احتمالاً بسیاری از علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری هم اکنون در پی تجربه ی بازی Doom هستند. در این میان علاوه بر کمپین داستانی بازی Doom و همچنین بخش چند نفره و آنلاین این اثر، یکی دیگر از بخش هایی که سازندگان بازی Doom آن را برای سرگرمی هر چه بیشتر تجربه کنندگان این اثر تدارک دیده اند بخشی است که در آن بازیبازان خود قادر به طراحی مراحل تازه ای برای بازی Doom و اشتراک گذاری آن ها با دیگران هستند. حتی به کمک قابلیت برقراری ارتباط میان مراحل طراحی شده توسط یک بازیباز در بخش مذکور از بازی Doom این امکان وجود دارد تا فرآیند ترکیب این مراحل با یکدیگر و تشکیل یک زنجیره ی کامل از مراحل مختلف طراحی شده توسط بازیباز، در مجموع به یک کمپین اختصاصی از بازی Doom برای تجربه ی علاقه مدان به این اثر تبدیل شود. به بیان ساده تر این امکان در بازی Doom فراهم آمده است تا بازیبازان خود آستین ها را بالا زده و دست به طراحی مراحل و ترکیب آن ها با یکدیگر در قالب یک بازی شوتر اول شخص جدید به کمک استفاده از محتوا های از پیش آماده شده ی بازی Doom بزنند. با این حال کسانی که پیش از این بازی Project Spark تجربه کرده اند به خوبی از این نکته آگاه هستند که در قالب این بازی بسیار بهتر از بازی Doom می توان به ساخت مراحل مورد علاقه ی بازیبازان و اشتراک گذاری آن ها با دیگران پرداخت. آن هم در تمامی سبک ها و با امکان راضی کردن تمامی سلیقه های موجود. اما متاسفانه این امکان دیگر در اختیار بازیبازان قرار نخواهد داشت.
شرکت مایکرو سافت روز گذشته امکان دانلود بازی رایگان Project Spark از طریق بازار های آنلاین رسمی خود را از علاقه مندان به این بازی گرفت و به این ترتیب این بازی رایگان دیگر قادر به جذب کاربران جدید نخواهد بود. با این حال آن دسته از کاربرانی که تا این لحظه نسبت به تهیه و نصب بازی Project Spark بر روی دو پلتفرم کامپیوتر های خانگی (ویندوز) و اکس باکس وان اقدام کرده اند همچنان می توانند تا تاریخ 12 آگوست سال جاری میلادی به اشتراک گذاری محتوا های ساخته شده توسط خود در این بازی با دیگران ادامه دهند. اما پس از آن تاریخ سرور های بازی Project Spark به طور کامل تعطیل خواهد شد و به این ترتیب دیگر هیچ کدام از کاربران این بازی نخواهند توانست نسبت به دانلود محتوا های مورد علاقه ی خود یا آپلود موارد ساخته شده به دست خود بر روی سرور های بازی Project Spark اقدام نمایند. بنا بر این به علاقه مندان بازی Project Spark توصیه شده است که تا پیش از تاریخ اعلام شده برای از کار افتادن پشتیبانی آنلاین این بازی، نسبت به دانلود محتوا های مورد علاقه ی خود از سرور های بازی Project Spark یا آپلود مراحل ساخته شده بر روی این سرور ها اقدام نمایند تا پس از قطع شدن پشتیبانی آنلاین از این بازی بتوانند تا هر زمان که خواستند به تجربه ی میراث به یادگار مانده از بازی Project Spark به شکل آفلاین بپردازند.
بازی Project Spark را شاید بتوان نوعی الهام گیری از بازی Little Big Planet قلمداد کرد. اثری که در ابتدا با تبلیغات فراوانی توسط مایکرو سافت در اختیار علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری قرار گرفت اما در نهایت آن حمایت لازم را از سوی مایکرو سافت دریافت نکرد و برخلاف بازی Little Big Planet (که در نهایت به یکی از برگ های برنده ی سونی در نسل پیشین بازی های کامپیوتری تبدیل شد) سرنوشت آن به همین نقطه ای رسید که اکنون مشاهده می شود. در واقع شاید بتوان گفت که پروژه ی اسپارک مایکرو سافت (در عین داشتن پتانسیل های فراوان) بسیار زود تر از آن چه که تصورش می رفت به شکست انجامید. چرا که از زمان آغاز تجربه ی نسخه ی بتای بازی Project Spark تا زمان اعلام مرگ رسمی این اثر در تابستان پیش رو تنها دو سال فاصله وجود دارد و این در حالی است که در پاییز گذشته شرکت مایکرو سافت خبر از قطع پشتیبانی رسمی از بازی Project Spark داده بود. به عبارت بهتر شرکت مایکرو سافت با حذف قابلیت پرداخت درون برنامه ای از ساختار بازی Project Spark در پاییز گذشته، به اعلام این نکته پرداخت که از این پس از سوی آنان هیچ پشتیبانی خاصی اعم از انتشار مراحل تازه یا به روز رسانی های جدید برای بازی Project Spark صورت نخواهد گرفت و در عوض این خود کاربران هستند که می توانند با توجه به قابلیت های موجود در این بازی (که در واقع می توان آن را یک ابزار بازی سازی آماده برای آن دسته از کاربران علاقه مند به امر بازی سازی که چندان با مواردی نظیر کد نویسی آشنا نیستند قلمداد کرد) به طراحی مراحل مورد علاقه ی خود و اشتراک گذاری آن ها با دیگران بپردازند. مخلص کلام این که شرکت مایکرو سافت در مجموع تنها یک سال از بازی Project Spark حمایت کرد و پس از آن تصمیم گرفت با رها کردن این بازی خوش پتانسیل به حال خود به سراغ پشتیبانی از پروژه های پر سود و زود بازده برود. در واقع می توان ادعا کرد که بازی Project Spark هم در نهایت به همان سرنوشت بازی Fable Legends و استودیو Lionhead دچار شد. با این تفاوت که برخلاف اعضای استودیو Lionhead که اکثرشان از مایکرو سافت جدا شدند، سازندگان و توسعه دهندگان بازی Project Spark از سوی مایکرو سافت در پروژه های دیگری به کار گماشته شدند. در واقع این امر از همان پاییز گذشته رخ داد؛ به این ترتیب که شرکت مایکرو سافت اکثر افراد فعال در پروژه ی توسعه ی بازی Project Spark را به انجام کار های دیگری مشغول کرد و به این ترتیب دیگر عضو فعال چندان پر شماری برای پشتیبانی از بازی Project Spark باقی مانده بود که بخواهد به رفع باگ های این بازی و تلاش برای انتشار پچ های ترمیمی یا به روز رسانی های جدید برای این اثر بپردازد. و این گونه بود که بازی Project Spark به انتهای خط رسید و برای همیشه به تاریخ پیوست.
واقعا حیفه.
حیف شد.
مرسی:-bd