENCH، شرکت AMD با 2700X گوی سبقت را از اینتل می رباید و بدون استثنا در صدر لیست پردازنده های Mainstream در کلیه جداول تست های رندرینگ قرار می گیرد.
نتیجه گیری
مادربرد ASUS ROG STRIX X470-F Gaming از نظر توانایی و ثبات عملکرد بدون نقص ظاهر شد. به نظر می رسد ایسوس در زمینه مادربرد سازی به یک ثبات کم نظیر در تولیدات خود رسیده است به طوری که کیفیت و عملکرد خوب در کالبد اغلب مادربرد های تولید شده توسط این شرکت به خوبی قابل لمس است.قطعا انتظار از X470-F به عنوان پرچمدار خانواده Strix چیپست X470 ایسوس، فراتر از عملکرد قدرتمند در حالت دیفالت است. این مادربرد خوش ساخت، علاوه بر پشتیبانی کامل از نسل جدید پردازنده های رایزن، توانایی و امکانات کاملی برای گیمینگ در خود دارد، از زیبایی ظاهری و طراحی چشم نوازی برخوردار است، هم خودش مجهز به نورپردازی RGB است و هم خروجی های متنوع RGB از جمله Addressable RGB دارد، از کارت صدای قدرتمند SupremeFX S1220A بهره می برد، دارای پنل پشتی ثابت است، شکافهای PCIe گرافیک مجهز به فن آوری Q-Slot است، دارای هفت عدد خروجی PWM فن و پمپ واترکولر است، مجهز به خروجی تصویری HDMI و Display Port در صورت استفاده از پردازنده های مجهز به گرافیک مجتمع است، و دارای سینک خنک کننده برای یکی از درگاه های M.2 می باشد. در مورد قیمت، این مادربرد در بازارهای جهانی به قیمت 215 دلار به فروش می رسد. در بازار ایران نیز می توان انتظار قیمتی بین یک میلیون و دویست تا یک میلیون چهار صد هزار تومان برای آن متصور شد که امیدواریم با قیمت مناسبتری در اختیار کاربران قرار گیرد.
در پایان، ضمن تشکر از دفتر ایسوس ایران برای ارسال این محصول به جهت بررسی، با توجه به امکانات خوب این مادربرد، و سطح کاربری حرفه ای آن، نشان پیشنهاد شده توسط سخت افزار به آن اعطا می شود.
8.9امتیاز9راندمان8.5امکانات9.5بایوس8.5اورکلاک و کولینگ9.5طراحی9نرم افزار8.5کیفیت ساخت8.5ارزش خرید
سلام
میشه لطفا بگید این مادربورد رو بگیرم یا z370-E با cpu I7-8700k
?
بله اونم بررسی کردیم. ([url]”https://www.sakhtafzarmag.com/%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF/24106/msi-x470-gaming-pro-carbon-amd-ryzen-7-2700x-review”[/url])
سلام دوست عزیز،
تصویر پروفایل من فقط بیان کننده علایق شخصی لحظه ای خودم هست، تا پیش از این لوگوی AMD Threadripper به مدت چند ماه قرار داده بودم، آیا آن زمان به معنی این بود که سهام AMD مال منه؟ ضمن اینکه نکته طنزی در تصویر پروفایل فعلی نهفته است.
در مورد بررسی مادربرد، متوجه نشدم از نظر شما خوب بررسی شده یا بد بررسی شده؟
فارق از هرگونه صحبتی قطعا مادربرد خوبی بوده که Recommended شده است
سلام اقای آرمین ابیشی
یک سوالی ذهنمو در گیر کرده چقدر سهام اینتل داری چون 1-بالا ی اسم شما که لگو اینتل
2- طوری که شما این مادربورد بررسی کردی باید پول به یک نفر بگیره تا اینجوری بررسی کنه
سلام
من MSI X470 GAMING PRO CARBON را ترجیح میدم . کیفیت ساختش به مراتب از این بهتره و قطعات با استاندارد نظامی دارد .
انصافا هیچ گرونی بیدلیل نیست… کیفیت ریزقطعات و طول عمر ایسوس،رایزن ها شاهکاره…تاحالا خرابی و مشکلی ازش ندیدم
معرفی کامل و عالی بود . تشکر از اینکه تجربیاتتون رو در اختیار عموم قرار میدین :-bd
مث همیشه عالی آرمین جان
سری اول Asus x370 – fرو ک عزیزان وارد کننده وارد نکردن!امیدوارم این یکی رو وارد کنن
ایسوس خوب نسبت به برندهای دیگه گرون تره وچیزای دیگه پس msi فقط بدرد amd میخوره اینو هم تجربه هم دیگران هم نتایج میگن