بدنه، سنسور، کاربری
کوچک و سبک بودن بدنه دوربین و همچنین وجود یک گریپ به نسبت بزرگ، قابلیت حمل و جابهجایی مناسبی را به این محصول داده است. هنگامی که دوربین را در دست میگیرید به استحکام بدنه منیزیمی این دوربین بیش از پیش پی میبرید. به دلیل عدم درزبندی کامل در این محصول، امکان استفاده از آن در مکانهای پرگرد و غبار و مرطوب تنها در شرایط خاص وجود دارد.
سونی NEX-5 از یک پایه لنز کاملاً جدید و تمام الکترونیکی با نام E بهره میبرد. به لطف استفاده از این پایه جدید، فاصله ته لنز تا سنسور به میزان 18/2 میلیمتر کمتر از سیستمهای Micro Four Third شده و این موضوع باعث باریک شدن دوربین شدهاست.
بدیهی است که با کوچک شدن بدنه دوربین، امکان تعبیه سیستم لرزشگیر داخل بدنه وجود ندارد و به همین دلیل لنزهای ارائهشده همراه Alpha NEX دارای لرزشگیر هستند. این لنزها عبارتند از: 16 میلیمتر F2.8 و 55-18 میلیمتر f 3.5-5.6 و 18- 200 میلیمتر f 3.5-5.6. براساس اطلاعات ارائهشده، در آینده نزدیک مبدلی برای لنز 16 میلیمتر f 2.8 عرضه میشود که با نصب آن میتوان از زاویه دید بسیار گسترده بهره برد (این مبدل با نام Fisheye یا دید ماهی شناخته میشود).
شرکت سونی همراه با تولید دوربینهای NEX یک مبدل لنز نیز تولید کردهاست که با نصب آن روی دوربین NEX میتوان از لنزهای پایه A یا همان لنزهای DSLR سری Alpha و همچنین لنزهای مینولتا روی این محصول استفاده کرد.
اشاره: کاربران دوربینهای DSLR سری Alpha میتوانند با این مبدل از لنزهای دوربین DSLR خود روی این محصول استفاده کنند اما هیچکدام از لنزهای Alpha با پایه A دارای لرزشگیر نیستند و این موضوع یک مشکل بزرگ است.
در این دوربین جدید خبری از فلاش داخلی نیست اما همراه جعبه یک فلاش کوچک با شماره راهنمای GN7 ارائه شدهاست که میتوانید در هر زمان که مایل باشید آن را روی دوربین نصب کنید.
یکی از مهمترین نقاط قوت این محصول، سنسور CMOS آن با طراحی کاملاً جدید است. برخلاف سیستمهای Micro Four Third که از سنسورهای 4 به 3 بهره میبرند، این دوربین از یک سنسور APS-C با دقت 14/2 مگاپیکسل با نام Exmor APS HD CMOS بهرهمند است. این سنسور قدرتمند این امکان را به کاربر میدهد که در محدوده حساسیت 200 تا 12800 با کمترین میزان نویز در نور کم به عکاسی بپردازد.
البته باید به این نکته اشاره کرد که قدرت پردازش پردازنده جدید BIONZ نیز در پردازش تصویر و کاهش نویز تأثیر بسزایی دارد.
سونی NEX یک برگ برنده دیگر نیز در دست دارد و آن هم صفحهنمایش متحرک آن با دقت 600 /921 نقطه است. این صفحهنمایش قابلیت حرکت به سمت بالا تا 80 درجه و پایین تا 45 درجه دارد.
درباره حالتهای عکاسی این دوربین چند نکته جالب وجود دارد که در ادامه بهطور خلاصه به آن میپردازیم.
1. در حالت هوشمند امکان کنترل عمق میدان توسط حلقه چرخان در سمت راست صفحهنمایش فراهم شدهاست.
2. با انتخاب هر حالت عکاسی یا تغییر در تنظیمات، یک صفحه راهنما درباره آن حالت یا تنظیم خاص توضیحاتی را ارائه میکند که این مطلب باعث جلوگیری از سردرگمی کاربر هنگام کار با دوربین میشود.
3. رنگ پسزمینه منوی دوربین در رنگهای سفید، مشکی، قرمز و آبی قابل تنظیم است.
علاوه بر موارد گفتهشده، استفاده از 25 نقطه فوکوس خودکار و فوکوس تشخیص تضاد، فوکوس دقیق و سریعی را برای این محصول به ارمغان آورده است. همچنین امکان تشخیص چهره و شکار لبخند نیز در این محصول تعبیه شده که برای کاربران خانگی بسیار پرکاربرد است.
Alpha NEX در زمینه نورسنجی چندان خلاقیتی به خرج ندادهاست و از همان سیستم نورسنجی قدیمی 49 نقطهای لانهزنبوری بهره میبرد. این سیستم نورسنجی دارای دقتی به نسبت خوب است اما در مقایسه با سیستم نورسنجی دوربین پاناسونیک GF1 بسیار ضعیفتر است.
دوستان خوبم پیشنهاد می کنم به علت سرعت پایین اینترنت ویدیو را در کیفیت مختلف براحتی دانلود کنید.