بدنه، سنسور، کاربری
طراحی بدنه دوربین شباهت زیادی به دوربین E-520 از همین کارخانه دارد اما از لحاظ ابعاد، این دوربین ارتفاع بیشتری نسبت به برادر بزرگتر خود دارد. البته از نظر بعضی از کارشناسان، طراحی بسیاری از قسمتهای بدنه این دوربین الهام گرفته از مدلE30 است. وزن این دوربین نیز نسبت به مدل قبلی خود یعنی E-520، یکصد گرم سبکتر شده است اما هنگامی که دوربین را دست میگیرید، برخلاف تصور به راحتی در دست جای میگیرد و دسترسی به بسیاری از دکمهها با یک دست امکانپذیر است. البته گریپ افقی دوربین کوچکتر از حد عادی یک DSLR است، با وجود این میتوان گفت، این دوربین با لنز لیت خود (14-42 میلیمتری) دارای تعادل و وزن مناسبی است.
سنسور بهکار رفته در این محصول از نوع Live MOS با فرمت 4 به 3 و در ابعاد 13×17/3 میلیمتر است. براساس اطلاعات رسمی سایت الیمپوس، دقت مؤثر این محصول 12/3 مگاپیکسل است که این مقدار دو مگاپیکسل از سنسور E-520 بیشتر است.
هرچند تفاوت چندانی بین دقت این دو دوربین وجود ندارد اما همین ارتقاء دارای نتایج بهتری نسبت به ارتقاء دوربین DSLR سونی آلفا 350 به 380 با هیچگونه تغییری در دقت سنسور است! سنسور این دوربین امکان عکاسی در حساسیت 100 تا 3200 را با فواصل 0/3 گام در اختیار کاربر قرار میدهد.
صفحهنمایش 2/7 اینچی این دوربین از دقت بالایی برخوردار نیست اما این صفحهنمایش به دو دلیل در مقایسه با دیگر رقبا کارایی خوبی دارد:
1. استفاده از فناوری نسل جدید هایپوکریستال الیمپوس که انعکاس نور را به حداقل میرساند.
2. متحرک بودن این صفحهنمایش در تمامی جهتها از جمله بالا، پائین، چپ و راست که امکان نمایش زنده هنگام عکاسی را به راحتی فراهم میکند.
منظرهیاب چشمی این دوربین دارای بزرگنمایی 0/96 و پوشش 95 درصد فریم عکاسی است که در این کلاس از دوربینهای DSLR، منطقی به نظر میرسد. اگر شما یکی از کاربران دوربینهای DSLR باشید، شاید به نظرتان برسد که تهیه کارت XD بهعنوان کارتحافظه دوربین مشکل است اما جای نگرانی در این مورد وجود ندارد زیرا E-620 علاوه بر کارتحافظه XD قابلیت پشتیبانی از کارتحافظه کامپکت فلاش نوع I و II را نیز برای کاربران فراهم کرده است.
با استفاده از فلاش داخلی دوربین با شماره راهنمای GN12 برای نوردهی فواصل 1 تا 2/5 متر مشکلی وجود ندارد و در فواصلی بیشتر از آن میتوان با استفاده از کفشک فلاش خارجی E-620 از فلاشهای قدرتمندتر استفاده کرد. پایه لنز این دوربین علاوه بر سازگاری با لنزهای 4 به 3 الیمپوس قابلیت سازگاری با انواع لنزهای سیستم 4 به 3 را دارد.
حالت نمایش زنده در این محصول دارای سرعت مطلوبی است، با وجود این سرعت آن به اندازه سرعت فوکوس دوربینهای آلفا در حالت نمایش زنده نیست. همچنین دو حالت فوکوس برای نمایش زنده در نظر گرفته شدهاست که اولی براساس تشخیص تضاد (Contrast Detect) در تصویر و دارای سرعت بیشتر و دومی براساس تشخیص موقعیت سوژه عکس توسط نقاط فوکوس (Phase Detection) با سرعت کمتر است. حتی هنگامی که از فوکوس دستی در حالت نمایش زنده استفاده میکنید، از اشتباه یا ناقص بودن فوکوس نگرانی وجود ندارد زیرا به دلیل قابلیت بزرگنمایی درحالت نمایش زنده میتوان روی سوژه عکس به میزان 5، 7 یا 10 برابر بزرگنمایی کرد.
سرعت عکاسی پیوسته، عمر باتری، لرزشگیر
بر اطلاعات ارائهشده توسط شرکت الیمپوس، سرعت عکاسی پیوسته E-620 برابر با 4 فریم در ثانیه است اما دسترسی به این سرعت حتی با یک کارتحافظه کامپکت فلاش با سرعت خواندن و نوشتن سی مگابایت در ثانیه هم امکانپذیر نیست.
سرعت عکاسی پیوسته در این محصول در فرمت JPEG Fine در دقت کامل به 3/3 فریم در ثانیه و حداکثر تا یازده عکس میرسد و عملیات نوشتن روی کارتحافظه پس از 2/1 ثانیه پایان میپذیرد. همچنین در فرمت عکسRAW سرعت پیوسته به 3/3 فریم بر ثانیه و تا شش عکس میرسد که در این حالت نوشتن روی کارتحافظه بعد از 3/2 ثانیه پایان مییابد.
این سرعت عکاسی چندان هم ناامیدکننده نیست اما از ادعای شرکت سازنده کمی فاصله دارد! برای تأمین انرژی موردنیاز این دوربین، یک باتری 7/2 ولتی با توان 1150 میلیآمپر ساعت در نظر گرفته شدهاست که میتواند انرژی لازم برای گرفتن پنجاه عکس را با رعایت استاندارد CIPA و در حالت استفاده از منظرهیاب چشمی تأمین کند.
اما جالب است بدانید، الیمپوس در مورد تأثیر واقعی لرزشگیر در بدنه دوربین نیز اغراق کرده است. آزمایشهای انجامشده برای تست تأثیر لرزشگیر روی E-620 نشان داده است که این سیستم کاربر را قادر میسازد تا به میزان دو گام پایینتر از حد معمول سرعتهای پایین شاتر عکاسی کند، در حالیکه الیمپوس این عدد را به میزان چهار گام اعلام کرده است!
نویز تصاویر JPEG وRAW
میزان نویز تصاویر در دوربین E-620 از حساسیت 100 تا 1600 در فرمت JPEG تقریباً در حد کم و قابل قبول است و کاهش نویز این دوربین دارای 5 تا 15 درصد اختلاف با دوربین 500D کانن و یک ویژگی تحسینبرانگیز است.
در تصاویر RAW نویز عکسهای گرفتهشده از حساسیت 100 تا 1600 در حد قابل قبول بوده اما در حساسیت بیش از این به دلیل نویز زیاد نمیتوان از عکسهای آن در کارهای چاپی استفاده کرد. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که در کل نویز تصاویر E-620 در فرمت RAW به میزان 7 تا 15 درصد بیش از تصاویر JPEG است.
امکانات ارتباطی
این محصول تنها دارای یک پورت چندمنظوره است که بهعنوان رابط USB 2.0، خروجی تلویزیون و رابط کنترل از راه دور سیمی استفاده میشود.
نتیجه گیری
الیمپوس E-620 یک انتخاب بسیار مناسب برای علاقمندان به دوربینهای DSLR نیمهحرفهای است که ویژگیهای کاربردی و قیمت متعادلی دارد اما بدیعی است که این محصول برای عکاسی حیاتوحش یا صحنههایی که به سرعت عکاسی پیوسته زیادی نیاز دارند، مناسب نیست. البته میتوان گفت، تمامی کاربران DSLR بدنه سبک، کوچک و کارایی مناسب این محصول الیمپوس را میپسندند!
دیدگاهتان را بنویسید