کمپانی نام آشنای کولرمستر که تجربه طولانی مدتی در تولید کیس، پاور و سیستم های خنک کننده دارد، در سال ۲۰۱۵ نسل جدیدی از تجهیزات کامپیوتر های شخصی حرفه ای را از خانواده Master معرفی نمود که خنک کننده های مایع جدید نیز شامل آنها می شد. یکی از خنک کننده های جدید کولرمستر به تازگی توسط دفتر مرکزی این برند در ایران در اختیار وب سایت تخصصی سخت افزار مگ قرار گرفته تا به بررسی و تست قابلیت های آن بپردازیم.
تاریخچه
برند کولرمستر یک مجموعه تایوانی است که فعالیت خود را در سال 1992 به عنوان تولید کننده کیس، پاور، تجهیزات خنک کننده (کول پد نوت بوک، ایرکولر و واترکولر) آغاز نمود و در ادامه دوران فعالیت خود به تولید خنک کننده برای کمپانی های بزرگی مانند nVIDIA (کولر کارت گرافیک)، AMD (کولر پردازنده) و EVGA (هیت سینک مادربورد) پرداخته است. محصولات مختلف این برند تاکنون جوایز متعددی شامل IF Design را به دست آوردند که به دلیل سبک خاص طراحی و راندمان بسیار عالی در کارکرد مختلف کسب شدند. کولرمستر برای تولید تجهیزات تخصصی در حوزه گیمینگ، یک برند زیر مجموعه با نام CM STORM در سال 2008 تاسیس کرد و پس از آن همکاری نزدیکی با مسابقات eSports و تیم های گیمینگ مختلف به ثبت رسانده است. کمپانی Cooler Master در سال 2016 به سبک طراحی جدیدی روی آورد و از این رو خانواده ای با نام Master برای محصولات مختلف این برند شکل گرفت. به عنوان مثال ماوس های این برند از این پس در سطح حرفه ای با نام Master Mouse و صفحه کلید ها با نام Master Key نام گذاری می شوند.
جعبه و بسته بندی
کولرمستر همواره برای سبک طراحی خاص در محصولات و همچنین بسته بندی اهمیت خاصی قائل است و پس از رونمایی از خانواده Master در سال 2016، علاقه این برند به طراحی متفاوت بیش از پیش شده است. استفاده از ترکیب رنگ به صورت هوشمندانه و همچنین ارائه اطلاعات به شکل جذاب روی بسته بندی، نظر هر کاربری را به خود جلب می کند و نشان دهنده توجه یک برند به تمامی جوانب طراحی است. ترکیب رنگ جعبه به صورت زمینه مشکی مات با نوشته های سفید و آبی است و این تناقص رنگ ها سبب خودنمایی می شود.
در بخش جلوی جعبه عبارت Make It Yours به عنوان شعار شرکت کولرمستر در کنار مدل واترکولر Master Liquid Pro 140 و در نهایت اشاره به فناوری FlowOp درج شده است. در سایر زوایای بسته بندی نیز به فناوری ها و مشخصات فنی این خنک کننده مایع اشاره شده که با طراحی جذاب، به شدت خودنمایی می کند. باز کردن جعبه متفاوت از سایر محصولات هم رده است، اما همین سبک باز شدن به فضای زیادی برای خارج کردن واترکولر و سایر تجهیزات همراه آن نیاز دارد. رادیاتور، بلاک و پمپ در بخش های متفاوتی قرار دارند و باز کردن آنها از بسته بندی به کمی دقت نیاز دارد. همچنین یک جعبه مجزا برای تمامی ابزار های مورد نیاز برای نصب واترکولر شامل پیچ ها و براکت سوکت پردازنده وجود دارد که در کنار آنها یک تبدیل ۱ به ۲ کانکتور ۳ پین مشاهده می شود تا بتوانید هر دو فن ۱۴۰ میلی متری را با بهره گیری از یک کانکتور مادربورد مورد استفاده قرار دهید.
طراحی
سبک متفاوت طراحی در محصولات کولرمستر همواره مورد توجه کاربران حرفه ای قرار دارد و این رویه در سال 2016 با تغییر در سبک طراحی بیش از پیش به چشم می آید. خنک کننده مایع MasterLiquid Pro 140 در نگاه اول ظاهری بسیار شیک و حرفه ای دارد. توجه به جزئیات و کیفیت ساخت به شدت مورد توجه قرار می گیرد، به گونه ای پیش از نصب آن روی سوکت پردازنده، زمانی به نسبت طولانی برای بررسی جزئیات نیاز است. برخلاف بسیاری از واترکولر های سیکل بسته موجود در بازار، اثری از پره های منحنی روی رادیاتور مشاهده نمی شود و مخزن رادیاتور و سایر نواحی آن نیز به طور مسطح بوده و ساختاری مستطیل شکل را تشکیل می دهد.
لوله های ضخیم برای اتصال رادیاتور به پمپ و انتقال کولانت با قابلیت تنظیم جهت قرارگیری لوله طراحی شده است. به این صورت می توانید هنگام اسمبل با چرخاندن لوله ها به سمت مورد نظر خود از ایجاد مزاحمت آنها جلوگیری و امکان نصب در بخش های مختلف به دلیل نزدیک شدن لوله ها به محل مورد نظر را فراهم می سازد. اما باید به این نکته اشاره کرد که طول لوله ها به هیچ وجه رضایت بخش نیست و کولرمستر در این خصوص اندکی بی دقتی به خرج داده است. ساختار پمپ و بلاک به صورت دایره ای شکل است، اما سطح بلاک در منطقه ای که با پردازنده در تماس است، به صورت مربع شکل طراحی شده است تا به طور کامل IHS را تحت پوشش قرار دهد. سطح بلاک از آلیاژ مس خالص تشکیل شده و اندکی صیقل داده شده، اما با شرایط صیقل کامل فاصله زیادی دارد. با توجه به قیمت واترکولر مورد بررسی انتظار سطح بلاک صیقل داده شده وجود داشت تا کارایی و عملکرد آن متناسب با قیمت واترکولر باشد.
مشخصات فنی
کولرمستر به عنوان یک برند نوآور در طراحی و تولید محصولات شناخته می شود و از این رو در واترکولر های جدید خود از فناوری های متعددی بهره گرفته که برخی از آنها فناوری کاملا جدید و برخی دیگر نسخه های به روز رسانی شده هستند. در ادامه به برخی از فناوری های انحصاری کولرمستر در واترکولر MasterLiquid Pro 140 می پردازیم.
مشخصات کلی | |
برند و مدل | CoolerMaster MasterLiquid Pro 140 |
سوکت های قابل پشتیبانی Intel | LGA 2011-V3/2011/1151/1155/1150/1156/1366/775 |
سوکت های قابل پشتیبانی AMD | AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1 |
مشخصات رادیاتور | |
ابعاد رادیاتور | 171 (طول)× 138 (عرض)× 27 (ارتفاع) میلی متر |
آلیاژ رادیاتور | آلومینیوم |
ابعاد فن | 140×140×25 میلی متر |
سرعت چرخش فن | 600 تا 2000 دور در دقیقه (PWM) |
شدت جریان فن | 64.21 فوت مکعب در هر دقیقه (CFM) |
نویز فن | 6 تا 30 دسی بل |
طول عمر فن | 490.000 ساعت (56 سال!) |
طول عمر L-10 | 70.000 ساعت (8 سال) |
ولتاژ و کانکتور | 12 ولت DC – 4 پین |
مشخصات پمپ | |
نویز پمپ | کمتر از 12 دسی بل |
طول عمر پمپ | 175.000 ساعت (20 سال) |
طول عمر L-10 | 50.000 ساعت (5 سال) |
ولتاژ | 12 ولت DC |
فناوری FlowOp برای بهینه سازی عملکرد انتقال حرارت که به صورت یک مجموعه کامل روی تمامی قطعات واترکولر شامل پمپ، لوله ها، رادیاتور و فن ها تعمیم داده شده است. پمپ و واتربلاک در واترکولر جدید کولرمستر به صورت دو بخش مجزا طراحی شدند و به این صورت عملکرد آنها روی یکدیگر تاثیر منفی بر جای نمی گذارد. در واترکولر های سیکل بسته پیشین گرمای باقی مانده روی واتربلاک به سادگی به پمپ منتقل شده و به این صورت دمای پردازنده به مرور زمان افزایش می یابد.
کولرمستر با جدا سازی واتربلاک و پمپ از تاثیر پذیری آنها جلوگیری کرده و در نتیجه با افزایش زمان کارکرد سیستم، افزایش دمای غیر طبیعی مشاهده نمی شود. در نسل گذشته واترکولر های سیکل بسته کولرمستر از لوله های لاستیکی عاج دار استفاده شده بود، اما در نسل جدید لوله های اسلیو بافته شده جایگزین شدند تا کیفیت و طول عمر آن افزایش یابد. با قرار دادن خنک کننده های نسل گذشته و جدید و مقایسه لوله ها می توانید زیبایی ظاهری لوله های جدید را به خوبی درک کنید.
دو عدد فن 140 میلی متری وظیفه خنک سازی رادیاتور را بر عهده دارند که یکی از آنها به صورت دمنده و دیگری به صورت مکنده نصب می شود. فن های MasterFan Balance کولرمستر با سرعت چرخش متغیر 600 تا 2000 دور در دقیقه به صورت دستی نیز کنترل می شوند که برای این منظور یک کلید سه حالته در بخش پشتی فن وجود دارد. این کلید وظیفه اعمال سه حالت Silent، Quiet و Performance را بر عهده دارد. با توجه به شدت جریان هوای تولید شده توسط فن های MasterFan Balance کولرمستر، دو عدد نوار لاستیکی برای جلوگیری از لرزش فن ها در نظر گرفته شده که فاصله اندک میان فن و رادیاتور را پوشش می دهد. عملکرد و شرایط نصب نوار های لاستیکی چندان مناسب نبود و در بسیاری از موارد با قرار گرفتن دور فن روی حداکثر دور شاهد برخورد پره های فن دمنده به رادیاتور بودیم که این مشکل به دلیل تعبیه نادرست شیار نصب فن است. پره های فن دمنده یا به رادیاتور برخورد می کنند یا فاصله بسیار ناچیزی با آن دارند که این موضوع به شدت آزار دهنده خواهد بود.
نصب و راه اندازی
در ابتدای امر با باز کردن بسته مخصوص ابزار های مورد نیاز برای نصب واترکولر در جعبه کولرمستر MasterLiquid Pro 140 به طور حتم سر در گم خواهید شد. طبق معمول مراحل نصب به صورت تصویری به همراه محصولات کولرمستر ارائه می شود که تا حدودی می تواند شما را برای نصب آسان واترکولر راهنمایی کند. در کل می توان مراحل نصب MasterLiquid Pro 140 را تا حدودی زمان بر دانست، اما از دید بسیاری از کاربران حرفه ای، چنین روشی نشان دهنده ظرافیت و کیفیت کار است. پس از نصب واترکولر و بهره گیری از خمیر سیلیکون همراه با آن که جدیدترین خمیر حرارتی ساخت کولرمستر است، نسبت به آماده سازی سیستم برای اجرای بنچمارک ها اقدام نمودیم.
خمیر سیلیکون جدید کولرمستر با نام MasterGel کیفیت بسیار خوبی دارد و همانند گذشته نیازی به خریداری خمیر سیلیکون مجزا برای خنک کننده های این برند وجود ندارد. پس از راه اندازی خنک کننده و قرار دادن حالت سرعت فن ها روی Performance،نویز تولید شده توسط فن ها حال و هوای محیط کار را تغییر داد، اما پس از مدت کوتاهی شرایط از حالت آزار دهنده خارج می شود و برای استفاده طولانی مدت در این شرایط آماده می شوید. بهترین حالت برای کنترل حرارت و کاهش میزان نویز به حد مطلوب، قرار دادن حالت سرعت فن ها روی Quiet است که عملکرد بسیار مناسبی از MasterLiquid Pro 140 در خنک کنندگی و میزان نویز شاهد بودیم. در تمامی مراحل نصب و راه اندازی خنک کننده مایع Pro 140 کیفیت و ظرافت بالا در ساخت مورد توجه قرار گرفته و کولرمستر از این حیث نمره قبولی را دریافت می کند.
عملکرد
جذاب ترین بخش بررسی یک محصول، تست عملکرد آن با استفاده از بنچمارک های معتبر است. بنابراین برای بررسی دقیق عملکرد واترکولر CM MasterLiquid 140 Pro، میزان بارگزاری پردازنده را به کمک چهار نرم افزار تخصصی به 100 درصد رسانده و در بازه زمانی مشخص به بررسی شرایط دما پرداختیم. نرم افزار های مورد استفاده و شرایط تست آنها به شرح زیر می باشد:
در تمامی تست ها، دمای محیط در بازه زمانی 23 تا 24 درجه سانتی گراد تثبیت شد.
- CineBench: نسخه 15 از نرم افزار نام آشنای Cinebench که به منظور بررسی عملکرد پردازنده و کارت گرافیک به کار می رود و از این رو می توان کارایی یک خنک کننده را با زیر فشار قرار دادن CPU یا VGA مورد سنجش قرار داد. تست های این بنچمارک بر اساس Loop پیش فرض اجرا می شوند و زمان آنها توسط کاربر قابل تغییر نمی باشد.
- Intel XTU: بنچمارک محبوب XTU که به صورت اختصاصی برای پردازنده های پلتفرم اینتل طراحی شده و نتایج آن به دلیل الگوریتم پیاده سازی آن معتبر است. قابلیت تعیین زمان تست از ویژگی های مهم XTU است و ما برای تست های خود زمان 15 دقیقه را در نظر گرفتیم.
- OCCT: آخرین نسخه از بنچمارک معتبر OCCT که برای تست قطعات مختلفی شامل پردازنده مرکزی، کارت گرافیک و پاور مورد استفاده قرار می گیرد و تعیین زمان اجرای تست از ویژگی های آن به شمار می رود. در این بنچمارک نیز زمان اجرای تست را به مدت 15 دقیقه انتخاب کردیم.
- WPrime 1204M: بنچمارکی با قدمت دیرینه و عملکردی قابل استناد که دو حالت تست را شامل می شود. برای بررسی دقیق خنک کننده از حالت تست 1024M دارای پروسه اجرای طولانی تر استفاده کردیم. تنها گزینه قابل تغییر در این نرم افزار، قابلیت انتخاب تعداد رشته های پردازشی (Thread) است که برای پردازنده Core i7-6700K تعداد 8 انتخاب شده است.
سیستم تست:
برای بررسی محصول مورد نظر از سیستمی با مشخصات زیر بهره گرفتیم.
پردازنده مرکزی: پردازنده چهار هسته ای قدرتمند Intel Core i7-6700K با در اختیار داشتن ۸ رشته پردازشی و ۸ مگابایت حافظه نهان، یکی از قدرتمندترین پردازنده های اینتل برای کامپیوتر های دسکتاپ به شمار می رود. فرکانس پایه پردازنده برابر با ۴ گیگاهرتز است که در صورت فعال سازی فناوری توربو بوست به 4.2 گیگاهرتز اورکلاک خواهد شد. با این وجود برای بررسی محصولات در حالت اورکلاک، فرکانس پردازنده را به 4.4 گیگاهرتز افزایش می دهیم.
مادربورد: مادربورد GIGABYTE Z170X-UD5 یکی از گزینه های بسیار مناسب گیگابایت برای کاربرد های مختلف در سوکت ۱۱۵۱ اینتل به شمار می رود و قابلیت پشتیبانی از انواع پردازنده های این سوکت با توجه به مدار تغذیه مناسب وجود دارد. چهار اسلات حافظه رم DDR4، سه اسلات PCI 3.0، پورت های ساتا اکسپرس، کانکتور M.2 از امکانات اصلی و جانبی مادربورد Z170X-UD5 به شمار می روند.
حافظه رم: دو ماژول چهار گیگابایتی DRR4 با فرکانس ۲۴۰۰ مگاهرتز برای یک سیستم تست، گزینه های مناسبی هستند. هیت سینک آلومینیومی در دو سمت ماژول ها وظیفه خنک سازی و کنترل حرارت چیپ ست های حافظه DDR4 را بر عهده دارند.
کارت گرافیک: وظیفه پردازش های گرافیکی سیستم تست بر عهده یک عدد کارت گرافیک GIGABYTE GTX 780 WF3X OC قرار دارد. پردازنده گرافیکی با معماری Kepler و فناوری ساخت ۲۸ نانومتری و حضور ۳ گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR5 عملکرد مناسبی از خود ارائه می دهد.
پاور: تامین توان مورد نیاز قطعات سیستم تست بر عهده پاور GREEN GP1050B-OC+قرار دارد که با استاندارد 80 Plus Platinum راندمان بالای ۹۴ درصد ارائه می دهد. وجود مدار های محافظتی مختلف و مطابق با استاندارد های روز جهان در کنار مدیریت کابل کشی فول ماژولار از امکانات کلیدی پاور ۱۰۵۰ وات سری OC+ گرین به شمار می رود.
کیس: هیچ گزینه ای بهتر و کارآمد تر از OC Station برند گرین برای اسمبل قطعات یک سیستم تست در بازار داخلی وجود ندارد. یک کیس با ساختار و طراحی بسیار ساده و کاربردی که سرعت نصب و جداسازی قطعات سیستم را به شدت افزایش می دهد. از سوی دیگر محدودیت فضا برای نصب خنک کننده پردازنده و کارت گرافیک روی کیس OC Station معنایی ندارد و می توانید بدون مشکل از حرفه ای ترین ایرکولر، واترکولر و کارت های گرافیک روی سیستم تست بهره مند شوید.
ذخیره سازی: یک عدد درایو سالید Samsung 850 EVO با ظرفیت ۲۵۰ گیگابایت برای نصب سیستم عامل ویندوز ۱۰، بنچمارک ها و نرم افزار های کاربردی و یک عدد هارد دیسک WD Caviar Blue با ظرفیت ۱ ترابایت برای آرشیو اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد.
رقبا:
GREEN Glacier 240 EVO: خنک کننده مایع جدید گرین از نوع سیکل بسته که قیمتی به مراتب کمتر از کولر مستر دارد و از نظر کیفیت ساخت و عملکرد در سطح مناسبی ارزیابی می شود. با این وجود، عملکرد واترکولر سیکل بسته گرین در سطح پایین تری نسبت رقیب خود ارزیابی می شود.
DeepCool ASSASSIN II: خنک کننده بادی دیپ کول با وجود 8 لوله انتقال حرارت، قابلیت نصب سه عدد فن، دو برج خنک کننده مجزا و سطح تماس صیقلی قادر به ارائه کارایی قابل توجهی می باشد. این خنک کننده همانند سایر محصولات برند دیپ کول، قیمت بسیار مناسبی دارد و همین مسئله می تواند تفاوت کارایی را تا حدودی توجیه کند.
9امتیاز10راندمان9امکانات9طراحی8ارزش
این مدل گزینه بهتری به حساب میاد
سلام.
برای i7-8700 این کولر بهتره یا Noctua NH-D15 ؟
باید خود کارت گرافیکت ساپورت کنه مثل گرافیکای ام اس ای سری sea howk
سلام دوستان یه سوال داشتم میخواستم بدونم خنک کننده های مایع برای کارتم میشه استفاده کرد مثلا کارت r9 290x دمای کارتم بالاس فناشم روی حداکثر دور کار میکنن بازم جوابگو نیست از طرفی میترسم کارتم اسیب ببینه چون اورکلاکش کردم نظرتون چیه میشه بست روی کارت؟؟؟ مدل کارتم ASUS R9 290X OC DCII
در مورد ویندوز ده …. بمرور متوجه میشی حق با من بوده ….من چند تا سیستم دارم و رو هرکدوم دو بار ده نصب کردم ، همشون سر سه ماه نابود شدن یا درایورهای سخت افزار….. بنظر من از لحاظ طول عمر در مقابل ویندوز هفت ، اشغاله
کافیه نگاه کنی به فروم ماکروسافت ، خواهی دید ایراد درایور،بوت نشدن، پاک شدن ، خوردن رم زیاد خیلیا گفتن
در مورد اف ایکس هم ….زن هنوز تو بازار نیست …. و منظور من کسایین که کارهای گرافیکی میکنن یا تریدی مکس ، امروز تو بازار پردازنده ای با قدرت بالا و قیمت کم (بهینه بودن ) من بهتر از fx8320-8350-8370-9350-9370-9570 نمیشناسم …. قیمت این پردازنده پونصد تومنه ، پردازنده ای پونصد هزار تومنی نشون بده که سریعتر از 8350 مکس یا فتوشاپ یا پریمیر رندر کنه
در مورد کراسفایر اگه شما بر حسب بهینه بودن حساب کنید دو تا sapphire rx470 8gig یک ملیون تومنی با یک واترکولر سیصدتومنی ( یا دو تا amd fury یک و نیم ملیونی) خیلی خیلی بهتر و قویتر و بهینه تر از یکدونه 1080 سه و نیم ملیون تومنی هست … هم دماش کمتر میشه …..هم اگه یکیش سوخت همیشه یکیش زاپاس حساب میشه ….. 16 گیگ رم ….. خروجی هشت مونیتور …..هم به راحتی تا 50% اورکلاک میشه !!! روی دایرکت دوازده افزایش قدرت داره ….و مهمتر از همه تو ده سال اینده کارت فوق خریدار نقد خواهد داشت و خیلی مزایای دیگه !!!!
بعدش کامنت یعنی نظر شخصی …. هرکس میتونه نظرش بده و هدف من اینه اون روی سکه رو هم دوستان ببینن
هگز از خمیر و چسب و مایع سیلیکون استفاده نکن….چون به مرور مثلا بعد دو سال خشک وسفت میشه و با کوچکترین حرکت میشکنه و دما تا +40 درجه بیشتر میشه …..فقط فقط پدسیلیکونی
یادم رفت بگم بابت نصب فن هم اصلا مشکلی نیست اینجا هم میگن گیر میکنه فک کنم اون لایه نویز گیر مثل پلاستیک نرم میمونه که بین فن و رادیاتوره رو درست جا ننداختن باعث شده زیادی نزدیک بشه به رادیاتور من همین الان دبل چک کردم نزدیک ۳ ۴ میلی متر بین لبه فن که پایینترین حالتشه فاصله هست و باید بگم نه مشکلی نیست مخصوصا وقتی رو سقف کیس نصب کنی یه کوچولو فن اون لقی که داره باعث میشه تازه پایین ترم بیاد وقتی روشن میشه اون بلبرینگش یکمی جا داره تازه اینم بگم با استفاده از ۴تا دونه واشر ریز ۱ ۲ میلیمتری میشه یکمی فن رو فاصله داد تا روی رادیاتور اینکه دیگه غمی نداره برادر
دوست عزیز من قبلا seidon 120 v داشتم روی ۶۷۰۰k اصلا خوب نبود نتونستم حتی مولتی پلیر رو روی ۴۳ بزارم که واقعا بده خرید کولرهای بسته زیر ۲۴۰ اشتباهه اگر cpu شما قوی من تقریبا ۱ ماه پیش ۲۴۰ همینو گرفتم که به نسبت nepton 240 که دوستم داره و خودم واسش سیستمو بستم خیلی فرق نداره فقط ۱ چیزش خیلی خوبه اونم اینه که چون پردازنده های اسکای لیک ۱۱۵۱ کوچیکن و اون گیره نگه دارنده پردازنده تقریبا هم سطح با پردازنده هست هرچی پیچو سفت میکنی انگار بازم پلیت خنک کننده دل به چسب نمیخوابه روی پردازنده ولی روی ۲۰۱۱ خیلی خوبه چونcpu بزرگه ولی این جدیده که گرفتم خیلی خوبه چون وسط پلیت خنک کننده یه سطحی اومده بالا باعث میشه گیر نکنه به گیره نگه دارنده پردازنده و بخوبی میفهمی سوار cpu شده:smiley1
اینش باعث شد من نپتون نگیرم چون قبل خرید خنک کننده رفیقمو با یه باج خمیر ازش قرض گرفتم بجاش خمیرشو خودم خریدم واسش نصب کردم :emoji1 توی تست ها با این یکی بود ولی میگم که پلیتش بزرگ بود روی پردازنده انگار درست نمیخوابه و علتی که فک کنم این قسمت برامده رو گزاشتن همین باشه پس اگه ۱۱۵۱ هستی ۲۴۰ مستر اگه ۲۰۱۱ یا ای ام دی هستی چون ای ام دی هم اون اهن نگه دارنده ۱۱۵۱ هارو نداره راحت نصب میشه میتونی با قیمت کمتر همین کارایی نپتون ۲۴۰ یا ۲۸۰ بخری ولی ۱۱۵۱ فقط همین خوبه حالا بستگی به بودجه و اندازه کیست ۱۴۰ ۲۴۰ ۲۸۰ من خودم کیسم دوکاس دیپ کوله ۲۴۰ خریدم هرچند انگار ۲۸۰ هم نصب میشه
یا علی
لوله ها بگیرن ؟!!!! شوخی بود دیگه ؟ =))
پمپ هم خراب بشه دمای cpu بره بالا سیستم اتومات خاموش میشه ، چه بسی احتمال داره فن ایرکولر هم موتورش از کار بیوفته
در ضمن یکبار شما خودت با دست مانع چرخش فن ایرکولر بشو ، میبینی که سیستمت بعد از چند لحظه خاموش میشه ، همین اتفاق در صورتی که مشکلی برای واترکولر پیش بیاد هم میوفته
ولی وجدانا “لوله ها بگیرن” ؟!!! =))=)) رافونه یا جوهر نمک بریز توش =))=))=))
بررسی عالی بود
تشکر آقای شالیکاریان
کسی اطلاع نداشت؟ :l
شما اصلا نمیدونی این واترکولر ها چجوری کار میکنن، اصلا نمیشه روی قسمت پردازنده فن گذاشت چون پمپ روشه=)) دوم اینکه لوله ها اصلا نمیگیرن چون حتی یه آشغال کوچیک هم توشون نیست
عزیزم، متخصصان از گذشته دور راه حل این مشکلات رو در مادربرد شما قرار دادن که ظاهراً شما از این مورد بی اطلاعی.
حرارت پردازنده سیستم شما اگه از درجه ای بالاتر بره سیستم خودکار خاموش میشه. مگه اینکه حرارت اینقدر سریع بره بالا که دیگه فرصت واکنش برای سیستم نباشه. مثل زمانی که پردازنده و سیستم رو بدون هیت سینک و کولر روشن کنید.
سلام خدمت دوستان و تیم سخت افزار:):)
این کامنت رو برای دوستمون @ramin rostami می نویسم و با اجازه سایت ، چند تا تکرارش می کنم تا این دوستمون بخونن
دوست عزیز : این چند وقته شما تو زیر هر مطلب به تعریف الکی از AMD ، پیشنهاد سیستم هایی که به هیچ وجه خریدشون کار درستی نیست و همچنین ترسوندن کاربر ها از ویندوز 10 مشغول بودید.
نقل قول از ramin rostami
[quote]بچه ها اگه روی ویندوز هفت و هشت هستید اصلا به سمت ویندوز ده نیایید ، نصبش باعث میشه ویندوز هفت یا هشت اولیه تون نابود بشه
دوستانی هم که ده دارن ، بدونن اگه برق بره سیستم دیگه بوت نخواهد کرد و ریپیرم نمیشه و کل ویندوزاتون و فایلهای ویندوزتون خواهد پرید !!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟
[/quote]
اول با ویندوز 10 شروع می کنم : شما چند بار گفتید که ویندوز 10 بعد از قطع برق بوت نمی شه=))=))=))=))خدمت شما بگم که اگه این اتفاق برای شما به دلیل مشکل سخت افزاری یا نرم افزاری و یا هر دلیل دیگه افتاده دلیل نمی شه که مشکل از ویندوز 10 باشه. من خودم ویندوز 10 دارم و بار ها شده وقتی که کامپیوتر روشن بوده برق رفته ولی هیچ اتفاقی برای ویندوز نیفتاده.:):)B-)B-)حتی موقعی که کامپیوتر رو sleep باشه با قطع برق در صورت روشن بون hybrid sleep که به طور پیشفرض هم روشن هست ، بعد روشن کردن می تونید از همون جای قبلی کار رو resume کنی(این آخری تو ویندوز های قبلی هم هست ولی گفتم که ببینید ویندوز 10 با قطع برق مشکلی نداره.) =smile=smileاگه قرار باشه که با قطع برق دیگه بوت نشه ، سنگ رو سنگ بند نمی شه که .=))همه که UPS ( یعنی uninterruptible power supply ) ندارن .
منظورتون هم از نابود شدن نمی فهمم. اگه آپگرید کنید ( چه از بیلد قبلی وین 10 به جدید چه از 7 یا 8 به 10 ) فایل های ویندوز قبلی تا 1 ماه می مونن تا اگه بخواید بتونید به بیلد قبلی برگردید . اگه هم منظورتون با لایسنس هست ، از بعد آپدیت Red stone یا همون ( Anniversary Update ) لایسنس آفیس و ویندوز به اکانت مایکروسافتتون وصل میشه و اگه مثل من برای ویندوز و آفیس لایسنس اصل داشته باشید ، با وارد شدن به اکانت مایکروسافت ، ویندوز و آفیس فعال می شه . B-)B-):):)
بقیه دوستان با حرف های این دوستمون نترسن . ویندوز 10 مشکلی نداره. من وقتی اینسایدر هم بودم از این مشکل ها نداشتم. چه برسه به بیلد رسمی;)
موضوع دوم در مورد پیشنهاد CPU و GPU نسل قبل به دوستان هست.
اول این که خرید سخت افزار نسل قبل با توجه به کاهش لیتوگرافی کار خییلی اشتباهیه. مخصوصا نسل قبل پردانزده های FX از AMD
دوم این که کراسفایر و یا SLI زیاد کار عاقلانه ای نیست. مگه این که واقعا کار های سنگینی انجام میدید و یه کارت جوابتون رو نمیده یا الان خودتون یه کارت دارید .
یه حرف دیگه که می زنید ، بهینه بودن AMD هست. این موضوع حداقل تو نسل قبل AMD یه جک بوده=))=))=))الان با پولاریس و ZEN خیلی بهتر شده ولی شما میاید به FX ها می گید بهینه و می گید یه FX با اون TDP بهینه تر از Core I های نسل 5 – 6 هست.=))=))اینی که شما می گید اشتباهه و اون تعریفی که شما از بهینگی دارید اصلا به بهینه بودن و … ربطی نداره . اون تعریف شما مال PPD هست که میشه ( Performance per Dollar ) و یه چیز دیگه هست.
در آخر یه خواهشی دارم از شما : قبل این که حرفی بزنید یکم از نظر علمی برسیش کنید . این همه سایت داخلی و خارجی . گوگل و بینگ هم که هستن. هم دانش خودتون میره بالا و هم اشتباه های شما کم می شه.
همچنین لطفا کور کورانه از AMD تعریف نکنید . این تعریف ها من رو یاد یکی از کاربر های سایت ( که همه هم میشناسنش=))=))) می ندازه که کور کورانه از nvidia تعریف می کرد و مدتی هم هست دیگه نیستش.
با احترام
موفق باشید.
دو ایراد بزرگ وجود داره که امیدوارم به کولر مستر بگید
اول اینکه اگه به هر دلیلی پمپ خراب بشه یا لوله ها بگیرن ، سی پی یو نابود خواهد شد و باید روی قسمت روی پردازنده هم فن بادی اضافه باشه و ابی در لایه دوم روی اون سوار بشه !!!!!؟
تا این فن به سمت پردازنده نشه من سمت آبی نخواهم رفت
دومین مشکل هم کمبود خنک کنده های کارت گرافیک در ایران هست ….. دمای نرمال پردازنده پنجاه درجه و کارت گرافیک بالای هشتاددرجه هست و گاهی تا 120 در بازیها میرسه (برای همینه بعضی وقتها سیستمتون ریستارت میشه!!!!!!)
با سلام خدمت جناب شالیکاران عزیز و گرامی / دلمون براتون تنگ شده بود
بررسی بسیار موشکافانه و عالی بود و جای تشکر و قدردانی داره از شما بابت مطلب خوبتون
در کل واترکولرها و حتی ایرکولرهای برند کولرمستر از کیفیت عالی و راندمان و کارایی بسیار خوبی برخوردارند
این مشکل قیمت هم اگر حل میشد دیگه مطمئنن در لیست خرید خیلی از کاربران قرار میگرفت ولی خب با این همه
باز هم ارزش خرید بلایی داره و بعداز اون گرین .
سلام خسته نباشید.
نظرتون درباره ی 240 همین مدل چیه؟
آیا اونم مشکل داره توی قسمت نصب فن هاش؟