روز یکشنبه بیست و دوم آبان، LG کنفرانسی را برای معرفی و بررسی سینمای خانگی جدید این شرکت که Apollo نام دارد برگزار کرد. آپولو یک ویزگی مهم دارد و آن، پخش صدا به صورت سه بعدی است. این مجموعه از یک پخش کننده Blu-ray سه بعدی، یک ساب ووفر، یک بلندگوی مرکزی و چهار بلندگو قدی با ارتفاع 1.3 متر تشکیل شده است. روی هر بلندگوی قدی یک اسپیکر رو به بالا قرار دارد که در بالای آن، یک قطعه مخروطی شکل در نظر گرفته شده که باعث می شود صدا به سوی بالا و اطراف پخش شود.
این سیستم طوری عمل می کند که سه موج صدا به شما می رسد. موج اول بلافاصله از سمت بلندگوها به شما می رسد، موج دوم صدایی است که به سقف برخورد کرده و با 5.3 میلی ثانیه تاخیر به گوش می رسد و موج سوم ابتدا به دیوار و سپس به سقف برخورد کرده و با 9.4 میلی ثانیه تاخیر با گوش شما می رسد و باعث می شود شما حس سه بعدی بودن صدا و شنیدن آن از اطراف و بالای سر خود را داشته باشید و حس حضور در سالن کنسرت را تجربه کنید.
توان خروجی این مجموعه 1125 وات است و به خاطر وجود بلندگوهای سه بعدی کننده صدا، مسئولان ال جی این مجموعه را 9.1 کاناله می نامند (البته من هنوز با این مسئله مشکل دارم و به نظرم این سیستم همچنان 5.1 کاناله است). برای پردازش صدا و پخش آن به صورت سه بعدی، یک چیپ ست و نرم افزار مخصوص تهیه شده است. همچنین به صورت نرم افزاری، سعی می شود تا کیفیت صدا بهبود پیدا کرده و جزییات صدا بهتر شنیده شوند.
دستگاه Blu-Ray این مجموعه نیز امکانات خوبی دارد. می توانید از طریق پورت USB هارددیسک یا وسایل ذخیره سازی دیگری به آن وصل کرده و محتوای آن را پخش کنید (در آزمایشی که انجام دادیم، مشکلی در پخش فایل های mkv وجود نداشت). همچنین این پخش کننده دارای دو ورودی HDMI نیز است که می توان وسایل دیگری همچون کنسول های بازی را به آن متصل کرده و از این بلندگو ها در آن بهره گرفت. کنترل دستگاه از طریق تلفن همراه هوشمند اندرویدی یا محصولا اپل و همچنین قابلیت Wi-Fi Direct برای انتقال اطلاعات به این پخش کننده بدون نیاز به روتر نیز از دیگر ویژگی های جالب این پخش کننده است.
آنچه ما تجربه کردیم
برای بررسی کیفیت صدا، توسط مسئولان LG نسخه Blu-ray فیلم 2012 در پخش کننده قرار گرفت و بخش اول فیلم که شامل تخریب شهر است پخش شد و هر چند ثانیه، صدای سه بعدی روشن و خاموش می شد تا تفاوت این دو حالت به خوبی حس شود. پس از آن نیز یک قطعه موسیقی (با صدای 5.1کاناله) پخش گردید. البته ما به این دو مورد اکتفا نکردیم و پس از تمام شدن مراسم، قسمت آخر فیلم Harry Potter با کیفیت Full HD و صدای 5.1 کاناله را نیز روی این سیستم تست کردیم (جای همه شما خالی!). در تجربه موسیقی، فعال سازی قابلیت سه بعدی می توانست به خوبی حس حضور در یک سالن را القا کند و کیفیت صدا نیز در سطح بالایی قرار دارد. اما در فیلم ها، گاهی اوقات فعال بودن صدای سه بعدی هیجان انگیز بوده و گاهی اوقات (مخصوصاً در قسمت هایی که سر و صدا زیاد و چندین صدا در حال پخش است) ممکن است حس مخلوط شدن صدا را تجربه کنید (این تجربه شخصی من بود و برخی از حضار از صدای سه بعدی کاملاً رضایت داشتند). یکی دیگر از مواردی که برایمان عجیب بود، کاهش حجم صدا در زمان غیرفعال بودن حالت سه بعدی، و افزایش بلندی صدا در زمان فعال شدن بود در حالی که انتظار داشتم حجم صدا تغییر نکرده و حس سه بعدی بودن صدا را با فعال و غیرفعال کردن حالت 3D تجربه کنم. با تمام این احوال، قیمت زیر یک میلیون تومانی این مجموعه باعث می شود تا برای خرید این مجموعه حسابی وسوسه شوید و در خانه خودتان یک استودیو صوتی کوچک راه اندازی کنید.
تورو خدا این جور چیزا را ننویسید . دلمون میسوزه که پول نداریم از اینا بخریم .
من آخر نفهمیدم چرا به این گفته 9به1 ولی چه پیشرفت زیادی شرکت ال جی داشته توی صوتی و تصویری واقعا جای تقدیر داره ایول به ال جی