مرحله بعدی آشنایی با برخی از اصطلاحات عکاسی است. حال شما را با اصطلاحاتی که در عکاسی با دوربین DSLR کاربرد زیادی دارند، آشنا میکنیم.
1. مگاپیکسل: تعداد پیکسلهای بیشتر در یک عکس به معنای بزرگتر بودن اندازه عکس و توانایی چاپ عکس در اندازههای بزرگتر و قابلیت برش عکس (توسط نرمافزارهای رتوش عکس) بهتر است اما به یاد داشته باشید، مگاپیکسل بالاتر به معنای کیفیت بالاتر نیست!
2. حساسیت و نویز عکسها: هرچه میزان ISO در یک دوربین بیشتر باشد، میزان حساسیت به نور در آن دوربین افزایش مییابد و شما میتوانید در نور کم بدون فلاش و با کیفیت مطلوب عکاسی کنید، البته افزایش میزان ISO کیفیت عکس را کاهش خواهد داد.
3. کنترل گردوغبار: ذرات گردوغبار موجود در هوا با ورود به بدنه داخلی دوربین روی سنسور دوربین مینشینند و در عکسهای گرفتهشده به صورت تلههای کوچک سیاهی ظاهر میشوند. سیستم کنترل گردوغبار به رفع این مشکل کمک زیادی میکند.
4. لرزشگیر: دو نوع لرزشگیر دست برای دوربینهای DSLR وجود دارد: لرزشگیر داخل بدنه دوربین و روی سنسور آن و لرزشگیر داخل لنز دوربین. وجود لرزشگیر در هر حالت به گرفتن عکسی شفاف و بدون لرزش بهخصوص در نور کم کمک زیادی میکند.
5. نمایش زنده: به کمک نمایش زنده شما میتوانید با نگاه کردن به صفحهنمایش دوربین عکاسی کنید.
6. تشخیص جزئیات سایه: چشمان شما حتی زمانی که تفاوت زیادی در بخشهای سایه و روشن تصویر وجود داشته باشد، جزئیات سایه را تشخیص میدهند. اما یک دوربین DSLR قادر به انجام چنین کاری نیست به همین دلیل سیستم تشخیص جزئیات سایه (Dynamic Range) در این زمینه به دوربین شما کمک زیادی میکند.
7. فوکوس خودکار: سیستم فوکوس خودکار میتواند دارای سه تا نه نقطه فوکوس در منظرهیاب عکاسی باشد، ممکن است در بعضی از دوربینهای DSLR تعداد این نقطهها از نه نقطه بیشتر باشد اما فراموش نکنید، دقت سیستم فوکوس خودکار بسیار بهتر از تعداد نقاط فوکوس است.
8. عکاسی پیوسته: این قابلیت به شما امکان میدهد در یک زمان کوتاه عکسهای متوالی تهیه کنید. دوربینهای گرانتر اغلب دارای قابلیت عکاسی پیوسته سریعتری هستند.
9. فرمت عکاسی دوربین: فایلهای Raw و JPEG.
فایل JPEG استانداردی برای عکسهای دیجیتال به شمار میرود. این فرمت عکس را میتوان به راحتی با Email ارسال کرد یا به سادگی به اشتراک گذاشت اما فایلهای Raw که اغلب دوربینهای DSLR آنها را تولید میکنند، دارای جزئیات بیشتری هستند و میتوان در آنها از خلاقیت بیشتری استفاده کرد.
حال زمان آن فرا رسیده است که دوربین DSLR مناسب خود را انتخاب کنید اما یک سؤال؟ آیا سبکهای انتخابی عکاسی خود را به یاد دارید؟ آیا آنها را یادداشت کردهاید؟ امیدواریم که اینطور باشد!
در جدول زیر موارد مهم و اساسی برای هر سبک از عکاسی آورده شدهاست.
واضح است که هر دوربین DSLR با بیشتر از یک سبک عکاسی سازگاری دارد. حال براساس سبک یا سبکهایی از عکاسی که انتخاب کردهاید، دوربین موردنظر خود را پیدا کنید و پس از آن بررسی کنید که دوربین انتخابی شما در دیگر سبکهای عکاسی چگونه عمل میکند!
اجازه دهید با یک مثال مسئله را بیشتر روشن کنیم: فرض کنید، شما یک دوربین سریع برای عکاسی ورزشی و پرتحرک انتخاب کردهاید. این دوربین برای عکاسی منظره باز و عکاسی چهره نیز مناسب است اما اگر شما یک دوربین با سرعت عکس پایین انتخاب کنید، دیگر قادر به عکاسی در سبک ورزشی نخواهید بود!
تبریک میگوییم، شما به هدف خود نزدیک شدهاید اما هنوز به آن نرسیدهاید!
مرحله آخر انتخاب دوربینهای DSLR پس از انتخاب سبک عکاسی و امکانات متناسب با آن، مقایسه مارکهای تجاری مختلف در زمینه یکسان است. بهطور مثال، اگر شما سبک ورزشی را انتخاب کردهاید باید به دنبال دوربینی پرسرعت با فوکوس خودکار و عکاسی پیوسته باشید و بین مارکهای تجاری مختلف قیمت، مگاپیکسل، امتیاز دوربین، اندازه، سرعت، کارایی و… را مقایسه کرده، سپس دوربینی را که از هر نظر به صرفه است، انتخاب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید