CPU Multiplier
ضریب پردازنده که برای اهالی سخت افزار نامی آشناست و پس از عرضه پردازنده های سندی بریج توسط اینتل و با توجه به معماری ساخت این پردازنده ها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. دلیل مورد توجه قرار گرفتن ضریب پردازنده ها در خانواده سندی بریج اینتل، اورکلاک آسان پردازنده تنها با تغییر ضریب پردازنده است. تمام پردازنده ها و قطعات پردازشی دارای فرکانس کاری هستند و این فرکانس نشان دهنده میزان سرعت پردازنده ها است. استفاده از ضریب متغیر در پردازنده های سندی بریج سبب کاهش مصرف انرژی در زمان بیکاری و فعالیت های عادی (وبگردی، تماشای فیلم و …) می گردد و زمانی که شما نیاز به سرعت بیشتری داشته باشید، ضریب پردازنده افزایش می یابد. برای به دست آوردن سرعت واقعی یک پردازنده باید از فرمول زیر استفاده کنید:
ضریب پردازنده*سرعت گذرگاه= سرعت واقعی پردازنده
به عنوان مثال پردازنده ای دارای سرعت گذرگاه 99 مگاهرتز است و ضریب پردازنده نیز روی عدد 7.0 قرار دارد، سرعت نهایی با توجه به فرمول فوق 693 مگاهرتز است و برای فعالیت های عادی بسیار مناسب است. اما زمانی که سیستم زیر فشار قرار می گیرد، ضریب پردازنده به 27 افزایش می یابد و پردازنده، سرعت نهایی خود را نشان می دهد که عددی معادل 2673 است. یعنی سرعت پردازنده شما 2.7 گیگاهرتز است. این اعمال تنها با تغییر خودکار ضریب پردازنده صورت می گیرد. البته فناوری Turbo Boost در پردازنده های اینتل، مدیریت ضریب پردازنده را در اختیار دارد. در صورتی که پردازنده شما از خانواده سندی بریج باشد و نرم افزار CPUZ را روی سیستم خود اجرا کنید، پس از انجام فعالیت های مختلف، متوجه تغییر ضریب و در نهایت سرعت پردازنده می گردید.
SRT
SRT مخفف عبارت Smart Response Technology است. در این فناوری نرم افزاری، با استفاده از یک درایو SSD به عنوان حافظه نهان (Cache) کارایی هارددیسک در کاربردهای مختلف افزایش می یابد، از این رو به این فناوری SSD Caching نیز گفته می شود. SRT فقط یک فناوری نرم افزاری است و با راه اندازی نرم افزار RST 10.5 می توانید درایو SSD خود را به عنوان حافظه نهان معرفی کنید. طبق اعلام مهندسان ارشد اینتل فناوری SRT برای درایوهای 64 گیگابیتی موثر است و در تست های شرکت اینتل، افزایش عملکرد برای ظرفیت های بالا احساس نشد، از این رو SRT به ظرفیت 64 گیگابایتی محدود گردیده است. این فناوری برای مادربوردهای مجهز به چیپ ست های سری 6 اینتل تهیه گردیده بود، اما تنها روی چیپ ست Z68 پیاده سازی شد. برای فعال سازی SRT باید درایو های خود را به صورت RAID تنظیم کنید، پس از آن کنترلر SATA به صورت خودکار فناوری SRT را پیاده سازی می کند. SRT در دو حالت Enhanced و Maximized فعالیت می کند که حالت Enhanced، وضیت امنیتی است و با خرابی درایو SSD مشکلی در راه اندازی سیستم نخواهید داشت (امنیت بالا، سرعت پایین) ولی در حالت Maximized وضعیت فقط برای افزایش کارایی است و در صورت بروز مشکل برای درایو SSD، سیستم شما راه اندازی نمی گردد (امنیت پایین، سرعت بالا).
80 PLUS
هشتاد Plus استاندارد مورد استفاده در منابع تغذیه و به معنی راندمان بالای 80 درصد است. این پاورها حداقل 80 در صد از توان واقعی خود را به طور کامل در اختیار قطعات قرار می دهند. همانطور که می دانید تمام قطعات الکترونیکی برای فعالیت نیاز به منبع تغذیه دارند و این منبع تغذیه می تواند یک باطری 1.5 ولت باشد و حتی یک نیروگاه اتمی. اما منابع تغذیه نمی توانند همیشه به صورت یکنواخت تمام توان خود را در اختیار دستگاه های در حال ارتباط قرار دهند و عواملی مانند گرمای اجزای داخلی، نوسانات لحظه ای و تغییر ناگهانی شرایط کاری سیستم می توانند روی راندمان نهایی منابع تغذیه تاثیر گذار باشند. پاورهای دارای نشان هشتاد PLUS همواره و تحت هر شرایطی، راندمان بالای 80 درصد خواهند داشت و کارکرد مناسب قطعات شما را تضمین می کنند. البته قیمت پاورهای هشتاد PLUS بالاتر از پاورهای معمول است، اما خرید این پاورها را به همه شما توصیه می کنیم، حتی اگر سیستم شما توان مصرفی پایینی دارند.
هشتاد PLUS ها شامل چهار سطح هستند:
هشتاد PLUS با راندمان 80 درصدی
هشتاد PLUS Bronze با راندمان 82 درصدی
هشتاد PLUS Silver با راندمان 85 درصدی
و در نهایت هشتاد PLUS GOLD که راندمان 87 درصدی دارد. تمام اعداد ذکر شده برای حداکثر فشار کاری 100 درصدی روی قطعات است.
1- استاندارد مورد استفاده در منابع تغذیه و به معنی راندمان بالای 80 درصد می باشد. این پاورها حداقل 80 در صد از توان واقعی خود را به طور کامل در اختیار قطعات قرار می دهند و خیال کاربران را از بابت بروز مشکل برق رسانی به قطعات راحت می کند!
همانطور که می دانید تمام قطعات الکترونیکی برای فعالیت نیاز به منبع تغذیه دارند و این منبع تغذیه می تواند یک باطری 1.5 ولت باشد و حتی یک نیروگاه اتمی. اما منابع تغذیه نمی توانند همیشه به صورت یکنواخت تمام توان خود را در اختیار دستگاه های در حال ارتباط قرار دهند و عواملی مانند گرمای اجزای داخلی، نوسانات لحظه ای و تغییر ناگهانی شرایط کاری سیستم می توانند روی راندمان نهایی منابع تغذیه تاثیر گذار باشند. پاورهای دارای نشان 80 PLUS همواره و تحت هر شرایطی، راندمان بالای 80 درصد خواهند داشت و کارکرد مناسب قطعات شما را تضمین می نمایند. البته قیمت پاورهای 80 PLUS بالاتر از پاورهای معمول می باشد، اما خرید این پاورها را به همه شماتوصیه می کنیم، حتی اگر سیستم شما توان مصرفی پایینی دارند.
80 PLUS ها شامچهار سطح می باشند:
80 PLUS که راندمان 80 درصدی دارد
80 PLUS Bronze که راندمان 82 درصدی دارد
80 PLUS Silver که راندمان 85 درصدی دارد
و در نهایت 80 PLUS GOLD که راندمان 87 درصدی دارد. تمام اعداد ذکر شده برای حداکثر فشار کاری 100 درصدی روی قطعات می باشد.
حسام دست گلت درد نکنه ! خیلی عالی بود !
ممنون از لطفتون سعید جان و سید وحید عزیز
دوستانی که قصد معرفی اصطلاحات دارند، آنها را برای ایمیل زیر ارسال کنند:
Hesam.cas@gmail.com
خداییش این سری ااصطلاحات خوبی رو واسه توضیح دادن انتخاب کردی حسام جان دستت دردنکنه
راستی حسام جان اگر بخواهیم اصطلاحات خودمون رو براتون بفرستیم ، باید به کدام آدرس بفرستیم . ممنون
ممنون حسام جان