مدار رگولاتور و دیگر موارد
ECS برای مدار رگولاتور از خنککنندههای بزرگی استفاده کرده که به کمک دو لوله انتقال حرارت با یکدیگر در ارتباط هستند.
این لولههای انتقال حرارت با خنککننده وسط مادربورد که روی چیپست Hydra را پوشانده نیز در ارتباط هستند. البته ابعاد بزرگ خنککنندهها تنها برای زیبایی نیست و در این قسمت شاهد گرمای کمی هستیم. ارتفاع این خنککنندهها کمی زیاد است اما بعید میدانم در نصب خنککنندههای بزرگ دچار مشکل شوید (بازهم هنگام خرید خنککننده برای پردازنده این مورد را باید به خاطر سپرد).
برای پردازنده یک مدار رگولاتور دوازده فاز در نظر گرفته شده که برای یک مادربورد حرفهای کافی به نظر میرسد. توان موردنیاز پردازنده توسط یک اتصال هشت پین تأمین میشود و بالای سوکت پردازنده، چندین دیودنوری کوچک قرار گرفته که میزان فشار کاری وارد بر پردازنده را نشان میدهند.
حافظه و چیپست
در مجموع، میتوان 32 گیگابایت حافظه DDR3 2133 روی این سیستم نصب کرد. پایین اسلاتهای حافظه، دکمههای روشن و خاموش، ریست و یک بلندگو برای پخش صدای بیپ وجود دارد.
برخلاف خنککننده مفصلی که ECS برای چیپست Hydra و مدار رگولاتور پردازنده استفاده کرده، برای چیپست P67 تنها به یک خنککننده ساده اکتفا کردهاست که در نتیجه آن، شاهد وجود گرمای به نسبت زیادی در این بخش هستیم.
تعداد پورتهای SATA 3 همان دو عددی است که توسط چیپست P67 مدیریت میشوند و خبری از پورتهای اضافی SATA 3 مجهز به کنترلر اضافی نیست.
یک Debug LED نیز در این قسمت وجود دارد که بالای آن، قسمتی برای اتصال دو پورت اضافی USB 3.0 (که پانل آن نیز به همراه مادربورد ارائه شدهاست) قرار دارد. در پوشه پایین نیز پورتهای اضافی USB 2.0 قرار گرفتهاند.
رابطها
استفاده از چیپست Hydra باعث شده تا ECS بتواند برای رابطهای PCI-Ex16 مسیر اضافی فراهم کند.
مدیریت کنترل نقل و انتقال اطلاعات بر عهده چیپست Hydra است و به نصب پلهای CrossfireX یا SLI نیازی نخواهدبود. ECS ادعا میکند، این سیستم تا 140 درصد کارایی را افزایش خواهدداد. همچنین علاوه بر پشتیبانی خود مادربورد از CrossfireX، هنگام نصب دو کارتگرافیک یکسان از NVIDIA، کارکرد آنها در کنار یکدیگر به صورت SLI نبوده و مدیریت آن بازهم بر عهده چیپست Hydra خواهدبود.
فاصله میان دو رابط PCI-Ex16 اول مناسب است و محل عبور جریان هوا نیز به خوبی در نظر گرفته شدهاست. روی مادربورد، دو رابط PCI-Ex1 و دو رابط PCI نیز دیده میشوند. خنککننده وسط مادربورد نیز به صورتی طراحی شده که هنگام نصب کارت جانبی روی رابط PCI-Ex1 اول، کارت جانبی به خنککننده گیر نکند.
پانل پشت و بایوس
شاید تنها چیزی که در اینجا جایش خالی است، پورت IEEE 1394a باشد. اما خوشبختانه در اینجا ECS کمی دستودلبازی نشان داده و پورتهای eSATA 3 را در این بخش تعبیه کردهاست. تعداد پورتهای USB 3.0 چهار عدد است که توسط چیپستهای NEC مدیریت میشوند. دکمه پاک کردن بایوس نیز در این قسمت قرار دارد. کنترلر خروجی صدا Realtek ALC892 است و در کنار جکهای 3/5 میلیمتری، خروجی صدای اپتیکال نیز قرار گرفتهاست.
ECS در این مادربورد از AMI BIOS استفاده کرده و چیدمان آن چندان مناسب نیست و گاهی میتواند شما را به خوبی گیج کند! گزینهها در محلهای مورد انتظار قرار ندارد اما گزینههای ضروری برای اورکلاک در بایوس دیده میشوند. مسئله دیگری که در این مادربورد قابل ذکر است، وجود انواع نرمافزارهای همراه برای اورکلاک، مدیریت وضعیت سیستم، بهروزرسانی بایوس و… است. اما برای استفاده از هریک باید آنها را بهطور جداگانه نصب کرد.
دوستان من یه سری به سایت lucidlogix زدم ولی تو سایتش هیچ خبری از این مدل ECS نبود عجیبه حتی تو قسمت شرکا اسم اسوس ام اس آی و السا بود ولی اسم ECSنبود