غول تایوانی گیگابایت چند وقتی است که به سراغ تولید تجهیزات ذخیره سازی پیشرفته از جمله اس اس دی رفته است و در این زمینه با شرکت های بسیار بزرگی همکاری مانند Phison و Toshiba همکاری نزدیک داشته است. یکی از تولیدات خوش ساخت و خوش قیمت گیگابایت در زمینه اس اس دی های مجهز به درگاه SATA، مدل 240 گیگابایتی با پارت نامبر GP-GSTFS31240GNTD است. امروز در اتاق تست سخت افزار به سراغ بررسی این اس اس دی می رویم تا توانایی های آن را در بنچ مارکهای مختلف برای شما منتشر کنیم. این اولین بررسی از اس اس دی های مجهز به درگاه ساتا است که پس از تقریبا 2 سال منتشر می کنیم و از این بابت هیجان زده هستیم.
جعبه و مشخصات فنی:
اس اس دی های گیگابایت از کنترلر Phison استفاده می کند. این کنترلر با پارت نامبر PS3110 از جمله کنترلر های خوشنام ساتا به شمار می رود که در بسیاری از اس اس دی های High End بازار یافت می شود. در مورد حافظه NAND گیگابایت به سراغ توشیبا رفته است و از حافظه های 3D TLC NAND ساخت آن شرکت در این درایو ها استفاده کرده است.
جعبه محصول به رنگ آبی و مشکی است و مشخصات درایو بر روی آن نمایش داده شده است. مدل مورد بررسی ما 240 گیگابایتی است که سرعت آن مطابق جدول فوق شامل سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی به ترتیب 500MB/s و 420MB/s، و همچنین سرعت خواندن و نوشتن اتفاقی آن به ترتیب 50K IOPS و 75K IOPS است. برای درک این سرعت ها، لازم به توضیح است که سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی یا Sequential بیشتر کاربری های حرفه ای شامل رندرینگ، کامپایل فایل ها، تبدیل های ویدیویی و جابه جایی فایلها را شامل می شود. اما در استفاده ی روزمره درصد بسیار کمی از خواندن و نوشتن های ترتیبی اتفاق می افتد. سرعت خواندن و نوشتن های اتفاقی یا Random که اغلب آن را با آی-آپس IOPS نشان می دهند مهمترین فاکتور سرعت SSD برای گیمر ها و کاربران عادی کامپیوتر به شمار می رود. این مولفه به تعداد عملیات نقل و انتقال اطلاعات ظرف یک ثانیه گفته می شود و بیشترین درصد عملیاتی که کاربران عادی روی سیستم انجام می دهند نیز شامل همین خواندن و نوشتن های اتفاقی می شود. هرچه یک SSD میزان IOPS بالاتری داشته باشد در تجربه ی دنیای واقعی کاربر سرعت بیشتری را تجربه می کند.
داخل پک فقط اس اس دی قرار دارد و خبری از بج و یا سی دی همراه نیست. بدنه اس اس دی فلزی است و ظاهری بسیار ساده دارد.
در پشت آن تاریخ ساخت و اطلاعات کلی نمایان است. خبر خوب اینکه این اس اس دی ساخت تایوان است.
سیستم تست:
سیستم تست | مشخصات |
پردازنده Intel Core i7 7700K | از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14+ نانومتری، 4 هسته و 8 رشته پردازشی، حدکثر فرکانس کاری 5.4 گیگاهرتز، حداکثر توان مصرفی 91 وات و مقدار 8 مگابایت کش Level3 اشاره کرد. |
مادربرد MSI Z270 GAMING M5 | مادربرد گیمینگ از ام اس آی با کیفیت ساخت بالا و امکانات عالی برای راه اندازی یک سیستم گیم قدرتمند. استفاده از سوکت 1151 و چیپ ست Z270 به همراه فرکانس حافظه 4133 مگاهرتز در حالت اورکلاک، سینک های حرارتی کارآمد، وجود خروجی ها و ورودی های کامل، نرم افزارهای جانبی کامل برای مدیریت بهتر سیستم، نورپردازی زیبا، قابلیت اورکلاک بالا و دریافت بیش از 20 جایزه و نشان برتر تنها بخشی از ویژگی های این مادربرد است. |
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC | این کارت گرافیک با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5، حداکثر فرکانس حافظه تا 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 8 پین و سیستم خنک کننده کارآمد، گزینه مناسبی برای گیمرها است. کارت گرافیک GTX 1060 انتخاب خوبی برای کاربرانی است که می خواهند در رزولوشن 1080 پیکسل بازی ها را روان اجرا کنند. این کارت می تواند در این رزولوشن حتی در حداکثر تنظیمات هر بازی، به خوبی جوابگوی نیاز شما باشد. این کارت گرافیک توسط شرکت MSI در اختیار ما قرار داده شده است. |
حافظه G.SKILL TRIDENT Z 3600 CL 16 2X8G | این سری از حافظه های جی اسکیل برای دست یابی به فرکانس بالا بهینه شده است. کیت مورد استفاده 2 ماژول 8 گیگابایتی DDR4 است که با فعال کردن XMP از حداکثر فرکانس کاری 3600 مگاهرتز با زمان تاخیر CL16 بهره می برد. این ماژول ها از جی اسکیل تایوان به دست وب سایت سخت افزار مگ رسیده است. |
درایو ذخیره سازی ADATA XPG SX8200 Pro 256G | اس اس دی مورد استفاده ADATA XPG SX8200 Pro 256G با سرعت بسیار بالا به پروتکل NVME 1.3 مجهز است و از طریق رابط PCIe Gen.3 x4 به درگاه M.2 متصل می شود. استفاده از فناوری DRAM Cache Buffer، و موتور تصحیح خطای ECC از جمله امکانات آن به حساب می آید. این حافظه دارای سرعت نوشتن 1200 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 3500 مگابایت در ثانیه است. اس اس دی مورد نظر توسط شرکت محترم آونگ برای سیستم تست دفتر مجله سخت افزار ارسال شده است. |
درایو ذخیره سازی SAMSUNG 860 EVO 250G | اس اس دی مورد استفاده برای تست درگاه SATA III، آخرین نسل از درایو های خانواده EVO سامسونگ است که به لطف کنترلر قدرتمند MJX، و حافظه های 3D TLC NAND، و کش DDR4، حداکثر سرعت خواندن 550MBps و حداکثر سرعت نوشتار 520MBps را در اختیار سیستم قرار می دهد. ناگفته نماند سرعت خواندن و نوشتن اتفاقی بر روی این درایو به ترتیب 98K IOPS و 90K IOPS می باشد. |
خنک کننده GREEN GLACIER 360-EVO | این قویترین واتر کولر شرکت پردیس صنعت سیاره سبز (گرین) است که در حال حاضر از پر فروش ترین واتر کولر های بازار ایران به شمار می رود. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 360 میلیمتری آلومینیومی، استفاده از سه فن 12 میلیمتری کم صدا مجهز به LED های قرمز با طول عمر 100 هزار ساعت، واتر پمپ بلبرینگ سرامیکی قدرتمند بی صدا با طول عمر 80 هزار ساعت، واتر بلاک کاملا مسی مجهز به نمایشگر نشان دهند دمای کولانت و دور پمپ اشاره کرد. این رادیاتور برای تست توسط دفتر گرین در اختیار ما قرار داده شده است که تشکر ویژه داریم. |
خمیر سیلیکون گرین GREEN GT-4 PREMIUM | برای تست پردازنده از خمیر سیلیکن جدید گرین GT-4 Premium استفاده کردیم. این خمیر سیلیکن با ضریب انتقال حرارت 5.0W/m.K، قابلیت استفاده در پردازنده و کارت گرافیک را در دامنه دمایی منفی 40 تا 240 درجه سانتی گراد، داراست. شرکت گرین با فرمولاسیون جدید و استفاده از مواد با کیفیت این خمیر سیلیکن را برای استفاده های حرفه ای تولید کرده، و آن را در اختیار آزمایشگاه تست مجله سخت افزار قرار داده است که سپاسگذاریم. |
هاب USB 3 ORICO MH4PU | این هاب بسیار زیبا برای انتقال اتصالات پشت مادربرد به سطح جلوی کیس Open Frame سیستم تست مورد استفاده قرار گرفته است و آن را شرکت چهارفصل در اختیار سیستم تست سخت افزار قرار داده است که از ایشان سپاسگذاریم. |
بررسی کارایی:
خوبی داشتن اس اس دی سرعت بالای نصب ویندوز و برنامه هاست. با داشتن اس اس دی بر روی سیستم های قدیمی می توانید جانی تازه به آنها ببخشید، بخصوص لپتاپ ها، که هارد دیسک های بسیار کندی دارند. با تعویض هارد دیسک های لپتاپ با اس اس دی، مانند اس اس دی گیگابایت، می توانید سرعت آنها را چند برابر کنید، حتی اگر مجهز به درگاه قدیمی تر SATA 2 باشند، بازهم ارزش ارتقا را دارند. در سیستم های دسکتاپ که افزایش سرعت سیستم با اس اس دی بسیار مشهود است و حتی سیستم های اداری خانگی حتما باید به اس اس دی مجهز باشند.
این اس اس دی هم در نصب ویندوز سریع عمل کرد و هم در استفاده عادی از سیستم، حال به سراغ تست ها و بنچ مارکها می رویم.
به سراغ نرم افزار Anvil می رویم. این تست یکی از بهترین ابزار ها برای سنجش سرعت و توانایی SSD است که می تواند بنچ مارک انواع سناریو های کاربری را ایجاد و سرعت درایو را اندازه گیری کند. سرعت نوشتار ترتیبی حدود 300 ثبت شد که کمی پایین تر از توان اسمی درایو است اما من حیث المجموع امتیاز کلی خوبی گرفت.
در نرم افزار محبوب Crystal Disk Mark سرعت چه در بخش خوانش و چه در بخش نوشتار ترتیبی، از سرعت اسمی درایو هم فراتر رفته و نتایج بدست آمده از سرعت اسمی درایو هم بیشتر است که جای تبریک به گیگابایت دارد.
اس اس دی گیگابایت در نرم افزار معروف و محبوب ATTO Disk Benchmark بسیار عالی عملکرد، ثبات سرعت و همچنین توانایی بسیار فراتر از توان اسمی درایو، مارا شگفت زده کرد. تست فایل سایز 48MB را با حداکثر سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی به ترتیب 563 و 545 مگابایت در ثانیه ثبت شد.
بنچ مارک داخل نرم افزار Samsung Magician سرعت درایو را به درستی و بالاتر از حد انتظار گزارش کرد. البته کمی در سرعت خوانش اتفاقی این درایو اصولا ضعیف است که در نرم افزار مربوطه هم این مورد مشهود بود.
نرم افزار:
شرکت گیگابایت به همراه SSD های خود نرم افزار SSD Toolbox را عرضه می کند که حاوی تنظیمات و بخش های مفید، از جمله Secure Erase و Optimization است. این نرم افزار می تواند دما و سلامت SSD را گزارش کند و یا برای اعمال برخی تغییرات در ویندوز به جهت افزایش کارایی SSD استفاده شود.
نتیجه گیری:
اس اس دی GIGABYTE 240GB GP-GSTFS31240GNTD به قیمت 50 دلار در بازار های جهانی و در ایران به قیمت 560 هزار تومان در دسترس قرار دارد. این اس اس دی از نظر کارایی و پرفورمنس نتایج قابل قبول و توجیه پذیری داشت.
این اس اس دی در اغلب تست های این بررسی سرعتی بالاتر از میزان سرعت اسمی خود ثبت کرد و این موضوع ما را واقعا به تعجب واداشت چراکه گیگابایت مشخصات آن را در وبسایت خود دست پایین گرفته است. معمولا شرکت ها بالاترین امتیاز دریافت شده از اس اس دی های خود را در هر نرم افزاری که بدست آید، آن را به عنوان سرعت اسمی در نظر می گیرند. اما در اینجا، در حالیکه گیگابایت سرعت اسمی خواندن ترتیبی درایو را 500MB/s عنوان کرده بود اما در اغلب تست ها با سرعتی فراتر از 550MB/s روبه رو شدیم.
از نظر طول عمر، این درایو می تواند تا 100 ترابایت نوشتار را تحمل کند و با توجه به ضمانت 3 ساله آواژنگ، تقریبا می توان گفت که اس اس دی مناسبی از نظر طول عمر است اما اگر کمی سخت گیرانه قضاوت کنیم، از نظر عمر نوشتار اگر 150 ترابایت می بود، بیشتر می پسندیدم.
در مجموع اس اس دی گیگابایت را میتوان با اطمینان خاطر خریداری و استفاده کرد. از عملکرد آن رضایت کامل داریم و با توجه به قیمت خوب آن سایت سخت افزار نشان بهترین ارزش خرید را به این درایو اهدا می نماید.
8.8امتیاز8.9راندمان8.4کیفیت قطعات8.7کنترلر9ارزش
سلام.هنوزم ssd داریم که نوع فلشش slc باشه ؟؟
خیر، در حال حاضر 95 درصد اس اس دی های کلاس Mainstream از TLC و مابقی از MLC استفاده میکنند.
فلش SLC گاهی به عنوان حافظه کش در برخی اس اس دی هایی که DRAM ندارند، استفاده میشه.
سوالی که میخوام ازتون بپرسم اینه که شما اطلاع دارید که تو مدل های هم رده SSD که برسی کردید ، مثل همین سه مدل سوال قبل
SSD هست که External DDR Cache داشته باشه؟
کدوم سه مدل؟
اس اس دی های 240/250/256 گیگ که DRAM دارند معمولا بالای 1 میلیون قیمت دارند.
میتونید مدل خاصی رو معرفی که کش داشته باشه و البته با قیمت منطقی؟
همین گیگابایت اس اس دی خوبیه نسبت به قیمتی که داره.
سلام
ممنون از سایت بروز و مطالب خوبتون
من بین این سه مدل چند روزه گیرم لطفا راهنمایی کنید کدوم رو بگیرم واینکه گیگا چه نوع فلشی استفاده کرده
GIGABYTE 240GB GP
pny cs900
Lexar NS100 256GB
سلام دوست عزیز،
گیگابایت بهتره قطعا. نوع فلش TLC هست و ببنید الان دیگه اکثریت شرکت ها همه TLC استفاده می کنند.
الان این tlc هست یا slc
در جدول مشخصات نوشته TLC
سالهاست دیگه اس اس دی های رده mainstream با SLC تولید نمیشه؛ جدیدا هم حتی از MLC هم دیگه در اس اس دی های رده mainstream استفاده نمی کنند.
مدتیه قصد خرید SSD دارم و یکی از گزینه هایی که دارم روش فکر میکنم همین مدل هست ولی طبق تحقیقاتی که من انجام دادم متوجه شدم چیپ کنترلر این مدل Phison S11 هستش و مدلای UD Pro گیگابایت Phison S10 قدیمی روشون هست. اصلا جالب نیست یه همچین سایتی اطلاعات ساده یه محصول رو به اشتباه درج کنه و کاربرا رو به اشتباه بندازه.
مشکلی نداره دوست گرامی
آقا سلام. مین برد گیگا z97x ud3h bk این ssd اوکی هست؟
دوست خوبم، نه، سراغ SSD های NVMe نمیتوانید بروید. نمیتوانید samsung 970 evo PLUS برای این لپتاپ تهیه کنید. درسته لپتاپ شما M.2 داره اما صرفا از پروتکل SATA پشتیبانی می کنه. در نتیجه شما باید SSD M.2 SATA تهیه کنید که متاسفانه در ایران احمقانه قیمتش بالاست. اس اس دی های M.2 که پروتکل SATA دارند از نظر پرفورمنس مشابه برادران 2.5 اینچی خودشون هستند و با اس اس دی های SATA تفاوتی ندارند.
تمام صحبت هایی که در مورد اس اس دی با آقا محمد در همین کامنت ها داشتم شامل لپتاپ شما هم می شود، پیشنهاد من خرید یک SSD 2.5 ساتا به جای هارد دیسک هست، و نه تهیه SSD M.2 SATA، به دلیل گرونی قیمتش.
مادر برد X411UNV . لب تاب ASUS
سپاس فراوان
موفق باشی دوست عزیز
مدل دقیق مادربرد رو می فرمایید لطفا؟
در پاسخ به سوالی که در عکس مطرح کردید، شماره 2 میخوره.
و در پاسخ به دو سوال آخر هم، جواب بله هست.
سیستم من رابطش sata 3
اگر ssd که رابطش pci express 3.0 x4 تهیه کنم کار میکنه؟
مثل samsung 970 evo PLUS
M2 هم پشتیبانی میکنه سیستمم
این عکسو نگاه کنید کدوم یکی از این ۳ تا به اون جایگاهssdخالی میخوره؟
http://s4.picofile.com/file/8362738484/SSD.jpg
خیلی ممنون از زحمات شما .
تشکر ارمین جان
راستش طول عمر و کیفیت و گارانتی ۵ سال برام مهمتره
چون از سیستمم بیشتر برای وب گردی و دیدن فیلم استفاده میکنم تا گیم یا کار سنگین
بازم تشکر از راهنمایی خوبتون:x
پس یعنی اگه بخوام کنار هارد قبلیم که جایگاهشم خود شرکت گذاشته هارد جدید بزارم حتما بایدm2 sata باشه که پشتیبانی کنه ؟ و غیر این مثلا همین هارد گیگابایت رو بزارم کنار قبلیم پشتیبانی نمیکنه؟
سوال دومم اینه اگخ جایگزین کنم هاردو (دستم برا انتخاب ازاده)؟
خیلی ممنون از شما
ممنونم اقای ابیشی
اگر فیرمور اس اس دی به روز هست و درایور ها رو شامل آخرین نسخه Intel IRST رو کامل نصب کردید و با تعویض درگاه SATA هم تغییری حاصل نمیشه، به شرکت گارانتی کننده مراجعه بفرمایید. البته Anvil تست سنگینی هست، با Crystal Disk Mark هم تست کنید اگر سرعت همین قدر پایین بود اس اس دی خرابه.
پیمان جان، اونطوری که من دیدم قیمتش حدود 800 تا 850 تومنه، می تونم بگم نسبت به قیمتش خوبه. یعنی با این قیمت اس اس دی NVMe بهتری نیست تو بازار.
این مدل مد نظرم هست GigaByte GP-GSM2NE8256GNTD 256GB PCIe Gen3.0 x2 M.2 2280
البته من SU900 رو بررسی نکردم ولی Evo860 اس اس دی که باهاش در سیستم تست تجربه دارم. در این حد که تو اینترنت یه چرخی زدم، SU900 جنس قطعات و نوع حافظه NAND و طول عمر بهتری داره نسبت به سامسونگ. اما سامسونگ 860Evoدر بعضی بنچ مارکها از نظر سرعت بهتر عمل می کنه. حالا تصمیم با شماست که پرفورمنس رو ترجیح بدین یا طول عمر و کیفیت.
ممنون علیرضا جان،
اس اس دی خوبیه، نتیجه بنچ مارک ATTO این اس اس دی فوق العاده بود و تنه به تنه بهترین اس اس دی های دنیا می زنه.
آقا محمد عزیز،
لپتاپ شما یک درگاه M.2 داره اما این درگاه فقط اس اس دی های SATA رو ساپورت می کنه، شما نمیتوانید اس اس دی های NVMe استفاده کنید روی این لپتاپ. در بازار ایران اس اس دی هایی که M.2 SATA باشند تعدادشون خیلی کمه و از نظر قیمتی احمقانه گرون هستند. مثلا اس اس دی WD BLUE M.2 250GB که پروتکل SATA داره، قیمتش 1.140.000 تومنه که احمقانه است چون با همین قیمت شما میتوانید یک اس اس دی معمولی 2.5 اینچی با حجم 500 گیگابایت به جای هارد لپتاپتون قرار بدین. (از نظر سرعت و کارایی اینها یکی هستند)
من پیشنهاد می کنم اس اس دی M.2 رو بیخیال بشید اگر بودجه اندازه 1 میلیون یا یک میلیون و 100 دارید می توانید اس اس دی 480 گیگابایتی همین شرکت گیگابایت رو به قیمت 950 هزار تومان و یا اس اس دی سامسونگ 860Evo500G رو به قیمت 1.100.000 تهیه کنید و به جای هارد دیسک لپتاپتون قرار بدین.
اگر اصرار دارید که از درگاه M.2 استفاده کنید در بازار دنبال SSD M.2 SATA باشید مثل اون مدل وسترن دیجیتال Blue، ولی از نظر سرعت M.2 SATA تفاوتی با اس اس دی SATA 2.5 نداره و در ایران فقط پول اضافی بابت شکل درگاه پرداخت می کنید نه سرعت یا پرفورمنس.
یه سوال داشتم
این قطعاتی رو که بررسی میکنید مثل CPU و کارت گرافیک با هزینه شخصی تهیه میکنید یا شرکت ها خودشون در اختیارتون میزارن اگه اینطوریه بعد بررسی باید قطعه رو پس بفرستید یا میتوانید نگهش دارید
خوشحال میشم جواب بدید
خیلی عالی آرمین جان. ولی این Ssd خیلی شبیه سامسونگه ها:D
درود
بسیار عالی بود
ارمین جان نظرتون در مورد ssd su900 256GB چیه؟
بین این دوتا کدوم رو انتخاب کنم؟
Su900 256GB و evo 860 250GB
Asus vivobook s14 s410un
والا پیمان جان کدوم مدلش با چه حجمی؟
مدل دقیق لپتاپت رو بهم بگو بی زحمت
سلام من یه لبتاپ ۲۰۱۸ asus گرفتم . میخوام یه ssdکتار هارد اصلیش بندازم (جایگاهشم از خود شرکت گذاشتن) . هر ssd بخرم قطعا با لبتاپ من سازگاری داره؟
و حتما فرم فاکتور خاصی باید داشته باشه؟فکر کنم ماله من m2 هست. یعنی حتما باید m2 تهیه کنم؟
متشکر
سلام.بنده یدونه Adata Su700 120gb دارم.سرعت خواندن 513 مگابایتی و نوشتاری 43 مگابایت رو با نرم افزار anvil ثبت کرد.چرا سرعت نوشتار این قدر پایینه؟
مدل مادربرد:Giga h170 gaming 3
یک عدد هارد وسترن بلک نیز به سیستم وصله
عالی مثل همیشه ممنونم:-bd
من یه چند وقتی هست که قصد خرید ssd از گیگا رو دارم البته من قصد خرید m.2 گیگارو دارم. اقای ابیشی خوش حال میشم نظر شما در مورد ssd های m.2 جدید گیگا رو هم بدونم؟