سال گذشته سالی بسیار سخت و طاقت فرسا برای خریداران کامپیوتر های رومیزی (دسکتاپ) و ارتقا دهندگان قطعات PC بود. چنان چالش های داخلی و خارجی به گونه ای یکی پس از دیگری در برابر کاربران قرار گرفت تا خرید کامپیوتر و قطعات تبدیل به آرزویی دست نیافتنی شود. به یاد دارم بارها و بارها برای بسیاری از دوستان و کاربران لیست پیشنهادی سیستم نوشته و به آنها داده ام و پس از چند ساعت یک سوم قطعات پیشنهای یا ناموجود شده و یا توسط برخی فروشندگان به قیمت هایی بالاتر به فروش رفته است. در سالهای نچندان دور، تهیه سیستم های دسکتاپ بدین صورت بود که خریدار هفته ها فرصت داشت با تحقیق و پرس و جو به صورت آنلاین و یا به صورت حضوری با گرفتن لیست از مغازه ها به تحقیق و بررسی برای پیدا کردن بهترین قیمت و قطعه بپردازد. اما امروزه با تغییرات ناگهانی موجودی انبار ها و نوسانات شدید ارزی، دور از واقعیت نیست اگر ادعا کنیم هیچ لیست پیشنهادی بیش از چند ساعت اعتبار نخواهد داشت. حال که در ابتدای سال 1398 به سر می بریم، همچنان وضعیت ارزی نامطمئن و واردات قطعات به صورت نامنظم و بدون روند ثابت پیش می رود و همه ی نشانه ها حاکی از ادامه ی بی ثباتی در بازار سخت افزار در ایران است. در این اوضاع بلبشو سعی می کنیم برای دوستانی که بودجه محدود دارند، نمی توانند به یک باره کامپیوتر تهیه کنند، در این مطلب راهنمایی های لازم را در مورد نحوه خرید قطعات ارائه کنیم، تا شاید کمکی باشه این دوستان نیز بتوانند با برنامه ریزی به آرزوی خود برسند.
تهیه کامپیوتر یک پروژه است نه خرید یکباره
در گذشته برای خرید یک کامپیوتر، می توانستید یک بودجه مشخصی را فراهم کنید، مثلا بین 1 تا 5 میلیون تومان بودجه داشتید، و می رفتید کلیه قطعات مورد نیاز را تهیه می کردید تا صاحب کامپیوتر شوید. امروزه، فقط یک قطعه در سطح متوسط 5 میلیون تومان است. در چنین شرایطی دیگر امکان خرید یکباره کامپیوتر برای اکثریت مردم میسر نیست. تا دو سال پیش با 6 تا 10 میلیون تومان می توانستید بهترین سیستم های گیمینگ و رندرینگ را تهیه کنید، اما دیگر آن روزها گذشت، زندگی همینه، باید واقع بین بود. باید یکی یکی و کم کم قطعات را تهیه کنید و سپس بعد از مدتی صاحب کامپیوتر شوید. برای رسیدن به این هدف باید برنامه ریزی دقیق و زمان بندی داشته باشید. ما ایرانی ها (شامل خودم) اغلب بی نظم و بی برنامه هستیم، باید به خودمان بیاییم و اگر هدف داریم باید برای رسیدن به آن هدف تلاش کنیم. هرچند همه می دانیم برنامه ریزی در ایران خودش یک چالش است و با علم به اینکه در وضعیتی هستیم که شب می خوابیم – صبح بیدار می شویم – همه قیمت ها زیر و رو می شوند، خیلی نمیتوان برنامه ریزی کرد اما، باید تلاش خود را بکنیم. پس، با خودتان صادق باشید و تمام تلاش خود را برای برنامه ریزی درست و رسیدن به هدف به کار ببرید.
زمان بندی
با توجه وضعیت اقتصادی و فاصله درآمد ها با قیمت قطعات، حداقل زمان مورد نیاز پروژه تهیه کامپیوتر یک سال است، بدین معنا که این راهنما، بر مبنای تهیه کامپیوتر ظرف یکسال (سال 1398) نوشته می شود. اگر به هر دلیلی، مدت پروژه بیش از یک سال شود، کار مشکل تر و سخت تر خواهد شد. با این مبنا که قرار است ظرف یک سال صاحب کامپیوتر شویم مطلب را ادامه می دهیم.
تهیه لیست اقلام مورد نیاز
باید لیستی از قطعات تهیه کنیم. خیلی از کاربران در حال حاضر هیچ قطعه ای ندارند و باید کلیه تجهیزات یک کامپیوتر را از صفر تا صد تهیه کنند. بسیاری از کاربران برخی قطعات را از قبل دارند، و صرفا چند قطعه مشخص باید خریداری کنند. برخی هم فقط به دنبال ارتقای یک یا دو قطعه هستند. از آنجایی که راهنمایی مورد به مورد نمی توان انجام داد، ما بیس و پایه راهنمایی را برای دوستانی که از صفر می خواهند سیستم تهیه کنند می گذاریم. ترتیب لیست قطعات بر اساس اولویت خرید می تواند تغییر کند، اما انتخاب برخی از قطعات وابسته به دیگری هستند. جلوتر توضیح خواهیم داد چگونه با دقت قطعات را انتخاب کنید تا در مراحل بعدی به مشکل بر نخورید. هدف از این مطلب راهنمایی در رابطه با تهیه سیستم های خانگی و اداری است.
تهیه سیستم کامپیوتر دسکتاپ برای منزل
- پردازنده CPU
- مادربرد Motherboard
برای تهیه سیستم خانگی در اولین قدم به سراغ پردازنده و مادربرد می رویم. پیشنهاد ما این است که بروید سراغ پردازنده های Intel، تمرکز اصلی بر روی اینتل باشد، حالا با هر بودجه ای که دارید، از پردازنده های Intel Pentium گرفته تا Core i3 ها که اصولا برای سیستم های خانگی با کاربری عمومی ساخته شده اند. در نظر داشته باشید، پردازنده های اینتل قدرت پردازش تک هسته ای بهتری دارند، برای مصارف روزمره مناسب تر هستند. پشتیبانی خوبی از عموم نرم افزار ها دارند، با اغلب رمها و سخت افزار ها سازگاری بهتری دارند، وجود گرافیک مجتمع درون آنها شما را از تهیه کارت گرافیک مجزا بی نیاز می کند و همچنین کولر استوک خوبی به همراه آنها عرضه می شود. برای پردازنده های اینتل راحت تر می توان مادربرد تهیه کرد چرا که تنوع بیشتری دارند؛ و از همه مهمتر، پردازنده های اینتل دست دومش در ایران خریدار بهتری دارد، اگر روزی روزگاری خواستید سیستم را بفروشید، اگر سیستم خانگی شما پردازنده اش اینتل باشد، آن را از شما خیلی بهتر می خرند و همیشه برای آن خریدار هست.
پس، بودجه اولیه شما می شود مساوی قیمت یک پردازنده اینتل و یک مادربرد مناسب برای آن. مثلا قیمت امروز پردازنده Intel Pentium G4400 برابر 910 هزار تومان است و ارزان ترین مادربرد H110 مناسب برای آن بین 700 تا 800 هزار تومان قیمت دارد. پس حداقل بودجه ی اولیه که باید فراهم کنید یه چیزی حدود 1.8 تا 2 میلیون تومان است. تا زمانی که این بودجه را فراهم نکردید به کامپیوتر نباید فکر کنید. حداقل پله ی اول نیاز به 2 میلیون تومان در این تاریخ دارد. حالا اگر بودجه ی بیشتری دارید، می توانید پردازنده های بهتر اینتل مثلا Core i3 7100 با مادربرد B250 و یا Core i3 8100 با مادربرد H310 را تهیه کنید. اگر در آینده قیمت ها بالاتر رفت، به اجبار باید بودجه بیشتری فراهم کنید. پس هر چه زودتر دست به کار شوید برای تهیه سیستم که به نفع شماست. با صبر کردن و فکر اینکه در آینده قیمت ها پایین می آید خودتان را گول نزنید.
برای مادربرد، توجه به وجود خروجی گرافیکی VGA و یا DVI از مهمترین ویژگی هایی است که باید به آن دقت کنید. چرا که مانیتوری که بعد ها تهیه می کنید حتما VGA خواهد داشت. پس برای استفاده خانگی به ترتیب از مادربرد های ایسوس، گیگابایت و ام اس آی می توانید استفاده کنید، حال بسته به بودجه و موجودی قطعات، گزینه ی شما می تواند متفاوت باشد..
- حافظه موقت RAM
پس از تهیه پردازنده و مادربرد، نوبت به تهیه بودجه مناسب برای خرید رم می رسد که برای سیستم های خانگی حداقل 2 عدد رم 4 گیگ DDR4 با حداقل فرکانس 2133 یا 2400 گزینه مناسبی است، فرکانس های بالاتر در این سطح از کاربری هیچ کاربردی ندارند. در مورد رم اولویت اول برند G.SKILL باشد، و در صورت فقدان موجودی و یا نبود بودجه کافی، از مارک های معروفی مثل KINGSTONE، ADATA، GEIL، CRUCIAL، CORSAIR و APACER تهیه کنید.
دقت کنید رم را می توان تک ماژول برداشت مثلا یک عدد 4 گیگ و یا یک عدد 8 گیگ، اما به دلیل ساختار دو کاناله سیستم ها، تهیه دو عدد ماژول رم، برای پیشگیری از ایجاد گلوگاه در سیستم، بشدت توصیه می شود، پس 2 تا رم 4 گیگ بهتر از یک رم 8 گیگ است، 2 تا رم 8 گیگ بهتر از یک رم 16 گیگ است. همیشه به یاد داشته باشید رم باید جفت باشد در غیر این صورت سرعت سیستم با یک ماژول رم، به نصف کاهش پیدا می کند.
اگر دو تا ماژول رم 4 گیگ موجود نبود، به اجبار موقتا یک رم 8 گیگ تهیه کنید و در اولین فرصت برای ارتقا، یک نمونه دیگر مشابه آن تهیه کنید.
- حافظه ذخیره سازی اصلی HDD + SSD
یک سیستم امروزی نیاز به حداقل یک هارد دیسک و یک عدد SSD دارد. از SSD برای نصب سیستم عامل و برنامه ها استفاده می شود و از هارد دیسک برای آرشیو فایل ها. اگر از نظر بودجه در مضیقه هستید، و داشتن فضای بیشتر را به سرعت ترجیح می دهید، یک هارد دیسک 1 ترابایتی از برند وسترن دیجیتال آبی، توشیبا و یا سیگیت را در اولیت خرید قرار دهید. اگر سرعت سیستم را بر داشتن فضای بیشتر ترجیح می دهید، تهیه یک اس اس دی 120 یا 240 گیگابایتی از برند سامسونگ، پلکستور، کروشال، و یا کینگ استون را در اولویت خرید قرار دهید.
در نهایت هر دوی این درایو ها (HDD + SSD) را بهتر است برای سیستم خانگی تهیه کنید اما با اولویت بندی بر اساس نیاز خود خرید کنید.
- پاور PSU
پاور قلب حیاتی سیستم است. در سیستم های خانگی با توجه به اهمیت حفظ امنیت قطعات برای اقتصاد خانواده، پیشنهاد ما استفاده از پاور های برند گرین است. در این سطح کاربری به هیچ وجه توصیه دیگری نمی کنیم، اگر چه پاور های رده پایین گرین هم گران قیمت شده اند اما به دلیل برخورداری از استاندارد لازم برای سیستم های خانگی و همچنین مدت زمان گارانتی خوب، در اولویت اول پیشنهاد ما قرار می گیرند. نکته ای که باید متذکر شد، پاور سیستم را بهتر است هر 3 سال یک بار عوض کرد و در مورد پاور های بودجه محور گرین، مدت زمان گارانتی معیار خوبی برای زمان تعویض پاور/ارتقای آن است.
برای محاسبه توان سیستم می توانید از محاسبه گر Outervision کمک بگیرید. توصیه می کنم هر میزان واتیج که در آن سایت به عنوان حداقل پاور پیشنهاد شد، 100 وات بالاتر را برای سیستم خود تهیه کنید تا در آینده در صورت افزایش تعداد هارد دیسک یا اس اس دی ها و یا فن برای سیستم، مجبور به ارتقای پاور نباشید.
به عنوان یک راهنمایی عمومی، اگر قرار نیست برای سیستم خود هرگز کارت گرافیک تهیه کنید، حداقل یک پاور 450 وات بخرید، و اگر ممکن است در آینده برای سیستم خود کارت گرافیک تهیه کنید، بسته به نوع کارت گرافیکی که می خرید، پاور های 500 وات به بالا مناسب تر هستند. با استفاده از محاسبگر اوترویژن می توانید میزان حداقل پاور مناسب را محاسبه کنید. البته در مقاله مربوط به سیستم های گیمینگ توضیح مفصل تری در مورد پاور خواهیم داد.
- کیس CASE
تهیه کیس به غیر از بودجه بستگی به ذائقه و سلیقه شما هم دارد. کیس های ارزان قیمت (زیر 500 هزار تومان) معمولا از استاندارد پایینی برخوردار هستند و خیلی فرقی نمی کند کدام را تهیه کنید. هر کدام قیافه بهتری داشتند و برندشان معروفتر بود بخرید. اگر کیس استاندارد و با کیفیت بخواهید مدلهای بالای 500 هزار تومان را بر اساس سلیقه خود انتخاب کنید. بدیهی است هزینه کردن برای کیس بیش از 1 میلیون تومان برای سیستم خانگی پیشنهاد نمی شود.
هر مدلی انتخاب می کنید، 3 نکته را در نظر داشته باشید، اگر کیس را قرار است در خانه بر روی زمین روی موکت یا فرش قرار دهید، باید کیس شما پایه های بلند 2 یا 3 سانتیمتری داشته باشد تا با ارتفاع مناسب هوا از زیر کیس بتواند وارد دریچه پاور شود. استفاده از کیس های ارزان قیمت پایه کوتاه، ضمن کاهش گردش هوا در محافظه پاور، باعث گرم شدن سیستم، جمع شدن مو و گرد و خاک و همچنین کاهش عمر پاور می شود.
نکته دوم، جایگاه فرانت پنل یا محل قرارگیری کلید های روی کیس و جک هدفون است. اگر کیس را روی زمین یا زیر میز قرار می دهید، دقت کنید محل دکمه ها و جک 3.5 میلیمتری هدفون بر روی سقف کیس و یا بخش فوقانی قرار گرفته باشد تا سیم هدفون به کیس برسد و برای روشن و خاموش کردن کامپیوتر نیاز به دولا شدن نباشد. اگر کیس را بر روی میز کامپیوتر قرار می دهید، جایگاه فرانت پنل در بخش پایین در جلوی کیس باشد تا دسترسی به آنها برای کاربر راحت تر باشد.
نکته سوم، وجود درگاه پر سرعت USB 3.0 در جلوی کیس است بخصوص اگر مادربرد شما مجهز به خروجی فرانت پنل USB 3.0 باشد، وجود این درگاه برای نصب سریعتر ویندوز و اتصال درایو های اکسترنال حیاتی است.
- مانیتور Monitor
در مورد مانیتور، بودجه حرف اول را می زند، بشدت توصیه می کنیم سراغ مانیتور های FHD با رزلوشن 1080P و حدود 22 اینچ بروید چرا که ویندوز 10 و قریب به اتفاق سایت ها از حداقل رزلوشن FHD پشتیبانی می کند پس هیچ آینده ی روشنی برای مانیتور با دقت کمتر از فول اچ دی متصور نیست. برند های LG، Samsung، BenQ، و Asus بر اساس بودجه بهترین ها هستند؛ سراغ برند های بی نام و نشان نروید.
به درگاه ورودی مانیتور توجه کنید، اغلب مانیتور ها ورودی VGA دارند اما به هر صورت از تطابق ورودی مانیتور با خروجی تصویر روی مادربردی که انتخاب کردید اطمینان حاصل کنید.
- موس و کیبرد Keyboard/Mouse
برای موس و کیبرد، سراغ برند های وطنی، فراسو، یا تسکو بروید، مدلهای جذاب و جالبی دارند. برخی از مدلهای بودجه محور گرین هم جالب توجه هستند و می توان با 200 هزار تومان این بخش را جمع کرد.
- اسپیکر یا هدفون
تماشای فیلم و یا گوش دادن به موسیقی بخش مهم یک سیستم خانگی است، اخیرا شرکت گرین یکی دو مدل اسپیکر جالب توجه وارد بازار کرده است. همچنین مدلهای ارزان قیمت لاجیتک، و تسکو هم قابل توجه هستند. از میان این برند ها یکی را که با بودجه شما بیشتر سازگار است انتخاب کنید.
- درایو نوری ODD
در سطح دنیا استفاده از درایو نوری یا ODD منسوخ شده است اما در ایران ما هنوز خواهان بسیاری بخصوص در سطح خانگی دارد، از این رو در صورت نیاز می توان از درایو های اینترنال و یا اکسترنال نوری بهره برد. با میانگین قیمتی 200 هزار تومان می توان این بخش را نیز تهیه کرد.
تهیه سیستم کامپیوتر اداری
معمولا شرکت ها به سراغ All-in-One ها می روند، هم به لحاظ فضای کمتری که اشغال می کنند و هم به لحاظ بودجه و راحتی خرید. اما اگر برای محل کار خود به فکر تهیه کامپیوتر دسکتاپ هستید، چه شما به عنوان مدیر شرکت می خواهید سیستم را تهیه کنید و چه قرار است مامور خرید شما اقدام به تهیه سیستم کند، پیشنهاد ما این است که برای تهیه سیستم های اداری سراغ پلتفرم AMD بروید چرا که بسیار ارزان قیمت هستند و پشتیبانی طولانی دارند. مثلا سالهای سال AMD برای یک پلتفرم انواع پردازنده ها را تولید می کند و این خبر خوبی است برای شرکت ها تا مدتها بتوانند بر روی یک پلتفرم باقی بمانند. سیستم های مبتنی بر AMD دوام قابل قبولی دارند بخصوص در وضعیتی که سیستم های ساده اداری در اتاق ها روی زمین ولو خواهند بود و کلی مو و گرد و خاک داخلشان خواهد رفت؛ از طرفی کارمند و یا منشی پشت سیستم اهمیتی به سلامت قطعات نمی دهد، معلوم نیست چگونه قرار است از سیستم اداری بهره گیری شود، بنابراین مته به خشخاش نگذارید، یه سیستم AMD ارزان قیمت تهیه کنید، تهش یک صفحه Web با Word و Excel بیشتر قرار نیست باز باشد.
یک سیستم AMD با ارزان ترین پردازنده هایش مثل Athlon 200GE، یا A8-9600 Bristol Ridge که گرافیک مجتمع دارند به همراه مانیتور های وطنی XVision و موس و کیبرد تسکو و درایو نوری بیش از 5 الی 6 میلیون تومان نخواهد شد، بنابراین با توجه به اینکه مدیر یک شرکت یا یک اداره، قطعا باید 5 میلیون تومان ته صندوقش داشته باشد، توصیه بر این است کلیه قطعات را به یک باره تهیه کنید. برای تهیه سیستم های تخصصی اداری، مانند سیستم های چند گانه و چند کاربر کلاینت و سرور و سیستم هایی که با سیستم عامل های مجازی کار می کنند، می بایستی مورد به مورد مشاوره تخصصی دریافت کنید و امکان راهنمایی عمومی نیست.
همانطور که در مقدمه مقاله آمد به دلیل نوسانات و تغییرات موجودی، هدف از این مقاله کمک به تهیه سیستم است و لزوما قرار نیست لیست قطعات ارائه شود. بدیهی است دوستانی که نیاز به سیستم های خانگی دارند می توانند نسبت به دریافت مشاوره در انجمن و یا در پایین همین مقاله پیام خود را بگذارند.
در مقاله بعدی برای سیستم های گیمینگ راهنمایی خواهیم کرد.
سلام
پاور کیسم از کار افتاده برق نمیده حدود ۵،۶ ساله این سیستمو دارم مدل پاورم perfect model:700v-f14-z هستش میخواستم یمدل پاور با قیمت و ولتاژ مناسب بهم معرفی بکنید،ممنون.
با سلام
من يک سيستم يا يک سرور ميخواستم براي کارهاي حسابداري
نرم افزار اصلي حسابداري روش نصب ميشه
حدودا 4 سيستم بهش وصل ميشه و از نرم افزار اصلي حسابداري استفاده ميکنن
پرينتر و اسکنر و اينترنت رو شير کنه بين چهار تا سيستم
حجم اطلاعات بالاست.در حد يک کارخانه نسبتا متوسط رو به بزرگ. امنيت اصلاعات هم مهم است
ميشه درمورد سيستم يا سرور راهنمايي بفرماييد که چي تهيه کنيم
سلام دوست عزیز مشخصات دقیق سیستمتون و بودجه ای که برای ارتقا درنظر گرفتید را در کامنت جداگانه بنویسید
سلام یه سیستم پیشنهاد کنید که فیلم های۴k که با گوشی میگیریم رو روان بدون مکث و هماهنگ نبودن صوت و تصویر پخش کنه.الان کامپیوتر من کلا فیلم با کیفیت رو اهسته پخش میکنه و صدا از تصویر جلو میزنه با هر پلیری هم امتحان کردم مشکل پابرجاست….میخاسم ارتقا سخت افزاری بدم
بستگی داره چه بازی و با چه کیفیتی ولی اکثر بازی های روز رو اجرا میکنه ولی در تنظیمات متفاوت
سلام این سیستم برای بازی های روز جوابگو هست؟سی پی یو core i3 6100 گرافیک msi 1050 2g رم 8مادربرد msi z170 tomahawk
مشکل خاصی به نظر نمیرسه
سلام نظرتون درباره این سیستم چیه ؟ CPU : AMD A10 9700 و مادربردASUS Prime A320M-K و کارت گرافیک ASUS 1030 2GB و Crucial DDR4 2400mhz 8GB و هارددیسک Western digital blue 1TB و منبع تغذیه دیپ کول DP-DE530 با توان خروجی 400 وات
چطوره؟/:
منم می دونم پاور باید عوض بشه برا همین با شما مشاوره کردم ولی ظاهرا شما اعصاب مصاب نداری!!!!
😮
خوب حالا چرا میزنی؟!!!
داریم گفتگو می کنیم نه دعوا.
اون پاوری که معرفی کردی رو رفتم تو اینترنت دیدم به نظرم اومد بزرگ باشه.برا همین گفتم شاید نخوره.
این که دیگه ناراحتی نداره.
نداریم، مادربرد سایزی که به HA210 بخوره بلوتوث و وای فای داشته باشه در بازار موجود نیست. باید از بلوتوث ORICO ([url]”https://www.orico-iran.ir/product/%d8%af%d8%a7%d9%86%da%af%d9%84-%d8%a8%d9%84%d9%88%d8%aa%d9%88%d8%ab-4-%d9%85%d8%af%d9%84-orico-bta-408/”[/url]) و وای فای USB مثل DLINK DWA131 استفاده کنید.
پاور سایز SFX در بازار موجود نیست.
اگر پردازنده Core i7 بخوای باید پاور قوی تر برداری، من سیستم بستم با i3 مصرفش 100 وات بیشتر از پاور 180 وات روش شد، وای به حال اینکه بخوای i7 ببندی، باید پاور قوی تر برداری، وانگهی پردازنده i3 8100 همون گرافیک مجتمعی داخلش هست که i7 8700، داره، پس فرقی از نظر گرافیک ندارند.
مادربردی هم که پیشنهاد دادم VGA داره، که به کانکتور HA210 بخوره.
داداش اگر تو بهتر از من میدونی دیگه چرا می پرسی، مطابق مشخصات HA210 پاور SFX بهش میخوره، پاوری که پیشنهاد دادم ([url]”http://www.green-case.com/products/power/power.php?model=GP330S_SFX”[/url]) سایز SFX هست. لطفا از یه نفر دیگه مشاوره بگیرید، من نمیتونم کمکی به شما بکنم.
در ضمن این پاور رو نمیشه روش نصب کرد.بزرگه
سلام دوباره.
این مادربردی که پیشنهاد دادید ماژول بلوتوث و وای فای نداره.
در ضمن میشه یه چند مدل پاور بم پیشنهاد بدی که بتونم جایگزین کنم.
همچنین cpu رو I7 بم معرفی کن که گرافیگ داشته باشه و مادربرد بتونه اونو رمزگشایی کنه.
ممنون
والا دوست عزیز،
پاورش فقط 180 وات هست که خیلی ضعیفه و فقط یه اتصال برق 4 پین داره که برای سیستم های امروزی کمه. من میتونم برات قطعات لیست کنم ولی اون پاور بهش نمیخوره.:
برای مورخ 8 فروردین:
ASUS PRIME B360M-K قیمت حدودی 1.300
Core i3-8100 قیمت 1.600 تا 1.800
دو تا رم 8 گیگ G.Skill AEGIS Series 8GB 2400Mhz CL17 به قیمت 1.800
یک عدد اس اس دی Samsung 970 Evo 250G به قیمت 1.300
——————–
این سیستم پاوری لازم داره که حداقل 230 وات بده و اتصال 4+4 پین برق پردازنده داشته باشه، یه چیزی مثل پاور GP330S – SFX گرین که دیگه تولید نمیشه. تماس بگیر با گرین ببین چیزی از اون تو انبار باقی مونده براشون یا نه. پاور استاندارد SFX لازم دارید برای این دستگاه که بالای 230 وات باشه به سختی پیدا میشه.
آقا عباس عزیز،
به صورت عمومی نمیشه گفت برند X بهتر از برند Y هست.
در مورد اینتل باز با AMD متفاوت هست، چون مثلا مادربرد های AMD در ایران بسیار کمه و شما مجبوری از میان گزینه های موجود یکی رو به هر شکلی قبول کنی، اما برای اینتل دستت بازتره و آپشن های مختلفی هست برای سیستم مناسب منزل.
هر سه برند مادربردهای خوبی در رده های مختلف دارند اما در یک رده بودجه مشخص اگر بهم بگی، میتونم بهتر راهنمایی کنم، مثلا بهم بگو در رنج فلان قیمت، کدوم برند مادربرد بهتری داره، میتونم راهنمایی کنم.
سلام دوستان
من یه pio هانت کی دارم مدل HA210 که می خوام براش مادربرد.سی پی یو و رم بزارم.خودش پاور داره.
میشه بنده رو راهنمایی کنید باتوجه به چیزهایی که در ذیل ازش می خوام.
1-مادربرد حتما ماژول بلوتوث و وای فای داشته باشه.
2-مادربورد از هارد اس اس دس M2 پشتیبانی کنه.
3-سی پی یو گراف آنبورد قوی داشته باشه و مادربرد هم ازش پشتیبانی کنه.
4-رم DDR4 پشتیبانی کنه.
5-همه اینا تو دل این PIO نصب بشه و پاور پیش فرض خود این PIO از همه این قطعات حمایت کنه.
6-اگه لازم باشه پاور عوض بشه لطفا راهنمایی کنید با چه پاوری که تو دل این PIO بشه نصبش کرد تعویض بشه.
لطفا بنده رو از سردرگمی دربیارید.
لازم به ذکره که بنده از این سیستم برای کارهای اداری و روزمره.وب گردی . مولتی مدیا.و گهگاهی برای ادیت عکس با فتوشاپ استفاده می کنم ولی دلم می خواد سیستم سرعت بالایی داشته باشه.
ممنون
ا سلام: وقت بخیر مادربرد های گیگا بایت , ایسوس , ام اس ای , در مقایسه با هم در یک کلاس هم رده کدام یک بهتر است با در نظر گرفتن کیفیت استحکام قیمت و قابلیت ؟ با در نظر گرفتن این که از سی پی یو اینتل ویا ای ام دی استفاده شود ؟ لطفا راهنمایی کنید جهت استفاده در منزل . متشکرم .
احسنت سعید جان، این هم یکی از مشکلات AMD است که تنوع مادربرد آن کم است. =smile
تشکر آقا یاسر عزیز،
پس از تجربه سوختن چند هارد دیسک در چند سیستم مختلف خانگی متوجه این موضوع دردناک احتمال آسیب پذیری قطعات سیستم های خانگی پس از 3 سال شد ام. بعضی مسایل به تجربه بدست میاد، خیلی نمیشه توضیح داد، یا پاور خاصی را متهم کرد.
ممنونم پیمان جان، از کامنت خوب شما.
صد البته بین علما اختلاف هست در این مورد :smiley3
سلام علی جان، عید شما هم مبارک. والا ببنید، قیمت پردازنده های رده پایین اینتل اصلا فضایی نیست، این ارزش ریال است که نسبت به گذشته به صورت فضایی پایین آمده وگرنه قیمت قطعات منطقی است.
توی آمازون قیمت Core i3 8100 معادل 135 دلار است که در نرخ مورخ 6 فروردین یعنی 13350 تومان ضرب کنید می شود: 1.800.000 تومان، اما کمترین قیمت این پردازنده در فروشگاه آنلاین شهر فافا 1.535.000 تومان به فروش می رسد که عملا معادل 114 دلار است و 21 دلار ارزان تر از Amazon و 3 دلار ارزان تر از اینتل به فروش می رسد.
در مورد پردازنده AMD Ryzen 5 2400G در سایت Newegg الان قیمتش 135 دلاره، به نرخ امروز میشه 1.800.000 تومان، که اتفاقا در بازار ایران هم به همین قیمت به فروش می رسه.
پس، نتیجه اینکه پردازنده Core i3 8100 حتی نسبت به AMD Ryzen 5 2400G ارزش خرید بیشتری در ایران داره (در حین نوشتن این کامنت عرض میکنم).
اینم مقایسه فنی ([url]”https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-8100-vs-AMD-Ryzen-5-2400G/3942vsm433194″[/url]) که به نفع 8100 هست.
دوست خوبم من نظرات تمام خوانندگان گرامی را در پای این مطلب ([url]”https://www.sakhtafzarmag.com/%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C/29318/%D8%A8%D8%B4%D8%AA%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D8%AF-intel-%DB%8C%D8%A7-amd%D8%9F-%D8%B4%D9%85%D8%A7-%D8%A8%DA%AF%D9%88%DB%8C%DB%8C%D8%AF”[/url]) خوندم تا به این نتیجه گیری رسیدم. شما هم مطالعه بفرمایید خوبه.
تشکر از نظر خوب شما. 😉
بله من هم با نظرات شما موافقم، فن های استوک AMD قشنگ تر هستند، و سیستم های AMD در خرده فروشی ها دست دوم هاشو خوب می فروشند. منتها وقتی در خرده فروشی ها دست دوم جنسی را ارزان و زیاد می فروشند – یعنی از کسی که آن جنس را فروخته به خرده فروشی، ارزان تر خریدند. و وقتی کالایی زیاد هست، یعنی خواهان زیادی نداره. به این دو دلیل عرض کردم کاربر خانگی اگر AMD تهیه کند پس فردا ازش خوب نخواهند خرید (به همین دو دلیلی که شما فرمودین) و ضرر خواهد کرد.
در مورد سگ جونی AMD هم شکی نیست به همین دلیل برای سیستم های اداری AMD پیشنهاد دادم، که نیاز به سیستم های سگ جون دارند. چون کاربر خانگی به خوبی از سیستمش مراقبت خواهد کرد اما کاربر اداری (کارمند اداره سلامت سیستم اصلا براش مهم نیست).
در مورد گرافیک مجتمع AMD بله قدرتمند تر هست ولی نه به اندازه ای که ارزش گیمینگ پیدا کنه. هر زمان گرافیک مجتمع آنقدری قوی شد که بتوان با آن در فول اچ دی گیم بازی کرد، آنوقت بازی عوض خواهد شد. ضمن اینکه به یاد داشته باشید گرافیک قوی تر AMD نیازمند حجم رم بالاتر و سرعت رم مناسب تر است، یعنی شما باید هزینه بیشتری بابت رم بپردازید مثلا 16 گیگ تهیه کنید تا گرافیک مجتمع AMD خودش را نشان دهد وگرنه با 8 گیگ رم، گرافیک مجتمع AMD فرق خاصی با اینتل ندارد.
ممنونم آقا عطا عزیز، =smile
ممنونم دوست عزیز که نظرتون رو با ما در میان گذاشتید. مطمئنم اگر زجری که من از 2400G کشیده بودم ([url]”https://www.sakhtafzarmag.com/%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C/23543/amd-ryzen-2400g-screen-split-fix”[/url]) شما هم کشیده بودین، شما دیدگاهتون رو اصلاح می کردید.
درسته amd ارزونتره ولی اصلا مادربورد نیست واسش. واسه اینتل تنوع مادربورد زیاده. واسه amdکه من چیز خوب و ارزون که موجود باشه الان تو هیچ سایتی ندیدم
با سلام و تشکر به نظر من مطالب خوبی بود و از اون مهمتر بیان خیلی خوبی هم داشت
اما با کمال احترام به نویسنده
خودم با توصیه به تهیه سی پی یو اینتل و این که بهتره منبع تغذیه هر 3 سال یک بار تعویض بشه البته برای سیستمهای خانگی موافق نیستم.
ممنون اقای ابیشی عالی بود به خصوص قسمت زمان بندی که قطعات رو یک جا نخریم هر ماه یا دو ماه یک بار یه قطعه ای رو تهیه کنیم که فشار مالی کمتری هم وارد شه جالب بود
ولی در کل با این نظر شما که پردازنده ی amd نخریم یکم موافق نیستم مثالشم پردازنده ی 2200g که یکی بهترین انتخاب ها هستش که اقای یوسفی زاده هم چندین بار بهش اشاره داشته در سیستم های پیشنهادی
در کل ممنونم
سلام عیدتون مبارک . طبیعی هست که سی پی یو های اینتل از گذشته تا به حال چه از لحاظ کارایی و چه از لحاظ نوآوری و قدرت بهتر بودن ولی در گذشته نه چندان دور قیمت عملا خوبی داشتن و خریدشون معقول بود و صددرصد در قبال قیمت کارایی عالی رو میگرفتین ازش پس در مقایسه با ای ام دی خرید معقولی بودن اما الان با توجه به قیمت های فضایی که اینتل داره واقعا خرید اینتل به صرفه نیست الان کم کم قیمت مدل های مشابه 1 تومن باهم اختلاف داره که خب کم نیست پس اگر در حالت فعلی خرید میکنین به نظر من ای ام دی بهتره اما اگر شرایط مثل قبل شه صد در صد اینتل بهتر خواهد بود .
لطفا فقط یک دلیل قانع کننده برام بیارین ک چرا برای سیستم های خانگی سراغ اینتل باید رفت؟؟
ب خاطر پرفرمنس ب نسبت قیمت اشغالشون؟
یا دمای خیلی خنک قطعه؟؟
یا کولر عاالی استاک داخل پک؟
و…
لطفا اطلاعات کافی برا مشاوره ندارین این کارو نکنین، چون مردم با هزار بدبختی پول جور میکنن و شمام اینطوری پولشونو خراب میکنید
سی پی یو های amd از هر نظر بهتر هستن و حتی میشه با کولر استاکشون اورکلاکشون کرد و پرفرمنس ب مراطب بهتری رو دریافت کرد!
بسیار جامع بود
کامل و شامل
ممنونم
دوست عزیز بهتره اینطور طرز فکر رو القا نکنین
AMD فن استوک خوب تر و زیباتری داره
تو خرده فروشی های اصفهان که خوب دست دوماشو میفروشن (البته جاهای دیگه رو نمیدونم)
AMD APU هایی داره که گرافیکشون چندین برابر اینتل قدرت داره وهنوز هم قیمتا کمترن
ونظر شخصیم (AMD خیلی سگ جونه و گارانتی بهتری داره)
آرمین جان مطلب فوق العاده ای بود / متشکرم
اصلا متن جالبی نبود یعنی چی سراغ ای ام دی نرید؟ مگه مشکلی داره با قیمت کمتر چیزای بهتری هم داره مشکل در اون حد نداره بنظرم حماقته که آدم ۲ میلیون فقط بده i3 7100 جاش میتونه ryzen 2400g بگیره که گرافیک مجتمع داخلی هم داره و بسیار پردازنده خوبیه ارزون ترم هست ۴ هسته داره ۸ رشته داره به این خوبی آدم برای چی برای ۲ هسته ۲ میلیون بده ؟ لطفا دیدگاهتونو درست کنید!!!