آینده ی فناوری واقعیت مجازی را میتوان با آینده ی گجت های پوشیدنی مورد سنجش قرار داد که این دو چندان هم بدون ربط به یکدیگر نیستند. هر چند با در نظر گرفتن تمامی جنبه ها، در صورت توسعه ی مثبت واقعیت مجازی، فناوری هیجان انگیز تری به نظر میآید. همان طور که گجت های پوشیدنی به واسطه ی گوشی های هوشمند در حال فراگیر شدن هستند، میتوان گفت عامل اصلی فراگیری واقعیت مجازی نیز گوشی های موبایل امروزی محسوب میشوند. هر چند واقعیت مجازی در بخش های دیگر مانند فیلم سازی، بازی سازی و … میتواند کاربردی ظاهر شود. اکنون کمپانی امریکایی کوالکام که بیشتر آن را با چیپست های موبایل آن میشناسیم نیز وارد این صنعت شده است و اولین هدست واقعیت مجازی خود را در نمایشگاه IFA 2016 رونمایی کرده است. همراه ما باشید.
کوالکام روز گذشته طی کنفرانسی کوچک در نمایشگاه IFA 2016 شهر برلین از برنامه های خود برای تولید سخت افزار مختص واقعیت مجازی سخن گفت و از هدست واقعیت مجازی مرجع خود با نام VR820 رونمایی کرد که نام آن نیز با پردازنده ی اسنپدراگون 820 معروف، مرتبط است. هدف کوالکام از معرفی این هدست این است که به تولید کنندگان این اجازه را دهد که هزینه ی توسعه ی این دستگاه ها را کاهش دهند که در نتیجه قیمت برای مصرف کننده نیز کاهش خواهد یافت. اسنپدراگون VR820 به 4 هسته ی سفارشی Kryo و چیپ گرافیکی Adreno 530 و دو صفحه نمایش امولد با رزولوشن 1440 * 1400 پیکسل و رفرش ریت 70 هرتز مجهز است. این هدست از ویژگی سخت افزاری ردیابی چشم، 6 ردیاب حرکتی و دو دوربین در قسمت جلو برخوردار است. نکته ی قابل توجه این است که این دوربین ها میتوانند اطلاعات را به صفحه نمایش منتقل کنند و به هدست این امکان را دهند که تا دو برابر کاربرد حقیقی هدست را افزایش دهد.
طراحی کلی اسنپدراگون VR820 مانند دیگر هدست های داخل بازار است که با گوشی های هوشمند کار میکنند و بی نیاز به کابل های دست و پا گیر است تا اجازه ی حرکت آسان را برای کاربر فراهم کند. هر چند سخت افزار قرار گرفته داخل این هدست از قابلیت بسیار کمتری نسبت به هدست های مخصوص کامپیوترهای خانگی مانند هدست Vive برخوردار است و نباید انتظار عملکرد مشابه در کاربرد هایی مانند گیمینگ را از آن داشت. در عین حال این هدست ها دارای ویژگی های منحصر به فردی برای کار با گوشی های هوشمند هستند.
با در نظر گرفتن این موضوع که هزینه ی سخت افزار های سیستم های خانگی معمولا بالاست و هدست های مناسب این دستگاه ها نیز قیمت بالایی دارند و در سمت دیگر گوشی های پرچمدار نیز از قیمت نسبتا بالایی برخوردار هستند، بازار کشش مدل های ارزان قیمت را قطعا دارد. بنابراین استراتژی کوالکام برای تمرکز بر روی سخت افزار های ضروری و توسعه ی یک مدل مرجع میتواند واقعیت مجازی را بسیار ارزان تر از چیزی که امروزه هست، کند. لازم به ذکر است که هدست کوالکام مستقیما به کاربران فروخته نخواهد شد و در عوض VR820 در اختیار تولید کنندگان قرار خواهد گرفت تا طراحی های سفارشی کمپانی ها به آن اضافه شود و این میتواند فروش چیپ های کوالکام را افزایش دهد. نظر شما در مورد هدست کوالکام اسنپدراگون VR820 چیست؟
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
درسته ارزونن ولی خب هنوز جا برای تکامل دارن
در آینده همین هم میشه هزینه ساخت دستگاه های واقعیت مجازی میاد پایین و همه گیر میشه