برندهای مختلف
اکنون که پاسخ اولین پرسش را گرفتید، میتوانید با یک تصمیم منطقی و با در نظر گرفتن حدود قیمت، دوربین مناسب خود را انتخاب کنید. اما در اینجا سؤال دیگری مطرح میشود و آن این است که چه برندی بخرم؟ پاسخ به این سؤال تا حدودی سؤال بعدی شما را نیز که «از کجا بخرم؟» است، جواب میدهد. پس در ادامه به معرفی مارکهای تجاری معروف و نمایندگی فروش آنها در ایران میپردازیم. این توضیح لازم است که در اینجا قصد هیچگونه تبلیغی را روی یک مارک تجاری خاص نداریم و ترتیب نگارش این فهرست نیز هیچ اولویت خاصی ندارد و حتی ممکن است برخی از نامها از قلم افتاده باشند. این قسمت فقط برای آشنایی خوانندگان با مارکهای تجاری موجود در بازار ایران تهیه شدهاست.
Canon: برای بسیاری واژه کانن مترادف واژه دوربین است. شاید بیربط هم نباشد زیرا کانن پرفروشترین مارک تجاری دوربین دیجیتال در جهان است که نمایندگی آن را در ایران شرکت آفومار بر عهده دارد.
Nikon: نیکون را هم خیلیها میشناسند، بهخصوص با سابقه طولانی که در تولید لنزها و دوربینهای عکاسی باکیفیت دارد. براساس سایت رسمی نیکون، نمایندگی این مارک تجاری در ایران بر عهده شرکت نیکونگرش است.
Sony: سونی هم از نامهای بسیار آشنای بازار است. البته شهرت آن بیشتر به دلیل محصولات صوتی و تصویری آن است اما بد نیست بدانید، سونی در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان دوربینهای دیجیتال در دنیا است. شرکت بازرگانی ایران، نمایندگی محصولات این شرکت را در ایران بر عهده دارد.
Samsung: سامسونگ هم مانند سونی شهرت خود را در ایران مدیون محصولات صوتی و تصویری خود است اما با سرمایهگذاری عظیمی که در بخش تولید دوربین دیجیتال انجام داده به رقیبی جدی در این بازار تبدیل شدهاست. نمایندگی دوربینهای این شرکت مانند دیگر محصولات آن (به جز موبایل) بر عهده شرکت سام سرویس است.
Lumix: نامی جدید در پناه پشتوانهای عظیم. لومیکس نامی است که پاناسونیک برای دوربینهای دیجیتال خود انتخاب کرده و مانند سونی و سامسونگ به لطف شهرت خود در تولید محصولات صوتی و تصویری نیمنگاهی (خیلی بزرگ) نیز به بازار دوربینهای دیجیتال دارد. نمایندگی دوربینهای شرکت پاناسونیک را در ایران، شرکت بانیان الکتریک بر عهده دارد.
اشاره: بسیاری بر این باور تعصب دارند که شرکتهایی همچون سونی، سامسونگ و پاناسونیک به این دلیل که مانند کانن یا نیکون در تولید دوربین پیشینهای ندارند و در حقیقت از ابتدا دوربینساز نبودهاند، بنابراین نمیتوانند دوربینهای باکیفیتی تولید کنند اما در جواب باید بگویم، این شرکتها دارای پیشینهای غنی در زمینه الکترونیک و دیجیتال هستند و از طرفی هر یک با مشارکت شرکتهای معتبر در زمینه تجهیزات عکاسی به تولید دوربین دیجیتال اقدام میکنند. برای مثال، سونی در بسیاری از دوربینهای خود از لنزهای معروف کارل زایس (Carl Zeiss) استفاده میکند و همچنین با خرید فناوری عکاسی شرکت معروف کونیکا مینولتا و ارتقاء آن به تولید دوربینهای SLR اقدام کردهاست. از طرف دیگر، سونی برای بسیاری از تولیدکنندگان خوشنام دوربین دیجیتال، سنسور تولید میکند. سامسونگ نیز در دوربینهای کامپکت خود از لنزهای اشنایدر (Schneider) که یکی دیگر از تولیدکنندگان معروف لنز است، استفاده میکند و برای تولید دوربینهای SLR خود مشارکت تنگاتنگی با شرکت پنتاکس دارد، پنتاکس نیز بهطور متقابل از سنسورهای ساخت سامسونگ در دوربینهای خود استفاده میکند. پاناسونیک با لایکا (Leica) که از بزرگان صنعت عکاسی است، مشارکت دارد، بنابراین برای انتخاب مارک تجاری موردنظر دیگر جایی برای تعصب وجود ندارد.
Fujifilm: فوجی یکی دیگر از پیشگامان صنعت عکاسی است که با ابداعات و نوآوریهای خاص خود سهم قابلتوجهی در تولید دوربینهای دیجیتال دارد. نمایندگی محصولات این شرکت در ایران براساس اطلاعات سایت رسمی فوجی، در اختیار شرکت تهران فوکا قرار دارد.
Olympus: الیمپوس نیز از دیگر پیشگامان صنعت عکاسی است و دوربینهای آن علاقمندان فراوانی دارد. محصولات این شرکت را نمایندگی رسمی آن یعنی؛ شرکت نیکسان آسیا در ایران عرضه میکند.
Pentax، Sigma ،Leica: هر کدام نامهای بزرگی در عرصه دوربینهای عکاسی هستند اما در ایران کمتر شناخته شدهاند، دلیل آن نیز شاید عدم وجود نمایندگی قوی در ایران باشد. به ظاهر تا چند سال پیش شرکتی به نام سیگل نمایندگی این دوربینها را در اختیار داشت اما من هرچه جستوجو کردم، اطلاعاتی در مورد این شرکت پیدا نکردم.
به جز این نامها، مارکهای تجاری دیگری نیز وجود دارد اما یک وجه مشترک بین تمامی این نامها وجود دارد و این که همگی آنها دوربین عکاسی هستند! در حقیقت امروزه نمیتوان با قطعیت نسبت به برتری کلی یک مارک تجاری به مارک تجاری دیگر صحبت کرد چراکه پیشرفت فناوری و مشارکت شرکتهای سازنده با یکدیگر سطح دوربینها را بسیار نزدیک به هم قرار دادهاست و در حال حاضر رقابت بر سر بهکارگیری نوآوریهای خاص در تولیدات شرکتها، افزایش کیفیت و کاهش قیمت است، بنابراین مقایسه اصلی باید بین دوربینهای همرده از مارکهای تجاری مختلف صورت گیرد، یعنی ممکن است یک مدل از یک مارک تجاری خاص نسبت به مدل همرده خود از مارک تجاری دیگر برتری داشته باشد اما در مدلی دیگر عکس این قضیه برقرار باشد، بنابراین انتخاب دوربین فقط از روی نام تنها جنبه سلیقه و علاقه دارد و البته نحوه پشتیبانی نمایندگی آن در ایران نیز بسیار مهم است! بسیاری از این نمایندگیها حضور فعالی در ایران دارند و شما حتی برای خرید میتوانید مستقیم به فروشگاههای آنها مراجعه کنید و از بابت گارانتی دوربین نیز خیالتان راحت باشد، حتی برخی از نمایندگیها دوربینهای خود را بیمه کردهاند اما بعضی دیگر از این مارکهای تجاری نمایندگی چندان فعالی در ایران ندارند. از طرف دیگر شرکتهای بازرگانی تخصصی نیز وجود دارند که تحت گارانتی خود دوربین عکاسی وارد کردهاند و در زمینه فروش و خدمات پس از فروش بسیار فعال هستند که از آن جمله میتوان به شرکت نورنگار، ایدهآل و عکسباران اشاره کرد.
واقعا مطلب مفيدي بود .
ای کاش برای هر رنج قیمتی بهترین یا بهتر بکم مناسبترین رو معرفی میکردید لطفا اگه ممکنه این کار رو انجام بدید