با ورود نسل چهارم پردازنده هاي Core چيپ ست هاي مختص به آنها نيز عرضه شد. در حال حاضر بسياري از توليد کنندگان مادربورد محصولات فراواني را در دست ساخت قرار داده اند که با يک ارزيابي کوچک مي توان استناد کرد که امسال با مدل هاي بيشتري سر و کار خواهيم داشت. يکي از قابليت هاي کليدي اعضاي اين خانواده جديد، در بخش اورکلاکينگ نهفته است که اينتل با کاهش محسوس توان مصرفي و نيز امکان افزايش چشمگير فرکانس پايه توانسته به خوبي از برآورده ساختن نيازهاي يک اورکلاکر امروزي بر آيد. ايسوس مطابق هميشه محصولات متنوع اينتلي را براي کاربران در نظر گرفته است. Maximus VI Extreme Z87 مادربوردي کاملا تشريفاتي است و به خوبي مي تواند پردازنده هاي هسول را به چالش بکشاند. در مطلب زير نگاهي اجمالي به اين محصول قدرتمند خواهيم داشت تا با امکانات و ويژگيهاي آن بيشتر آشنا شويم.
طراحي بسته بندي همانند ديگر محصولات سري Rog بوده و از اين بابت حس تازه اي را به شما منتقل نمي کند. نماي ظاهري بورد تقريبا مشابه با نسخه قبلي مي باشد و در ساخت آن از مدار چاپي هشت لايه استفاده شده است که نتيجه چيزي جز کاهش نشتي الکترون و تداخل الکتريسيته در زير فشار کاري نخواهد بود. اما جديدترين ابزاري که ايسوس براي انعطاف پذير ساختن امور اورکلاک تدارک ديده، OC PANEL نام دارد و به طور کلي از دو بخش اساسي تشکيل شده است. بخش اول EXTREME MODE نام دارد و به صورت يک کنترل از راه دور با قابليت نمايش اطلاعات مختلف از وضعيت سيستم و دکمههاي مختلف براي انجام عمليات اورکلاينگ ايفاي نقش مي کند. قسمت دوم NORMAL MODE بوده و به ابعاد يک درايو نوري ميباشد که بر روي پنل جلويي کيس نصبشده و از امکانات محدود تري نسبت به مود قبلي بهره ميبرد.
بر پايه اطلاعات مندرج، اين مادربورد پذيراي حافظه هاي هاي DDR3 2800 خواهد بود و اين ادعا در زمان انجام تست ها به خوبي قابل اثبات است. در بالاي بورد کارت ارزشمند Combo II مجهز به رابط mPCI با امکان بهره مندي از رابط بي سيم دوبانده 802.11 a/b/g/n/ac و بلوتوث نسخه چهارم ديده مي شود. تعدد پورت ها نيز رضايت بخش بوده و مي توان گفت هر آنچه را که يک کاربر حرفه اي نياز دارد در اختيارش خواهد گذاشت. در اين بخش به تعداد کافي پورت هاي پر سرعت USB 3.0 و SATA III وجود دارد و همچنان شاهد حضور درگاه متداول PS/2 هستيم که داراي نرخ پاسخ دهي بالايي بوده و در زمان اجراي بازي ها مي تواند دستورات ورودي را با سرعت بيشتري به سيستم ارسال کرد. يکي از پورت هايي که جاي آن در اين مادربورد خالي است، پورت eSATA براي اتصال تجهيزات ذخيره سازي سازگار است که به هيچ وجه بخشودني نيست. در مجموع پنج شکاف PCI Express براي اين مادربورد در نظر گرفته شده که توانايي پشتيباني از چهار کارت گرافيک به صورت SLI و Crossfirex را خواهند داشت. در بالاي اسلات اول، يک رابط Molex تعبيه شده که براي تامين بهتر توان مورد نياز کارت هاي گرافيک به کار گرفته خواهد شد. نکته عجيب جايگيري باطري CMOS در زير اولين اسلات PCI است. ضمنا ايسوس تصميم به حذف کلي رابط هاي PCI گرفته و به همين خاطر مي بايست با کارت هاي جانبي قديمي خود خداحافظي کنيد. همچنين هشت کانکتور فن وجود دارد که شايد در نگاه نخست چندان به چشم نيايد اما اين فاکتور براي کساني که مي خواهند يک سيستم خنک کننده انعطاف پذير و قابل اطمينان داشته باشند مي تواند مزيتي کاربردي محسوب شود.
در کنار اسلات هاي حافظه و رابط 24 پين شاهد حضور کليدهاي روشن و خاموش و ريست، Debug LED، افزايش خودکار فراکانس حافظه و نيز نقاطي براي خواندن ولتاژ هستيم. DirectKey قابليت ديگريست که با فشردن آن مي توانيد در هنگام بوت سيستم بدون استفاده از کليدهاي ترکيبي delete/F2 تنظيمات خود را اعمال کنيد. مدار رگلاتور پردازنده 2+8 فاز بوده و سه هت سينک آلومينيومي که به وسيله يک لوله انتقال حرارت مسي به يکديگر متصل شده اند وظيفه خنک سازي اين بخش را بر عهده گرفته اند. براي دفع بهتر گرما شيارهايي بر روي خنک کننده مدار تغديه و چيپست ايجاد شده است. بخشي از خنک کننده که در پايين سوکت قرار گرفته، تنها روي چيپست PLX را پوشانده است و خوشبختانه چندان جنبه زيبايي ندارد.
در ساخت مدار رگلاتور از MOSEFET هاي با کيفيت NexFET که توسط کمپاني Texas Instruments طراحي شده اند استفاده گرديده و به ادعاي شرکت سازنده حداکثر تا 40 آمپر مي توانند شدت جريان را از خود عبور دهند. در کنار اين مجموعه، چوک هاي 60 آمپري IR3535 با روکش چند ميکروني طلا و خازن هاي فلزي (محدوده دمايي قابل تحمل خازن ها 105 درجه سانتيگراد اعلام شده است) نيز يافت مي شوند که علاوه بر رسانايي بيشتر، سبب استحکام و افزايش طول عمر مادربورد در طولاني مدت خواهند شد. از آنجا که در پردازنده هاي جديد امکان تنظيم دقيق انرژي فراهم شده، گزينه EPU مي تواند با اختصاص برق کافي به قطعات سيستم تا حدود بالايي در مصرف برق صرفه جويي کرده و کارايي را بالا ببرد. در بخش صدا، از چيپست مشهور Realtake ALC1150 با شدت حساسيت 115 دسيبل بهره گرفته شده تا تجربه اي کاملا متفاوت از گوش دادن به موسيقي را احساس کند.
طراحي بايوس UEFI در مقايسه با قبل تغييرات جزئي داشته و محيط کاربر پسند آن همچون گذشته امکانات فراواني را براي اورکلاک و کنترل بخش هاي مختلف سيستم پديد خواهد آورد. موردي که بايد به آن اشاره داشت تعدد پروفايل هاي حافظه است که البته براي مادربوردي در اين رده کاملا توجيه پذير است و به نوعي Maximus VI Extreme Z87 را مي توان محصولي براي دوستداران اورکلاک حافظه نامگذاري کرد. در برخورد اول ممکن است با مجموعه اي کاملا پيچيده روبرو شويد. مطابق معمول دو حالت ساده و پيشرفته براي بايوس در نظر گرفته شده و در صفحه ابتدايي مي توان به اطلاعاتي همچون مشخصات کلي سيستم ، دماي پردازنده و ميزان ولتاژ ها و وضعيت چرخش فن ها دست پيدا کرد. Secure Erase (بهبود عملکرد درايوهاي SSD که بر اثر بازنويسي مداوم حجم وسيعي از اطلاعات دچار افت کارايي شده اند) ، مجموعه wi-fi GO (براي اتصال به شبکه بي سيم، راه اندازي شبکه DLNA و کنترل سيستم به وسيله گوشي هوشمند يا تبلت) و بخش Favorite به منظور ذخيره تغييرات اعمال شده در بايوس به صورت پروفايل هاي مختلف ديگر موارديست که در برنامه کاري اين بايوس قرار داده شده است. در ادامه مطلب می توانید تصاویری از محیط بایوس را ملاحظه بفرمائید:
———————————————————————————————————-
دستیابی به فرکانس 6218 مگاهرتز با پردازنده Intel Core i7-4770K
نتیجه گیری:
اگر جزو کسانی هستید که به اورکلاک بی دردسر فکر کرده و می خواهید به نهایت فریم دهی در تست ها و بازی های دست یابید، Maximus VI Extreme Z87 می توان بهترین انتخاب در بازه قیمتی 400 دلار باشد. این محصول تا کنون موفق به دریافت انواع جوایز بین المللی در بخش طراحی و نوآوری گردیده و با برخورداری از قطعات با کیفیت سنگین ترین امور محاسباتی و پردازشی شما را به زانو در خواهد آورد . بهره گیری از مدار ولتاژ DIGI+ VRM ضمن کنترل دقیق ولتاز ارگان های مختلف، سیستم برق رسانی را تقویت کرده و محیطی کاملا آرام، خنک و بدون نویز را به وجود می آورد. حالا گزینه های یشتری در بایوس وجود دارد تا بتوان نظارت بهتری و موشکافانه تری داشت.
این مادربورد با روح و روان آدم بازی میکنه واقعا بورد کاملیه و خوراک گیمر ها و گرافیست هاست
خیلی خوب بود ممنون
دوستان مدام سوال میکنند که تینر و بنزین به پردازنده آسیب نمیزنه ؟؟
بازم میگم عزیزان این دو ماده هیچ آسیبی به CPU شما نمیزنه راحت باشید فقط چسب آببندی و خمیر حرارتی رو تمیز میکنه. و تا زمانی که با تیشه و چکش به جون پردازنه نیوفتید هیچ مشکلی نداره
جناب عباس آقا نترسید. شما اگر پردازنده رو چندین ماه هم داخل بنزین و تینر بگذارید هیچ مشکلی پیش نمیاد. داداش اسید خالص که نیست بنزینه. واسه اینکه خیالت راحت باشه یه چیزی شبیه نعلبکی پیدا کن cpu رو برعکس بذار توش و تا کف cpu بنزین یا تینر بریز و 20 مین صبر کن. اگر بازم کنده نشد باز بنزین رو عوض کن و بذار 20 مین دیگه بمونه. نترس عزیز من تا با تیغ و چکش به جون cpu نیوفتی چیزیش نمیشه.
البته با نخ ماهیگیری و نخ ابریشمی هم میشه بدون استفاده از بنزین در پوش رو جدا کرد ولی بنزین و تینر راحت تره
سلام
آیا از سری rog فقط همین مادربرد از اس ال آی 4 مسیره پشتیبانی می کنه یا می تونم از مدل فرمولا هم استفاده کنم ؟
میشه یه مقایسه بین این برد و مدل فرمولا بذارید ؟
ممنوم اقای old gamer
میشه توضیح بدید پردازنده رو کامل تو محلول بنزین بزارم یا فقط قسمت درپوش فلزی رو؟
ممنون از شما دوست عزیز و اقای پناهی
دوست من انجامش دادم قبلا نترس. معلومه که چسب سیلیکون تو تینر حل میشه و احتیاجی به تیغ و این چیزا نیست. بازم اگه میترسی با بنزین امتحان کن راحتتره. چسب که شل شد و روکش رو برداشتی خمیر رو عوض کن و به درپوش چسب بزن و ببند . این که ترس نداره عزیزم
وارد بازار شده؟
سلام
من با نظر abbas موافقم، اگه میشه یه فیلم از این آموزش به روز بذارید عالی میشه …
ممنون از سعید آقا
پردازندتون رو با همون اموزشی که گزاشتین یا دوستان با تینر 10000 گفتن امتحان کردین یا نه؟
منظورم اینه که چسب حرارتی رو بردارین به جاش خمیر سیلیکون مرغوب استفاده کنین.
خواهشا یه فیلم از این اموزش جالب بزارید دیگه
پردازنده دستتونه که نکنه شما هم دلش رو مثل من ندارید
با تشکر