مدار رگولاتور و دیگر موارد
مدار رگولاتور پردازنده 2+12 فاز است و مانند دیگر مادربوردهای اخیر این شرکت، از دو بخش تشکیل شدهاست.
در زمان بیکاری و فشار کم به پردازنده، شش فاز فعال بوده و با بالا رفتن فشار کاری تمام دوازده فاز فعال میشوند. کنترلر ولتاژ مانند بسیاری از مادربوردهای P67 از نوع دیجیتال بوده و برای افزایش کیفیت و کارایی این بخش، Gigabyte در مدار رگولاتور از DrMOS استفاده کردهاست.
خنککننده روی مدار رگولاتور ظاهری ساده (و موقر!) داشته و شامل دو هیتسینک و یک لوله انتقال حرارت میشود. از نظر ظاهری، این خنککننده شبیه همانهایی است که در مدل P67A-UD7 بهکار گرفته شده و دمای آنها در مقایسه با آن مدل در سطح پایینتری قرار دارد.
حافظه
در مجموع، میتوان 32 گیگابایت حافظه DDR3 2133 روی این مادربورد نصب کرد.
در کنار اسلاتهای حافظه خبری از دکمههای روشن و خاموش، ریست یا پاک کردن بایوس نیست. اما در گوشه بالا و سمت راست، شش دیودنوری کوچک قرار دارند که کنار آنها نام Phase LED دیده میشود و وظیفه نمایش تعداد فازهای فعال مدار رگولاتور پردازنده را بر عهده دارند (بالاخره تعداد فازهای پردازنده دوازده عدد است یا شش عدد؟).
چیپست
خنککننده چیپست ظاهر به نسبت خوبی دارد اما کارایی آن چنگی به دل نمیزند و گرمای این بخش به نسبت زیاد است.
تعداد پورتهای SATA 3 نیز تنها دو عدد است که توسط چیپست کنترل میشوند. در دور و اطراف چیپست خبری از Debug LED نیست (حداقل انتظار داشتم این مورد و دکمههای روشن و خاموش را در این مادربورد مشاهده کنم). در گوشه پایینی مادربورد، پورتهای اضافی USB 3.0 و یک کنترلر NEC قرار گرفتهاند (پانل این قسمت همراه مادربورد ارائه نشده و باید به صورت جداگانه تهیه شود).
مورد دیگری که در این قسمت وجود دارد و چندان دلنشین نیست، تعبیه محلی برای نصب جامپر و پاک کردن بایوس است (یعنی برای پاک کردن بایوس باید یک جامپر را در این محل قرار دهید و پس از مدتی دوباره آن را خارج کنید!).
رابطها
خوشبختانه در این مادربورد بین دو رابط PCI-Ex16 فاصله مناسبی وجود دارد و در صورت نصب کارتهای گرافیک به صورت SLI یا CrossfireX، کارتهای گرافیک فضای کافی برای تنفس خواهندداشت.
عدم وجود خنککننده در وسط مادربورد نیز باعث میشود تا بتوان آزادانه کارتهای جانبی PCI-Ex1 را روی اولین رابط بالای کارتگرافیک نصب کرد. دو رابط PCI-Ex1 دیگر نیز زیر رابط اول PCI-Ex16 قرار گرفتهاست. در نهایت، دو رابط PCI نیز برای کسانی که هنوز از کارتهای جانبی قدیمیتر استفاده میکنند در نظر گرفته شدهاست. خوشبختانه محل باتری بایوس نیز به نحوی است که با نصب کارتگرافیک در دسترسی به آن با مشکل روبهرو نخواهیدشد.
پانل پشت
تنها پورتی که در این قسمت دیده نمیشود، IEEE 1394a است.
در اینجا دو پورت eSATA قرار دارد که خوشبختانه از استاندارد SATA 3 پشتیبانی کرده و توسط کنترلر Marvell 88SE9128 مدیریت میشوند. مانند مادربورد P67A-UD7، در این مادربورد نیز فناوری Turbo USB 3.0 قابل استفاده است. اما نکتهای که در اینجا وجود دارد این است که برخلاف مادربورد P67A-UD7 که به چیپست NF200 و مسیرهای اضافی PCI-E مجهز بود، در این مادربورد تنها شانزده مسیر برای ارتباط میان پردازنده و کارتگرافیک وجود دارد و در صورت فعالسازی Turbo USB 3.0، هشت مسیر آن از دسترس کارتگرافیک خارج خواهندشد. خروجی صدا شامل جکهای 3/5 میلیمتری، خروجی اپتیکال و Coaxial است.
بایوس
بایوس مادربورد مشابه بایوس Phoenix مادربوردهای سری P55 همین شرکت است. امکانات مختلف و متنوعی در این بایوس وجود دارد که به خوبی نیاز کاربران را برآورده میکند. اما مشکل اصلی در زمان بهروزرسانی بایوس رخ میدهد. سیستم بهروزرسانی بایوس، فایل بایوس را شناسایی نمیکند و نرمافزار @BIOS ارائهشده روی دیسک همراه مادربورد نیز در زمان بهروزرسانی بایوس دچار مشکل شده و از برنامه خارج میشود. البته در کارایی مادربورد هیچ مشکلی مشاهده نمیشود و به احتمال زیاد این مشکل نرمافزاری است که در آینده قابل رفع خواهدبود (این مشکل در زمان تست مادربورد حدود 3-4 ماه پیش وجود داشت و به احتمال بسیار زیاد در نسخههای B3 این مادربورد رفع شدهاست).
دیدگاهتان را بنویسید