آخرین روز از ماه آبان امسال، ایسوس به طور رسمی مادربوردهای مجهز به چیپست X79 را در ایران معرفی کرد. ایسوس در حال حاضر سه سری P9X79،
Sabertooth X79 و Rampage IV Extreme را ارائه کرده که از این میان، دو مدل از سری P9X79 در محل کنفرانس وجود داشت.
در ابتدای مراسم آقای علی مفلح، مدیر توسعه و بازریابی دفتر ایسوس در ایران به تشریح فعالیتها و سیاستهای فروش محصولات ایسوس و همچنین آینده نسل جدید تولیدات ایسوس و به خصوص مادربوردها پرداخت. در ادامه آقای مجید کشاورز، مسئول فنی و روابط عمومی ایسوس به بیان توضیحات فنی درباره نسل جدید این مادربوردها پرداختند. در این مادربوردها، مدار رگولاتور ارتقاء پیدا کرده و حالا دارای دو چیپست هوشمند برای کنترل ولتاژهاي پردازنده و حافظه شده است (این مجموعه جدید DIGI+ VRM II نام گرفته است).
همچنین مادربوردهای جدید به نسخه سوم فناوری BT GO! شرکت ایسوس مجهز شدهاند که با استفاده از فناوری بلوتوث، امکان انتقال اطلاعات تا هشت برابر سریعتر از نسلهای قبلی فراهم شده است. همچنین علاوه بر بلوتوث، این نسخه دارای کارتشبکه نیز است که نیاز به اتصال گیرندههای بیسیم Wi-Fi به مادربورد را برطرف میسازد.
ویژگی جالب توجه دیگر Asus SSD Caching نام دارد که میتوان گفت نمونه بهینه شدهای از فناوری مشابه اینتل است که نمونه اولیه آن را در مادربوردهای Z68 دیدهایم (جالب است که مادربوردهای X79 اینتل فاقد این فناوری هستند و Asus SSD Caching میتواند این خلاء را پر کند). مانند فناوری مشابه اینتل، برای استفاده از Asus SSD Caching به یک درایو SSD و یک هارددیسک احتیاج خواهیم داشت.
در بایوس نیز بهبودهایی صورت گرفته است. برای مثال میتوانید یک نسخه پشتیبان از بایوس را روی حافظه فلش ذخیره کرده و بدون آن که نیاز به بوت شدن سیستم و ورود به سیستم عامل باشد، آن را دوباره بازیابی کنید. همچنین میتوانید بایوس را شخصیسازی کرده و با زدن کلید F3 به تنظیماتی که خودتان انتخاب کردهاید دسترسی داشته باشید.
ایسوس برای حرفهایهای Rampage IV Extreme را در نظر گرفته که در مقایسه با قبل، امکانات متنوعتر و کاربردیتری را در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهد. این مادربورد از 4Way SLI و 4Way CrossfireX پشتیبانی کرده و میتوان علاوه بر خنککنندههای جدید مخصوص این مادربورد، خنککنندههای قدیمیتر سوکت LGA 1366 را نیز روی آن نصب کرد. مدیریت مدار رگولاتور پردازنده به عهده بخشی به نام Extreme Engine DIGI+ II است که دارای چهار چیپست هوشمند برای مدیریت و انتقال دقیق توان مورد نیاز به پردازنده است. سنسور حرارتی با قابلیت ثبت دما تا منفي 180 درجه سانتیگراد، قابلیت VGA Hotwire برای تعریف مقاومت متغیر برای کارتهایگرافیک در زمان اورکلاک بدون نیاز به لحیم کردن خود کارتگرافیک و قطعه OCKey که به کمک آن میتوانید اطلاعات سیستمی و اورکلاک را علاوه بر تصویر اصلی در حال پخش، روی صفحهنمایش مشاهده کرده و همزمان تنظیمات مربوط به اورکلاک را نیز تغییر دهید.
در نهایت نوبت به Sabertooth X79 از خانواده مادربوردهای TUFرسید که هریک از آنها سختترین آزمایشها را پشت سر میگذارند تا بتوانند در شرایط سخت کاری، بهترین کارایی را داشته باشند. در Sabertooth X79 دو فن در قسمت پانل پشت مادربورد قرار گرفته که هوای گرم را به بیرون میدمد. روی مادربورد نیز در کل 12 سنسور در بخشهای مختلف در نظر گرفته شده که از یک اطلاعات مرتبط با دما و ولتاژ را تحت نظر داشته و با توجه به این موارد، سرعت فنهای سیستم را تغییر میدهد.
زمانی که مسئولان ایسوس در حال صحبت درباره مادربورد جدیدشان بودند، فرصت را غنیمت شمرده و به کمک آقای بابک نقاش (هفتهنامه عصر ارتباط) خنککننده چیپست را جدا کردیم تا چیپست X79 را از نزدیک ببینیم!
فقط مدل p9x79deluxe مجهز به بلوتوث Bluetooth ver3.0 هست بقیشون مثل قبل
bluetooth ver2.1
دارند .
عزیز کلا x79 چندان منطقی نیست. الان همین sand bridge منطقی تر است.
قيمتو ميخواهيم چيكار ما كه پولمان نمي رسد
حرفی از قیمت زده نشد. اما احتمالاً تو یکی دو هفته آینده باید تو بازار پیدا بشه.البته از مادربورد مهم تر، پیدا کردن پردازنده و خنک کننده هستش!
ممنون از مطلب خوبتون،عالی.
صحبتی از قيمت يا حدودش نکردن؟کی ميتونيم تو مغازه ها خريد کنيم اين مدل p9x79 رو؟