كل تیمهای شركتكننده در این مسابقات چهار صد تیم بودند كه در 19 لیگ با یكدیگر به رقابت پرداختند. لیگها در بخش دانشآموزی شامل لیگ رباتهای فوتبالیست یك به یك، دو به دو، نمایشی و امدادگر هستند ولی بخش بزرگسالان شامل لیگ انساننما، ربات فوتبالیست اندازه متوسط، فوتبالیست اندازه كوچك، ربات فوتبالیست استاندارد، ربات امدادگر، شبیهساز عامل امداد، شبیهساز سه بعدی، شبیهساز دو بعدی، واقعیت تركیبی، ربات پرنده، ربات زیردریایی و ربات نائو است.
به گفته دكتر موسیخانی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و رییس كمیته ملی روبوكاپ آزاد ایران، این مسابقات نسبت به سال گذشته رشد 11 برابری داشته است و در ابتدا تعداد تیمهای متقاضی یك هزار و 280 تیم بودهاند كه از میان آنها چهارصد تیم انتخاب شدند.
از میان بزرگان رباتیك جهان نیز افرادی مانند استاد آلن مک ورس، بنیانگذار ربوکاپ و استاد دانشگاه British Colombia کانادا، استفان آلن کمرون، استاد برجسته رباتیک دانشگاه آکسفورد، برناد راس، رییس دپارتمان ربوکاپ دانشگاه استنفورد، یاسوشی کامابایاشی استاد تمام رباتیک دانشگاه اوزاکای ژاپن حضور داشتند.
در پایان این مسابقات تیم MRL دانشگاه آزاد قزوین در بیشتر لیگها توانست مقام اول را به خود اختصاص دهد. نتایج نهایی این مسابقات به شرح زیر است:
•در لیگ رباتهای خانگی، تیم MRL از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین مقام نخست را به دست آورد و تیم BORG از دانشگاه گرونینگن هلند به مقام دوم دست پیدا کرد.
•در لیگ ربات انساننما، Fumanoif از دانشگاه برلین آلمان، تیم Parand از دانشگاه آزاد پرند و تیم Pnuzrobot از دانشگاه پیام نور زنجان به ترتیب رتبههای اول تا سوم را از آن خود کردند.
•در لیگ شبیهساز عامل امداد هم تیم Brave Circles از دانشگاه شیخ بهایی اصفهان مقام اول، تیم SEURedsun از دانشگاه South east چین مقام دوم و تیم MRL دانشگاه آزاد اسلامی قزوین مقام سوم را به دست آوردند.
•در لیگ ربات امدادگر مجازی تیم MRL از دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، تیم SBCE-SAVIOUR از دانشگاه شهید بهشتی تهران و تیم AOJRF تیم مشترک دانشگاه آمستردام هلند و آکسفورد انگلستان به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند.
•در لیگ نمایش ربات دانشآموزی، تیم خرد از مدرسه خرد رتبه نخست، تیم SIMORGH از مدرسه روشنگر رتبه دوم و تیم ROBOFISH از پژوهشکده کرمان رتبه سوم این دوره از رقابتها را بدست آوردند.
•در لیگ ربات امدادگر دانشآموزی پیشرفته، تیم دبیرستان علامه حلی، رتبه نخست، تیم Parmida–R2 از بنیاد فرهنگی آموزشی امام صادق (ع) رتبه دوم و تیم POOYESH از دبیرستان امام صادق رتبه سوم را کسب کردند.
•در لیگ ربات امدادگر نوجوانان، تیم مدرسه راهنمایی ابوعلی سینا، SPARK از پژوهشسرای علی ابن ابیطالب (ع) و تیم SRL از مدرسه راهنمایی سما مشهد به ترتیب رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
•در لیگ ربات فوتبال دانشآموزی پیشرفته الف (سنگین وزن)، تیم دبیرستان دخترانه فرزانگان تهران مقام نخست، تیم پایدار از دبیرستان علامه حلی 1 و تیم سورنا از دبیرستان علامه حلی 1 مقام دوم و سوم را از آن خود کردند.
•در لیگ ربات فوتبال دانشآموزی پیشرفته (سبک وزن)، FAST & SMART از پژوهشسرای دانشآموزی حاج امرالله خبازی از فریدون کنار تنها مقامآور این لیگ بود.
•در لیگ ربات فوتبالیست اندازه متوسط از بین سه تیم شرکتکننده در این لیگ MRL از دانشگاه آزاد قزوین مقام اول را بدست آورد.
•در لیگ فوتبال دانشآموزی پیشرفته ب تیم A.B.P.A از دبیرستان علامه حلی 1، تیم SAEB از پژوهش سرای صائب اصفهان و تیم دبیرستان دخترانه فرزانگان تهران رتبههای اول تا سوم این دوره از رقابتها را کسب کردند.
•در لیگ رباتهای زیردریایی که با رقابت 11 تیم برگزار شد، برنده اول و دوم نداشته و تیم های کاسپین و R.T.S از دانشگاه صنعتی شاهرود مقام سوم را بدست آوردند.
•در لیگ رباتهای پرنده، تیم MRL از دانشگاه آزاد قزوین به مقام نخست، تیم RRL و چکاوک از دانشگاه علم و صنعت مقام دوم و تیم Persian Eagle از دانشگاه شهید بهشتی مقام سوم دست یافتند.
•در لیگ شبیهساز دو بعدی فوتبال نیز تیمهای دبیرستان علامه حلی و دانشگاه گیلان و دانشگاه علم و صنعت ایران به ترتیب رتبههای اول تا سوم را بدست آوردند.
از دیگر نكات گفتنی درباره این مسابقات اظهارنظر جالب دکتر درزان از دانشگاه گرونینگن هلند در مراسم اختتامیه این مسابقات كه بعدازظهر روز شنبه 1390/1/21 برگزار شد، است. استاد دانشگاه گرونینگن هلند، فناوری و سازماندهی را از ویژگیهای ششمین دوره مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران عنوان کرد و گفت: “در این دوره از مسابقات تفاوتهایی را میان گذشته و اکنون مشاهده میکنم. زیرا در سطح بزرگتر و وسعت بیشتری برگزار شده و تیمهای حرفهایتری در آن شرکت دارند. در آینده نزدیک مسابقات ربوکاپ آزاد ایران از این نیز فراتر رفته و امیدوارم که تیمهای بینالمللی بیشتری در این رقابتها شرکت کنند”.
همچنین “فاندر زاند” استاد دانشگاه هلند و نماینده فدراسیون جهانی ربوكاپ در مراسم اختتامیه ششمین دوره مسابقات بینالمللی ربوكاپ آزاد ایران گفت: “من خیلی خوشحال هستم كه در ایران و در این مسابقات حضور دارم”.
وی افزود: “من تاكنون در دورهها و مسابقات ربوكاپ در نقاط مختلف دنیا حضور داشتم اما بیشترین اشتیاق به مسابقات را در این جمع و در بین ایرانیان دیدم”.
شركتهای ایرانسل، ایران خودرو، بانك ملت، بانك ملی، شهرداری تهران، شركت هواپیمایی ماهان و شركت صنعت سیاره سبز(گرین) حامیان مالی این مسابقات بودند.
ششمین دوره مسابقات بینالمللی ربوكاپ ایران با همكاری انجمن ربوكاپ ایران و دانشگاه آزاد واحد قزوین برگزار شد و از بارزترین نقاط آن حضور چشمگیر دانشاموزان و دانشجویان علاقمند و پویا و فراهم شدن یك محیط كاملاً علمی و فعال برای فعالیتهای فنارویگونه بود.
شکلکها (اموجیها) را میتوانید با کیبرد گوشی یا کیبرد مجازی ویندوز قرار دهید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.
دیدگاهتان را بنویسید