بسی لذت بخش است که همزمان با ورود نسل جدید اس اس دی های پلکستور در بازارهای جهانی، دفتر محترم پلکستور در ایران با همراهی گارانتی خوب آواژنگ، به سرعت درایو های جدید الورود M9PeY را نیز در بازار ایران توزیع و در دسترس کاربران قرار دادند. این محصول گرانقیمت برای بررسی در آزمایشگاه سخت افزار خوش درخشید و حاصل آن مقاله ی پیش رو است، که با شما خوانندگان گرامی به اشتراک می گذاریم. تقریبا دو سال از ورود اس اس دی های نسل پیشین M8Pe می گذرد، نسل بواقع موفق و دوست داشتنی که به سرعت فراگیر شد. حال در سال 2018، به امید موفقیت دوباره، شرکت پلکستور نسل جدید اس اس دی های خود را وارد بازار کرده است.
این نسل جدید نیز از پهنای باند PCIE Gen.3 X4 و پروتکل NVMe پشتیبانی می کنند.
طبق مشخصات فنی، هر خط (Lane) در PCIE Gen.3 می تواند حداکثر تا 985MB/s اطلاعات را جابه جا کند. بنابراین با اختصاص چهار خط از PCIE Gen.3 می توان به پهنای باند اسمی 3940MB/s رسید (این عدد را برای تبلیغ راحت تر به 4000MB/s رند می کنند). دستیابی به این میزان از پهنای باند هرگز امکان پذیر نیست، زیرا در دنیای واقعی به دلیل وجود تاخیر و مقاومت در قطعات، بخشی از پهنای باند تلف می شود، در نتیجه، در عمل حداکثر با 3600MB/s هر چهار خط PCIE Gen.3 اشباع می شود. بنابراین میزان واقعی سرعت یک اس اس دی با پهنای باند PCIE Gen.3 X4 می تواند حداکثر تا سقف 3600MB/s باشد.
معرفی و مشخصات فنی:
به سراغ مشخصات درایوPLEXTOR PX-512M9PeY می رویم. در این نسل، شرکت پلکستور با حفظ کنترلر، تغییراتی را در مشخصات اعمال کرده است، تا سرعت و بهره وری درایو را افزایش دهد.
در نسل پیشین، شرکت پلکستور از حافظه 15 نانومتری 2D MLC NAND FLASH استفاده کرده بود، در این سری از حافظه های 15 نانومتری BiCS 3 3D TLC استفاده کرده است. استفاده از ناند های TLC به جای MLC کاهش طول عمر را نسبت به نسل قبل خود به همراه دارد، اما این کاهش طول عمر آنقدری نیست که باعث نگرانی شود.
جعبه PLEXTOR PX-512M9PeY مزین به تم مشکی و RGB گیمینگ است. مشخصه های آن، شامل 5 سال گارانتی، پشتیبانی از NVMe و حجم درایو بر روی آن نوشته شده است.
در پشت جعبه، یک جدول به مشخصات سرعت درایو های این خانواده اشاره کرده است. خانواده M9Pe در سه شکل مختلف عرضه می شود. یکی با رابط PCIe به شکل HHHL به صورت یک Add-On Card بر روی مادربرد وصل می شود و تحت نام M9PeY عرضه شده است. این مدل گرانترین مدل و مجهز به رقص نور RGB است.
شکل دیگر در ابعاد 2280 مجهز به درگاه M.2 به همراه سینک خنک کننده است و تحت پارت نامبر M9PeG عرضه می گردد.
ارزانترین نوع آن نیز در ابعاد 2280 دارای درگاه M.2 بدون سینک خنک کننده تحت پارت نامبر M9PeGN عرضه می شود که پیشنهاد می کنیم اگر برای شما بحث Performance مهمتر است و اگر مادربرد شما مجهز به سینک خنک کننده برای SSD M.2 می باشد، ارزانترین مدل درایو را انتخاب کنید.
درون جعبه درایو M9PeY و یک عدد پیچ، یک براکت برای نصب در کیس های Mini ITX، و دفترچه وجود دارد که به نظر کافی است. طراحی سینک خنک کننده که سرتاسر این کارت را فراگرفته است کمی خلاقانه و شاید برای بعضی جذاب باشد. برخی المان های زیبایی برای سیستم، مثل استفاده از رنگ مشکی و قرمز برای کل کارت رعایت شده است که خوب، نمره ی قبولی را دریافت می کند.
اگر از نزدیک به بخش قرمز رنگ نگاه کنید جنس صدفی و درخشان آن مشخص می شود که خوب، زیباست، اما صادقانه یک خال قرمز وسط شیار های مشکی که شش ماه بعد لابه لای آنها گرد و غبار می نشیند، جایزه بهترین طراحی را نخواهد گرفت.
شاید این طرح برگرفته از کوه آتشفشان باشد، اما در کل به نظر نگارنده، هزار و یک طرح زیبا تر از این می شد داد که متاسفانه پلکستور یک خال قرمز وسط دریای سیاه را پسند کرده است. خدا رو شکر، اگر این کارت بر روی مادربرد درون یک کیس ایستاده استفاده شود، هرگز این صحنه خال قرمز را نخواهید دید.
در عوض، این نمای زیبا، نصیب سیستم خواهد شد. لبه ای که به سمت کاربر قرار می گیرد، مجهز به یک شیار سفید رنگ است که در زیر آن LED های RGB به کار رفته و در هنگام بیکاری به صورت نفس کشیدن، رنگها عوض می شوند و در صورتی که درایو تحت لود برود، رنگین کمانی از LED ها بر روی صفحه به حرکت درخواهند آمد. لازم به ذکر است، کلمه های NVMe SSD و PLEXTOR نیز مجهز به نور پس زمینه سفید می باشند.
این نمای جذابی است که هر سیستمی را زیبا می کند. این اولین درایو ذخیره سازی مجهز به RGB در جهان است که توسط Plextor وارد بازار شده است. باید بابت این طراحی زیبا به پلکستور تبریک گفت. تنها موردی که جای شکایت دارد، عدم تطابق پذیری و یا Sync شدن آن با اکو سیستم های نورپردازی RGB مادربرد است. این رقص نور مستقل و بر پایه عملکرد خود درایو واکنش نشان می دهد. در هنگام بی کاری، تغییر رنگ به صورت Breathing و در هنگام کار، حرکت رنگین کمانی. این دو حالت گاهی در چند ثانیه ممکن است چندین بار تغییر کند و به سبب آن حالت های نورپردازی سریع عوض شود. اگر دائم به کیس نگاه کنید شاید کمی آزار دهنده شود ولی به راحتی می توان با یک نوار آن را پنهان کرد. بودن این RGB بهتر از نبودنش است و به سبب آن، کل امتیاز بخش طراحی را از آن خود می کند.
در پشت درایو، برچسب مشخصات، به نسخه ی فیرمور 1.00، تاریخ تولید، و دیگر مشخصه ها و سریال قطعه اشاره می کند. البته ما برای تست، فیرمور را به نسخه به روز 1.04 ارتقا دادیم.
پس از برداشتن سینک خنک کننده، به درایو اصلی که به صورت کارت M.2 درون مبدل PCIe قرار گرفته است می رسیم. این درایو مجهز به کنترلرMarvell 88SS1093 می باشد که در نسل پیشین نیز استفاده می شده است. این کنترلر دارای یک پردازنده ی سه هسته ای فرکانس بالا برای پردازش است. درایوی که برای تست در اختیار ما قرار داده شده، مدل 512 گیگابایتی M9PeY است که سرعت خواندن و نوشتن متوالی آن به ترتیب 3200MB/s و 2000MB/s می باشد. سرعت خواندن و نوشتن تصادفی آن نیز به ترتیب 340K IOPS و 280K IOPS است.
برای درک این سرعت ها، لازم به توضیح است که سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی یا Sequential بیشترکاربری های حرفه ای شامل رندرینگ، کامپایل فایل ها، تبدیل های ویدیویی و جابه جایی فایلها را شامل می شود. اما در استفاده ی روزمره درصد بسیار کمی از خواندن و نوشتن های متوالی اتفاق می افتد. سرعت خواندن و نوشتن های اتفاقی یا Random که اغلب آن را با آی-آپس IOPS نشان می دهند مهمترین فاکتور سرعت SSD برای گیمر ها و کاربران عادی کامپیوتر به شمار می رود. این مولفه به تعداد عملیات نقل و انتقال اطلاعات ظرف یک ثانیه گفته می شود و بیشترین درصد عملیاتی که کاربران عادی روی سیستم انجام می دهند نیز شامل همین خواندن و نوشتن های اتفاقی می شود. هرچه یک SSD میزان IOPS بالاتری داشته باشد در تجربه ی دنیای واقعی کاربر سرعت بیشتری را تجربه می کند.
شرکت پلکستور از 2 عدد حافظه 15 نانومتری 3D TLC NAND ساخت توشیبا، هر کدام به حجم 256 گیگابایت با پارت نامبر TH58TFT1T23BAEF در این درایو بهره برده است. در لبه ی PCB ارتشی از سوپر LED های ریز RGB ردیف شده اند که وظیفه نور پردازی را بر عهده دارند.
در کنار کنترلر اس اس دی مارول، یک عدد حافظه ی NANYA NT6CL128M32BM-H2 به حجم 512 مگابایت در نقش حافظه کش نیز بر روی آن وجود دارد.
معرفی سیستم تست :
پردازنده Intel Core i7 7700K
از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14+ نانومتری، 4 هسته و 8 رشته پردازشی، حدکثر فرکانس کاری 5.4 گیگاهرتز، حداکثر توان مصرفی 91 وات و مقدار 8 مگابایت کش Level3 اشاره کرد. این پردازنده را شرکت خوش نام دانش و فناوری مازستا یا DFM به دفتر مجله سخت افزار هدیه دادند.
مادربرد MSI Z270 GAMING M5
مادربرد گیمینگ از ام اس آی با کیفیت ساخت بالا و امکانات عالی برای راه اندازی یک سیستم گیم قدرتمند. استفاده از سوکت 1151 و چیپ ست Z270 به همراه فرکانس حافظه 4133 مگاهرتز در حالت اورکلاک، سینک های حرارتی کارآمد، وجود خروجی ها و ورودی های کامل، نرم افزارهای جانبی کامل برای مدیریت بهتر سیستم، نورپردازی زیبا، قابلیت اورکلاک بالا و دریافت بیش از 20 جایزه و نشان برتر تنها بخشی از ویژگی های این مادربرد است.
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC
این کارت گرافیک با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوعGDDR5، حداکثر فرکانس حافظه تا 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 8 پین و سیستم خنک کننده کارآمد گزینه مناسبی برای گیمرها است. کارت گرافیک GTX 1060 گزینه خوبی برای کاربرانی است که می خواهند در رزولوشن 1080 پیکسل بازی ها را به خوبی اجرا کنند. این کارت می تواند در این رزولوشن حتی در حداکثر تنظیمات هر بازی، به خوبی جوابگوی نیاز شما باشد. این کارت گرافیک توسط شرکت MSI در اختیار ما قرار داده شده است.
حافظه G.SKILL Trident Z
این سری از حافظه های جی اسکیل برای دست یابی به فرکانس بالا بهینه شده است. کیت مورد استفاده 2 ماژول 8 گیگابایتی DDR4 است که با فعال کردن XMP از حداکثر فرکانس کاری 3600 مگاهرتز با زمان تاخیر CL16 بهره می برد. این ماژول ها از جی اسکیل تایوان به دست وب سایت سخت افزار مگ رسیده است.
منبع تغذیه GREEN GP850B-OCPT
نسل جدید پاور های پلاتینیومی خانواده Overclocking Evo شرکت گرین است. این پاور از یک ریل پرقدرت 12 ولت 70 آمپری بهره می برد، که به لطف مبدل DC-DC برای ایجاد ولتاژ شاخههای +5V و +3.3V در بخش ثانویه، باعث تثبیت هر چه بیشتر ولتاژ شاخههای خروجی در این پاور می شود. امکان تحقق عملی Zero Voltage Switching در بخش ورودی این پاور به کمک توپولوژی Half-Bridge در کنار مبدل LLC Resonant ایجاد شده است تا حاملهای EMI، RF و تلفات سوئیچینگ در ورودی کاهش یافته و بازدهی مصرف انرژی افزایش یابد. حالت Fan-Less بودن و استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز بسیار کم از دیگر امکانات آن به شمار می رود. این پاور توسط شرکت گرین برای سیستم تست در اختیار ما قرار داده شده است.
خنک کننده GREEN GLACIER 360-EVO
این قویترین واتر کولر شرکت پردیس صنعت سیاره سبز (گرین) است که در حال حاضر از پر فروش ترین واتر کولر های بازار ایران به شمار می رود. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 360 میلیمتری آلومینیومی، استفاده از سه فن 12 میلیمتری کم صدا مجهز به LED های قرمز با طول عمر 100 هزار ساعت، واتر پمپ بلبرینگ سرامیکی قدرتمند بی صدا با طول عمر 80 هزار ساعت، واتر بلاک کاملا مسی مجهز به نمایشگر نشان دهند دمای کولانت و دور پمپ اشاره کرد. این رادیاتور برای تست توسط دفتر گرین در اختیار ما قرار داده شده است که تشکر ویژه داریم.
بررسی کارایی:
پیش از شروع نیاز به توضیح است که، این درایو را می توانید در اسلات دوم PCIe کارت گرافیک استفاده کنید ولیکن در سیستم های مجهز به 24 باند PCIe ممکن است پهنای باند مورد استفاده توسط کارت گرافیک را تنگ کند و کارت گرافیک با پهنای نصف یعنی X8 فعالیت کند. به همین سبب پیشنهاد می شود این کارت را در آخرین اسلات کارت گرافیک که عموما PCIe Gen 3.0 X4 است استفاده کنید که در این حالت معمولا 2 تا از پورت های ساتا و یا اسلات های بلا استفاده Disable می شوند و پهنای باند کارت گرافیک تنگ نمی شود. ما نیز با توجه به استفاده از مادربرد مجهز به چیپ Z270 و پردازنده 7700K از آخرین اسلات استفاده کردیم تا با محدودیتی برای گرافیک و یا برای کارت پلکستور مواجه نشویم.
در نرم افزار Anvil، که یکی از بهترین ابزار ها برای سنجش سرعت و توانایی SSD است، همانطور که مشاهده می کنید، امتیازات و سرعت ثبت شده برای تک درایو، تقریبا با سرعت اسمی آن برابری می کند.
شرکت Plextor اصولا درایو M9Pe را برای رقابت با Samsung 960 Evo وارد بازار کرده است و این درایو از 960 Evo سامسونگ قوی تر است، ولیکن با فاصله ی کمی از Samsung 970 Evo در رده سوم قوی ترین درایو های ذخیره سازی در این سطح قرار می گیرد.
نرم افزار محبوب Crystal Disk Mark از جمله بهترین و استاندارد ترین تست ها برای سنجش سرعت درایو SSD است. نتایج بدست آمده از سرعت درایو از حد سرعت اسمی آن نیز فراتر می رود.
در رده بندی فوق نیز جایگاه این درایو به خوبی نشان داده شده است.
نرم افزار آلمانی AS SSD یکی از ابزار های کارآمد برای سنجش سرعت اس اس دی به شمار می رود. امتیازات ثبت شده آن ضعیفتر از نرم افزار Anvil است. با توجه به نتایج بدست آمده با نرم افزار قبلی، انتظاراتمان در زمینه ی سرعت نوشتن متوالی بیش از این بود. ولی خوب به حساب این می گذاریم که شرایط ویندوز در هنگام این تست مهیا نبود.
نرم افزار معروف و محبوب ATTO Disk Benchmark توانست تست فایل سایز 2MB را با حداکثر سرعت خواندن و نوشتن متوالی به ترتیب 3056 و 2045 مگابایت در ثانیه ثبت کند، که این ارقام بالاتر از حد توان اسمی درایو است. البته در تست فایل های بزرگتر، سرعت خواندن به دلیل افزایش دمای درایو کمی افت می کند اما نوشتار ثابت قدم می ماند.
برای تست سرعت خواندن و نوشتن تصادفی از نرم افزار Samsung Magition بهره بردیم که نتایج آن با قدرت اسمی درایو بسیار نزدیک است.
نتیجه گیری:
درایو ذخیره سازی PLEXTOR PX-512M9PeY از جمله پر قدرت ترین اس اس دی های موجود در بازار ایران و جهان است که می تواند کلیه نیاز های حرفه ای کاربران گیمر و پاور یوزر ها را بر طرف سازد. یکی از برتری های پلکستور توجه به حفظ سرعت و عملکرد درایو در طول مدت استفاده است و به عنوان کسی که حداقل از سال 2016 از درایو پلکستور M8Pe مجهز به همین کنترلر استفاده کرده است، سرعت این درایو در طی این دو سال به هیچ وجه افت نکرده و مثل روز اول با همان سرعت کار می کند. سرمایه گذاری روی SSD های پلکستور منطقی است و ناگفته پیداست M9PeY حتی در برابر رقیب سر سخت خود Samsung 960 Evo هم حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و می تواند در برخی تست ها قوی تر نیز عمل کند.
این درایو با قیمت تقریبی 2 میلیون تومان در بازار ایران با گارانتی 5 ساله آواژنگ در دسترس قرار دارد. اگر به قیمت 246 دلاری آن نگاهی کنیم، می توان گفت، برچسب 2 میلیون تومانی وحشتناک است. ولی در قیاس با قیمت اس اس دی رقیب خود مثلا با Samsung 960 Evo با حجم 500 گیگابایت که 1.850.000 تومان است، با توجه به قدرت برتر M9Pe و مجهز بودن آن به RGB، و گارانتی معتبر 5 ساله، قیمت گذاری 2 میلیون تومانی منطقی است، هرچند اگر دست ما بود، هر دوی این درایو ها باید زیر 1.5 میلیون تومان قیمت گذاری می شد، ولیکن شرایط بازار سخت افزار ایران، بی حساب و کتاب و بحرانی است. در چنین وضعیتی، ما همچنان M9PeY را پیشنهاد می دهیم. با توجه به نوآوری پلکستور در تجهیز این درایو به نورپردازی RGB، سرعت و عملکرد فوق العاده آن در تست ها، دمای مناسب، مدت 5 سال گارانتی خوب شرکت آواژنگ، و کیفیت خوب قطعات مورد استفاده در آن، نشان منتخب سردبیر را به آن اعطا می نماییم.
9.7امتیاز9.7راندمان
عالی بود آرمین جان. فقط SSD فرم PCI برای ما دیگه یک کالای لوکس به حساب میاد :emoji1