ذرهبین
وقتی برای اولین بار نوتبوک را در دست گرفتیم، طراحی ساده با لبههای قوسی شکل آن، جای هیچگونه تردیدی برای ما نگذاشت که این مدل یک نمونه با ظاهر خاص نیست! با باز کردن نوتبوک این عقیده بیش از پیش به ما ثابت شد که فوجیتسو تلاش زیادی برای منحصر بهفرد کردن محصول خود در طراحی انجام نداده و به قولی یک نمونه کلاسیک را روانه بازار کردهاست. رنگ درب دستگاه در وهله اول مشکی براق به نظر میرسد که البته با کمی دقت متوجه نقاط رنگی در آن میشویم (بعضیها آن را مشکی هفت رنگ مینامند!). به نظر هم میرسد، فوجیتسو علاقه بسیار زیادی به مشکی داشته زیرا تا جایی که در توانش بوده در همه قسمتهای دستگاه از این رنگ بهره گرفتهاست (فکر میکنم اگر امکان داشت حروف سفید صفحهکلید را هم مشکی میکرد!).
پردازنده، یکی از قسمتهای دوستداشتنی این نوتبوک است، جایی که برای اجرای برنامهها با استفاده از پردازنده سری Core i7 اینتل موتور توانمندی در بطن دستگاه در نظر گرفته شدهاست. البته بسیاری عادت دارند، با دیدن نام Core i7 خاطره داشتن چهار هسته را در ذهن بپرورانند که بهتر است همین الان دست از اینکار بکشند چون Core i7 640M از دو هسته بهره میبرد. البته خیلی هم ناامید نباشید زیرا دو هسته این پردازنده در فرکانس کاری 2/8 گیگاهرتز فعالیت میکند و به لطف فناوری Turbo Mode فرکانس یک هسته آن تا 3/46 گیگاهرتز نیز افزایش مییابد. اینتل برای آنکه ثابت کند، 640M آخر فناوری است، در ساخت آن از فناوری 32 نانومتری استفادهکردهاست که این موضوع باعث کاهش توان مصرفی تا 35 وات شدهاست. این پردازنده به چهار مگابایت حافظه L3 مجهز است و به وسیله مسیر DMI با فرکانس 2500 مگاهرتز با چیپست پلشمالی در ارتباط است.
وقتی به قسمت کارتگرافیک میرسیم، هنرمندیهای فوجیتسو تا حد زیادی کاهش مییابد و انگار فناوری خود را صرف استفاده از پردازنده کردهباشد، در اینجا نام یک پردازندهگرافیکی عجیب و غریب را خواهید شنید! البته سازنده آن AMD است اما ATI Radeon HD 550v را بهطور معمول خیلی کم در بین نوتبوکهای بازار پیدا خواهیدکرد. برای این پردازندهگرافیکی که در سال 2008 عرضه شدهاست، AMD در ساخت آن از فناوری 55 نانومتری بهره گرفته و به 514 میلیون ترانزیستور مجهز است. این پردازنده از رابط DirectX نسخه 10/1 پشتیبانی میکند و به یک گیگابایت حافظه اختصاصی، آن هم از نوع دوستداشتنی DDR3 مجهز است. البته ساختار اصلی HD 550v بسیار شبیه Radeon HD 4650 است و تنها کمی فرکانس هسته و حافظه آن کاهش پیدا کردهاست (البته این کمی باعث میشود تا نوتبوک در اجرای بازیها کمی با مشکل روبهرو شود!)
مقدار حافظه جانبی AH530 GFX یکی دیگر از نکات برجسته این دستگاه است، شش گیگابایت حافظه جانبی ساخت سامسونگ که در فرکانس 1066 مگاهرتز فعالیت میکند. این مقدار از دو اسلات دو و چهار گیگابایتی تشکیل شده و یک نمونه دوکاناله است.
1. صفحهنمایش 15/6 اینچی از دقت تصویر 768×1366 پیکسل بهره میبرد و به نور پسزمینه LED مجهز است. میزان درخشندگی (Contrast) این صفحهنمایش در حد متوسط 139:1 است و میانگین روشنایی آن به 220/3 کاندلا در مترمربع میرسد.
2. تنها کلید اضافهای که روی دستگاه تعبیه شده، دکمه پاور دستگاه است (شاید اگر امکانش بود، فوجیتسو از همین کلید نیز استفاده نمیکرد!). در این نوتبوک خبری از کلیدهای چندرسانهای و حتی شبکه بیسیم نیست و دو صفحه توریمانند مستطیل شکل نشان از حضور بلندگو در این قسمت دارد (برای دیدن آنها باید کمی دقت کنید چون در این نوتبوک همه چیز یا سیاه است یا مشکی!!).
3. در سمت راست دستگاه، یک پورت USB 2.0، قفل Kensington و درایونوری تعبیهشدهاست. روی این درایور، هیچ نوشتهای به چشم نمیخورد تا همچنان سیاست مشکیگرایی در فوجیتسو حفظ شود! جالب است بدانید، یک قفل Kensington دیگر نیز پشت نوتبوک وجود دارد (به ظاهر، فوجیتسو از دزدیده شدن دستگاهش خیلی هراس دارد!).
4. 104 کلید با اندازه 16×16 میلیمتر و فاصله مناسب، تشکیلدهنده صفحه کلید AH530 GFX است. تایپ کردن با این صفحهکلید که بخش اختصاصی اعداد نیز دارد، لذتبخش است و تنها ایراد آن را میتوان در کوچک بودن دکمههای جهت دانست که به خصوص برای کاربرانی که انگشتان بزرگی دارند، کمی دردسرساز خواهدبود.
5. هر چقدر صفحهکلید کارایی خوبی دارد، تاچپد لمسی برعکس آن است! البته به عملکرد آن ایرادی نیست، بلکه منظور اندازه بسیار کوچک آن است (در نگاه نخست، من فکر کردم این یک نوتبوک اسباببازی است!) اندازه 35×64 میلیمتری حتی از بسیاری از نتبوکها نیز کوچکتر است و ایراد دیگر آن را نیز میتوان به عدم پشتیبانی از ویژگی مولتیتاچ دانست. البته کلیدهای نقرهای کارایی مناسبی دارند.
6. جلوی دستگاه، ورودی میکروفون و خروجی هدفون قرار دارد. یک جایگاه حفرهمانند که هیچ حفاظی هم ندارد، محل ورود سه نوع کارتحافظه است (با دیدن این ورودی در بار نخست به یاد محل انداختن پول در قلک افتادم!).
7. شش دیودنوری تعیینکننده وضعیت مختلف نوتبوک همچون روشن بودن Wi-Fi و بلوتوث، کلید Num lock و Caps lock است.
8. در سمت چپ، دو پورت USB 2.0، خروجی D-Sub ،HDMI، اسلات 54 میلیمتری ExpressCard و پورت RJ-45 شبکه در کنار منفذ خروجی هوای دستگاه قرار دارد (این اولین دستگاهی است که میبینم HDMI دارد اما e-SATA ندارد!).
دیدگاهتان را بنویسید