ظاهرا اطلاعات بیشتری در فضای اینترنت منتشر شده که مشخصات رقیب گوگل استادیا یعنی سرویس Nvidia GeForce Now را تایید میکند. پلتفرم استریم بازی این کمپانی به تازگی فعالیت خود را شروع کرده و به شکل رایگان میتوان یک ساعت در آن به بازی پرداخت یا این که اشتراک تهیه کرد و به شکل نامحدود به بازی پرداخت. این کمپانی از گرافیکهای خود در این پلتفرم استفاده کرده اما مشخص نبود که چه سطح قدرتی از این مدلهای سرور RTX را شاهد خواهیم بود تا این که اطلاعاتی از پردازندهها و گرافیکها لو رفت.
Nvidia GeForce Now از پردازندههای Intel CC150 بهره میبرد. یکی از دلایلی که ما میدانیم این موضوع صحیح است، بنچمارکهای مربوطه میباشد که یک گرافیک عرضه نشده توسط انویدیا را نشان میدهند، مدلی که ما میدانیم به شکل خاص برای اکوسیستم GeForce Now / RTX Server توسعه یافته. از آنجایی که ممکن است کمی گیج کننده باشد، اجازه دهید قدم به قدم اطلاعات را مرور کنیم.
به نظر میرسد لیک به یک پردازنده ناشناخته اینتل با نام CC150 اشاره دارد که چند وقتیست اطلاعاتی از آن را مشاهده میکنیم. البته ما کم و بیش این پردازنده را میشناسیم اما اولین باریست که با یک نمونه مرموز دیگر یعنی گرافیک T10-8 مورد تست واقع شده است. Intel CC150 یک پردازنده 8 هسته 16 رشتهایست که در مطلبی به آن پرداخته بودیم:
در این جا البته شاهد اجرای Xen HVM هستیم (که مدرک دیگری دال بر بنچمارک GeForce Now است) و از نکته بسیار جالبی در نرم افزار برخوردار میباشد، جایی که نرم افزار میگوید، 2 پردازنده، 4 هسته 8 رشتهای فعال است. نکتهای که احتمالا در اینجا شاهد هستیم، تقسیم کردن پردازنده 8 هستهای CC150 به دو قسمت توسط HVM میباشد که هر کدام 4 هستهای هستند. این یعنی گیمرهایی که از GeForce Now استفاده میکنند به 4 هسته 8 رشته پردازشی روی یک Intel CC150 در هر نود، دسترسی دارند. این پردازنده همچنین به 14.3 گیگابایت حافظه رم قابل استفاده مجهز شده که احتمالا 16 گیگابایت حافظه رم به شکل داینامیک است که مقداری از آن توسط سیستم رزرو شده است.
یک چیپ چهار هستهای با فناوری Hyper Threading معمولا بیشتر از نیاز اکثر بازیهای مدرن است البته اگر هدف 60 فریم بر ثانیه باشد (که هست) و نشان میدهد که انویدیا ترجح داده پردازندههای اینتل را بجای AMD انتخاب کند. CC150 در فرکانس 3.50 گیگاهرتز روی تمام هستهها فعالیت میکند که برای یک چیپ سرور خوب به شمار میرود.
گرافیک Nvidia T10-8
حالا به سراغ گرافیک این سرویس میرویم. یکی دیگر از دلایلی که ما باور داریم این اطلاعات مربوط به GeForce Now / RTX Server است مشخصا حضور گرافیک مرموزی با نام Nvidia T10-8 میباشد. ما اطلاعات بسیاری کمی درباره آن داریم و در واقع قرار بود RTX 2080 Ti چنین وظیفهای را انجام دهد اما حالا میدانیم که چنین موضوعی صحیح نبوده. با این حال میدانیم که این مدل نیز از چیپ TU102 بهره میبرد و گرافیکیست که انویدیا تنها به شکل داخلی عرضه کرده تا به شکل بخصوص در سرویس GeForce Now و سرورهای RTX فعالیت کند. خوشبختانه TUM_APISAK باز هم توانسته اطلاعاتی فوق العادهای را برایمان منتشر کند که این بار به بنچمارک GeForce Now با گرافیک RTX T10-8 و پردازنده Intel CC150 اشاره کرده است.
این بنچمارک از GeForce Now، عنوان Ashes of the Singularity را اجرا کرده که تئوری ما را تایید میکند. این بازی میتواند گرافیک به اشتراک گذاشته شده RTX T10-8 را مشاهده کند اما تنها 4 هسته از چیپ 8 هستهای CC150 را تشخیص داده است. این عملکرد گیمینگیست که شما میتوانید از یک نمونه GeForce Now انتظار داشته باشید. چنین عملکردی تقریبا برای استریم بازیها در وضوح 1080p کافیست. البته که این عملکرد ممکن است به نوع اشتراک گذاری اجرا شده نیز ارتباط زیادی داشته باشد.
ما میتوانیم تصور کنیم که انویدیا معمولا کاربرانی که در حال بازیهایی با گرافیک پایینتر (مانند Cuphead) هستند را در یک گروه با کاربرانی که مشغول عناوین سنگینتر (مانند Destiny) هستند قرار میدهد تا بار کاری یک نود را بهینه کند. همچنین به یاد داشته باشید که احتمال دارد ما تنها شاهد یک پیکربندی باشیم و پیکربندیهای مختلف دیگری نیز وجود داشته باشند. حتی یک تقسیم بندی 4 مسیر منابع نیز برای عناوین کوچکتر یا کم تقاضاتر احتمال دارد که حضور داشته باشد. نکته مهم اینجاست که انویدیا مشخصا در وضعیت بسیار بهتری برای مقابله با گوگل استادیا در مقایسه با باقی شرکتهاست.
دیدگاهتان را بنویسید