یکی از جذابیت های محصولات گیگابایت، توسعه تنوع در طراحی، و همزمان حفظ کیفیت در تمامی مدلها است، به طوری که هر مدل از مادربرد های گیگابایت، فارق از رده ی اصلی کاربری شان، حس High End بودن را به کاربر منتقل می کنند. چند وقت پیش برای شما آنباکسینگ ویدیویی و بررسی اجمالی مادربرد Gigabyte Z390 Aorus Xtreme را منتشر کردیم که به همراه پردازنده ی 9900K تست شده بود. امروز هم یک بررسی اجمالی دیگر به همراه آنباکس ویدیویی آماده کردیم برای مادربرد Gigabyte Z390 Aorus Master که برادر کوچکتر مدل Xtreme است به همراه پردازنده 9700K که امیدواریم از این مطلب نیز لذت ببرید.
آنباکسینگ ویدیویی این مادربرد را می توانید در این بخش تماشا کنید:
شرکت گیگابایت با تغییر نامگذاری و رده بندی مادربرد های جدید Z390 خود، رویکردی تازه و عملکرد محور را برای طبقه بندی محصولات خود برگزیده است. در نسل جدید مادربرد های گیگابایت، جذابیت مادربرد ها برای کلیه کاربران، بخصوص کاربران حرفه ای، در همه ی رده های کاربری، شامل اداری، گیمینگ و رندرینگ، دو چندان شده است.
در نسل جدید مادربرد های گیگابایت، خانواده Gaming 3 جای خود را به خانواده جدید AORUS Elite می دهد. سری مادربرد های Ultra Gaming جای خود را به سری جدید AORUS Pro می دهند. خانواده AORUS Ultra جایگزین مادربرد های Gaming 5 می شود. مدل AORUS Master جایگزین Gaming 7، و در آخر، تاپترین مدل AORUS Xtreme وارث Gaming 9 خواهد بود. بدین ترتیب، طبق جدول فوق از پایین به بالای هرم، مادربرد های گیگابایت طبقه بندی می شوند. مادربرد مورد بررسی امروز ما Z390 Aorus Master است که شماره دو جایگاه قله هرم طبقه بندی گیگابایت قرار می گیرد.
مادربرد مستر در ابعاد استاندارد ATX ساخته شده است و در زمینه اتصالات از تنوع و گستردگی بسیار مناسبی بهره می برد. 3 درگاه M.2 برای اتصال SSD های NVMe، هر سه درگاه مجهز به سینک خنک کننده، 6 درگاه SATA 6G، سه درگاه PCIe نسل سومی با پشتیبانی از کارت های گرافیک به صورت SLI و Crossfire، یک درگاه USB 3.1 Gen.2 نوع C، 3 درگاه USB 3.1 Gen.2 نوع A، چهار درگاه USB Gen.1 نوع A، هشت درگاه USB 2.0، هفت عدد اتصال فن PWM/DC بر روی مادربرد که 2 عدد از آنها اختصاصی برای واترپمپ واترکولر می توانند مورد استفاده قرار گیرند. گیگابایت همچنین 2 درگاه خروجی RGB 5050، دو درگاه خروجی ARGB در نظر گرفته است.
در زمینه بخش صوتی با کنترلر HIGH-SNR حرفه ای Realtek ALC1220-VB سرو کار داریم که به دک HiFi از نوع ESS ES9118K2M مجهز می باشد.
بخش I/O پنل ثابت دارد، از مهم ترین ویژگی های آن می توان به وجود دو دکمه مهم Clear CMOS و Power اشاره کرد که در اینجا قرار گرفته است. خروجی اتصالات Wi-Fi و بلوتوث نیز در این بخش قرار دارد. خروجی تصویری گرافیک مجتمع فقط یک HDMI است و همانطور که مشاهده می کنید دو درگاه USB 3 نیز زرد رنگ مشخص شده اند که گیگابایت امکان تنظیم و تغییر ولتاژ این دو درگاه را از طریق بایوس فراهم کرده است و این بخش را USB DAC UP نامگذاری کرده است. کلیه جک های صوتی خروجی با روکش طلا پوشیده شده است.
گیگابایت برای اورکلاک اتوماتیک مادربرد یک دکمه ی مینیاتوری OC در کنار اسلاتهای رم در نظر گرفته است.
در بخش پایین برد، دیباگر و سوییچ های تغییر بایوس به چشم می خورد. یک دکمه ریستارت نیز در لبه ی پایین مادربرد در کنار دیباگر قرار دارد.
تغذیه مدار VRM مادربرد اکستریم گیگابایت توسط دو کابل هشت پین EPS صورت می پذیرد، این دو کابل بیش از 500 وات قدرت را در اختیار پردازنده قرار می دهند. مدار VRM متشکل از تعداد 6 کنترلر PWM تمام دیجیتالی IR35201 است که به کمک توسعه دهنده های IR3599 به دو برابر، یعنی 12 فاز افزایش می یابد. بنابراین تعداد 12 فاز IR3553 PowIRstage که هر کدام 40 آمپر قدرت دارند، در مدار تغذیه این مادربرد به کار رفته است تا کاربر را قادر سازد به راحتی پردازنده های نسل 9 اینتل را به بیش از 5 گیگاهرتز برای تمام هسته ها اورکلاک کند.
دمای ثبت شده بخش VRM مادربرد در هنگام اورکلاک پردازنده 9700K به 5.2 گیگاهرتز بسیار دیدنی است. این دما در هنگام لود تنها به 44 درجه سانتیگراد رسید که فوق العاده است. به جهت بررسی اجمالی، تعدادی از تست هایی که با این مادربرد در حالت دیفالت و اورکلاک ثبت کردیم را با شما به اشتراک می گذاریم.
پردازنده Core i7 9700K در هنگام اورکلاک تا 5.2 گیگاهرتز برای تمام هسته ها، دمای بیکاری حدود 30 درجه و دمای لود تا 81 درجه رسید.
در پایان، نشان پیشنهاد شده توسط سایت سخت افزار را به مادربرد Gigabyte Z390 Aorus Master اعطا می کنیم.
9.1امتیاز9.2راندمان8.9امکانات9بایوس9.2اورکلاک و کولینگ8.8طراحی9.5نرم افزار9کیفیت ساخت8.9ارزش خرید خارج از ایران
سلام-ی سوال داشتم ممنون میشم پاسخ بدید :
برای 8700k میتونم این مدل مستر رو تهیه کنم؟برای اورکلاک و بعدش استفاده گیمینگ مناسبه؟
مادربرد فعلیم رو چند ماهیه از آشنام امانت گرفتم و دنبال ی مادربرد رده بالا میگردم ترجیحا aorus.
کارت گرافیکمم 2080 aorus xtreme هست.
:-bd:-bd
:-bd:-bd:-bd مین خوبی هستش این استاد عروس :smiley1:smiley1:smiley1
بسیار سپاسگزارم از راهنمایی کامل و صبر و حوصله ای که بابت پاسخگویی به سوال من اختصاص دادی. فکر کنم; جوابم را گرفتم.
بازهم ممنون.
سعید جان،
ببین من به شخصه محصولات پایین رده هر 4 برند، گیگابایت و ایسوس و ام اس آی و ازراک رو داشتم، و خدا رو شکر هیچ کدوم مشکلی پیدا نکردند و از همه اشون راضی بودم.
اما سوالت رو اجازه بده اینطوری پاسخ بدم که اکثر خریداران محصولات پایین رده، مثلا ماموران خرید شرکت های بزرگ، بخصوص شرکت های دولتی، که تعداد بسیار بالا سیستم برای سازمان های خودشون می بندند، معمولا برای مادربرد گیگابایت رو در اولویت خرید قرار می دن. من این موضوع رو هم در شهرستان و هم در تهران دیدم که اکثر ماموران خرید، دنبال گیگابایت هستند که خوب استنباط اونها، یا بهتره بگم تجربه اشون مشابه نظر همون دوست فروشنده ای است که به شما توصیه کرده.
بنابراین میخوام بگم، این نظر که گیگابایت در محصولات پایه ای و بیسیک دوام و کیفیت بهتری داره به صورت جدی در ایران حاکم هست. به همین دلیل هم در مقدمه به این موضوع اشاره کردم.
میاد کم کم ولی به نظر شخصی خودم مهمترین دلیل کندی ورود نسل جدید Z390، و گرافیک های RTX، عدم توانایی مردم برای خریده.
اکثرا توانایی چنین هزینه هایی رو ندارند.
سلام آرمین جان.در ابتدای مقاله، باین نکته اشاره کردی که مادربردهای گیگابایت، فارغ از رده و سطح کاربری، همگی باکیفیت هستند.من بشخصه، از محصولات اسوس استفاده می کنم؛ ولی بیاد دارم که یکی از فروشندگان، سالها قبل بمن توصیه کرده بود که محصولات سطح پایین تر اسوس، کیفیت پایینتری دارند و تنها، محصولات رده بالای اسوس، کیفیت ایده آل دارند؛ درحالیکه تمام محصولات گیگابایت، حتی پایین رده ها، با کیفیتند.آیا، این مورد را قبول داری یا خیر؟
عالی خسته نباشید:-bd
ممنون اقای ابیشی
ولی چرا این مادربرد های جدید گیگابایت هنوز وارد کشور نشده ولی مادربرد های ایسوس هست؟