از آنجایی که مدت ها است که اینتل در زمینه پردازنده (CPU) رقیب ندارد،عجله ایی نیز برای لانچ همزمان پردازنده های یک نسل ندارد.اسکای لیک در مدل های متنوع دسکتاپ عرضه شده است اما مدل های لپ تاپی آن خصوصا در مدل های سطح بالا و فوق قدرتمند،همچنان در حال معرفی هستند.از سوی دیگر اینتل اعلام کرده بود که به زودی سری “سلرون” را در نسل ششم خود بهبود بخشیده و مدل های جدید را برای چیپست های متوسط و مادربردهای سطح پایین ارائه خواهد کرد.
به طور حتم می دانید که تنها چیپستی که در پردازنده های 1151 توانایی اورکلاک را دریافت کرده است،چیپست Z170 است.و این یعنی 5 چیپست اینتل در مدل های متنوع عملا کمترین کارایی را خواهند داشت.به جز مدل های Core i3 مانند 6100،اینتل در زمینه های دیگر و به منظور تغذیه مادربردهای مجهز به چیپست های ضعیف تر،پردازنده های چندانی را تا کنون رو نکرده است.البته واضح است که منظور ما پردازنده های ارزان قیمت است.
اولین پردازنده یک Pentium Braswell است.این پردازنده با نام J3719 وارد بازار خواهد شد و در حدود 161 دلار قیمت دارد.این پردازنده چهار هسته ایی،دارای 2 مگابایت حافظه کش و فرکانس 2.64 گیگاهرتز است.این پردازنده ضمن پشتیبانی از USB 3.0،از باس های PCI-E 2.0 و EMMC V4.5 نیز حمایت می کند.امکانات آن برای استفاده در تجهیزات همراه و مینی کامپیوترهای نسبتا مناسب است.پردازنده بعدی با نام G3920 نیز یک مدل 2 هسته ایی است دارای 2 مگابایت حافظه کش و فرکانس موثر کاری 2.9 گیگاهرتز است.این CPU با قیمت 52 دلار عرضه شده است.این پردازنده که دارای معماری سلرون است،به منظور استفاده در سوکت های 1151 تهیه شده است.G3900 نیز پردازنده ایی بود که در ماه های پایانی سال 2015 در اختیار کاربران قرار گرفت اما اینک به طور عمده وارد بازار شده است.به واقع تاریخ دقیق اعلام شده از سوی اینتل،گاها با کمی تاخیر همراه است.G3900 نیز از نسل ششم اینتل بوده و دارای 2 هسته و 2 رشته پردازشی است.این محصول دارای توان حرارتی 51 وات است و از حافظه های رم DDR3/DDR4 پشتیبانی به عمل می آورد.گرافیک داخلی HD510 برای هر دو پردازنده G3900 و G3920 به منظور پردازش تصاویر در نظر گرفته شده است.فرکانس کاری G3900 نیز 2.8 گیگاهرتز است و با قیمت 42 دلار در دسترس است.و اما آخرین پردازنده غیر لپ تاپی اینتل،J3160 است.این محصول دارای 4 هسته و 4 رشته است.علاوه بر آن این CPU فرکانس کاری 2.24 گیگاهرتز را در کنار 2 مگابایت حافظه کش در اختیار سیستم قرار می دهد.این پردازنده نیز با قیمت 107 دلار عرضه می گردد.
لپ تاپ بی مرز من!
و اما از مدل های دسکتاپ و Broswell که بگذریم،به پردازنده های جدید لپ تاپ خواهیم رسید که به طور حتم قوانین بازی را عوض خواهند کرد.پردازنده i7-6970HQ برای به زانو در آوردن بازی ها از سوی اینتل معرفی شده است.این محصول دارای 4 هسته و 8 رشته پردازشی است که 8 مگابایت حافظه Cache برای تکمیل آن در نظر گرفته شده است.این محصول در فرکانس پایه 2.8 گیگاهرتز فعالیت کرده و با قیمت 623 دلار عرضه می گردد.به طور حتم این CPU را نمی توان در لپ تاپ های ارزان قیمت و حتی متوسط گیمینگ دید!
Core i7-6870HQ پردازنده ایی دیگر برای لپ تاپ ها است که دارای 4 هسته و 8 مگابایت حافظه کش است.این محصول نیز با قیمت 434 دلار به زودی در نوت بوک ها خواهد بود. Core i7-6770HQ نیز آخرین پردازنده اینتل برای لپ تاپ های گیمینگ و HI-END است که دارای 4 هسته پردازشی و 6 مگابایت حافظه کش است.این محصول نیز در فرکانس 2.6 گیگاهرتز فعالیت کرده و 378 دلار قیمت گذاری شده است.
و اما اینتل برای لپ تاپ های سرور و ایستگاه کاری (Workstation) برنامه های جدید دارد.سری جدید پردازنده های زئون به منظور استفاده در لپ تاپ ها آماده شده است.همه پردازنده های XEON دارای 8 مگابایت حافظه کش و 4 هسته هستند.این گروه شامل سه پردازنده است. V5 E3-1535M در فرکانس کاری 2.8 گیگاهرتز و با قیمت 489 دلار،V5 E3-1545M در فرکانس کاری 2.9 گیگاهرتز و قیمت 679 دلار و در نهایت پردازنده V5 E3-1575M نیز در فرکانس کاری 3 گیگاهرتز و قیمت 1207 دلار عرضه خواهند شد.بدین ترتیب لپ تاپ های ایستگاه کاری که برای پردازش های سنگین و طولانی مدت تولید می شوند،به همراه پردازنده های جدید زئون توان پردازشی بی نظیری را ارائه خواهند ساخت.
خوب با توجه به ورودی Ryzen به بازار طبق اطلاعات سازنده با توانی برابر و شاید بیشتر از 6900K که 145 واتیه ، Ryzen تونست با 95 وات کم مصرفتر باشه با قدرتی مشابه و بیشتر . حالا باید دید که این توان مصرفی اعلام شده مثل rx 480 هست یا نه اگه یادتون باشه rx480 توان زیادی رو از پورت pcie میکشید که به موجب مشکلاتی شده بود .
اگه اطلاعات دقیق باشه ما شاهد ی پردازنده پرقدرت و کم مصرف از AMD هستیم که باعث میشه اینتل ی تکونی به خودش بده و در نهایت برای مصرف کننده خوب میشه .
واقعا حرف همتون متین بود اما روی هم رفته قیمت این پردازنده ها در ایران خیلی بالاست. واقعا یه کاربر چطور میتونه واسه ارتقا سیستم خودش چند خرج کنه با این وضع اقتصاد و بازار واقعا در ایران هم که از همه جا گرانتره دوست من از ترکیه یه گوشی خریده گلکسی اس 7 اج به پول ایران 1/500 هزار تومان اما این گوشی در ایران بالای 2 میلیونه 😮
سلام دوست عزیز
تفاوت پردازنده های جدید در فناوری ساخت و معماری اعلام می شود اما در لایه های زیرین تولید یک پردازنده اتفاقات فراوانی رخ می دهد. یکی از مهم ترین عوامل افزایش عملکرد پردازنده ها نسبت به نسل های گذشته، افزایش تعداد واحد اجرایی است که به طور معمول روی دو بخش دیگر نیز تاثیر گذار خواهند بود. یکی از این بخش ها ALU یا واحد محاسبه و منطق است. با افزایش واحد اجرایی Execution Unit، پردازنده می تواند در زمان مشابه با پردازنده های نسل گذشته، حجم بیشتری از دستورات را پردازش کند. به عنوان مثال در پردازنده های Haswell افزایش ۲ واحد اجرایی مشاهده شده است که یکی از آنها به ALU و دیگری به پورت ها اختصاص یافته است.
سلام و عرض خسته نباشید بابت سایت خوب و کاربردیتون
سوالی از مدیر گرامی داشتم در خصوص اینکه تفاوت cpuهای جدید در منطق آنها چیست(منظورم قسمت ALUهستش)
ماشالله قیمتها،یه تنه داره میتازه تو بازار INTEL !:D
برای همه بهتره که amd به روزای اوجش برگرده چون مصرف کننده سود می بره اینجوری
حرف شما هم متین:-bd
البته اگه به سرنوشت Skylake دچار نشه و باگ نداشته باشه و خم نشه:smiley0
قیمتشون الکی بالاس اگه قیمتشون متعادل بود فروش بیشتری داشت
قیمتشون هم که وحشتناک بالاست.
حرف شما متین اما باید منتظر نسل جدید cpu های amd یعنی zen باشیم تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد
من که نمی گم خود اینتل داره این کار رو می کنه دوست عزیز!!
منظور من این بود که مثلاً فرض کنیم قیمت این cpu حدود 250هزارتومن باشه با یه مادربرد H110 که 270هزارتومن قیمت داره جمعاً میشه 520تومن اگه اینتل رقیب داشت شاید قیمتی کمتر از این می تونستیم بخریم!!
حرف شما درسته جناب آریایی عزیز
اینتل این کار رو نمی کنه متأسفانه عده ای سودجو در کشورمون دارند این کار رو انجام می دند و معلوم نیست هدفشون از این کار چی هست!!
دوست عزیزم این مورد که یک پردازنده با مادربرد عرضه شود،حکایت نوشابه با ساندویچ سالهای پیش ماست.این قانون اینتل نیست.متاسفانه کمپانی و دوستان فروشنده بزرگوار زحمتش رو میکشن.
مگه خود اینتل با مادربورد عرضه میکنه!!!
از آنجایی که در حال حاضر اینتل رقیب نداره هر قیمتی که دلش می خواد می فروشه:smiley5
مثل i3 4170 که از i3 6100 حدود 50هزار تومن گرون تره هنوز به صورت تکی فروش نداره و با مادربرد فروخته میشه:emoji0
این پردازنده پنتیوم اگه وارد بازار ایران بشه قیمتی کمتر از 250هزارتومن نخواهد داشت و با یه مادربرد H110 که 270تومن قیمت داره جمعاً میشه 520هزارتومن:smiley8:smiley8
حالا دودش به چشم کی میره؟!
کی این وسط از همه بیشتر ضرر می کنه؟!
دعا کنید هرچه زودتر AMD به بازار DDR4 برگرده دوستان:smiley7
خدایی جدا از بحث برتر بودن اینتل و ضعیف بودم AMD، این موضوع فقط به بحث بازار نیست و واقعن اینتل هرجوره بخوای حساب کنی برتره و مهمترین برتریش مصرف کم پردازنده های اینتله که واقعن مخ مخه میکنه آدمو برای اورکلاک که این موضوعرو پردازنده های AMD درخواب شب هم نخواهند دید.