ممکن است کمپانی سامسونگ در گذشته اشتباهات زیادی مرتکب شده باشد، اما رد کردن پیشنهاد مدیرعامل شرکت انویدیا برای یک همکاری بلندمدت در زمینه حافظه HBM، فرآیندهای تولید تراشه و فناوری CUDA، شاید یکی از مهلکترین اشتباهات این شرکت محسوب شود. بر اساس گزارشهای منتشر شده، جنسن هوانگ، مدیرعامل کمپانی انویدیا، در سال 2018 به منظور همکاری با شرکت سامسونگ تماس گرفته، اما پیشنهاد او به صورت قاطعانه رد شده است. در ادامه بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.
رد کردن مدیرعامل انویدیا، یکی از بزرگترین اشتباهات سامسونگ بود
همانطور که ممکن است بدانید، غول کرهای، یعنی سامسونگ، در حال حاضر در بهترین موقعیت مالی خود قرار ندارد. گزارشهایی در رابطه با زیان مالی کسبوکار تراشههای نیمههادی و HBM این کمپانی منتشر شده است، عمدتاً به این دلیل که شرکت سامسونگ نتوانسته از روندهای بازار به خوبی بهرهبرداری کند. باید اشاره کرد که این وضعیت به مرور و در طول چندین سال شکل گرفته است. با این وجود، بر اساس گزارشی که از سوی رسانههای کرهای منتشر شده، کمپانی سامسونگ یک فرصت طلایی برای فرار از این شرایط را از دست داده است. گزارشها نشان میدهند که کمپانی سامسونگ در واقع موفق شده بود یک پیشنهاد قابل توجه از سوی مدیرعامل شرکت انویدیا به منظور یک همکاری بلندمدت دریافت کند که شامل توسعه مشترک حافظههای HBM، مشارکت در کسبوکار ریختهگری (foundry) و کار مشترک بر روی اکوسیستم CUDA بود. با این حال، متاسفانه شرکت سامسونگ این پیشنهاد را رد کرده است. این تصمیم در واقع میلیاردها دلار (اگر نگوییم بیشتر)، برای آنها هزینه داشته است.
این گزارش ادعا میکند که کمپانی انویدیا آگاه بوده است که حافظههای HBM در آینده تا چه اندازه مهم خواهند شد. به همین دلیل این شرکت برای توسعه به سراغ تامین کنندگان کرهای رفت زیرا آنها به خاطر ساخت تراشههای DRAM و NAND مشهور بودند. از آنجایی که کمپانی سامسونگ در آن زمان یک شرکت پیشرو محسوب میشد، جنسن هوانگ در ابتدا با آنها تماس گرفت، با این وجود مدیرعامل سامسونگ، عمدتاً به دلیل رویکرد غیرخوشبینانه آنها نسبت به حافظههای HBM، این پیشنهاد را رد کرد. جنسن هوانگ ادعا میکند که هیچکس در شرکت سامسونگ آماده همکاری بلندمدت با آنها نبوده است، با این حال اگر این غول کرهای میدانست که انویدیا بعدها به یک نهاد 4 تریلیون دلاری تبدیل خواهد شد، برای انجام این همکاری تردید نمیکرد.
اگر کمپانی سامسونگ در آن زمان با این شراکت موافقت میکرد، آنها در زمینه HBM و تراشههای نیمه هادی عقب نمیماندند. نکته مهمتر این است که در آن شرایط رقبای کرهای فرصت پیشی گرفتن از سامسونگ را پیدا نمیکردند. به عبارتی دیگر، اگر سامسونگ پیشنهاد همکاری جنسن هوانگ را میپذیرفت، میتوانست جایگاه بسیار قویتری در بازارهای تولید تراشه به دست آورد. در حال حاضر، کمپانی تایوانی TSMC تقریباً به صورت انحصار بازار نیمه هادیها را در دست دارد و بسیاری از شرکتها، از جمله انویدیا، برای تولید تراشههای خود به آن وابسته هستند. با ورود قویتر سامسونگ به این عرصه و تولید تراشههای نیمه هادی بیشتر، سهم بازار آن به شدت افزایش مییافت و رقابت آن با TSMC بسیار جدیتر میشد. گزارشهای منتشر شده ادعا میکنند که رد این پیشنهاد توسط مدیرعامل وقت شرکت سامسونگ، یک اشتباه استراتژیک بزرگ بوده که فرصت درآمد و رشد قابل توجهی را از این سازنده سلب کرده است.

شراکت سودآور انویدیا با کمپانی SK Hynix
باید اشاره کرد که پس از رد پیشنهاد همکاری از سوی شرکت سامسونگ، انویدیا به منظور ارائه محصول مشترک در زمینه HBM به کمپانی SK Hynix مراجعه کرد. همانطور که میدانید، این دو شرکت با یکدیگر یک شراکت انجام دادند که هنوز هم پابرجا است. شرکت SK Hynix در حال تبدیل شدن به بزرگترین تامینکننده فناوری HBM و تراشههای حافظه است و به تدریج تسلط چند دههای کمپانی سامسونگ بر این بخش را از بین میبرد. باید اشاره کرد که در حال حاضر کمپانی SK Hynix تامینکننده اصلی تراشههای HBM3، HBM3E و احتمالاً HBM4 برای شرکت انویدیا است. این سازنده در چند فصل گذشته آمار درآمدی قابل توجهی را گزارش کرده که عمدتاً به دلیل همکاری گسترده آنها با انویدیا بوده است.
یک اشتباه مشابه در دنیای صنعت
باید اشاره کرد که افراد زیادی در پیشبینی آینده کمپانی انویدیا اشتباه کردهاند، یکی دیگر از این افراد ماسایوشی سان (Masayoshi Son)، مدیرعامل سافتبانک (SoftBank) بود. چند سال قبل از جنون هوش مصنوعی، ماسایوشی سان سهم قابل توجهی از شرکت انویدیا را فروخت که صدها میلیارد دلار از ارزش سهام او را به باد داد. با این وجود، همانطور که گفته شد تشخیص سرعت پیشرفت کمپانی انویدیا برای همه آسان نبود. حتی در حال حاضر که کمپانی انویدیا در اوج هیاهوی هوش مصنوع قرار دارد، هیچکس نمیتواند با اطمینان بگوید که این شرکت با چه سرعتی میتواند مرزهای کاملاً جدیدی را در این حوزه بگشاید.
دیدگاهتان را بنویسید