کوچک و جمع و جور
دوربین نوکیا 808 در حدود 50 تا 70 درصد کوچکتر از سایر نمونه های مورد استفاده در اسمارت فون ها است که از زوم اپتیکال بهره می برند.
تنظیمات زوم تاثیر گذار
شاید تاکنون اسمارت فون های بسیاری را دیده اید که از سنسور های 5 و 8 مگاپیکسلی برخوردار هستند، اما هیچ گونه تنظیمات خاصی برای زوم و برطرف سازی اعوجاج و پیکسل شدن تصاویر هنگام زوم، ندیده اید. نوکیا 808 شما را از لحاظ فیزیکی به سوژه عکاسی نزدیک تر خواهد کرد و احساس بهتری از عکسی که گرفته می شود، خواهید داشت. اما در اسمارت فون های دیگر باید به سوژه خود نزدیک شوید که مشکلاتی مانند افتادن سایه روی سوژه و بازخورد نور از سمت مناطق شیشه ای رخ خواهد داد. شما می توانید از قابلیت Full Zoom نوکیا 808 استفاده کنید و در یک فاصله عکاسی 15 سانتیمتری، بزرگنمایی بیشتری روی اجسام از فاصله نزدیک تجربه کنید.
یک نکته تکنیکی دیگر
سایر سنسور های 8 مگاپیکسلی که در اسمارت فون ها بالاترین سنسور مورد استفاده است، تنها از ترکیب سه رنگ سبز (4 مگاپیکسل)، قرمز و آبی (هر کدام 2 مگاپیکسل) را تشکیل می دهند که نشان دهنده ترکیب رنگ RGB به صورت 8 مگاپیکسل خواهد بود. اما در سنسور نوکیا 808، از فناوری Oversampling استفاده شده است که ترکیب رنگ RGB را به صورت کامل و واقعی در اختیار شما قرار می دهد. به طور کلی برای دستیابی به چنین عملکردی، بر اساس قاعده Nyqvist، باید از فناوری Oversampling استفاده شود. یک مثال ساده از فناوری Oversampling، در یک فایل موسیقی است که برای اینکه یک فایل موسیقی کیفیتی برابر 22 کیلوهرتز را به دست آورد، باید در کیفیت 44 کیلوهرتز Sample شود تا با کیفیتی مناسب ارائه گردد.
فاصله کانونی بیشتر
اسمارت فون ها از سنسورهای بسیار کوچک برای دوربین خود استفاده می کنند که فاصله کانونی بسیار ناچیزی در حدود 4 میلیمتر را در اختیار شما قرار خواهند داد که در ساخت یک منظره وسیع از سوژه عکاسی ناتوان است. البته فاصله کانونی کوتاه در برخی موارد مانند عکاسی از ساختمان ها و مناظر دور دست بسیار خوب عمل می کند. اما فاصله کانونی کمتر، میدان دید کمتری را برای فوکوس روی سوژه عکس در اختیار شما قرار خواهد داد. نوکیا 808 فاصله کانونی بیشتری معادل 8.02 میلیمتر و دریچه دیافراگم گشادتری به میزان f/2.4 برای عکاسی از مناظر نزدیک فراهم می کند.
کیفیت مهم است، نه کمیت
استفاده از قابلیت های دوربین اسمارت فون نوکیا 808 نیاز به مهارت کاربر و درک قابلیت های آن دارد و در حالت کلی، سنسور 808، عملکرد و توانایی را در کنار یکدیگر قرار داده است. در سالهای گذشته، تنها روش برای ساخت یک دوربین کوچک، کم کردن تعداد پیکسل آن بوده است. این میزان در 6 سال گذشته از 2.2 میکرون به 1.75 و سپس به 1.4 میکرون کاهش یافت تا تنها از لحاظ کمی یک دوربین با سنسور به عنوان مثال 8 مگاپیکسلی را تشکیل دهند که در بخش کیفیت حرفی برای گفتن ندارد. البته برخی از اسمارت فونها از سنسورهای 1.1 میکرون نیز بهره می برند که در مجموع قیمت نهایی اسمارت فون را کاهش می دهد. پیکسل های کوچکتر، سبب جمع آوری فوتون کمتری در هر پیکسل می گردد و نتیجه تعداد فوتون کمتر چیزی جز کیفیت پایین تر عکس نخواهد بود. در ادامه تاثیرات منفی کاهش تعداد فوتون ها، میزان نویز در تصاویر و ویدئو ها نیز افزایش خواهد یافت. بر اساس تجربه نوکیا، که تجربه ای جدید است، سنسورهایی با میزان پیکسل کوچکتر که برای اولین بار عرضه می شوند، میل بیشتری به کیفیت پایین تر عکس نسبت به نسل قبلی دارند. از جهت دیگر، در مقایسه روی هم انباشتن پیکسل ها به جای تمرکز روی کیفیت، نوکیا ترجیح می دهد تا از تکرار زود هنگام تجربه خود چشم پوشی کند.
درسهایی که نوکیا از گذشته یاد گرفت
نوکیا زمانی که دوربین 12 مگاپیکسلی را روی N8 قرار داد، اهمیت بیشتری برای عکاسی با نور مناسب به نسبت افزایش مقدار مگاپیکسل قائل گردید. نوکیا با روند کاهش تعداد پیکسل مخالف بوده و در نتیجه سنسور اسمارت فون N8 را با تعداد 1.75 میکرون پیکسل را انتخاب کرد. اما نتایج به دست آمده، یک بنچمارک جدید در زمینه تصویر و ویدئو بوده است. برند های سازنده تلفن همراه از دو سال گذشته نتوانستند تجربه ای مشابه N8 نوکیا را تکرار کنند. سنسور مورد استفاده در نوکیا 808، به میزان 2.5 برابر بزرگتر از N8 و 1/1.2 اینچ است و این به معنی محدوده بزرگتر برای جذب فوتون بیشتر خواهد بود. با این وجود فناوری PureView نوکیا ادامه دهنده روشی برای به وجود آوردن گزینه هایی برای توجه به عملکرد در مقابل تولید پیکسل های بیشتر است. تعداد کمتر پیکسل و کیفیت بهتر آنها نمی تواند به تنهایی کیفیت بالاتری برای تصاویر و ویدئو ها به وجود آورد، اما قابلیت های بهتری از تجربه کلی کاربر و سیستم را شامل می شود.
Crop کردن تصویر
با نوکیا 808 می توانید تصاویر را روی یک نقطه تنظیم کنید. هر چند، اگر شما ترجیح دهید، می توانید این عمل را به آینده موکول کرده و سبک عکاسی را روی حالت Creative Shooting قرار دهید و عکسهایی با رزولوشن کامل ثبت کنید. شما می توانید روی هر نقطه از عکس زوم کرده و یک نمای خلاقانه جدید از تصویر ابتدایی پیدا کنید. در واقع نوکیا به این نتیجه رسیده است که کاربران به هر دو حالت نیاز دارند و این شرکت نیز ویژگی سوئیچ بین هر دو حالت را به ساده ترین شکل ممکن روی اسمارت فون 808 قرار داده است. همچنین می توانید عکس خود را ثبت کرده و در آینده روی یک صفحه نمایش بزرگتر کار تنظیم عکس (Crop) را انجام دهید. تصاویر خود را می توانید بارها و بارها آنطور که دوست دارید تنظیم کرده، تصویر را به رزولوشن مورد نظر تغییر دهید و با روشی مناسب ابعاد عکس را بسته به آنچه در نظر دارید، کاهش دهید.
بخش سوم و پایانی نیز به زودی روی سایت قرار خواهد گرفت. در این لینک می توانید بخش اول را مشاهده فرمایید.
پس بخش پاینی چی شد ؟
اگه گزاشتین و من ندیدم لطفا لینکشو برام بزارین .
پس بخش پاینی چی شد ؟
اگه گزاشتین و من ندیدم لطفا لینکشو برام بزارین .
در کل کيفيت تصويري که 808 با اين فناوري ارائه ميکند شاهکار است.
مرسی حسام جان ! واقعا عالی بود ! منتظر بخش پایانی هم هستیم !