BUFFALO شركتی ژاپني است كه محصولات آن در ایران كمتر دیده میشود و در مقایسه با مارکهای تجاری دیگر، كمتر شناخته شدهاست اما این وضعیت برای كیفیت و كارایی محصولاتش صادق نیست و با محصولاتی متفاوت و مبتکرانه روبهرو هستیم كه كمتر مارکتجاری دست به چنین طراحیها و راهكارهایی زدهاست. با همكاری شركت آرتا فرورد، چند نمونه محصول این شركت در اختیار ما قرار گرفته كه در این شماره قصد داریم، یك نمونه روتر مودم را كه چندین سال بهعنوان برترین محصول شناختهشدهاست و نشانهای معتبر زیادی را از نشریات و شركتها كسب كردهاست، بررسی کنیم. این محصول را میتوانید با هدف تهیه یك روتر مودم خانگی و همراه با یك كارتشبكه بیسیم خریداری كنید. با اینکه این محصول کمی قدیمی است اما در عوض قیمت مناسبی دارد و نصب و راهاندازی آن بسیار ساده است و امنیت كافی را نیز روی شبكه بیسیم تأمین میكند.
معرفی و طراحی
روتر مودم WBMR-G54 محصول سال 2005 شركت بوفالو است، بنابراین از جدیدترین امكانات و استانداردهای آن سالها مانند پروتكل 802.11g و حداكثر سرعت 54 مگابیت در ثانیه پشتیبانی میکند. این محصول به یك آنتن خارجی مجهز است و در فركانس كاری 2/4 گیگاهرتز فعالیت میکند (آنتن قابل جدا شدن از دستگاه است).
چهار پورت شبكههای كابلی و یك پورت WAN به همراه كلید ریستارت، پشت دستگاه قرار دارند و در بخش جلویی، دیودهای نوری تعیین وضعیت Power ،State ،ADSL ،WLAN و چهار دیود نوری سبز رنگ كوچك LAN، در یك پنل مشكی رنگ تعبیه شدهاند. به جز پنل جلو و آنتن كه رنگ مشكی دارند، بقیه دستگاه سفید رنگ است که احتمال کثیف شدن آن را زیاد میکند. وزن دستگاه فقط 270 گرم و ابعاد آن 35×120×200 میلیمتر است. جالبترین نكته درباره این روتر، وجود یك كارتشبكه بیسیم USB درون جعبه دستگاه است. شركت بوفالو برای سازگاری بیشتر مودم با كارتشبكه و بالا بردن كارایی شبكه، یك كارتشبكه سازگار با دستگاه نیز به كاربر هدیه میدهد. باید دید این كارتشبكه چقدر میتواند در تستها كارایی شبكه را بهبود ببخشد.
ویژگیها و قابلیتها
WBMR-G54 از یك دوجین استاندارد و پروتكل پشتیبانی میكند و از این بابت باید خیالتان راحت باشد. انواع پروتكلهای شبكه، مسیریابی و مدیریت راه دور مانند FTP ،Telnet ،RIP ،UDP ،TCP/IP ،SNMP ،IGMP ،ICMP و… را میتوانید در این روتر مودم استفاده كنید. از نظر امنیتی، این محصول از دو پروتكل معروف شبكههای بیسیم یعنی WEP (با كلید 64 و 128 بیتی) و WPA پشتیبانی میكند اما در این میان، از WPA2 خبری نیست. برای احراز هویت نیز از دو الگوریتم به نسبت قدیمی PAP و CHAP استفاده میشود و در اینجا AES دیده نمیشود. مطابق دیگر روترها، روی این دستگاه نیز فایروال نرمافزاری، قابلیت بلوكه كردن آدرسهای IP ،MAC ،URL و مقابله با حملات DoS تعبیهشدهاست. برای مصارف خانگی و اداری كوچك همین اندازه امنیت كفایت میكند و قابلیتهای بیشتر از این نیز هیچگاه استفاده نمیشوند. كنترل و مدیریت ترافیك، تخصیص IP به صورت ایستا و پویا، فهرستگیری از آدرسهای IP فعال روی روتر، SPI و QoS نیز جزء قابلیتهای این دستگاه هستند.
AOSS قابلیت دیگر این روتر است كه تكاملیافته آن را این روزها در محصولات مشابه با نام WPS میبینیم. یعنی با یك كلیك بتوانید سمت سرور و كلاینت امنیت ارتباط هوایی را برقرار كرده و یك تونل ایزوله بسازید.
نصب و راهاندازی
برای راهاندازی دستگاه یك مشكل كوچك خواهیدداشت كه باید از قبل پیشبینی كنید. آداپتور دستگاه به یك مبدل نیاز دارد و با پریزهای معمولی رایج در خانهها و ادارهها متفاوت است. ما به این دلیل که از این مشكل اطلاع نداشتیم، از یك آداپتور دیگر برای برق دستگاه استفاده كردیم. پس از نصب آنتن روی دستگاه و اتصال كابلهای تلفن و شبكه، دیودهای نوری تعیین وضعیت روشن میشوند چون دستگاه كلید On/Off ندارد. با آدرس 192.168.11.1 میتوانید به پنل تحت وب دستگاه دسترسی پیدا كنید. البته باید تنظیمات TCP/IP شبكه سیمی شما روی Obtain an IP address Automatically باشد. پنل دستگاه بسیار كاربرپسند و ساده است و به بخشهای مختلفی تقسیم شدهاست. حاصل چندین ساعت كار با این پنل نشان میدهد، یك دید مهندسی بسیار فوقالعاده و دقیق پشت طراحی آن است. تنظیمات زیادی در پنل دستگاه وجود دارد، بهطوری كه میتوانید دقیقترین موارد را نیز تنظیم كنید. برای این پنل یك دفترچه راهنمای كامل همراه دستگاه ارائهشدهاست. پنل دارای یك Wizard نصب سریع است كه در چهار مرحله، مودم را تنظیم و دستگاه را راهاندازی میكند. حتی میتوان در این پنل، برای مدیریت از راه دور دستگاه حساب كاربری ساخت. در مجموع، نصب و راهاندازی دستگاه بسیار ساده است و اگر بدانید چگونه باید روتر و مودم را پیكربندی كنید، در كمتر از چند دقیقه اینترنت و شبكه بیسیم قابل استفاده هستند.
عزض سلام و ادب
تنظیمات مودم رو با هر مرورگری که میزنم ذخیره نمیشه
مثلا ssid و پسورد فایوا رو هر کاری میکنم عوض نمی شه چرا؟