اطلاعات جدیدی درباره پلتفرم AMD Ryzen Threadripper 3000 که نیرو بخش پردازندههای نسل بعدی HEDT با معماری Zen 2 هستند توسط GamersNexus منتشر شده. در حالیکه ما اطلاعات لو رفته مختلفی را از پردازندههای آینده Threadripper شنیدهایم، به نظر میرسد که ما شاهد پلتفرمهای جداگانهای برای افراد حرفهای و ایستگاههای کاری خواهیم بود.
ما قبلا درباره چیپستهای TRX40 و TRX80 و WRX80 که برای پردازندههای جدید آماده میشوند، شنیده بودیم اما حالا جزئیات بیشتری توسط GamersNexus لو رفته. این اطلاعات میگوید AMD دو پلتفرم جدا را برای چیپهای Ryzen Threadripper 3000 آماده میکند. اولی sTRX4 خواهد بود که پردازندههای مخصوص افراد حرفهای را شامل میشود.
قبلا AMD پردازندههای حرفهای و ایستگاه کاری خود را به دو سری X و WX تقسیم بندی کرده بود. هر دو براساس معماری Zen+ بودند اما سری X تا 16 هسته پردازشی را خود جای داده بود در حالیکه WX تا 32 هسته پردازشی را پشتیبانی میکرد. این بار اما AMD نه تنها این پردازندههای را دسته بندی خواهد کرد، بلکه پلتفرمهای آنها را نیز دسته بندی میکند. تفاوتهایی بین آنها وجود خواهد داشت، پس اجازه دهید با سری حرفهای شروع کنیم.
پردازندههای حرفهای AMD Ryzen Threadripper 3000 TRX4
پلتفرم TRX4 HEDT از حافظههای چهار کاناله، پشتیبانی از حافظه UDIMM با دو DIMM برای هر کانال و تا 256 گیگابایت حجم برای هر کانال همراه است. این یعنی پلتفرم مذکور میتواند تا 1 ترابایت حافظه را پشتیبانی کند. همچنین 64 خط PCI Express 4.0 به همراه 16 خط دیگر که میتواند با رابط SATA سوییچ شود. به نظر میرسد اطلاعاتی درباره توان حرارتی پردازندهها هم وجود داشته باشد که باز هم دسته بندی شدن آنها را نشان میدهد. گروه A سری پردازندههای که لاین آپ HEDT برای پلتفرم TRX4 هستند با 280 وات توان حرارتی، حرارت 60 درجه برای Tcase Max و تا 100 درجه برای Tctl Max منتشر میشوند.
پردازندههای حرفهای AMD Ryzen Threadripper 3000 WRX8
حالا به سراغ سری WRX8 میرویم که در آنها شاهد یک لاین آپ خالص مناسب ایستگاه کاری هستیم. حتی پردازندههای این پلتفرم تشابهات زیادی با نمونههای EPYC 7002 دارند، مانند پشتیبانی از حافظههای هشت کاناله DDR4 3200 در فرمهای UDIMM، RDIMM و LRDIMM. این پلتفرم میتواند برای هر کانال یک DIMM را پشتیبانی کند که به 2 ترابایت حافظه در حداکثر حالت ترجمه میشود. بر خلاف سری TRX4 خبری از اورکلاک نیست اما شما 96 تا 128 خط PCIe 4.0 را با 32 خط قابل تعویض برای SATA دریافت میکنید. گروه B سری پردازندههای که لاین آپ ایستگاه کاری پلتفرم WRX8 هستند نیز از همان توان حرارتی 280 وات بهره میبرند اما حرارت Tcase Max در آنها 81 درجه خواهد بود و Tctl Max به مانند قبل 100 درجه سانتیگراد است.
از زمان اطلاعات لو رفته قبلی، سری پردازندههای AMD Ryzen Threadripper 3000 گواهی PCI-SIG را دریافت کردهاند که تایید میکند در آنها شاهد پشتیبانی از PCI Express 4.0 هستیم و البته اسم رمز آنها Castle Peak خواهد بود. احتمالاتی وجود دارد که تیم سرخ سری پردازندههای TRX را با حافظههای هشت کاناله معرفی کند اما باید منتظر بمانیم تا ببینیم آیا چنین چیزی رخ میدهد یا خیر.
انتظار میرود خانواده AMD Ryzen Threadripper 3000 در نیمه دوم 2019 معرفی شوند. این خانواده به شکل داخلی با اسم Castle Peak شناخته میشوند و قرار است در بازار HEDT برتری بیشتری برای تیم سرخ ایجاد کنند. این خانواده قرار است سطح جدیدی از کارایی و بهره وری را به همراه قابلیتهای جدید و مادربردهای جدید بر پایه سوکت TR4 فراهم کنند. ما در این مادربردها شاهد پشتیبانی از PCI Express 4.0 خواهیم بود که قبلا در سری مصرف کننده Ryzen 3000 و مادربردهای X570 عرضه شدهاند.
با در نظر گرفتن این امر که AMD قصد دارد وضعیت خوب خود را در بازار با سری Threadripper 3000 حفظ کند، ما شاهد پرفورمنس فوق العادهای در بخش چند رشتهای خواهیم بود که به لطف فرکانس بالاتر و فناوری ساخت 7 نانومتری بدست میآید. این پردازندهها همچنین قرار است تعداد هستههای بیشتری از قبل داشته باشند اما AMD ترجیح میدهد قیمت را در سطح فعلی نگه دارد.
برخی از نکاتی که در اینترنت مطرح میشوند بسیار جالب هستند. من فکر نمیکنم ما هیچوقت گفته باشیم که سری Threadripper قرار نیست ادامه یابد اما به شکلی طول عمر آن در اینترنت اعلام شده است.
شما چیزهای (Threadripper) بیشتری از ما خواهید دید، بدون شک چیزهای بیشتری خواهید دید. اگر رده مصرف کننده پیشرفت کرده پس Threadripper نیز باید بالا و بالاتر برود و این چیزیست که ما روی آن کار میکنیم. — مدیر عامل AMD خانم دکتر لیزا سو
ایشان همچنین طی یک توییت تایید کردند که ما میتوانیم انتظار اطلاعات بیشتری از نسل بعدی پردازندههای Ryzen Threadripper در امسال را داشته باشیم. بنابراین احتمالا به زودی چیزهای بیشتری خواهیم شنید.
اگر ما به روند عرضه نسل اول و دوم Ryzen Threadripper نگاه کنیم، میتوانیم ببینیم که پردازندههای جدید با هسته برابر نسبت به نسل قبل چیزی نزدیک به 200 تا 300 دلار قیمت کمتری را به همراه داشتند. 2950X بعد از 1950X عرضه شد و 200 دلار ارزانتر بود. البته که این چیپهای با تعداد هسته بالا بازار متفاوتی دارند و چیزی بیش از 1200 دلار قیمت داشتند اما همزمان بسیار ارزانتر از رقبای Core X خود بودند.
در بحث قدرت پردازشی خام، طرح جدید باید آزمایش شود اما از آنجایی که شاهد یک مدل بهتر نسبت به دو نسل قبل با یک اینترکانکت قویتر هستیم، عملکرد حافظه کش و تاخیر باید بهبود بزرگتری را تجربه کرده باشد تا در کل شاهد سرعت بالاتری در سیستم باشیم. یک بار دیگر، انتظار داریم اطلاعات بیشتری در ماههای آینده منتشر شود.
پادشاه های بعدی رسیدنB-)B-)B-)B-)B-)
به دست ما که نمیرسه خدا واسه دارندش نگه داره
خب ۲۸۰ وات توان که خیلیه واقعا ولی خب پلتقرمشون خداییش خیلی غنی هست. به نوعی رده HEDT خودش رو اومده هم رده سرور قرار داده که خب شاید تو بعضی چیزا مثل پشتیبانی از حافظه رم تک کاناله ۲۵۶ گیگابایتی و مجموعا ۱ ترابایت حافظه رم اغراق کرده باشن چون حتی تو اون رده کاربری هم معمولا با نهایتا ۱۲۸ گیگابایت رم کارشون به صورت صد در صدی راه بیفته کسایی که میخوان رندر کنن اونم بصورت خیلی طولانی مدت.
ولی در کل خوبه و امیدوارم پاسخ اینتل هم محکم باشه تا تنور رقابت گرمتر از قبل بشه. =smile
هر کی بخره سود کرده