زیر ذرهبین
اولین چیزی که در این نوتبوک خودنمایی میکند، پردازنده چهارهستهای Corei7-740QM آن است که هر یک از هستههای آن در فرکانس 1/73 گیگاهرتز فعالیت میکند که در حالت Turbo Mode فرکانس یکی از هستهها به 2/93 گیگاهرتز میرسد. این پردازنده 45 نانومتری به 6 مگابایت حافظه نهان L3 مجهز است که در افزایش راندمان این پردازنده در کاربردهای مختلف تأثیر بسزایی دارد. 740QM مانند 720QM در حداکثر فشار کاری توانی برابر با 45 وات را مصرف میکند که باعث کاهش دمای نوتبوک هنگام فعالیت میشود.
نوتبوک GT660 از پردازندهگرافیکی قدرتمند NVIDIA GeForce GTX 285M با کد رمز G92b بهره میبرد. این پردازندهگرافیکی در فرکانس 576 مگاهرتز فعالیت میکند و به وسیله یک رابط حافظه 256 بیتی با یک گیگابایت حافظه GDDR3 تعبیهشده روی برد کارتگرافیک در ارتباط است که با وجود فرکانس 2040 مگاهرتزی حافظه، پهنای باند حافظه 65/3 گیگابایت را برای انتقال اطلاعات در اختیار این کارتگرافیکی قرار میدهد. البته این مدل از لحاظ توانایی با نمونه دسکتاپ خود فاصله زیادی دارد، با وجود این، به خوبی از عهده پردازشهای گرافیکی برمیآید. این پردازندهگرافیکی به 754 میلیون ترانزیستور مجهز بوده که براساس فناوری 55 نانومتری طراحی و ساخته شدهاست. یکی از نکاتی که برخی با دیدن آن بسیار متعجب خواهند شد، وجود 12 گیگابایت حافظه DDR3 با فرکانس کاری 1333 مگاهرتز است. به نظر میرسد، در این بخش msi بیشتر از آنکه کارایی این مقدار حافظه را مدنظر قرار داده باشد، نگاهش را به سمت آینده دوخته که بتواند استفاده کامل را ببرد!
ابعاد این نوتبوک برابر با 269×396×55 میلیمتر است اما هنگامی که دستگاه را در دست میگیرید، متوجه خواهید شد که این اعتدال تنها در ظاهر دستگاه حفظ شده و وزن 3/5 کیلوگرمی، بیشتر از آن چیزی است که انتظارش را دارید. البته این وزن به لطف شارژر غولپیکر همراه دستگاه به بیش از 4 کیلوگرم خواهد رسید. msi در GT660 برخلاف بیشتر نمونههای سری G خود که از بدنه آلومینیومی استفاده میکرد، در ساخت این دستگاه از پلاستیک فشرده استفاده کردهاست تا باعث کاهش وزن این محصول شود! البته جنس این پلاستیک مرغوب بوده و در مقابل لک و اثر انگشت مقاومت خوبی دارد.
ديگر ويژگیهای دستگاه
– دوربین اینترنتی دو مگاپیکسلی این دستگاه در یک قاب نقرهای قرار دارد که باعث افزایش جذابیت آن شدهاست. نکته مثبت این دوربین اینترنتی، توانایی فیلمبرداری آن با کیفیت HD و سرعت سی فریم در ثانیه است که به خصوص برای دارندگان اینترنت پرسرعت (منظور پرسرعت ایرانی نیست!) میتواند خبر مسرتبخشی باشد.
– مانیتور 16 اینچی GT660 را میتوان یکی از نقاط ضعف آن دانست چون این صفحهنمایش از حداکثر دقت 768×1366 پیکسل پشتیبانی میکند که باعث محدودیت شما در بسیاری از موارد خواهد شد. البته میزان کنتراست و زاویه دید مناسب این مانیتور سبب میشود تا همچنان گوشه چشمی به آن داشته باشید اما اینکه چرا msi با استفاده از یک مجموعه سختافزاری قدرتمند، اینچنین نسبت به صفحهنمایش بیتفاوت بوده، جای سؤال دارد! البته در نمونه 15/6 اینچی GX660، این شرکت از صفحهنمایشی با دقت 1080×1920 پیکسل استفاده کرده تا خریداران آن مدل بتوانند از کیفیت بالای صفحهنمایش لذت کافی را ببرند.
– وجود شش نوار دیود نوری نارنجی رنگ در کنار نوتبوک یکی از گزینههای جدیدی است که msi برای سری G خود در نظر گرفتهاست. شما میتوانید نور این دیودهای نوری را در سه حالت مختلف تنظیم کنید یا اگر علاقه چندانی به نورافشانی ندارید، میتوانید با فشردن تنها یک دکمه آنها را خاموش کنید.
– دو بلندگوی گرد با نوار فلزی قرمز رنگ، بیشتر از آن چیزی که نشان میدهد، دارای قدرت هستند. صدای این بلندگوها به قدری است که گاهی مجبور میشوید صدای آن را کم کنید. این بلندگوها به فناوری Dynaudio مجهز هستند که سبب شفافسازی و بهتر شنیده شدن صدا میشود. بلندگوی صدای بم استفادهشده در این نوتبوک، برخلاف مدلهای قبلی که تنها در حالت Cinema Pro فعال میشد، همیشه فعال است و کارایی خوبی نیز دارد. با افزایش صدا، بلندگوها به هیچ عنوان صدا را بد پخش نمیکنند.
– سمت راست GT660 میزبان یک پورت USB 2.0 در کنار چهار پورت 3/5 میلیمتری است که امکان اتصال این دستگاه را به بلندگوهای 7/1 کاناله فراهم میکند. همچنین داریونوری دستگاه که در مدلهای پیشین در سمت چپ قرار داشت، به این سمت منتقل شدهاست.
– یکی از نکات مثبت در ظاهر GT660 صفحهکلید آن است. موردی که در مدلهای قبلی در بسیاری موارد کاربران را آزار میداد با یک نمونه مناسب Chiclet جایگزین شدهاست. وجود 103 کلید در کنار بخش اختصاصی عددی سبب میشود تا از تایپ کردن با آن لذت ببرید. همچنین کلیدهای مخصوص بازی با رنگ قرمز مشخص شدهاند تا در اینجا نیز این نکته را فراموش نکنید که با یک نوتبوک Gaming سروکار دارید. این صفحهکلید در زمان اجرای برنامههای سنگین به هیچ عنوان گرم نشده و هنگام بازی خونسردی خود را حفظ میکنند! البته به نظر میرسد، msi علاقه داشته تا منتقدین خود را نیز راضی نگه دارد و با تعبیه چندین مورد ایراد عجیب و غریب سعی در رسیدن به این مهم کرده است! یکی از این موارد، عدم وجود نشانگر برای کلید Caps Lock و Num Lock است که باعث میشود شما متوجه فعال بودن یا نبودن این کلیدها نشوید. همچنین تعبیه یک کلید اضافه در کنار Space باعث میشود، در پیدا کردن کلید ALT دچار مشکل شوید، به خصوص اینکه در بسیاری از بازیها این کلید نقش حیاتی ایفا میکند. یکی از ایرادات دیگر GT660 به صفحهکلید بدون نور پیشزمینه آن برمیگردد که برای گیمرها یک نیاز به شمار میآید.
– صفحه قابل لمس GT660 نسبت به گذشته دارای ظاهر شکیلتر و اندازه بزرگتری است. اطراف این صفحه با یک نوار شیشهمانند پوشیده شدهاست که باعث شده دیودهای نوری تعیین وضعیت بلوتوث، شبکه بیسیم، باتری، حالت Sleep و فعالیت هارددیسک یا درایو در زیر آن با رنگ نارنجی به خوبی خودنمایی کنند. البته بهتر بود به جای دیودنوری تعیین وضعیت بلوتوث و شبکه بیسیم که دارای کلیدهای لمسی مجزا نیز هستند، از Caps Lock و Num Lock استفاده میشد. سطح صفحه قابل لمس کمی زبر است که از عرق کردن انگشتان جلوگیری میشود. دو کلید یکتکه نقرهای رنگ پایین صفحه قابل لمس که با سطح کروم پرداخت شدهاند، دارای عملکرد به نسبت مناسبی هستند. البته برای کار کردن با آنها لازم است کمی به دکمهها فشار وارد کنید و صدای کلیک کردن را نیز همیشه خواهید شنید. از سمت راست صفحه قابل لمس نیز میتوان بهعنوان اسکرولبار استفاده کرد که البته کارایی دلچسبی ندارد.
– نوار بالایی نوتبوک دارای هشت گزینه مختلف است که به کوچکترین لمس انگشتان شما پاسخ خواهند داد. در این بخش دو کلید لمسی Turbo و فن بیشتر از بقیه خودنمایی میکنند که وظیفه کلید اول اورکلاک کردن پردازنده و کارتگرافیک شما به صورت دستی است. البته این حالت به دلیل افزایش مصرف برق، در حالت باتری کار نمیکند. کلید جالب دیگری که msi روی GT660 تعبیه کرده، کلید فن است که میتوان به صورت دستی و هر زمانی که اراده کردید، دور فن را در بالاترین حالت قرار داده و دستگاه را خنک کنید. البته باید تحمل شنیدن صدای آن را نیز داشته باشید!
– بهطور معمول قسمت پشتی یک نوتبوک، خلوتترین بخش آن است اما در GT660 این قضیه صادق نیست. یکی از خروجیهای هوا در سمت راست بخش پشتی قرار گرفته که هنگام اجرای بازیهای سنگین به یک بخاری تبدیل میشود! در کنار آن خروجی HDMI، پورت eSATA/USB Combo، خروجی VGA، پورت شبکه و کانکتور منبعتغذیه قرار دارد.
– در سمت راست خروجی دیگر هوای دستگاه قرار دارد که در کنار آن یک پورت USB2.0 و دو پورت USB3.0 قرار گرفتهاند. همچنین دو اسلات مخصوص Card Reader و Express Card نیز در این بخش قرار دارند.
– لولاهای دستگاه عملکرد مناسبی دارند و در ساختار آن هیچ ایرادی دیده نمیشود. همچنین به کمک این لولا شما قادر خواهید بود تا صفحهنمایش را به میزان 180 درجه باز کنید.
– یک درپوش یکتکه در سطح پشتی نوتبوک وجود دارد که برای دسترسی به حافظه جانبی باید آن را به کمک پیچگوشتی و کمی دردسر باز کنید. سیستم خنککننده که از لولههای مسی تشکیل شده، وظیفه انتقال حرارت از پردازنده و کارتگرافیکی به خنککننده دستگاه را برعهده دارند. در این بخش دو هارددیسک 500 گیگابایتی به خوبی خودنمایی میکند.
دیدگاهتان را بنویسید