کوالکام، غول دنیای پردازندههای موبایل، تصمیم گرفته است که تولید انبوه نسل دوم پردازنده اسنپدراگون 8 الیت نسل 2، را منحصرا به شرکت TSMC واگذار کند. این تصمیم، بار دیگر برتری TSMC در فناوری لیتوگرافی نسبت به رقیب کرهای خود، سامسونگ، را به اثبات میرساند.
پیش از این گزارشهایی مبنی بر تمایل کوالکام به استفاده از سامسونگ به عنوان یکی از تامینکنندگان خود به منظور کاهش هزینههای تولید منتشر شده بود. با این حال، مشکلات مداوم سامسونگ در زمینه بازدهی فرآیند 3 نانومتری GAA (Gate-All-Around) باعث شد تا کوالکام چارهای جز انتخاب گزینه آزمودهشده و امتحان پس داده، یعنی TSMC، نداشته باشد. این موضوع نشان میدهد که علیرغم تلاشهای سامسونگ برای رقابت در عرصه فناوریهای پیشرفته تولید نیمهرساناها، TSMC همچنان پیشتاز این عرصه است.
وضعیت نامطلوب سامسونگ برای استفاده از پردازنده اسنپدراگون 8 الیت نسل 2
ناکامی سامسونگ تنها به از دست دادن سفارش پردازنده اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 محدود نمیشود. انتظار میرود کوالکام در اوایل سال آینده پردازنده اسنپدراگون 8s الیت را به عنوان نسخه کممصرفتر اسنپدراگون 8 الیت معرفی کند. گزارشها حاکی از آن است که سامسونگ در کسب سفارش تولید این پردازنده نیز ناکام بوده است. این موضوع وضعیت نامطلوب بخش نیمهرساناهای پیشرفته سامسونگ را بیش از پیش نمایان میسازد و نگرانیها در مورد آینده این بخش را افزایش میدهد.
پردازنده اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 با استفاده از فرآیند بهبود یافته 3 نانومتری N3P شرکت TSMC تولید خواهد شد. این فرآیند نسبت به نسخه N3E بهبودهایی را به همراه دارد که میتواند منجر به افزایش عملکرد و کاهش مصرف انرژی شود. پیش از این گزارش شده بود که کوالکام آزمایش این چیپست را زودتر از موعد مقرر آغاز کرده است، زیرا این شرکت امیدوار است در رقابت با پردازندههای A19 و A19 پرو اپل که برای سری آیفون 17 عرضه میشوند، برتری داشته باشد.
با پشتیبانی اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 و دایمنسیتی 9500 (محصول مدیاتک) از فناوری SME (Scalable Matrix Extension) شرکت ARM، انتظار میرود شاهد بهبود عملکرد چند هستهای تا ۲۰ درصد باشیم. با این حال، انحصار TSMC در تولید این پردازنده میتواند منجر به افزایش قیمتها توسط کوالکام در سال آینده شود که این موضوع میتواند به حاشیه سود تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند آسیب برساند. البته باید در نظر داشت که کوالکام برای حفظ رقابت در بازار پردازندههای پیشرفته مجبور به سرمایهگذاری و توسعه فناوریهای جدید است و این امر میتواند بر قیمتها تأثیرگذار باشد.
شکست سامسونگ در جلب اعتماد شرکتهایی مانند کوالکام، استراتژی تامین از دو منبع را با مشکل مواجه کرده و توانایی کوالکام در مذاکره برای قیمت بهتر با TSMC را کاهش داده است. در حال حاضر، تنها راه کوالکام برای کاهش هزینههای تولید، ارائه قیمت رقابتی توسط مدیاتک برای پردازنده دایمنسیتی 9500 است. این موضوع نشان میدهد که رقابت بین شرکتهای تولیدکننده پردازنده میتواند تأثیر مستقیمی بر قیمت نهایی محصولات داشته باشد.
به طور خلاصه، تصمیم کوالکام مبنی بر واگذاری انحصاری تولید اسنپدراگون 8 الیت نسل 2 به TSMC، نشاندهنده برتری فناوری TSMC و چالشهای سامسونگ در این زمینه است. این موضوع همچنین میتواند تأثیرات قابل توجهی بر قیمت پردازندهها و در نتیجه قیمت گوشیهای هوشمند در آینده داشته باشد.
مطالب مربتط:
دیدگاهتان را بنویسید