طراحی و ساختار: نوتبوک سوسمار نشان
اولین چیزی که در این نوتبوک بیشتر از هر چیزی جلب توجه میکند، پوشش پوست سوسمار مانند درب آن است! البته لطافت و رنگ قهوهای آن بیشتر شبیه به چرم طبیعی میماند اما تلفیق این دو (حتی اگر مصنوعی هم باشد) سبب میشود، حس خوبی از به دست گرفتن U350 داشتهباشید. ضخامت باریک این نوتبوک 24/9 میلیمتری و وزن 1/62 کیلوگرمی باعث میشود تا حتی بتوانید مانند یک کلاسور آن را زیر بغل خود بزنید! طول 328 میلیمتری و عرض 228 میلیمتری برای یک دستگاه با صفحهنمایش 13/3 اینچ یک حد مناسب تلقی میشود.
با باز کردن نوتبوک متوجه تغییرات زیاد درون با ظاهر بیرونی آن میشوید. قاب دور صفحهکلید، نقرهای است و اینبار از طرح فلز مانندی روی پلاستیک استفاده شدهاست تا حداقل تشابه آن با درب بیرونی در نحوه تقلبی بودن آنها باشد! در سمت راست دو پورت USB 2.0، خروجی هدفون و ورودی میکروفون، Card reader و سوکت شارژ قرار دارند.
در قسمت چپ، یک پورت USB دیگر در کنار خروجی تصویر VGA ،HDMI، پورت RJ-45 و منفذ خروجی هوا تعبیه شدهاست. یک دکمه اختصاصی مخصوص روشن کردن شبکه بیسیم دستگاه نیز در نظر گرفته شده که اولین بار پس از فعالسازی روشن نمیشود زیرا باید پس از فعالسازی ویژگی به کمک کلید Fn، از روی صفحهکلید، دوباره به کمک ماوس، روی صفحهای که روی صفحهنمایش ظاهر میشود، گزینه شبکه بیسیم یا بلوتوث را On کنید (این را از قصد گفتم چون دفعه نخست که میخواستم شبکه بیسیم را فعال کنم، کلی جستوجو کردم تا چنین حالت عجیب و غریبی را یافتم!). تنها نکتهای که من در طراحی نوتبوک چندان نپسندیدم، قاب مشکی کناری صفحهنمایش است که لنوو با انتخاب یک مشکی مات، سبب ایجاد یک ناهمگونی با بدنه و ساختار براق نوتبوک شدهاست. البته این پلاستیک بدریخت یک حسن هم دارد و آن عدم باقی ماندن اثر انگشت و لک روی آن است (اگرچه من ترجیح میدهم، اثر انگشت باقی بمونه اما این ترکیب مات پلاستیکی را نبینم!). در وسط این قاب یک دوربین اینترنتی 1/3 مگاپیکسلی نیز وجود دارد که دارای قابلیت تشخیص چهره کاربر برای ورود است. البته بیشتر کاربران به خاطر ضعفهایی که این تشخیص چهره دارد، پس از مدتی آن را غیرفعال میکنند و به همان گزینه کلاسیک وارد کردن پسورد رو میآورند.
صفحهکلید U350 دارای 84 کلید است که سایز کلیدها به جز ردیف بالا که باریکتر است، دارای ابعاد مناسبی هستند. تایپ کردن با این صفحهکلید یکی از نکات دوستداشتنی آن است که من از کار با آن لذت بردم (البته تایپ انگلیسی با آن لذتبخشتر است چون حروف عربی حکشده روی صفحهکلید سبب میشود، گاهی اوقات در تایپ فارسی دچار مشکل شوید). از آنجا که U350 یک نوتبوک 13/3 اینچی است، پس نباید انتظار دیدن بخش مختص به اعداد را روی آن داشتهباشید. یکی از نکاتی هم که من در مورد صفحهکلید نپسندیدم، مکان کلید Fn است که در گوشه پایین سمت چپ قرار داده شده و از آنجا که در بیشتر صفحهکلیدها، کلید Ctrl در این قسمت قرار دارد، بنابراین احتمال فشار دادن اشتباه، زیاد وجود دارد. بالای این صفحهکلید، دکمه مستطیل شکل پاور در کنار کلید فعالسازی پشتیبانگیری و قطع صدا قرار دارد. نکته جالب در اینجا حضور سنسور هوشمند تنظیم نور صفحهنمایش است که بهطور معمول در نوتبوکها پدیده نادری است! همچنین دو دیودنوری در کنار محل ضبط صدا قرار دارد. البته چهار دیودنوری دیگر نیز زیر تاچپد قرار دارد و مشخص نیست، چرا لنوو همه آنها را در یکجا قرار ندادهاست (به احتمال طراح نوتبوک علاقه زیادی به چراغانی کردن داشتهاست!).
تاچپد دستگاه دارای اندازه مناسبی است و رنگ نقرهای آن نیز همگونی خوبی با بدنه نوتبوک دارد. حساسیت مناسب و پشتیبانی از فناوری مولتیتاچ از دیگر مزایای جانشین ماوس U350 است. کلیدهای پایین تاچپد با یک روکش کروم مانند پوشانیده شدهاست و سطح بزرگی دارند. با اینکه هنگام کلیک کردن صدای زیادی از خود تولید میکنند اما نرمی دوستداشتنی آنها سبب میشود به فشار دادن کلیدها اعتیاد پیدا کنید! البته حساسیت کلیدها به خصوص در کنارههای آنها چندان جالب نیست و باید برای عملکرد بهتر، فشار بیشتری را بر آنها وارد کنید.
طراحی کلی U350 را برای یک نوتبوک باریک و سبک میتوان مدرن و دوستداشتنی دانست. عملکرد خوب صفحهکلید، وزن مناسب و استایل شیک سبب میشود، با افتخار دستگاه خود را بین دوستان و آشنایان باز کنید و با غرور به داشتن چنین دستگاهی به خود ببالید!
دیدگاهتان را بنویسید